Αλλαγή σπιτιού και ιδιοκτήτη γάτας Siam

αα πολύ ωραία ! όντως τρίβεται στο πάτωμα :/ θα το κοιτάξω να βρω κανένα σοβαρό κτηνίατρο !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιθανότατα να είναι οίστρος...
Απλώς θεωρώ ότι η γάτα θα έπρεπε να είχε ήδη στειρωθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ειδικά εφόσον είναι σε αυτή την ηλικία!
Οι κίνδυνοι για την υγεία μιας αστείρωτης γάτας είναι αρκετοί και η καημένη ταλαιπωρείται... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομίζω οτι πρέπει να υπήρχε και ένα αρσενικό μαζί της στο προηγούμενο σπίτι αν θυμάμαι καλά έχει γεννήσει και μια φορά η Μαριλού ίσως για αυτό να μην την είχαν στειρώσει κιόλας

anyway δεν ξέρω !

πήρα 2-3 τηλέφωνα κάτι κτηνιατρεία που βρήκα κουστούμι κανονικό συνενωμένοι όλοι 110 με 130 ευρώ ! κόντεψα να χρειαστώ εγώ στείρωση όταν το άκουσα :P

Τι να σου πω, εγώ ξέρω ότι οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 80 - 100 ευρώ. :hmm:
Εγώ πριν από 2 μήνες περίπου έδωσα 80 ευρώ για την στείρωση και για αιμοληψία - εξέταση για F.I.P.

θυμήθηκα όνομα από τον κτηνίατρο που είχαμε όταν έμενα Περισσό ! πριν τουλάχιστον 10 χρόνια όταν είχαμε 3-4 γατιά και ένα πραγματική περίπτωση που νόμιζε οτι ήταν σκύλος !

ο Θεός ο Μητσέας ( λέω το όνομά του γιατί τα αξίζει ο άνθρωπος ) εκτός του οτι ήταν από τους καλύτερους που έχω δει στη ζωή μου σε αυτό που κάνει με θυμήθηκε από το τηλέφωνο λόγο του σκυλόγατου που είχαμε ΧΑΧΑΧΑΧΑ

με τα πολλά μου λέει 70-80€ Max με μια πιθανότητα 3% η γάτα να μείνει στην νάρκωση γιατί λέει οι siam είναι αλλεργικές πολύ !

θα κλείσω ραντεβού με τα πολλά να την πάω να την στειρώσει και να της περάσει και τα εμβόλια όλα γιατί δεν έχω ιδέα τι έχει κάνει :P

Καταρχην η τιμη που σου ειπε ειναι παρα πολυ καλη!!
Δεν ηξερα οτι οι Σιαμ,εχουν μεγαλύτερο ποσοστο αλλεργιας..:worry:..καλο θα ειναι να μην κανετε μαζι και στειρωση και εμβολια,θα στο πει και ο γιατριος φανταζομαι.:)

θα δούμε ότι πει ο γιατρός που μου έδινε καραμέλες στα 14 χαχαχαχαχα
μόλις πληρωθώ θα την πάω ελπίζω να αντέχει 4-5 μέρες :/

Πανο,σαν προυηγουμενη ιδιοκτητρια της Μαριλου,το να τριβεται στο πατωμα το εκανε κ παλια,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κατι κακο ή ανησηχητικο...οιστρος ειναι κ θα τις περασει..Εμεις οταν ειχαμε στειρωσει τη "μαμα" της,γυρω στα 60€ νομιζω μας ειχε παρει..βεβαια μετα κ τ Λενιν τον στειρωσαμε..Η Μαριλου ειχε γεννησει πιο παλια αλλα δεν ειναι κ απαραιτητη η στειρωση..

Πανο,σαν προυηγουμενη ιδιοκτητρια της Μαριλου,το να τριβεται στο πατωμα το εκανε κ παλια,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κατι κακο ή ανησηχητικο...οιστρος ειναι κ θα τις περασει..Εμεις οταν ειχαμε στειρωσει τη "μαμα" της,γυρω στα 60€ νομιζω μας ειχε παρει..βεβαια μετα κ τ Λενιν τον στειρωσαμε..Η Μαριλου ειχε γεννησει πιο παλια αλλα δεν ειναι κ απαραιτητη η στειρωση..
Διαφωνω καθετα.Ειναι απειρως βασανιστικο για τη γατα,,και απειρως επικυνδυνο επισης.Για πυομητρα.,κια διαφορους καρκινους,.:) Δεν νοειται ζωακι που μενει στο σπιτι,δεν κανει αναπαραγωγη..και δεν στειρωνεται.Διαβασε σχετικη βιβλιογραφια.

θα δούμε ότι πει ο γιατρός που μου έδινε καραμέλες στα 14 χαχαχαχαχα
μόλις πληρωθώ θα την πάω ελπίζω να αντέχει 4-5 μέρες :/

Χαίρομαι! :)
Πήγαινε την λοιπόν όσο πιο σύντομα μπορείς ώστε να της εξασφαλίσεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής. :)

Γράψε μας νέα της πανέμορφης Σιαμέζας Μαριλού!
Λατρεύω τα Σιάμ, ο πρώτος μου γατούλης ο Ιβάν, ήταν Σιαμέζος και μου τον είχε χαρίσει ένας φίλος μου που δυστυχώς δεν ζει πιά.
Ο Ιβάν ήταν έρωτας, και επειδή η αδερφή μου αρρώστησε βαριά με άσθμα, αναγκάστηκα και τον έδωσα στον μεγάλο μου έρωτα (Πάνο τον έλεγαν και αυτόν) και τον πήγε στην αδερφή του στις Σέρρες. Από ότι μάθαινα ο Ιβανάκος μου έζησε μια τρισευτυχισμένη ζωή στις Σέρρες. Προφανώς τώρα θα έχει πάει στον Παράδεισο, έχουν περάσει κάπου 15 χρόνια από τότε.
Τέλος πάντων, τί θυμήθηκα τώρα...

την λυπάμαι ρε συ Ραλλού φαίνεται οτι δεν περνάει τις καλύτερες μέρες της δεν τρώει κιόλας ! τουλάχιστον πρωτιμούσα όταν έκλεγε γιατί ήθελε παραπάνω φαΐ από όσο πρέπει και δεν τις έδινα παρά τώρα που την βλέπω οτι ζορίζεται
τώρα και από όσα ξέρω και εγώ μιας και μόνο αρσενικά είχα και τα είχα και ελεύθερα έφευγαν έκαναν δουλειά γύρναγαν πίσω ( ο ένας μάλιστα μου είχε φέρει και την φαμίλια του μετά από ένα διάστημα ) δεν κάνει να μην είναι στειρωμένα, :)

οπότε περιμένω 3-5 μέρες ακόμα να μπουν τα λεφτά από την δουλειά να πάω να την στειρώσω να ηρεμήσει

ετσι ακριβως ειναι πανο,οταν στειρωθει θα δεις τη διαφορα.οπως και να το κανουμε τα στειρωμενα ζωα ειναι πιο ηρεμα,πιο ευτυχισμενα,οκ αργησες λιγο αλλα καλλιο αργα παρα ποτε,θα ηρεμησει και θα ξαναβρει τον εαυτο του με τη στειρωση,καλη επιτυχια με τα λεφτα που περιμενεις,μη νομιζεις για ολους ειναι δυσκολο και το οικονομικο και τα λυπομαστε σ αυτη τη φαση,αλλα επειδη εχω στειρωσει πολλα ζωακια,ενα σου λεω,μεγαλη διαφορα μετα!

Ακριβώς!
Εγώ μια φορά είδα την δική μου να έχει οίστρο και τη λυπήθηκε η ψυχή μου...
Να περιφέρεται σε όλο το σπίτι και να νιαουρίζει, να κυλιέται στο πάτωμα και στα έπιπλα, να μη μπορεί να ησυχάσει...
Και πέρα απ' αυτό, το θέμα είναι ότι μια γάτα η οποία μένει αστείρωτη μπορεί να αποκτήσει διάφορα προβλήματα υγείας στο μέλλον όπως καρκίνους, πυόμητρα κλπ.
Όσον αφορά τους αρσενικούς τώρα, θα πρέπει να στειρώνονται κι αυτοί.
Όταν είναι αστείρωτοι είναι πολύ πιθανόν να φύγουν από το σπίτι προς αναζήτηση θηλυκής κι αυτό μπορεί να έχει διάφορες αρνητικές επιπτώσεις όπως:

• Να χαθούν
  • Να χτυπηθούν από αυτοκίνητο ή να την πατήσουν από φόλα
  • Να κολλήσουν κάποια ασθένεια από την επαφή που θα αποβεί μοιραία για αυτούς
  • Να τραυματιστούν σοβαρά μετά από καυγά με άλλους γάτους - επίδοξους εραστές ή από αγέλη σκυλιών...
  • Συμβάλλουμε έτσι στην γέννηση περισσότερων αδέσποτων γατιών που το μέλλον τους είναι αβέβαιο...

μίλησα με το γιατρό τη Δευτέρα είπε θα με πάρει να μου πει πότε μπορεί να την πάμε :)

δεν έχω θέμα με τα λεφτά να τα δώσω τα 70-80 αλλά οι άλλοι μου ζήταγαν 130 λες και θα στείρωναν κανένα σκύλο :P

Για αυτο σου ειπα..οτι η τιμη ειναι πολυ καλη.:)

Άντε, μακάρι να πάνε όλα καλά με τη μικρή και να έχει ταχύτατη ανάρρωση! :)
Αν έχεις την οποιαδήποτε απορία όσον αφορά την στείρωση, την προετοιμασία της γατούλας πριν και την φροντίδα μετά, ζάλισε τον γιατρό στις ερωτήσεις. :hehe:
Αυτά που μπορώ εγώ να σου πω είναι πως η γάτα πρέπει να μην έχει φάει - πιεί νερό για κανένα 12ωρο πιοο πριν και μετά την επέμβαση πρέπει να της χορηγήσει ο γιατρός παυσίπονη ένεση και καλό θα ήταν κι αντιβίωση μακράς διαρκείας.
Αν δεν της κάνει ένεση αντιβίωσης μακράς διαρκείας, πρέπει να σου δώσει συνταγή αντιβίωσης που θα της δίνεις εσύ για κάποιες μέρες. ;)

ναι κάτι τέτοια μου είπε και ο γιατρός ! Δευτέρα πάμε :)

Με το καλό λοιπόν! :)

και η Μαριλού είναι ουδέτερο πια :/

από ότι έμαθα κόντεψε να τα τινάξει κάποια στιγμή άρχισε λέει σπασμούς κλπ όταν την ναρκώσανε αλλά ο γιατρός έπεσε λέει πάνω της σε στυλ σαν τις ταινίες του holywood και της έλεγε μην μας αφήσεις Μαριλού και άλλα τέτοια ηρωικά και η Μαριλού το πήρε πατριωτικά έριξε μια ρουκετούλα και πάλεψε μια χαρά τη νάρκωση !

τελικά μου είπε οτι οι Σιαμέζες έχουν 6% πιθανότητα να τα τινάξουν στην νάρκωση !

btw οι γάτες και η μάνα μου κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά τόσα χρόνια τώρα το έμαθα XAXAXAXAXAX

anyway μου είχε καθόλου φαΐ και νερό σήμερα και κληστή στο κλουβάκι της
μπενταντιν το βράδυ στα ράμματα που έχει και σε 15 μέρες να την πάμε να τα κόψουμε
αύριο λέει φαΐ και νερό και αυτά αν θέλει να πάει να τα φάει
μια αντιβίωση με κάτι σύριγγες μου είπαν οτι μας έδωσε ο δόκτορας

είπε πως θα παχύνει λίγο αλλά δεν πειράζει μιας και είναι αρκετά αδύνατη για τα χρόνια της οπότε κλάιν

γενικά την είδε λέει οτι έχει πολύ ήρεμη προσωπικότητα για Σιαμέζα γάτα κλπ κλπ κλπ
και όλα καλά λέει

από όσο ξέρω δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο και ενώ είπαμε μετά τις 15 μέρες να την πάμε να κάνει τα βασικά ( έτσι είπε ο δόκτορας ντε ) γιατί έχουμε και έναν πιτσιρικά 11χρονο στο σπίτι αλλά και να μην τα κάνουμε είπε ο δόκτορας δεν παίζει πρόβλημα γιατί την έχουμε μέσα δεν βγαίνει έξω

οπότε τέλος καλό όλα καλά !
και η Μαριλού θα ηρεμήσει για την υπόλοιπη ζωούλα της :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back