eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Πέρυσι φιλοξενήσαμε κόσμο στο σπίτι και παρατηρήσαμε ότι το τρίχωμα στην πλάτη του σε κάποια σημεία άρχισε να μαζεύει, να κολλάνε οι τρίχες, να είναι πολύ σκληρές και να μαζεύουν σα να κάνουν κόμπους. Ρωτήσαμε την κτηνίατρο και μας είπε ότι προφανώς αγχώθηκε λόγω νέων προσώπων στο σπίτι και το έπαθε αυτό. Μας είπε να το αφήσουμε και ίσως περάσει.
Τελικά επειδή αργότερα εμφάνισε όγκο πίσω στην περιοχή του λαιμού και τον πήγαμε για επέμβαση η κτηνίατρος ξύρισε και την περιοχή στη ράχη χαμηλά που είχε τους κόμπους και το τρίχωμα επανήλθε.
Μας είπε τότε ότι είτε έγινε από άγχος, είτε τον τσίμπησε ψύλλος και έκανε αλλεργική αντίδραση στην περιοχή.
Μετά από έξι μήνες παρατηρούμε ότι ξανά το τρίχωμα του αρχίζει να αλλάζει μορφή και να γίνεται κόμπος. Όσο και να το χτενίζεις δεν αλλάζει γιατί έχει αλλάξει η υφή της τρίχας. Γίνεται σαν άχυρο και κολλάνε.
Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο σπιτι αυτή την περίοδο.
Έχετε υπόψη τί μπορεί να είναι; Έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο; Έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δε βρήκα πληροφορίες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ίσως να της λείπει κάτι... κάνατε καμιά ανάλυση αίματος για να αποκλείσετε κάτι τέτοιο ή γενικά κάτι πιο σοβαρό;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οι ειδικοί καλωπισμού γατιών τις ναρκώνουν και αν όχι πως γίνεται? Γνωρίζει κανείς?
Καμία άλλη ιδέα?
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οχι βρε παιδια κουρεμα στις γατες.Αν ειναι δυνατον μην τα υποβαλετε σε τετοια διαδικασια.Καλυτερα να τις χτενιζετε καθημερινα και να περνατε το τριχωμα της επιφανειακα με ενα πανακι βρεγμενο(ισως επιτρεπεται και λιγο σαμπουαν ειδικο,ρωτηστε τον κτηνιατρο σας) Κουρεμα σε γατα πρωτη φορα ματακουω.Έχω το ίδιο πρόβλημα με την γάτα μου. Το έχει πάθει πολλές φορές αλλά αυτή τη φορά η γούνα της είναι σε χειρότερη κατάσταση. Η αιτία του προβλήματος είναι ότι επειδή είναι πλέον μεγάλη και παχουλή δεν φτάνει στην πλάτη της να καθαριστεί. Δυστυχώς λόγω καλοκαιριού δεν την χτενίζαμε. Όλες τις προηγούμενες φορές την πηγαίναμε για κούρεμα σε κηνίατρο, αλλά αυτή η διαδικασία απαιτεί νάρκωση την οποία δεν θέλουμε να κάνουμε πλέον γιατί η γατούλα είναι μεγάλη στην ηλικία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν με αφήνει να την κουρέψω εγώ.
Οι ειδικοί καλωπισμού γατιών τις ναρκώνουν και αν όχι πως γίνεται? Γνωρίζει κανείς?
Καμία άλλη ιδέα?

bulukitsa
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Πρόκειται για ιδιαίτερου χαρακτήρα γάτα... δεν ήταν ποτέ θετική ούτε στα χάδια ούτε στο χτένισμα. Δεν ξέρω ακόμα και αν κάποιος ειδικός σε καλωπισμό γατιών την καταφέρει. Γι΄ αυτό προβληματίζομαι.
bulukitsa
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Lina συμφωνώ μεν, αλλά το θέμα δεν είναι τι έπρεπε να κάνω, αλλά τι θα κάνω τώρα που δημιουργήθηκε πρόβλημα. Η γατούλα μου δεν ήταν ποτέ του χτενίσματος πολύ περισσότερο τώρα που το χτένισμα της είναι (υποθέτω) επίπονο και γι΄αυτό αντιδρά. Το κούρεμα δεν το συζητώ για μόδα αλλά για λύση....δεν νομίζω οι κόμποι να μπορούν να λυθούν με βρεγμένο πανάκι.
Σημείωση: Πρόκειται για ιδιαίτερου χαρακτήρα γάτα... δεν ήταν ποτέ θετική ούτε στα χάδια ούτε στο χτένισμα. Δεν ξέρω ακόμα και αν κάποιος ειδικός σε καλωπισμό γατιών την καταφέρει. Γι΄ αυτό προβληματίζομαι.
Δοκιμασε να την χτενιζεις, καθε μερα απο λιγο, την ωρα που της βαζεις και τρωει. Το εκανα μεχρι πριν λιγο καιρο, με τον μεγαλο μου τον γατο, που ηταν πολυ δυσκολος σε κατι τετοια. Οπως και ναχει, κουρεμα σε γατα που δεν ειναι μακρυτριχη, κατα την γνωμη μου παντα, δεν νοειται.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
και μενα ο γατουλης μου ειναι δυσκολος αλλα οταν προκειται για βουρτσισμα τρελανεται απο την χαρα του,τρεμει την ουρα του και κορδωνεται και απολαμβανει.Ξερει οτι ειναι για το καλο του γτ ολες αυτες οι τριχες που μενουν στην βουρτσα αν τις αφηναμε πανω του θα τις καταπινε,οποτε και τον ευχαριστει που απομακρυνονται.Πιστευω οτι ειναι πανεξυπνα ζωα και αντιλαμβανονται το καλο τους.Με λιγη θεληση και υπομονη πιστευω θα συνηθισει το καθημερινο βουρτσισμα και την φροντιδα που χρειαζεται!Lina συμφωνώ μεν, αλλά το θέμα δεν είναι τι έπρεπε να κάνω, αλλά τι θα κάνω τώρα που δημιουργήθηκε πρόβλημα. Η γατούλα μου δεν ήταν ποτέ του χτενίσματος πολύ περισσότερο τώρα που το χτένισμα της είναι (υποθέτω) επίπονο και γι΄αυτό αντιδρά. Το κούρεμα δεν το συζητώ για μόδα αλλά για λύση....δεν νομίζω οι κόμποι να μπορούν να λυθούν με βρεγμένο πανάκι.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγκεκριμενα τωρα τον χτενισα.Παιδια μιλαμε ουτε για φαι δεν κανει ετσι.Εκστασιαζεται οταν τον βουρτσιζω! Πρεπει να τον τραβηξω βιντεο να δειτε πως κανει! Πιανει με τα χερια του την χτενα να καταλαβετε και την φερνει στο μαγουλο του για να τον χτενισω.Και μετα οταν τελειωσουμε και παω να φυλαξω την βουρτσα τρεχει απο πισω μου και παει στο ντουλαπι να βρει την χτενα!αχαχαχχαχααχχαχαχα!και μενα ο γατουλης μου ειναι δυσκολος αλλα οταν προκειται για βουρτσισμα τρελανεται απο την χαρα του,τρεμει την ουρα του και κορδωνεται και απολαμβανει.Ξερει οτι ειναι για το καλο του γτ ολες αυτες οι τριχες που μενουν στην βουρτσα αν τις αφηναμε πανω του θα τις καταπινε,οποτε και τον ευχαριστει που απομακρυνονται.Πιστευω οτι ειναι πανεξυπνα ζωα και αντιλαμβανονται το καλο τους.Με λιγη θεληση και υπομονη πιστευω θα συνηθισει το καθημερινο βουρτσισμα και την φροντιδα που χρειαζεται!
Θα προσπαθήσω να την χτενίσω σιγά σιγά....δεν είμαι αισιόδοξη όμως.
eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool