Αλλαγή τροφής

CuteKitty

Δραστήριο μέλος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 633 μηνύματα.
Πώς θα της αλλάξω μάρκα;

Καλησπέρα σε όλους σας! :D

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την διατροφή της γάτας. Μέχρι τώρα έδεινα στη γάτα μου κονσέρβες αλλά μου είπαν πως η ξυρά τροφή είναι καλύρεη και πιο οινομική. Πώς θα της αλλάξβ όμως τη διατροφή της? Από κονσέρβες θα πάμε ξαφνικά σε ξυρά τροφή!

Ν' αρχίσω ένα πρωί δηλαδή κατευθείαν με τη νέα τρφή? Δε θα πάθει διάρροια ή κάτι τέτοιο? Πώς να της την αλλάξω?? :blink: :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα το κάνεις σιγά σιγά θα μειώνεις την κονσέρβα κ θα αυξάνεις την ξηρά τροφή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδη την πρωτη μερα θα βαλω αρκετη απ' την παλια και λιγη απ' την καινουρια, την απομένη περισσοτερη και παει λεγοντας? :blink:

Θα της μειωνεις την κονσερβα και θα προσθετεις περισσοτερη ξηρη τροφη.;)

απλα στην τροφη που τρωει τωρα θα βαλεις και λιγη ξηρα..σταδιακα θα αυξανεις ξηρα και θα μειωνεις την αλλη ...στο τελος θα μεινει μονο ξηρα ;)

Στη σακκούλα της ξηρής τροφής υπάρχει η συνιστωμένη ημερίσια δοσολογία που πρέπει να δίνεις στη γάτα σου, ανάλογα με την ηλικία και το βάρος της. Αν π.χ. είναι 60 γραμμάρια, την πρώτη μέρα ανακατεύεις 10 γρ. το πρωί και 10 το βράδυ με λιγότερη ποσότητα κονσέρβας απ'όσο έδινες πρωτύτερα. Μετά από 2 μέρες λιγοστεύεις την κονσέρβα και προσθέτεις 15 γρ. Μετά από άλλες 2 μέρες 20 κ.ο.κ.
Αν δείς ότι η γάτα δε την πολυτρώει, κρατάς την ποσότητα των 10 γρ. για 3-4 μέρες και αυξάνεις μετά.
Σταδιακά μειώνεις την κονσέρβα και αυξάνεις την ξηρή τροφή μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ημερήσια ποσότητα.
Μην ξεχνάς να βάζεις δίπλα στο μπολάκι με την ξηρή τροφή και μπολάκι με νερό, το οποίο θα ανανεώνεις κάθε μέρα (αν μπορείς και συχνότερα ;))

Ευχαριστω για τις συμβουλες Μελινη! :D
Αλλα και πραγματα.

Διστυχως το βαρος της γατας δεν εχω τη δυνατοτητα να το
μετρησω μεχτις οτου να παμε στον κτηνιατρο.

Το νερο τ' αλλαζω καθε πρωι μεσημερι και βραδυ μην ανησυχεις ;)!

Σκεφτηκα να κρατησω 2-3 κονσερβες για να δωσω στα μικρα τωρα που θ' αρχισουν να βγαζουν τα πρωτα τους δοντακια, :) !

Αλλα και πραγματα.

Σκεφτηκα να κρατησω 2-3 κονσερβες για να δωσω στα μικρα τωρα που θ' αρχισουν να βγαζουν τα πρωτα τους δοντακια, :) !

Αν δε μπορείς να δεις το βάρος κατά προσέγγιση, μπορείς να ακολουθήσεις τον κλασικό τρόπο: ζυγίζεσαι πρώτα εσύ στη ζυγαριά του σπιτιού και μετά ζυγίζεσαι αγκαλιά με τη γάτα σου, απόβαρο = βάρος γάτας ;)
Προσωπικά δεν ακολουθώ αυτό τον τρόπο, γιατί η ζυγαριά μου έχει χαλάσει εδώ και καιρό, και δείχνει περισσότερα κιλά απ'τα κανονικά μου :rolleyes::rolleyes:
Μπορείς να λειτουργήσεις και με βάση την ηλικία της γάτας ;) Αλλη ποσότητα αν είναι γατάκι, άλλη αν είναι ενήλικη, σήμφωνα με τα χρόνια της, και άλλη αν είναι στειρωμένη (χονδρικά σου τα λέω τώρα)

Κοτα δε καταλαβες! :P :D
Η γατα ειναι αεσποτη οποτε προτων:
1. Δεν με αφηνει να την αγγιξω.
2. Δεν ξερω ακρινως ποσων χρονων ειναι
αλλα υπολοηιζω γυρω στα 1-2.

Ολα αυτα δεν μπορω να τα ξερω, μεχρι να σταματησουν τα γατακια της να θυλαζουν, και να την παμε στο γιατρο για στειρωση και να την εξετασει. Μεχρι τοτε την ταιζω με κονσερβες μεχρι να παμε ν' αγορασουμε ξυρα, :) .

Αλλα και πραγματα.

δεν νομίζω να χρειάζεται απαραίτητα:hmm::hmm:
Μπορείς να τους πάρεις ειδική ξηρά τροφή για γατάκια:happy:

Κοτα δε καταλαβες! :P :D
Η γατα ειναι αεσποτη οποτε προτων:
1. Δεν με αφηνει να την αγγιξω.
2. Δεν ξερω ακρινως ποσων χρονων ειναι
αλλα υπολοηιζω γυρω στα 1-2.

Ολα αυτα δεν μπορω να τα ξερω, μεχρι να σταματησουν τα γατακια της να θυλαζουν, και να την παμε στο γιατρο για στειρωση και να την εξετασει. Μεχρι τοτε την ταιζω με κονσερβες μεχρι να παμε ν' αγορασουμε ξυρα, :) .

Αυτά τα δεδομένα (1ον αδέσποτη, 2ον θηλάζει) θα έπρεπε να τα έχεις αναφέρει εξ'αρχής όταν άνοιξες το θέμα, γιατί είναι σημαντικά στοιχεία. Πρέπει να δίνεις όλες τις πληροφορίες, για να παίρνεις και τις σωστές συμβουλές ;)
Αν η γάτα σου θηλάζει, θα της δώσεις καλή ξηρά τροφή για γατάκια, που συνίσταται και για γάτες που θηλάζουν. Η ημερήσια ποσότητα αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Η ηλικία της γάτας δεν έχει πολλή σημασία σε αυτή την περίπτωση. Μάρκες καλής τροφής θα βρεις στο σχετικό θέμα.
Ακολουθείς τις οδηγίες που σου έδωσα παραπάνω για τη μετάβαση από κονσέρβα σε ξηρά.
Αν η γάτα σου είναι αδέσποτη, πιθανόν να έχει και παράσιτα, οπότε να πεινάει συνέχεια και να μην της φτάνει η ποσότητα οποιασδήποτε τροφής που της δίνεις. Πρέπει να της κάνεις αποπαρασίτωση.
Ρώτα τον κτηνίατρο, αν επιτρέπεται αποπαρασίτωση σε γάτα που θηλάζει και ρίξε μέσα στην κονσέρβα ή την τροφή το απαραίτητο φάρμακο για να το φάει (αφού δε μπορείς να την πλησιάσεις και να της το δώσεις η ίδια).

Τέλος, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μη γράφεις τόσο βιαστικά τα ποστς σου και να προσέχεις λίγο την ορθογραφία σου;), γιατί την επόμενη φορά που θα με πεις κότα θα σε παρεξηγήσω :P:P:P:lol::lol:

Τέλος, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μη γράφεις τόσο βιαστικά τα ποστς σου και να προσέχεις λίγο την ορθογραφία σου;), γιατί την επόμενη φορά που θα με πεις κότα θα σε παρεξηγήσω :P:P:P:lol::lol:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:up:

AAAAAAAAA!!!! :D :D :D :D :D :D :D!!!! Sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :redface: Ενωούσα κοίτα!!!! :/: :lol: Τέλος πάντων, ένταξει απλά βιάζομαι όταν γράφω μερικές φορές!! Έτσι από συνήθεια! Χτες πάντως έπαθα την πλάκα μου! (Αυτή τη φορα δεν την ξανα παθαινω θα πω) ακου!:

Ένα περιστέρι περπατούσε πάνω στο φράχτι. Εγώ είμουν δίπλα στην πόρτα απ' την οποία βγαίνω (αρκετά μακριά), το αρσενικό ξαφνικά τεινάχτηκε και στότωσε το περιστέρι. Και το θηλυκό παράτησε τα γατάκια κι έτρεξε να δει. Εγώ πήγα αθόρυβα και πρόβαλα το κεφάκι μου πάνω απ' το φράχτι. Αυτά δε με πήραν χαμπάρι.

Το θηλυκό τελικά δεν ενδιαφέρθηκε και το είδα να ανεβαίνει στη μικρή στέγη κι από κει να πηδά στο φράχτι. Τότε ήταν που με είδε. Προς μεγάλη μου έκπληξη με αγνόησε και με προσπέρασε. Πλησίασε τη γωνιά που κάθομαι και την κοιτάω όταν τρωει η οποία ήταν δίπλα στην πόρτα!

Ε, τότε είπα από μέσα μου αυτό δεν πρόκειται να γίνει! Ονειρεύομαι!!! Κι όμως! Η γάτα κοίταξε καλά καλά και μετά μπήκε στο χώρο... :| Οχ αμάν... Να κάθομαι να περιμένω πότε να βγει... :down: Στο τέλος πρόβαλα το κεφάκι στο άνοιγμα της πόρτας. Η γάτα με άκουσε και με κοίταξε φοβησμένη. Εγώ απομακρίνθηκα. Αυτή πήδηξε έξω κι άρχισε να τρέχει σαν τους κλέφτες που τους έπιασες στα πράσα! :lol: Ωραία εμπειρία!!!!

Ωχ ,δεν κατάλαβα τίποτα απ΄την ιστορία.Tα περιέγραψες λίγο αφηρημένα τα γεγονότα μου φαίνεται..Το "κεφάκι" να υπονοήσω ότι ήταν το κεφάλι σου;:P:P:P

δινω στην γατα μου purina one και leonard .τωρα στο πετ σπο βρηκα μονο την μικρη συσκευασια lenard πο της φτανει για 4 μερες .Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι τωρα θα φυγω δεν ξερω ποσο ακριβως θα λειψω δεν προλαβαινω να της παρω αλλες .Θα παθει κατι αν φαει για καποιες μερες frieskies?Ξερω οτι η ποιοτητα δεν καλη αλλα αν ειναι μονο για τοσο λιγο θα παθει κατι?

Το πολύ πολύ να πάθει διάρροια... όπως πιθανότατα με κάθε αλλαγή τροφής.:redface:

δεν ξερω τι να κανω !!:(:hmm:Παντως παιρνω για τα αδεσποτα και μολις τα μυρισει τους ορμα .Αν ανακατευα τις τροφες θα ηταν πιο καλα?

Δεν είναι κάτι τρομερό.. αν την ανακατέψεις απλά η νέα τροφή θα είναι λιγότερη, και ίσως δεν πάθει ή πάθει λιγότερο διάρροια...

Δεν είναι όμως και κάτι τόσο σοβαρό.:redface:

Αυτο θα κανω δεν εχει εχει παθει ποτε διαρροια .Ανυσηχω πολυ γιατι θα ειναι η πρωτη φορα που θα την αφησω μονη της στο σπιτι!Φοβαμαι μηπως παθει κατι το σπιτι και εππηρεασει την γατα,μηπως παθει και η ιδια,και δεν την πανε στο γιατρο.Και στεναχωριεμαι πολυ που θα την αποχωριστω ενα χρονο τωρα ειμαστε τις περισοτερες ωρες μαζι .Και σε οσους το λεω γελανε:mad:

ΑΝ το σπίτι είναι σωστά ασφαλισμένο για γατούλες, το μπάνιο κλειστό, κουζίνα δεν υπάρχουν απορρυπαντικά, ή άλλα επικίνδυνα, παράθυρα μπακλονόπορτες κλειστές δεν νομίζω να πάθει κάτι.

Σκόρπισε και παιχνιδάκια να έχει να παίζει και όλα θα πάνε καλά.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back