Αλλαγή τροφής

τακις

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η νινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 346 μηνύματα.
θελω να μαθω, αν αλλαζετε ανα διαστηματα την τροφη της γατουλας σας. θελω να πω, ο δικος μου, που ειναι κ αρκετα φαγανος, μοιαζει να βαριεται γρηγορα την τροφη του. οταν αλλαξαμε απο kitten σε sterilised, εκανα με μικρες συσκευασιες δοκιμη ποια του αρεσε καλυτερα. πηραμε αρχικα pro plan sterilised και μετα r.canin sterilised, λογω του οτι η πρωτη τον πειραξε στο πεπτικο. σε καθε αλλαγη, κατεβαζε αμασητες τις κροκετες στην αρχη, κ μετα λιγο καιρο ουτε την ημερησια προβλεπομενη ποσοτητα.. φυσικα, οπως βλεπετε, δν ειναι οτι ειμαστε κ καχεκτικοι, καθοτι τρωμε κ επιλεγμενα μεζεδακια:redface:
απλα θελω να ρωτησω, αν βρουμε μια καλη τροφη, την κραταμε για παντα? δν θελω να παιζω με αλλαγες τροφης, λογω του πεπτικου του, αλλα απτην αλλη σκεφτομαι εμενα με το ιδιο πιατο φαγητο καθε μερα...λογικο δν ειναι να βαριεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω παλι εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα..δεν θελει αλλη ξηρη τροφη απο αυτη που τρωει:confused: κ εχει 5 μηνες που τρωει την ιδια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γνωριζω αν ο δικος μου βαριεται την τροφη του. Του παιρνω ομως διαφορετικες κονσερβες οποτε τρωει 3-4 μερες κοτοπουλο, την επομενη θα φαει ψαρι, μετα παλι κοτοπουλο για 3-4 μερες, μετα για 1-2 μερες κυνηγι, κοκ. Προτιμω να του δινω διαφορετικες γευσεις γιατι αν τρωει συνεχεια μονο μια συγκεκριμενη τροφη ισως του αυξησει τις πιθανοτητες να παθει αλλεργια σε τροφες :hmm:

αλλεργια? να κατι που ακουω 1η φορα.. δν ηξερα οτι κ οι γατες εχουν τετοια θεματα:hmm: κ τρωει δηλ ο δικος σου εναλλαξ τροφες? δν νομιζω οτι το εντερο του δικου μου αντεχει κατι τετοιο, φοβαμαι να το προσπαθησω. την τελευταια φορα που εκανα πειραματα, ειχε ευκοιλια για 2 μηνες..

αλλεργια? να κατι που ακουω 1η φορα.. δν ηξερα οτι κ οι γατες εχουν τετοια θεματα:hmm: κ τρωει δηλ ο δικος σου εναλλαξ τροφες? δν νομιζω οτι το εντερο του δικου μου αντεχει κατι τετοιο, φοβαμαι να το προσπαθησω. την τελευταια φορα που εκανα πειραματα, ειχε ευκοιλια για 2 μηνες..

ναι, ειναι αρκετες οι γατες που εχουν αλλεργια στην τροφη δυστυχως. Ο δικος μου δεν εχει προβλημα με την εναλλαγη τροφης, αλλα δεν του την αλλαζω εντελως αποτομα. Οταν ειναι να του δωσω διαφορετικη κονσερβα απο αυτη που τρωει συνηθως, την ανακατευω με λιγη απο την παλια του κονσερβα ή με λιγες απο τις κροκετες που του αφηνω εξω να τσιμπαει. Εχει τυχει να του δινω διαφορετικη γευση κονσερβας και μαρκα καθε μερα, χωρις να την ανακατευω με την παλια τροφη του ή τις κροκετες και δεν ειχε απολυτως κανενα προβλημα. Αλλα ειναι και θεμα γατας, αλλες εχουν πιο ευαισθητο γαστρεντερικο συστημα. Στον δικο μου και αγελαδινο γαλα να του δωσω, δεν θα κανει διαρροια.

Για ποικιλια και επειδη εχει ευαισθητο γαστρεντερικο συστημα, μπορεις να του δινεις να τρωει κατι διαφορετικο μια στις τοσες. Πχ 1-3 φορες την εβδομαδα μπορεις να αντικαθιστας το 1 γευμα του με βραστο κοτοπουλο, βραστο μοσχαρι ή καποια κονσερβα. Δεν πιστευω να τον πειραξει κατι τετοιο γιατι το επομενο γευμα του θα ειναι οτι τρωει συνηθως :hmm:

Κάθε γάτα είναι διαφορετική. Άλλες θέλουν μόνο μια τροφή και δεν τρώνε άλλη, ή έχουν προβλήματα με διάρροιες, και άλλες βαριούνται και θέλουν κάτι διαφορετικό.
Εγώ του δικού μου, του έχω μια βασική (Pro Plan After Care Sterilized 1,5 kg) που την τρώει κάθε μέρα και μετά αγοράζω συσκευασίες των 400 gr από διάφορες μάρκες και 2 φορές την εβδομάδα περίπου αντικαθιστώ με αυτές το ένα γεύμα του. Επίσης αραιά και που του δίνω κονσέρβα, και τρώει κρέας κάθε φορά που τρώμε και εμείς. Προσπαθώ δλδ να έχει ποικιλία η διατροφή του και σ' αυτό βοηθάει και το ότι δεν κάνει ποτέ διάρροια.

Επειδή και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με διάρροιες, τους δίνω μία ξηρά τροφή (orijen) και 3 φορές την εβδομάδα συγκεκριμένη μάρκα κονσερβάκια με διαφορετικές γεύσεις..:):)Έτσι δεν βαριούνται την τροφή τους.:):)Αλλά υπάρχουν και περίοδοι που τρώνε λίγοτερο απ όσο πρέπει και άλλες που πεινάνε πιο πολύ..:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back