Ολίβια
Νεοφερμένο μέλος
δεν γίνεται αυτό με τίποτα....δηλαδή τα γατάκια τι είναι..λες και μιλάμε για φάρμακα..αμαν.....
κάτι ακόμη από τι προκαλείται η αλλεργεία για τισ γάτες?

υπάρχουν κάποια φάρμακα για να την αντιμετωπίσουμε??

Ευχαριστώ πάρα πολύ..
Περιμένω την απάντηση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Υπάρχουν, λέγονται Allerca και έχουν δημιουργηθεί μέσω γενετικής τροποποίησης ώστε να μην παράγουν την αλλεργιογόνο πρωτεΐνη. Πωλούνται (πανάκριβα) από εδώ.Άκουσα ότι υπάρχουν υποαλλεργικά γατάκια..αυτό φυσικά δεν υφίσταται.έτσι δεν είναι?
Διάβασε το άρθροαπό τι προκαλείται η αλλεργεία για τισ γάτες?![]()

Με αντιισταμινικά μπορείς να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας, όχι όμως και την αιτία της, που είναι το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος.υπάρχουν κάποια φάρμακα για να την αντιμετωπίσουμε??![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatOwned
Νεοφερμένο μέλος
Λαβαίνει μέρος ό επόμενος διάλογος :
Γιατρός – Πρέπει να μένεις μακρυά απ’ τη σκόνη κι απ’ τά ζώα επίσης .
Πάνος – Μά έχω ένα σκύλο…
Γιατρός - Πρέπει να φύγει απ’ το σπίτι !
Πάνος – Over my dead body!!
Γιατρός – Τι ?
Πάνος – Τίποτα , γιατρέ δεν μπορώ να το αποχωριστώ αυτό το σκυλί , μαζί μ’ αυτό τρώω μαζί μ’ αυτό κοιμάμαι ,είναι το πάπλωμα μου , τι θα με σκεπάζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα ??
Γιατρός – Το χώμα , αν δεν το διώξεις…
Πάνος – Τότε θα πέσω ηρωϊκά μαζί με τον σκύλο μου , δεν εγκαταλείπω συντρόφους εγώ στα πεδία των μαχών…
Από τότε όπως είπα πέρασε πολύυυυυς καιρός . Ατούτο το σκυλάκι με συντρόφευε για 19 ολόκληρα χρονάκια – μέχρι πού δεν μ’ άντεξε άλλο και μετακόμισε για τόπους πιο…χλοερούς…δροσερούς…σνίφ L
Η αλεργία ? Τά σπυράκια ? Εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο . Έως και σήμερα τσίποτις…
Η αλήθεια είναι πώς τά γατιά δεν τά…πήγαινα και πολύ , μέχρι πού το μικρούλι το Γατουλίνι μπήκε στο μαγαζί μου . Όταν το πήρα απόφαση ότι μάλλον θα με συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του , έψαξα στο net για να μάθω γι αυτά . Δόξα τον Θεούλη έπεσα πρώτα πάνω σ’ αυτό το site κι έτσι είδα τι έπρεπε να κάνω . Φυσικά και πάλι δεν έχω ενδοιασμούς ούτε και μ’ αυτό το ζωάκι . Όταν το (από)στείρωσα , το πήρα σπίτι γιατί έκανε κρύο για να τα’ αφήσω για ένα Σ/Κύριακο στο μαγαζί . Το επόμενο βράδυ κοιμόμουν με το γατί φορεμένο σαν φωτοστέφανο στο κεφάλι μου ;-) – βλέπετε της άρεσε περισσότερο το μαξιλάρι μου απ’ το αυτοσχέδιο κρεβατάκι πού της έφτιαξα . Τώρα κοιμάται πάνω μου , τρίβει την μούρη της στη δικιά μου – και τ’ αντίστροφο βέβαια κάι δόξα τον Θεούλη , χαίρω άκρας υγείας . Άρα πιστεύω – τουλάχιστο για το άτομό μου – ότι η αλεργία είναι περισσότερο ψυχολογικός παράγωντας απ’ οτιδήποτε άλλο . Βέβαια , εγώ την πέρασα εξ’ απαλών ονύχων σε σύγκριση με την mperr7 , αλλά τ’ αποτέλεσμα είναι το ίδιο : αγαπάμε τά ζωάκια μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ζήσουμε μαζί τους J .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Με αυτα τα μυαλα που εχουν( ; ) ορισμενοι δεν απορω που βλεπω παιδακια με ενα σωρο αλλεργιες. Στην μικροβιολογια μαθαμε οτι ενας αποτελεσματικος τροπος αντιμετωπισης της αλλεργιας ειναι να κανεις συχνα ενεσεις με το αλλεργιογονο που σου προκαλει αλλεργια και σε μερικα χρονια εισαι πολυ καλυτερα. Πια η διαφορα να κανεις ενεσεις απο το να εκτειθεσαι σιγα σιγα σε μια γατα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
islascanarias
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε ολους,
μετα απο σχετικες ερωτησεις μου ειπαν καπιοι γνωστοι οτι υπαρχει ενα σπρευ για γατες το οποιο βοηθαει (δε λυνει το προβλημα, απλα βοηθαει) εαν καποιος εχει αλλεργικα συμπτωματα κοντα σε γατα.
Ξερει καποιος εαν υπαρχει πραγματι κατι τετοιο και που μπορω να βρω? Απο ερωτησεις σε κτηνιατρια και φαρμακεια δεν βρηκα ακρη!

Ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Υπάρχει επίσης και το LoShed που μειώνει την ποσότητα του τριχώματος που πέφτει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως να μπορείς να τα παραγγείλεις από το ίντερνετ.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ria23
Διάσημο μέλος
Μάλλον εννοείς κάτι σαν το Allerpet C που μειώνει τα αλλεργιογόνα που εκκρίνει η γάτα στο τρίχωμά της.
Υπάρχει επίσης και το LoShed που μειώνει την ποσότητα του τριχώματος που πέφτει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως να μπορείς να τα παραγγείλεις από το ίντερνετ.
η κουμπαρα μου χθες υιοθετησε ενα μπεμπακι που βρηκα και εχει αλλεργια ..να ρωτησω γνωριζει καποιος αν υπαρχουν αναλογα σκευασματα στην αμερικη?

γιατι αυτα τα σκευασματα παραπανω δεν νομιζω οτι γραφουν απο που τα στελνουν
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
το εχω ξαναανεβασει το θεμα αλλα δε θυμαμαι τωρα που ακριβως.
ειμαι πολυ αγχωμενη αν κ οταν κανω παιδι (οχι δεν ειμαι εγκυος ακομα) μηπως παρει τις αλλεργιες του αντρα μου ο οποιος ειναι αλλεργικος στις γατες.
εκεινος το παλευει, αλλα το μωρο? λενε οτι το πρωτο 6μηνο εχει αντισωματα και δεν παθαινει τιποτα.. μετα ομως? πως να το εμποδισω? εννοειται δεν θα μπαινει στο δωματιο του μωρου.
αραγε ποση πιθανοτητα εχει να βγει αλλεργικο? εγω δεν ειμαι αλλεργικη πουθενα.ουτε οι οικογενεια μου. ουτε η δικη του οικογενια. μαλλον 50%.
ξερω πως δεν μπορω να το προλαβω αυτο. και στεναχωριεμαι πολυ γιατι εγω χωρις τον γατο μου δεν μπορω να ζησω. το εχω δηλωσει και δεν ντρεπομαι γι αυτο. με τον αντρα μου μπορω χωρις τον Πεπιτο οχι. ακουγεται τραβηγμενο αλλα ειναι η αληθεια.
διαβασα παραπανω οτι υπαρχουν κατι σπρευ για να ψεκαζεις τη γατα ωστε να μειωνονται τα αλλεργιογονα. αλλα μηπως κανουν κακο στο γατι αυτα τα σκευασματα? ειναι εγκεκριμενα? μπορω να τα παραγγειλω αφοβα?
επισης αν ξερετε καποιον καλο παιδιατρο-αλλεργιολογο-πνευμονολογο...καλο θα ηταν.
ευχαριστω πολυ .
goldbirdina
Νεοφερμένο μέλος
Επιτέλους ένα σωστό άρθρο για την τοξοπλάσμωση.......... Έχουμε πήξει στα αηδιαστικά σχόλια του ανενημέρωτου κόσμου σχετικά με την τοξοπλάσμωση και τις γάτες.......... βρε παιδιά σε όποια καινούρια παρέα καθόμαστε εγώ και ο σύζυγος ακούμε τα ίδια σχόλια.......... φτάνει πια...........
Από εδώ και πέρα θα έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου φωτοτυπίες για να ανοίξουν τα στραβά τους επιτέλους..............
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάρα πολυ ωραίο κείμενοΠρίν από πολύυυυυυ καιρό , όταν ήμουν παιδάκι , πήραμε ένα ωραίο σκυλάκι στο σπίτι ( κυνηγετικό σαλονιού , μην ρωτάτε πώς ;-) . Μετά από λίγο καιρό άρχισαν οί αλεργίες . Έχετε δεί αρκούδα πώς ξύνει την πλάτη της στα δέντρα ? Έ , αυτή δεν φτουρούσε μπροστά μου… Με στείλανε στο Παπανικολάου να κάνω τά λεγόμενα 22 δερματολογικά τέστ – σού κάνουν 22 κουμπότρυπες στο χέρι και διοχετεύουν μέσα κεί διάφορα μικρόβια να δούν πού θ’ αντιδράσει ο οργανισμός σου . Εγώ βρέθηκα θετικός σε 2 : σ’ ένα μικρόβιο πού ζεί στην σκόνη – το άκαρι αν θυμάμαι καλά – και σ’ ένα πού ζεί στα ζώα – εδώ η μνήμη μ’ απατά εντελώς ( μά την άτιμη… ) .
Λαβαίνει μέρος ό επόμενος διάλογος :
Γιατρός – Πρέπει να μένεις μακρυά απ’ τη σκόνη κι απ’ τά ζώα επίσης .
Πάνος – Μά έχω ένα σκύλο…
Γιατρός - Πρέπει να φύγει απ’ το σπίτι !
Πάνος – Over my dead body!!
Γιατρός – Τι ?
Πάνος – Τίποτα , γιατρέ δεν μπορώ να το αποχωριστώ αυτό το σκυλί , μαζί μ’ αυτό τρώω μαζί μ’ αυτό κοιμάμαι ,είναι το πάπλωμα μου , τι θα με σκεπάζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα ??
Γιατρός – Το χώμα , αν δεν το διώξεις…
Πάνος – Τότε θα πέσω ηρωϊκά μαζί με τον σκύλο μου , δεν εγκαταλείπω συντρόφους εγώ στα πεδία των μαχών…
Από τότε όπως είπα πέρασε πολύυυυυς καιρός . Ατούτο το σκυλάκι με συντρόφευε για 19 ολόκληρα χρονάκια – μέχρι πού δεν μ’ άντεξε άλλο και μετακόμισε για τόπους πιο…χλοερούς…δροσερούς…σνίφ L
Η αλεργία ? Τά σπυράκια ? Εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο . Έως και σήμερα τσίποτις…
Η αλήθεια είναι πώς τά γατιά δεν τά…πήγαινα και πολύ , μέχρι πού το μικρούλι το Γατουλίνι μπήκε στο μαγαζί μου . Όταν το πήρα απόφαση ότι μάλλον θα με συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του , έψαξα στο net για να μάθω γι αυτά . Δόξα τον Θεούλη έπεσα πρώτα πάνω σ’ αυτό το site κι έτσι είδα τι έπρεπε να κάνω . Φυσικά και πάλι δεν έχω ενδοιασμούς ούτε και μ’ αυτό το ζωάκι . Όταν το (από)στείρωσα , το πήρα σπίτι γιατί έκανε κρύο για να τα’ αφήσω για ένα Σ/Κύριακο στο μαγαζί . Το επόμενο βράδυ κοιμόμουν με το γατί φορεμένο σαν φωτοστέφανο στο κεφάλι μου ;-) – βλέπετε της άρεσε περισσότερο το μαξιλάρι μου απ’ το αυτοσχέδιο κρεβατάκι πού της έφτιαξα . Τώρα κοιμάται πάνω μου , τρίβει την μούρη της στη δικιά μου – και τ’ αντίστροφο βέβαια κάι δόξα τον Θεούλη , χαίρω άκρας υγείας . Άρα πιστεύω – τουλάχιστο για το άτομό μου – ότι η αλεργία είναι περισσότερο ψυχολογικός παράγωντας απ’ οτιδήποτε άλλο . Βέβαια , εγώ την πέρασα εξ’ απαλών ονύχων σε σύγκριση με την mperr7 , αλλά τ’ αποτέλεσμα είναι το ίδιο : αγαπάμε τά ζωάκια μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ζήσουμε μαζί τους J .
![]()

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας,
εγώ κορίτσια μεγάλωσα σε σπίτι με κήπο. Από μικρή με θυμάμαι πάντα αγκαλιά είτε με σκύλο, γάτα , κουνέλι, κότα, πάπια και γενικά κτλπ.
Στην ηλικία των 5 χρονών εμφάνισα αλλεργία στις γύροις της άνοιξης όχι ασθμα αλλά δερματολογική. Παρόλα αυτά δεν άλλαξα καθόλου τίποτα στην ζωή μου εκτός του ότι την περίοδο της άνοιξης έπαιρνα αντισταμινικά. Στα 17 απέκτησα μία γάτα με την οποία δεν υπήρχε στιγμή που θα είμασταν χώρια.Ολα καλά και ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με αλλεργίες σε ζώα.
Μετά τα 30 όμως με 5 γάτες έναντι της μίας που είχα παλιά εμφάνισα ξαφνικά βαρύτατη δερματική αλλεργία στις γάτες.(Γιατί έτσι ξαφνικά???
) Ε! δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασα πέρσυ την άνοιξη. Όλο μου το σώμα γεμάτο με σπυράκια. Ανοιξη και ενώ όλοι φοράνε καλοκαιρινά εγώ να κυκλοφορώ με το ζιβάγκο γιατί εκτός του ότι έπρεπε να προστατευτώ από την γύρη δεν μπορούσα να βάλω ανοιχτή μπλούζα γιατί το ντεκολτέ μου ήταν χάλια με σπυρακια. 3 φορές πήγα στην αλλεργιολόγο και τίποτα δεν έγινε (γιατρός
βέβαια του ΙΚΑ) .Ξανά αντισταμινικά μου έδωσε. Μήπως γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω στην περίπτωση μου?Ευχαριστώ
aporw
Διακεκριμένο μέλος

μια φορα επαθε αλλεργικο σοκ!

aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι πολύ συχνό να εμφανίζονται νέες αλλεργίες που δεν υπήρχαν παλιά. Ακόμα και τρόφιμα ή φάρμακα που χρησιμοποιούσε κάποιος χωρίς πρόβλημα, μπορεί ξαφνικά να του προκαλέσουν αλλεργικά συμπτώματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι' αυτό.εμφάνισα ξαφνικά βαρύτατη δερματική αλλεργία στις γάτες.(Γιατί έτσι ξαφνικά???)

Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη) γνώμη, από άλλους αλλεργιολόγους.Μήπως γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω στην περίπτωση μου?
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Βασικά και εγώ το ίδιο σκέφτηκα ότι πρέπει να ξαναπάω σε άλλον και δυστηχώς ιδιωτικά γιατί του ΙΚΑ είναι μάπα.Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη) γνώμη, από άλλους αλλεργιολόγους.
Αλλα πρέπει να πάω όταν έχω κρίση

.Ευχαριστώ

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool