Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειχα τεραστια ελλειψη σε βιτ. D κι εδω και ενα 6μηνο περιπου, λαμβανω βιταμινη σε ελαιο..
μπανακι λες; ειναι ηδη 7 μηνων, λες να το δεχθει;
εδω 1-2 φορες που δοκιμασα να του πλυνω το πατουσι επειδη το χε βουτηξει στα κακα, εκανε σαν παλαβο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κι αν πρέπει σώνει και ντε να του καθαρίσεις το τρίχωμα, υπάρχουν ειδικοί αφροί για "στεγνό καθάρισμα" που απλώνεις πάνω του και τους αφαιρείς με μια πετσετούλα, όμως και σ'αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.
Κι εδώ να σημειώσω οτι μου είχε τύχει κι εμένα κάποτε που φιλοξενούσα ένα γατί για κάποιο διάστημα, να παρουσιάσω αλλεργία εξ αιτίας του, χωρίς όμως να είμαι γενικά αλλεργική στα γατιά. Δεν το έψαξα περαιτέρω, αλλά έτυχε να διαβάσω οτι υπάρχει μια ουσία στο σάλιο τους που καθαρίζουν τη γούνα τους και ενδέχεται αυτή να διαφέρει από γάτα σε γάτα και υποθέτω αυτός είναι ο λόγος που μόνο το συγκεκριμένο μου είχε φέρει αλλεργία. Όχι σοβαρή, αλλά με επίμονη ενόχληση στο λαιμό. Τώρα με τη δική μου γάτα που έχω, πρόβλημα κανένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Αυτο με το φιλτρο αερα το εψαχνα προσφατα... θα συγκεντρωσω χρηματα και ισως παρω, αλλα η γιατρος μου πε να ανοιγω τακτικα το παραθυρο και να καθαριζω πολυ συχνα με ηλεκτρικη!
Ειχα τεραστια ελλειψη σε βιτ. D κι εδω και ενα 6μηνο περιπου, λαμβανω βιταμινη σε ελαιο..
μπανακι λες; ειναι ηδη 7 μηνων, λες να το δεχθει;
εδω 1-2 φορες που δοκιμασα να του πλυνω το πατουσι επειδη το χε βουτηξει στα κακα, εκανε σαν παλαβο!![]()
Συνεχισε με την D, θα δεις τεραστια διαφορα! Εγω πλεον εχω ξεχασει πως ειναι να εχεις αλλεργια! Να ελεγχεις τακτικα τα επιπεδα γιατι εμενα με τεραστιες δοσεις μου πηρε πανω απο χρονο για να την ανεβασω και τωρα τον χειμωνα παιρνω 5000IU την ημερα για συντηρηση!
Θα συνηθισει και δεν θα του ειναι τιποτα. Δεν χρειαζεται να το πλενεις με τις ωρες. Βουτηξε το σε μια λεκανη ή σε μπανιερα με χλιαρο νερο, ισα ισα να βραχει καλα και βγαλτο. Να του κοψεις ομως πρωτα τα νυχια
Εναλλακτικα ασε την μπανιερα αδεια και απλα βρεξτο με το τηλεφωνο του ντους. Αν δεν καθεται, ισως να βοηθουσε να το περνας ενα χερι με βρεγμενη πετσετα.Στο δικο μου ειχα δοκιμασει τους αφρους και τα μαντηλακια για στεγνο καθαρισμα, αλλα ηταν χειροτερα γιατι α) δεν ειδα διαφορα μεγαλη και β) η μυρωδια το φρικαρε περισσοτερο
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
η πετσετα ειναι καλη λυση, το κανω στις ενηλικες γατες το καλοκαιρι για να μη ζεσταινονται!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Ευχομαι να βελτιωθει η κατασταση σου γιατι ξερω απο πρωτο χερι ποσο χαλια ειναι να εχεις αλλεργια και να μη θελεις να αποχωριστεις το ζωακι σου. Στην χειροτερη απλα εχεις παντα κλειστο το υπνοδωματιο σου για να κοιμασαι τουλαχιστον χωρις αλλεργιογοννα. Α, μη το ξεχασω. Επενδυσε σε σκουπα με HEPA φιλτρο. Μπλοκαρει τα αλλεργιογοννα και δεν τα σκορπαει σε ολο το σπιτι!
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, σκοπευω να αγορασω μια τετοια σκουπα... εχεις καποια υποψιν; χρησιμοποιεις εσυ τετοια;
εννοειται οτι το υπνοδωματιο ειναι μονιμως κλειστο για το γατικο κοινο!
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
αν δεν εχει σακουλες, τοτε πώς λειτουργει;
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.gr.dyson.com/vacuums.aspx
Ελπίζω να μην παραβαίνω κανόνες .Οπωσδήποτε δεν κάνω διαφήμηση .
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Σ ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες!
Ναι, σκοπευω να αγορασω μια τετοια σκουπα... εχεις καποια υποψιν; χρησιμοποιεις εσυ τετοια;
εννοειται οτι το υπνοδωματιο ειναι μονιμως κλειστο για το γατικο κοινο!
εγω εχω αυτη: https://www.bissell.com/pet-hair-eraser-upright-vacuum-1650a
Ειναι επισης χωρις σακουλα και τα φιλτρα πλενονται
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

και οταν ειναι να αδειασετε τον καδο δε...σιχαινεστε; :/
να υποθεσω οτι δεν ειναι για να μαζευει αλλες ακαθαρσιες γιατι ο καδος θα γινει κ**ος μεσα, ε;

ή λεω κουφα;
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μόνο υγρά δεν μαζεύει.
Όσο για τα εμβόλια απευσθητοποίησης δεν έχω κακή εμπειρία . Από τα 12 μου χρονια εμφανισα εντονη αλλεργία στο περδικάκι, στα αγροστώδη , ακάρεα σκόνης , λίγο σε ελιά , λίγο σε σκύλο ( ζούσα μαζί με σκύλο στο σπίτι ) τη γάτα δεν την είχα ψάξει και αφου μου γύρισε σε άσθμα απευθύνθηκα στα 28 μου σε αλλεργιολόγο και μετά από απο 6-7 έτη εμβολίων έγινα περδίκι . Οντως είναι χρονοβόρα διαδικασία .
Τώρα στα του γάτου . Νομίζω ότι ο σωστός καθαρισμός και βασικά αερισμός του χώρου κάνει θαύματα. Επίσης το να μπορείς να διατηρείς το χώρο οπου κοιμάσαι όσο το δυνατόν πιο καθαρό από την παρουσία του γάτου .
Όταν λοιπόν τον προηγούμενο χειμώνα που συγκατοίκησα με το γάτο εμφάνισα τα πρωτα σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας , τα οποία βέβαια έβγαλε στην επιφάνεια έντονα και ένα γερό κρυολόγημα , έκανα το rast test και στο τρίχωμα της γάτας βρέθηκα στην κατηγορία 3 με αποτέλεσμα 16,70.
Το αντιμετώπισα με συχνό βούρτσισμα του γάτου , καλό αερισμό του σπιτιού , σκούπισμα των χαλιών τουλάχιστον κάθε 2 μέρες , καναπέδων κλπ .
Όσο για το πώς φρόντισα εμένα ...αρχικώς αγνόησα τα "δώσε το γάτο". Επειδή είμαι και πεισματάρα και επεμβαίνω και στις συστάσεις των γιατρών , δεν πήρα σπρευ με κορτιζονη αλλά ζήτησα κάτι άνευ και όταν αισθανόμουνα δυσφορία στην αναπνοή , σφυριγματα κλπ ξεκινουσα τις καυτερές σάλτσες ,η σάλτσα horseradish κάνει θαύματα . Επίσης πιστεύω ότι μια σωματική άσκηση βοηθάει πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Ας πούμε εμένα το κολύμπι θεωρώ ότι με βοηθάει πολύ .
Όσο για το σκούπισμα των χαλιών βρήκα νομίζω την ιδανικη λύση . Είναι η επαναφορτιζόμενη σκουπα της Karcher Κ55 Εχει ειδική βούρτσα για pets.Πολύ ελαφριά δεν χαλάει και το πέλος των χαλιών , το ήδη χαλασμενο από τον γάτο , και πραγματικα σε εντυπωσιάζει με το τί μαζεύει από ένα χαλί φαινομενικά ολοκάθαρο .
Αυτά! Επίσης γαταλί θα βοηθούσε να έβρισκες έναν καλό αλλεργιολόγο ,αν τελικά τον χρειαστείς, που να μην απεχθάνεται όμως τα ζώα . Καλά Χριστούγεννα!
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΕΛΑ, πολυ κατατοπιστικα οσα εγραψες, με βοηθουν ακομα περισσοτερο!
Για τα καυτερα ουτε που το ξερα... horseradish σαλτσα, πού βρισκουμε; αξιζει; ειναι ευγευστη; αμα ειναι να το δοκιμασω κι εγω...
Εγω παιδια ειμαι στο 2ο μηνα χρησης singodem (το οποιο θα το λαμβανω για 6 μηνες) κι αν δεν περασει η αλλεργια εως τοτε, θα πρεπει να απευθυνθω σε αλλεργιολογο κι εγω.. τωρα αν θα πετυχω φιλοζωο, ειναι θεμα, γιατι εδω που μενω, μονο μια εχουμε αλλεργιολογο.. :-/
Δε με πολυνοιαζει ομως διοτι κι εγω παρομοιας νοοτροπιας ειμαι. Δεν υπαρχει περιπτωση να διωξω το γατακι απο το σπιτι ουτε να παψω να φροντιζω τις γατες που εχω.
Επομενος στοχος ειναι να επενδυσω σε μια καλη ηλεκτρικη σκουπα, καθως αυτη που εχω ειναι προϊστορικη και σιγουρα χωρις φιλτρο για τα αλλεργιογονα.
Επισης, μιας και θιχτηκε το ζητημα, ειμαι κοντα στη μια βδομαδα που εχω ιωση η οποια μου εχει κανει βρογχικο ασθμα, ακροαστικα και βρογχιτιδα. Πρωτη φορα στη ζωη μου μού συμβαινει αυτο και στις αρχες ηταν ανυποφορο. Σηκωνομουν απο τον υπνο με τρελη δυσπνοια και ταχυκαρδια λογω του βηχα. Τωρα ειμαι σε θεραπεια με κοριτζονη/αντιβιωση και απαπνοες και το βραδακι παιρνω το αντιισταμινικο μου, σταθερα. Οσο παιρνω τη θεραπεια και ο οργανισμος "ξεχνιεται" απο την αλλεργια, παρατηρω οτι δεν εχω τα σπαστικα συμπτωματα της αλλεργιας. Το χαπακι σιγουρα με βοηθαει αλλα περιμενω εναγωνιως να δω αν θα λειτουργησει once and for all.
Τελος, κατι που πληροφορηθηκα, ειναι πως, η χρονια απευαισθητοποιηση, δε συνεπαγεται αποτελεσματα, δυστυχως. Επισης, μπορει να 'μαι αλλεργικη και σε αλλα πραγματα και να μην το ξερω.
Ενα χαλι γενικα αυτες οι αλλεργιες..
Η απευαισθητοποιηση, ποσο σου κοστισε, αν επιτρεπεται;
Καλησπερα και χρονια καλα σε ολους! :-)
ΕΛΑ, πολυ κατατοπιστικα οσα εγραψες, με βοηθουν ακομα περισσοτερο!
Για τα καυτερα ουτε που το ξερα... horseradish σαλτσα, πού βρισκουμε; αξιζει; ειναι ευγευστη; αμα ειναι να το δοκιμασω κι εγω...
Εγω παιδια ειμαι στο 2ο μηνα χρησης singodem (το οποιο θα το λαμβανω για 6 μηνες) κι αν δεν περασει η αλλεργια εως τοτε, θα πρεπει να απευθυνθω σε αλλεργιολογο κι εγω.. τωρα αν θα πετυχω φιλοζωο, ειναι θεμα, γιατι εδω που μενω, μονο μια εχουμε αλλεργιολογο.. :-/
Δε με πολυνοιαζει ομως διοτι κι εγω παρομοιας νοοτροπιας ειμαι. Δεν υπαρχει περιπτωση να διωξω το γατακι απο το σπιτι ουτε να παψω να φροντιζω τις γατες που εχω.
Επομενος στοχος ειναι να επενδυσω σε μια καλη ηλεκτρικη σκουπα, καθως αυτη που εχω ειναι προϊστορικη και σιγουρα χωρις φιλτρο για τα αλλεργιογονα.
Επισης, μιας και θιχτηκε το ζητημα, ειμαι κοντα στη μια βδομαδα που εχω ιωση η οποια μου εχει κανει βρογχικο ασθμα, ακροαστικα και βρογχιτιδα. Πρωτη φορα στη ζωη μου μού συμβαινει αυτο και στις αρχες ηταν ανυποφορο. Σηκωνομουν απο τον υπνο με τρελη δυσπνοια και ταχυκαρδια λογω του βηχα. Τωρα ειμαι σε θεραπεια με κοριτζονη/αντιβιωση και απαπνοες και το βραδακι παιρνω το αντιισταμινικο μου, σταθερα. Οσο παιρνω τη θεραπεια και ο οργανισμος "ξεχνιεται" απο την αλλεργια, παρατηρω οτι δεν εχω τα σπαστικα συμπτωματα της αλλεργιας. Το χαπακι σιγουρα με βοηθαει αλλα περιμενω εναγωνιως να δω αν θα λειτουργησει once and for all.
Τελος, κατι που πληροφορηθηκα, ειναι πως, η χρονια απευαισθητοποιηση, δε συνεπαγεται αποτελεσματα, δυστυχως. Επισης, μπορει να 'μαι αλλεργικη και σε αλλα πραγματα και να μην το ξερω.
Ενα χαλι γενικα αυτες οι αλλεργιες..
Η απευαισθητοποιηση, ποσο σου κοστισε, αν επιτρεπεται;
Γαταλί καλησπέρα και Χρόνια πολλά ! Οντως άτιμο πράγμα οι αλλεργίες αλλά δεν θέλουν πανικό αλλά ούτε και να της αφηνεις στη τύχη τους .
Η σάλτσα horseradish είναι σάλτσα από αγριοράπανο . Στην Αθήνα τη βρίσκεις και σε sm . Γενικά βρες κάτι καυτερό και δοκίμασέ το . Ακόμη και με ένα ραπανάκι θα δεις διαφορά . Θα αναπνευσεις καλύτερα .
Όσο για τα εμβόλια ειναι όντως ακριβός τρόπος αντιμετώπισης . Εγώ τα είχα ξεκινήσει πριν από 23 χρόνια , με δραχμές ούτε θυμάμαι πόσες αλλά φαντάσου λόγω ταμείου που κάλυπτε σίγουρα το 75 % ήταν ένα κάποιο ποσό . Αγόραζα 6μηνιαία θεραπεία .
Αλλά σκέψου ότι αυτά που είχα να καταπολεμήσω με ταλαιπωρούσαν εποχικά την άνοιξη .Οπότε ο οργανισμός μου είχε ένα μεγάλο καθαρό διάστημα να επωφεληθεί της θεραπείας .
Πάντως σου ανέφερα σκοπίμως και την τιμή που μου έβγαλε το δικό μου τεστ . Ανώτερη της δικής σου και όλα οκ .
Επειδή ρωτάω συχνά ανθρώπους που συναντάω και συγκατοικούν με γάτες , με έχει εντυπωσιάσει το ποσοστό που προκύπτει από την απάντησή τους ότι αρχικώς είχαν θέμα με τα ζώα στο σπίτι αλλά μετά όλα καλά . Είναι σαν να προσαρμόστηκαν στη νέα κατάσταση . Και κάτι τελευταίο ... οσοι έρχονται σπίτι μου και οι οποίοι δεν έχουν ζώο μέσα στο σπίτι εντυπωσίαζονται για το πόσο φρέσκος είναι ο αέρας του . Οταν λοιπόν έχεις θέμα γίνεσαι και πιο νοικοκυρά , δεν αμελείς τον αερισμό του χωρου σου , θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικός και από το σκούπισμα . Αντιθέτως οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν χριστό μπαίνεις στο σπίτι τους και δεν μπορείς να αναπνεύσεις από τα ζώα τσιγάρα κλπ .
Αυτά ...Όλα καλά θα πάνε . Λίγη υπομονή με την ίωση μόνο .

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να προσαρμοστω αλλα θα δειξει!
Αυτο με τον αερα ειναι σημαντικο αλλα εγω τοσο καιρο εστιαζω στο σκουπισμα... ειναι που οταν ανοιγω και τα παραθυρα, το βρωμογατο πεταει και βγαινει εξω!...
θα το εχω σε ανακλιση λοιπον αρκετα λεπτα.
Θα παω να ψαξω για κατι καυτερο κι αν γινεται αυτο που λες, συγκεκριμενα.
Σ' ευχαριστω!!!
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχει φιλτρο, καλη χωρητικοτητα και αποδοση/κλαση και ειναι αρκετα οικονομικη για μενα.
https://www.kotsovolos.gr/site/small...cylinder-vacuum-cleaners/167138-bosch-bgl3hyg
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι σαφώς ακριβή αλλά με δόσεις παλεύεται η κατάσταση.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
"Συνιστάται ειδικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Φτάνει στην κλάση Α στην απόδοση της επανεκπομπής σκόνης."
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool