Αρχική Δημοσίευση από Unicorn:Αλήθεια όντως θα βγει εμβόλιο για τις αλλεργίες στις γάτες;![]()
Nαι,έτσι είπε τουλάχιστον η φαρμακοποιός στο συγκάτοικο μου που ταλαιπωρείται κι αυτός χρόνια με αλλεργία!Περιμένουμε πώς κ πώς...Συμφωνώ πάντως με το μήνυμα σου.Όντως συμβαίνει αυτό που είπες.Επίσης και η ένταση των συμπτωμάτων ατονεί με το πέρασμα του χρόνου!πχ πριν κάποια χρόνια είχε πρόβλημα ακόμη και αδέσποτες γάτες να κάθονται στο μπαλκόνι μας,τώρα όχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isokratis
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από giannispolo:μμ, καλή ιδέα, αλλά δεν έχω φίλους με γατούλα,![]()
Εχω 2 μεσα στο σπιτι και 7-8 ταιζω στην αυλη . Επισης εχω και home cinema και δορυφορικη .Οποτε θες ελα δουμε ταινια , αγωνα η οτι αλλο και ειναι σιγουρο πως θα βγαλεις συμπερασμα !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannisvitara
Εκκολαπτόμενο μέλος
κορίτσια. μολις ανακάλυψα χτες που βρήκα μια μανα γατα και τις προσφερά απλόχερα τα χάδια μου , αμέσωσ μετα φούντωσαν τα συμπτώμαατ αλλεργίας,
μπορώ να κάνω τπτ? ειμαι πολύ λυπημένος θέλω πολύ να υιοθετήσω ένα γατάκι

ladycat
Διάσημο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
'Οσο για την αλλεργία την αντιμετώπιζε γιατί ούτε λόγος να φύγει το γατί λόγω αλλεργίας.
(Δεν νομίζω ότι βοήθησα.... απλά κατέθεσα την μικρή και πτωχή ιστορία μας)

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
εχουν βγει κ υποαλλεργικες γατες αλλα δεν θα σου συνηστουσα να μπεις στην σελλιδα οταν ειδα την τιμη τους κοντεψα να παθω ενα μικρο εγκεφαλικο
Θα γίνουμε καταναλωτές κι άλλων προϊόντων διαστροφής;
Πως θα ακουγόταν αν έβγαιναν παιδάκια που δεν χέζουν; Για όσους θέλουν μωρό αλλά έχουν αλλεργία στα μωρουδίστικα σκατά.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:ladycat
εχουν βγει κ υποαλλεργικες γατες αλλα δεν θα σου συνηστουσα να μπεις στην σελλιδα οταν ειδα την τιμη τους κοντεψα να παθω ενα μικρο εγκεφαλικο
Θα γίνουμε καταναλωτές κι άλλων προϊόντων διαστροφής;
Πως θα ακουγόταν αν έβγαιναν παιδάκια που δεν χέζουν; Για όσους θέλουν μωρό αλλά έχουν αλλεργία στα μωρουδίστικα σκατά.
Για την αλλεργία θα σου συνιστούσα να μην πάρεις καθόλου γάτα.
ladycat
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Θα γίνουμε καταναλωτές κι άλλων προϊόντων διαστροφής;
θαναση να σου πω οτι αυτα τα γατια ειναι γεννετικα τροποποιημενα κατι σαν τα παιδια του σωληνα τοτε ας μην κανω εξωσωματικη γιατι ειναι καταναλωτισμος κ αυτο?δεν νομιζω στο εργαστηριο μεσα σε ενα σωληνα δημιουργουνται κ φυτευονται σε μια γατα που τα κυοφορει οπως γινετε με τα δικα μας παιδια!!!!!!!! αν το παιδι μου πασχει απο καποια ασθενεια κ μπορω να το γιατρεψω με γεννετικη τροποποιοιση θα το κανω γιατι οχι κ να μην το κανω στο γατι μου?

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Σε λίγο καιρό θα γεννιούνται ζώα και παιδιά με τα δικά μας μέτρα και σταθμά..
Ας το αφήσουμε λοιπόν να υπάρχει και σασπένς....
'Οσο και σκληρό να μπορεί να είναι θα προτειμούσα να έχω τα γατιά και τα παιδιά μου με φυσικούς τρόπους και με τους νόμους της φύσης..'Αλλωστε πιστεύω ότι όταν γεννιούνται με πρόβλημα δεν είναι 100% λάθος της φύσης, αλλά και κάποια μαλ...α δικιά μας..
ladycat
Διάσημο μέλος
εγω παντως στο παιδι μου θα του αγοραζα γατα υποαλλεργικη αν ειχε προβλημα
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είπα να μην επέμβεις σ αυτή την περίπτωση…άλλο είπα. Λέω ότι η γάτα που προκαλεί αλλεργία, στην πραγματικότητα δεν την προκαλεί αυτή, θέλω να πω δηλαδή, δεν είναι πρόβλημα υγείας της γάτας ώστε να γίνει επέμβαση, είναι πρόβλημα που το έχει κάποιος άνθρωπος, είναι μια αδυναμία του οργανισμού κάποιου ανθρώπου. Εμένα μ αρέσει πχ να βλέπω τις κάμπιες να περπατάνε πάνω στο χέρι μου αλλά ξέρεις πως θα γίνει το χέρι μου μετά; Θα γεμίσει φουσκάλες και θα με τρελάνει στη φαγούρα. Στερούμαι την επιθυμία αυτήν και περιορίζομαι να τις βλέπω στα χόρτα και τα κλαδιά (είναι κάτι χρωματιστές πολύ όμορφες κάμπιες) που λέει ο λόγος τη στερούμαι δηλαδή, γιατί έμαθα να μην θέλω κάποια πράγματα, έχω μάθει οτι κάποιες επιθυμίες μου δεν θα ικανοποιούνται, κάποια πράγματα δεν θα τα έχω για διάφορους λόγους. Δεν θα ήθελα να πάρω μια κάμπια και να την μετατρέψω σε υποαλλεργική για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου. Στη σκέψη αυτή αισθάνομαι ότι θα ήμουν κακομαθημένος κι εγωιστής. Ούτε θα ήθελα να εξημερώσω μια τίγρη για να μπορούσα να της κάνω αγάπες και γούτσου-γούτσου. Κάποια πράγματα, δεν θα τα έχω. έτσι απλά.
ladycat
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Γενικα εγώ είμαι αντίθετη στην επέμβαση στην φύση - ειδικά όταν δεν πρόκεται για ζήτημα ζωής και θανάτου αλλά απλά για τον δικό μας εγωϊσμό. Μου ακούγεται φρικτό να υπάρχουν μεταλλαγμένες γάτες υπο-αλλεργικές όπως και το να υπάρχουν ντομάτες με γονίδιο αρουραίου για να είναι πιο ανθεκτικές στις διάφορες κακουχίες. Τις περισσότερες φορές η φύση μας έχει διδάξει πως όταν δημιουργούμε 'τέρατα' την πληρώνουμε, αλλά τελοσπάντων αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και ο καθείς όπως θέλει πράττει.

Όσον αφορά το αρχικό ερώτημα...είναι δίλλημα. Θέλω να πω, η αδερφή μου είναι αφόρητα αλλεργική στις γάτες σε σημείο να την τρέχουμε στο νοσοκομείο όταν την πιάνει κρίση. Αν όμως η δική σου αλλεργία είναι πιο ελαφράς μορφής..ίσως και να μπορούσε να λειτουργήσει το πράγμα.
Ο αρραβωνιαστικός μου είναι αλλεργικός στις γάτες --- αλλά με λίγη καλή θέληση έχουμε καταφέρει να κοιμόμαστε με τη Σβούρα στο κρεββάτι χεχε
Καθαρίζω συνέχεια, χτενίζω τη Σβούρα κάθε ημέρα ώστε να αποφεύγω όσο το δυνατόν περισσότερο να υπάρχει πλήθος τρίχες στο σπίτι (που επιδεινώνουν την αλλεργία) και φροντίζω το σπίτι να αερίζεται καλά. Τα δύσκολα είναι το χειμώνα βέβαια...αλλά τα καταφέρνουμε. Ο αρραβωνιαστικός μου ήταν φοβερά αλλεργικός αλλά από τότε που έγινε χορτοφάγος όλες οι αλλεργίες του έχουν υποχωρήσει αισθητα!!!

Το ξέρω ότι δεν βοηθάω και πολύ,
αλλά είναι τόσο σημαντική απόφαση το να πάρεις μία γάτα που θα είναι κρίμα να μην μπορείς να την κρατήσεις αργότερα, αν επιδεινωθεί η αλλεργία σου. Φρόντισε να ρωτήσεις και τον γιατρό σου για το αν μπορείς να παίρνεις κάποια αγωγή ώστε να μπορείς να ζήσεις με το ζωάκι. Υπάρχουν φυτικά φάρμακα που βοηθούν. Αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:θαναση μου ουτε εγω θα παρω μια τιγρη να την εξημερωσω αλλα μια γατα που να εμοιαζε στα χρωματα της ναι θα την επερνα για υποκαταστατο
Δεν θα έπαιρνα μια γάτα, γιατί είμαι αλλεργικός αλλά μια ψεύτικη φτιαγμένη από συνθετικό υλικό που θα έμοιαζε με αληθινή [FONT="]μπορεί να [/FONT]την έπαιρνα για υποκατάστατο.
Εχω μάθει οτι τα χατίρια μου δεν θα γίνονται όλα, και δεν θα χτυπιέμαι γι αυτό, και δεν θα παθαίνω τίποτα. δεν δικαιούμαι τα πάντα, και δεν είναι τα πάντα φτιαγμένα για μένα.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Ο αρραβωνιαστικός μου ήταν φοβερά αλλεργικός αλλά από τότε που έγινε χορτοφάγος όλες οι αλλεργίες του έχουν υποχωρήσει αισθητα!!!
Λες και στον δικό μου να υποχώρησε η αλλεργία επειδή έγινε χορτοφάγος;;;;
Δεν το είχα συνδιάσει ποτέ έτσι...

Κατ' αρχή με κάλυψε ο Θανάσης. Τι θα σου πρότεινα; Με τα χρήματα που θα σου κόστιζε η διατροφή και η ιατρική κάλυψη μιας γάτας αγόραζε κάθε μήνα τροφές και τάιζε τα αδέσποτα της περιοχής σου. Γράψου και σε καμία φιλοζωική και με τη συνδρομή σου οικονομική, αλλά αν θέλεις και έχεις χρόνο και με την εθελοντική εργασία σου βοηθησέ τους να συντηρούν και να περιθάλπουν γατάκια. Έτσι σώζεις πολλά και όχι ένα. Τώρα εαν θέλεις να έχεις οπωσδήποτε και ένα ζώο σπίτι διάλεξε ένα άλλο είδος. Και οι άνθρωποι καλοί είναι (πλάκα κάνω).
Παιδιά με τις αλλεργίες μην παίζουμε και ειδικά όταν κάποιος δεν τις έχει τσεκάρει ιατρικά. Δεν υπάρχουν μόνο οι δύσκολες και οι απλές. Η αλλεργία συνήθως λειτουργεί σωρευτικά και μπορεί να δώσει άσχημα συμπτώματα εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν δοκιμάζουμε τεχνικές και εαν πιάσουν, πάμε στο γιατρό μας και αυτός θα μας βρεί την αιτία το βαθμό επικινδυνότητας τους και το τρόπο να τις αντιμετωπίσουμε. Μην τον κάνουμε τον άνθρωπο σαν μπαλόνι πουά με ρίγες. Όσο για όσες το έτερο ήμισυ είχε αλλεργία και τη ξεπέρασε, τι να πω ή η αγάπη κάνει θαύματα ή κάπου αλλού την έχει ο άνθρωπος και ψάξτε να την βρείτε μην σας βρεί κακό.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως π.χ. με το τσίμπημα σφήκας, που μπορεί και να πεθάνεις. Πρόσφατα συνέβη σε γνωστή, η οποία ΔΕΝ την είχε μικρή (την είχαν τσιμπήσει, no problem) και κόντεψε να πεθάνει από το τσίμπημα. Ο γιατρός είπε ότι εμφανίζονται και σε μεγάλη ηλικία, ξαφνικά. Πώς να το ψάξεις πριν το πάθεις, σε τέτοιες περιπτώσεις;
Εγώ νομίζω ότι δεν έχω σε τίποτα αλλεργία (εκτός από τα κρεμμύδια
, αλλά απλώς κάνω εμετό, δεν πεθαίνω κιόλας).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το τσίμπημα της σφήκας είναι τελείως διαφορετικό απο το τσίμπημα της μέλισσας. Συν του ότι η σφήκα σε αντίθεση με τη μέλισσα ανήκει στα "βρώμικα" της οικογένειας της. Πηγαίνει σε σκουπίδια, σάπια κρέατα ψοφίμια κ.λ.π., κάτι που η μέλισσα δεν κάνει. Για αυτό και το τσίμπημα της είναι δυνητικά πιο επικίνδυνο για εμφάνιση διάφορων παρενεργειών μεταξύ αυτών και οι αλλεργίες.
Καλό απόγευμα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool