vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ο καλός μου ρώτησε το γιατρό του και του είπε πωςΑρχική Δημοσίευση από maxi2:Λες και στον δικό μου να υποχώρησε η αλλεργία επειδή έγινε χορτοφάγος;;;;
Δεν το είχα συνδιάσει ποτέ έτσι...![]()
η διατροφή παίζει πολλές φορές πολύ σημαντικότερο ρόλο
στις αλλεργίες από ότι νομίζουμε !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αυτό ακριβώς λέω. Πολλές φορές τα αίτια της αλλεργίας δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται. Εαν όμως το συνεχίσουμε έτσι αυτός που ξεκίνησε το θέμα μπορεί να μη βρεί λύση στο πρόβλημα του, αλλά θα θεραπεύσει την αλλεργία του.
Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση. Δεν με ενοχλεί καθόλου το απο αλλού το ξεκινάμε και αλλού το πάμε (μ΄αρέσει κιόλας), αλλά αυτό το πράγμα να ξεχνάμε στο τέλος τι μας ρωτήσανε το θεωρώ λίγο γράψιμο. Και όταν αφορά ιατρικά θέματα ας μου συγχωρεθεί και λίγο ανεύθυνο. Το τι είπε ο γιατρός σε εμάς δεν σημαίνει ότι θα ισχύει και για όλους τους άλλους. Δεν λες έτσι ελαφρά τη καρδία π.χ. στον άλλο εμένα ο σύντροφός μου έγινε χορτοφάγος και του πέρασε γιατί εαν υποθέσουμε ότι δεχτεί άκριτα την έμμεση προτροπή σου και πάθει καμία καραμπινάτη κρίση άσθματος άντε να σε βρεί να του πείς τι λάθος έκανε στη διατροφή του και όταν πήρε αγκαλιά μια γατούλα τα είδε όλα. Σαφώς του λες την εμπειρία σου, αλλά δεν ρωτάει αυτό. Είπε έχω αλλεργία στις γάτες τι να κάνω για να έχω γάτα; όχι πως θα περαπεύσω την αλλεργία μου. Και μια απο τις απαντήσεις είναι "ένας που άλλαξε τη διατροφή του του πέρασε". Απο ότι έχω δεί στο site γράφουν και μικρότερα άτομα άρα σε τέτοιου είδους θέματα καλό είναι να μην γενικολογούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Δεν είπαμε στον άνθρωπο να γίνει χορτοφάγος για να θεραπευτεί. Για όνομα του θεού!
Η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα έγινε γιατί η αλλεργία έχει διακυμάνσεις και μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή οπότε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα και στη διατροφή να βελτιώνεται η κατάσταση. Η συμβουλή των γιατρών είναι πάντα απαραίτητη. Δεν υποστηρίζουμε τις αυθαιρεσίες σε βάρος της υγείας κανενός.
Νομίζω πως ήταν σαφές και δεν χρειάζεται επίθεση και σχόλια περί ηλικίας.

Ismini
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
zazazou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!!
Είμαι καινούρια εδώ... και ανακάλυψα το Forum τελείως τυχαία...
Έχω μια απορία...ετοιμαζόμαστε με το φίλο μου να πάρουμε μια γατούλα. Εγώ στο σπίτι μου είχα 2-3 γάτες κατά διαστήματα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα αλεργίας.
Πριν το Πάσχα σε μια επίσκεψη στη θεία μου, άρχισα ξαφνικά να δακρύζω, πρίστηκαν τα μάτια μου, φτερνιζόμουν, ήμουν πολύ χάλια.
Θεώρησα το γεγονός τυχαίο και ούτε καν το απέδωσα στη γατούλα της.
Πριν λίγο καιρό, στο πατρικό του φίλου μου πήρα αγκαλιά τη γάτα του με τα ίδια αποτελέσματα.
Είναι δυνατόν να είμαι αλεργική σε κάποιες γάτες και να μην είμαι σε κάποιες άλλες???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι δυνατόν να είμαι αλεργική σε κάποιες γάτες και να μην είμαι σε κάποιες άλλες???
Ναι, είναι δυνατόν, γιατί η ακριβής σύνθεση των πρωτεϊνών (αυτές είναι που προκαλούν την αλλεργία) μπορεί να διαφέρει ελάχιστα από οργανισμό σε οργανισμό.
Έχω υποβάλει ένα άρθρο για την αλλεργία στις γάτες, λογικά σε λίγες μέρες θα πρέπει να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
. Θα σωσετε και μια ψυχούλα (ή δύο στην καλύτερη)
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
), όταν πρωτοήρθε το γατούλι μου σπίτι παρουσίασε κάτι μικροπροβληματάκια και ανησυχήσαμε...... Αλλά περιέργως τώρα, μετά από 3 βδομάδες, είναι όλα σε ύφεση...
Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά προφανώς την συνήθησε ο οργανισμός του.
Βέβαια παρουσίαζε σχετικά ήπιες αντιδράσεις, φτέρνισμα, φαγούρα κτλ, όχι δύσπνοια. Αυτό που έκανε ήταν να έρχεται σε επαφή στην αρχή για λίγο και σταδιακά όλο και περισσότερο. Μάλλον δεν είναι ιατρικά ορθή προσέγγιση αλλά τα κατάφερε!!!Υ.Γ. Εννοείτάι ότι σε μαμά-μπαμπά δεν είπαμε τίποτα.....
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τελευταία διαπιστώσαμε ότι τόσο το φτέρνισμα όσο και η ενόχληση στα μάτια έχει υποχωρήσει πάρα πολύ. Ίσως το ότι για αρκετές ώρες την ημέρα έχεται σε επαφή με γάτες κατά τους τελευταίους 9 μήνες λειτούργησε σαν ομοιοπαθητική. Συνήθησε την παρουσία τους και σιγά-σιγά ξεπερνάει το πρόβλημά της. 
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος

STAUROYLA
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους!
Αντιμετωπίζω μια πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρω πως να τη χειριστώ!

Το Σαββάτο πήρα το γατάκι μου απο την κοπέλα που το είχε. Ηταν η πρώτη φορά που είχα δικό μου γατάκι και είμουν απίστευτα ενθουσιασμένη και εγώ και ο συντροφός μου!
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σχεδον αμέσως αλλά δεν έδωσα σημασία μέχρι που δεν γινόταν άλλο να το παραβλέψω!!!

Στο δρόμο του γυρισμού στά μέρη που με είχε ακουμπήσει η Τιάρα, άρχισα να νιώθω κάψιμο και ύστερα πέταγα καντίλες... Όπως είπα το παραέβλεψα, το φτέρνισμα που ακολούθησε είναι χαρακτιριστικό στην αλλεργία που έχω στη γύρη και έτσι κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου ότι κάποιο λουλουδι θα με πείραξε... Δεν γινόταν να παραβλέπω αλλο τα σημάδια αφού στο σπίτι τα πράγματα σκούριναν, η φωνή μου άρχισε να κλείνει και είχα ένα περίεργο βήχα! Ξανά όπου η Τιάρα με ακουμπούσε,ηδικά στο λαιμό, έβγαζα κόκκινα σημάδια!:cry:
Το επόμενο πρωί και αφού η Τιάρα είχε κοιμηθεί στο λαιμό μου, ήταν πλέον σίγουρο, τα μάτια μου να με τρώνε το προσωπό μου κατακόκκινο και η ανάσα μου δύσκολη... Είμαι αλλεργική στη Τιάρα!
Ο σπιτονοικοκύρης μου είναι πνευμονολόγος και όταν ο σύντροφόσ μου τον ενημέρωσε και ήρθε να με δεί μου ανακοίνωσε οτι άν συνεχίσω έτσι θα μου δημιουργηθεί ασθμα!

Είμαι μπερδεμένη αφου συναναστρέφομαι με γατάκια στον οικογενειακό κύκλο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα και μάλιστα η γάτα τησ θείας μου κοιμόταν στο μαξιλάρι μου όταν ήμουν μικρή και δεν είχα πρόβλημα!
Ο σύντροφός μου, είναι δεκτικός στο να κάνω ειδικές εξετάσεις αλλα ήδη ανυσηχεί και μου το φέρνει σιγα σιγά οτι θέλει να δώσουμε την Τιάρα!

Την έχω, ούτε μια βδομάδα αλλά την αγαπάω ήδη πολύ και πλέον ούτε να την έχω αγκαλιά μπορώ ούτε να τη χαιδεύω!
Τι να κάνω! Τι θα κάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
ΥΓ Εννοείται ότι δεν έδωσα τις γάτες μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
Απ'όσο ξέρω οι αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή. Δηλαδή ενώ δεν είμαστε αλλεργικοί σε κάτι, ξαφνικά να ξυπνήσουμε μια μέρα και να είμαστε!
Εγώ θα πρότεινα να μην την πλησιάζεις όσο μπορείς, να μην την αφήνεις να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο σου και να πας γρήγορα να κάνει εξέταση για να δεις αν όντως είσαι αλλεργική.
Αφού βγουν τα αποτελέσματα τότε αποφασίζεις πως θα συνεχίσεις.
Καλή επιτυχία.........
aretha
Περιβόητο μέλος

Διάβασε το άρθρο για την αλλεργία στις γάτες, θα δεις ότι ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι αιτία για την αλλεργική αντίδραση είναι η γατούλα σου, υπάρχει ειδική θεραπεία απευαισθητοποίησης. Υπάρχουν ακόμα και αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να ελαφρύνεις τα συμπτώματα, θα τα βρεις κι αυτά στο άρθρο.
Ψυχραιμία και περαστικά εύχομαι!
STAUROYLA
Νεοφερμένο μέλος
μαγισσα
Διάσημο μέλος
freiderikos
Νεοφερμένο μέλος
γεια σε ολους σας!αναρωτιομουν αν μπορειτε να με βοηθησετε γιατι απο τοτε που πηρα την γατα αρχισα τα φτερνισματα,η μυτη ετρεχε συνεχεια κ ηταν μπουκωμενη...κ συνεχιζω να ειμαι ετσι επειτα απο 6 μηνες!!!!!!!!!!τελευταια δεν μπορω να κοιμηθω κιολας γιατι η μυτη μ δεν με αφηνει.πηγα στον παθολογο κ μ ειπε να την διωξω την γατα μ
!πραγμα που δεν προκειται να κανω!οποτε μηπως μπορειτε να προτεινετε κατι εσεις?αν υπαρχει κανεις με παρομοιο προβλημα....κ αν ξερετε αν μπορει να παθω τιποτα χειροτερο απο αυτα που εχω ηδη??!!!!αυτα!ευχαριστω εκ των προτερων!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
γεια σε ολους σας!αναρωτιομουν αν μπορειτε να με βοηθησετε γιατι απο τοτε που πηρα την γατα αρχισα τα φτερνισματα,η μυτη ετρεχε συνεχεια κ ηταν μπουκωμενη...κ συνεχιζω να ειμαι ετσι επειτα απο 6 μηνες!!!!!!!!!!τελευταια δεν μπορω να κοιμηθω κιολας γιατι η μυτη μ δεν με αφηνει.πηγα στον παθολογο κ μ ειπε να την διωξω την γατα μ!πραγμα που δεν προκειται να κανω!οποτε μηπως μπορειτε να προτεινετε κατι εσεις?αν υπαρχει κανεις με παρομοιο προβλημα....κ αν ξερετε αν μπορει να παθω τιποτα χειροτερο απο αυτα που εχω ηδη??!!!!αυτα!ευχαριστω εκ των προτερων!
γεια σου..ξερω μια κοπελα απο το φορουμ η οποια παρουσιασε το ιδιο προβλημα..πηγε σε ομοιοπαθητικο και το ελυσε και τωρα ειναι μια χαρα..ομως επειδη η κοπελα δεν ειναι πια στο φορουμ δεν ξερω το μαιλ της
περιμενε λιγο μηπως στο δωσουν οι αλλες κοπελες..αναφερομαι στην Στελλα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool