Αλλεργία στις γάτες

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: αλεργικη στη γατα μου!!!!!!!!!!

Καλημέρα!
Βασικα αυτος που θα σε κατατοπισει ειναι ο αλλεργιολογος,οχι ο παθολογος.Μπορει τα αιτια να ειναι εντελως ασχετα απο τη γατα σου.Ρωτησε εναν αλλεργιολογο,κανε τα σχετικα τεστ,και κοιταξε λιγο και στον τομεα της ομοιοπαθητικης,πολλοι εχουν ξεπερασει ετσι την αλλεργια τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργική στη γάτα μου!!!

εχω και εγω αλλεργια στις γατες και πλεον μου εμφανιζεται παρα πολυ σπανια. 1 φορα καθε 1-2 μηνες για 1 μερα. Αυτο που εκανα ηταν στις αρχες να κανω μπανιο τον γατο μου 1-2 φορες τον μηνα (υπαρχουν και ειδικα σαμπουαν για να μειωνουν τα αλλεργιογονα της γατας) και να σκουπιζω με ηλεκτρικη σκουπα 1 φορα την εβδομαδα τα παντα.. μεχρι και τις κουρτινες. Σιγα σιγα ο οργανισμος μου αρχισε να συνηθιζει και εκανα τον γατο μου μπανιο ολο και πιο αραια. Η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι να συνηθισει ο οργανισμος σου στο αλλεργιογονο. Στη δικη μου περιπτωση εγινε με την σταδιακη εκθεση μου στον γατο (με το μπανιο και το σκουπισμα ερχομουν σε λιγοτερη επαφη με τα αλλεργιογοννα). Μια πολλη καλη λυση ειναι να πας σε αλλεργιολογο και να δεις αν γινεται να κανεις ενεσεις με το αλλεργιογονο για ενα διαστημα (συνηθως ειναι αρκετα μεγαλο) και σιγα σιγα να συνηθισει ο οργανισμος σου ωστε να μην εχεις κανενα απολυτως προβλημα με την γατουλα σου. Το να ξεφορτωθεις την γατα δεν ειναι λυση στο προβλημα σου οπως σου ειπε ο γιατρος. Ειναι απλα κατι προσωρινο. Σκοπος σου ειναι να χτυπησεις το προβλημα στην ριζα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργική στη γάτα μου!!!

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!καλα εννοειται οτι ουτε καν το σκεφτηκα να χαρισω την γατα μ,αυτο ελειπε!!!!!!!!αυτο που εχει πλακα ειναι οτι δεν εχω αλλεργια στις γατες γενικα αλλα στη δικη μ μονο,μ το ειπε ο κτηνιατρος μ οτι μπορει η δικη μ γατα να εχει αυτην την ουσια που μ προκαλει την αλλεργια!γιατι με τις αλλες γατες που ειχα μια χαρα ημουν!τωρα θα κλεισω ραντεβου σε αλλιεργιολογο κ σιγουρα θα βρεθει λυση,μεχρι τοτε θα κανω υπομονη!!

Γατάκι και αλλεργία

βοηθειααααααααααααα!!! καλησπερα σε ολους!!! πριν απο ενα μηνα περιπου πηρα ενα γατακι το οποιο ειναι δυο μηνων. ολα καλα αλλα εχει τωρα 4-5 φορες που ερχεται η κολλητη μου σπιτι και την πιανει αλλεργια και δεν ξερουμε που οφειλεται... εχω αλλη μια γατα 8 χρονων και να σημειωσω οτι δεν ειχαμε θεμα ολα αυτα τα χρονια.. επισης δεν ειναι αλλεργικη στις γατες και εκτος απο τις δικες μου εχει επαφη και με αλλες... υπαρχει περιπτωση να εχει κατι συγκεκριμενο η τριχα του μικρου η συνεχισουμε να ψαχνουμε αλλο φταιει μεσα στο σπιτι μου γιατι μας φαινεται λιγο ηλιθιο να εχει αλλεργια στο μικρο(φτερνισμα και δακρυζει σαν να ειναι κρυωμενη). το παθαινει εδω και μολις φυγει ειναι μια χαρα... επισης κανενας αλλος δεν εχει εμφανισει κατι οταν ερχεται σπιτι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατάκι και αλλεργία

Το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εχει αλλεργια στη γατα..αλλα σε κατι αλλο,εφοσον τοσα χρονια δεν ειχε προβλημα με την αλλη γατα σου.Μου φαινεται εξωφρενικο..να εχει αλλεργια σε μια συγκεκριμενη γατα..Βεβαια..παντα υπαρχει και το ενδεχομενο,να αποκρτησει ξαφνικα καποιος μια αλλεργια.Αλλα οκ...γιατι τοση απογνωση;Ουτε μεσα στο σπιτι σου ζει η φιλη σου..ουτε παθαινει και κατι το τοσο τρομερο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μα και σε εμας το ιδιο..... δεν μπορει... και αδεσποτα εχουμε μαζεψει και τα εχουμε κανει καλα και 8 χρονια τωρα κανενα προβλημα με την αλλη... δεν μπορει... αλλα θα σκασω και τι μπορει να φταει...

Μπορεί να βρει τι την πειράζει κάνοντας τεστ αλλεργίας. Μπορεί να έχει αλλεργία στην σκόνη, στους μήκυτες, στη γύρη...

δεν ξερω το ψαχνουμε.. ειναι λιγο τραγικο αν οντως συμβαινει αλλα ρωτησα και τον κτηνιατρο μου και μου ειπε οτι μπορει και να ειναι... εψαξα και ξενα site και λεει οτι ναι μπορει να ειναι ειτε το σαλιο της γατας που εκκρινει αλλεργιογονα ειτε τα νεκρα κυτταρα απο το δερμα της... τι να πω... θα δουμε..

καλησπερα κι απο μενα! εγω δεν εχω προβλημα αλλεργιας, ομως σε λιγο προκειται να σπασουν τα νευρα μου με τον ψυχολογικο πολεμο που μου κανουν οι δικοι μου (γονεις και αδερφη) επειδη οι 2 τους ειναι αλλεργικοι σε γατες, σκυλους και σε οσα αλλα ειναι και οι περισσοτεροι που χουν αλλεργιες. τοσα χρονια βεβαια με τη γατα μου δεν ειχε παρουσιαστει τρομερο προβλημα μεχρι να ρθουν ξαφνικα σε επαφη με 3 γατες σ'ενα σπιτι(οχι δικο μας!), τοτε εκδηλωθηκε η αλλεργια και συνεχιζει αν ερθουν σε επαφη με αλλεργιογονες ουσιες. εκτος απ τη γατα λοιπον, στο σπιτι εδω και 3 βδομαδες περιπου εχει ερθει κι ενας σκυλος. τον βρηκε η αδερφη μου συγκεκριμενα, και με φωναξε για βοηθεια. αδεσποτο, χτυπημενο μεσα στα αιματα στα πισω ποδια. με τα πολλα μαθαμε οτι εχει καταγμα λεκανης και οπως ειναι λογικο δε μπορει να μεινει εκτος (ουτε σε κηπο, με τετοια κρυα θα παθει τπτ). και καταλαβαινετε λοιπον τι μου λενε... οτι εχει χειροτερεψει η αλλεργια τους κι οτι θα παθουν τιποτα, και τους δημιουργει προβληματα υγειας και αλλα τετοια χαζα... αυτο που ξερω κι εχω διαβασει ειναι οτι μπορει να υπαρξει αρμονικη συμβιωση μεταξυ ζωων και αλλεργικων ατομων. ξερει κανεις να μου πει περισσοτερες πληροφοριες? κι αν ειναι δυνατον απο καποιον ειδικο ας το πουμε, που μπορει να το χει γραψει στο ιντερνετ..
επισης να σημειωσω πως το σκυλακι το καημενο μενει αποκλειστικα και μονο στο δωματιο μου, με κλειστη τη πορτα..εκτος απ τις φορες που την ανοιγω για μπες-βγες.. δε μπορει να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, καποια λυση θα υπαρχει.....
σας ευχαριστω πολυ και παλι! :)

καλημερα! μπορω να σε καταλαβω τι περνας!! αυτα που εχω να προτεινω εγω ειναι τα εξης:
οσον αφορα την γατα επειδη οι αλλεργιες που παρουσιαζονται στους ανθρωπους ειναι απο το σαλιο(και τι ουσιες εκκρινει αυτο) και οχι απο το τριχωμα της οπως ολοι νομιζουν αυτο που μπορεις να κανεις ειναι καθημερινο βουρτσισμα της τριχας για να απομακρυνονται να νεκρα κυτταρα και μια φορα το μηνα μπανιο η οσο πιο συχνα γινεται. για σκυλακι δυστηχως δεν ξερω κατι γιατι δεν εχω σκυλο. αλλα ειμαι σιγουρη οτι ο κτηνιατρος σου θα σε βοηθησει και θα σου λυσει ολες τις αποριες. οσο για τους γονεις και αδερφη καλο θα ειναι αν δεν εχουν παει σε αλλεργιολογο να πανε να δουν που ακριβως εχουν αλλεργιες γιατι παρα πολλες φορες τα ριχνουμε ολα στα ζωακια. ο γιατρος σιγουρα θα τους δωσει και καποια αντισταμινικα και συμβουλες για αρμονικη συμβιωση στο ιδιο σπιτι.
ελπιζω να σε βοηθησα καπως :)

ευχαριστω αθηνα! ναι ετσι εμαθα κι εγω τελευταια, οτι απ το σαλιο εκρινονται καποιες ουσιες που προκαλουν αλλεργια. το βουρτσισμα θα το καθιερωσω, αλλα για το μπανιο δε νομιζω μιας και το χαμε δοκιμασει παλαιοτερα επειδη ειχε πιτυριδα και ηταν μαρτυριο σκετο, τελικα την πιτυριδα τη φτιαξαμε αλλα για μπανιο ουτε λογος.. και ουσιαστικα αυτο που τους ενοχλει ειναι η παρουσια του σκυλου, οχι της γατας (παρολο την αλλεργια, θεωρουν οτι δεν επιβαρρυνονται τοσο). τεσπαα, σε αλλεργιολογο εχουν παει απ'οσο ξερω.. η αδερφη μου ειχε κανει τεστ και της βρηκαν αλλεργια σε γατα,σκυλο και ολα τ αλλα πχ σκονη,γυρη κλπ.. κι ο πατερας μου δεν εχει κανει, αλλα και να κανει τι νοημα εχει οταν η γιατρος του πε "μα καλα εχετε ζωα στο σπιτι? κανονικα δε πρεπει ουτε εξω στο δρομο να τα πλησιαζετε.." ...... δλδ κι εγω αν ημουν ανενημερωτη θα χα τρομαξει μ'αυτο!

παρακαλω! ελπιζω να μπουν ολα σε μια ταξη και να μπορεσετε να συμβιωσετε αρμονικα!

Ξαφνικά..αλλεργική στη γάτα μου!!

αγαπητοί γατομπαμπάδες, γατομαμάδες..
ζητώ τη βοήθειά σας σε ένα απρόσμενο πολύ σοβαρό πρόβλημα,που αντιμετωπίζω.πρόσφατα απέκτησα την παμαμπού.τη βρήκα σε κακή κατάσταση στο δρόμο κ παρόλη την ανησυχία,τα ''έξοδα'',το χρόνο δε μετάνοιωσα στιγμή που την υιοθέτησα.είμαστε πολύ δεμένες κ χαίρομαι που τη βλέπω πια να μεγαλώνει υγιής.χαίρομαι πολύ κ το πόσο με έχει αλλάξει..αλλά φαντάζομαι αυτό το ξέρετε όλοι.ξαφνικά πριν ένα μήνα παρουσίασα,ένα οξύτατο βρογχικό άσθμα.μετά από αρκετές εξετάσεις καταλήξαμε,πως ανέπτυξα αλλεργία στη γάτα μου!κ δεν είναι η πρώτη φορά που ζω με γάτα..οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι.είναι σοβαρό πρόβλημα κ πρέπει να απομακρύνω τη γάτα το ταχύτερο..παρεπιπτόντως οι γιατροί(πνευμονολόγος-μικροβιολόγος),είναι οικογενειακοί φίλοι κ δε θα έλεγαν κάτι ελαφρά την καρδία.είμαι εμβρόνητη.την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτώ αλλεργιολόγο.ανησυχώ..δε θα ήθελα να αποχωριστώ την παμαμπού.είμαι διατεθημένη να κάνω κ την απευαισθητοποίηση κ να αγοράσω ιονιστή.γράφω εδώ ζητώντας συμβουλές.υπάρχει κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα;το αντιμετώπισε με επιτυχία;ειλικρινά ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας.ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα
δεν το έχω αντιμετωπίσει προσωπικά , όμως άλλα άτομα εδώ μεσα το αντιμετώπισαν με επιτυχία. Απλώς να πας σε έναν καλό αλλεργιολόγο γιατί μπορεί να φαίνεται ως πιθανή αιτία του άσθματός σου η γατούλα που έχεις αλλά τελικά να είναι κάτι άλλο. Ακόμα και αν είναι έτσι κάτι εμβόλια νομίζω ότι μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου.
Ολα θα πάνε καλά...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ξαφνικά..αλλεργική στη γάτα μου!!

να σαι καλα..ναι ξερω γιαυτα τα εμβολια απλα δεν ξερω καποιον στο περιβαλλον μου,που να εχει περασει αυτη τη διαδικασία.δυστυχώς είναι σίγουρα από την παμαμπού..το έδειξαν οι μικροβιολογικές.ευχαριστω πολύ πάντως για την ενθάρρυνση.

Εγω μολις σημερα εμαθα για μια κτηνιατρο που εχει ακριβως το ιδιο προβλημα και σε πολυ σοβαρη μορφη. Εκανε την απευαισθητοποιηση και κανει και ομοιοπαθητικη και μπορει και δουλευει μια χαρα με γατουλες που τις λατρευει, εχει μαζεψει μαλιστα και δυο δικες της.

ευχαριστώ πολύ!!αρχιζω να αισιοδοξώ...χώρια που,πείτε με τρελή..έχω την αίσθηση πως η παμπαμπού σαν να έχει καταλάβει κάτι..κ μου κάνει τα πιο απίθανα χάδια κ χαρές..ουφ!

Χωρίς να έχω περάσει παρόμοιο πρόβλημα, γνωρίζω προσωπικά 2 άτομα που ανέπτυξαν αυτήν ακριβώς την ξαφνική αλλεργία. Και στους δύο, οι γιατροί είπαν ότι προέρχεται απ' τη γάτα τους.

Εν τέλει, μετά από αρκετό ψάξιμο, ο ένας απ' τους δύο διαπίστωσε ότι όντως ήταν απ' τη γάτα και ο άλλος διαπίστωσε ότι ήταν ένας συνδυασμός άσθματος και αλλεργίας στα ακάρεα.

Με κατάλληλη αγωγή, απευαισθητοποίηση και ομοιοπαθητική, καθώς και με πιο συχνό σκούπισμα στο σπίτι και περισσότερο αερισμό, αλλά και χρήση του ιονιστή, ο φίλος μου συγκατοικεί ακόμα με τη γατούλα του, 4 χρόνια μετά το περιστατικό αυτό. Μην αγχώνεσαι, αν όντως είναι απ' τη γατούλα σου η αλλεργία, υπάρχει τρόπος να την ξεπεράσεις και να είστε μαζί :)

σε ευχαριστώ πολύ koukimanster..την τρίτη έχω ραντεβού με αλλεργιολόγο..τότε θα ξέρω πλέον σίγουρα.ο ιονιστής επίσης είναι σίγουρος.ομοιοπαθητική,δύσκολα γιατί μένω σε νησί,όμως σίγουρα την παμαμπού δε την αφήνω εύκολα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back