vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Η vregmeni_gata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
29-01-16
07:09
Γεια σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή βασανιζόμαστε καιρό τώρα με θέματα αναπνευστικού, έχει κάποιος εμπειρία από γάτες με αλλεργία να δώσει καμιά συμβουλή; Η γάτα μου ανα τακτά χρονικά διαστήματα κ ιδίως τους τελευταίους 3-4 μήνες παρουσιάζει κάτι σαν αλλεργία που ξεκινάει με φτάρνισμα, ρινική καταρροή (κ πιθανή φαγούρα στο σημείο αυτό) και μπορεί να εξελιχθεί και σε ίωση κ να ανεβάσει πυρετό, αναλόγως κάθε φορά. Εννοείται πως κάθε φορά την πηγαίνω στο γιατρό, κάναμε αντιβιώσεις, ενέσεις κτλ και τα συμπτώματα υποχωρούν μέχρι να εκδηλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα κ πάλι.
Ο γιατρός λέει πως δεν είναι ρινοτραχειτιδα αλλά μάλλον κάποια ευαισθησία του αναπνευστικού που μπορεί να οφείλεται κ σε αλλεργιογόνα με τα οποία έρχεται σ'επαφή ή εισπνέει. Στη συνέχεια κ κάθε φορά παρουσιάζει ερεθισμό των βλεννογόνων (στη μύτη, αυτιά, γύρω από το στόμα) που εκδηλώνεται με φλεγμονή, πράγμα πολύ επίπονο για τη γάτα καθώς δημιουργούνται πληγές κ το μόνο που τη βοηθάει αποτελεσματικά είναι μια αντιφλεγμονώδης ένεση. Ο γιατρός είπε να την πάω για εξειδικευμενες εξετάσεις σε μια κτηνιατρική κλινική στο Χαλάνδρι για να ξέρουμε τι της προκαλεί αυτή την ευαισθησία, όμως για την ώρα δυστυχώς τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να την πάω να κάνουμε τέτοιες εξετάσεις καθώς είμαι φοιτήτρια κ δεν μπορώ να διαθέσω 200+ ευρώ.
Πάντως το σπίτι μου το καθαρίζω και ξεσκονίζω συχνά, επίσης οταν καθαρίζω κρατάω τη γάτα μακριά από χημικές ουσίες κ απορρυπαντικα μεχρι να τελειώσω, (συνήθως τη βαζω στο δωμάτιό μου κ κλείνω την πόρτα κ την αφήνω αφού ανοίξω το σπίτι και φύγουν τυχόν μυρωδιές) δε βάζω αρώματα χώρου και γενικά δεν την αφήνω να βγαίνει ποτέ έξω. Τι να πω, ίσως να παίζουν ρόλο κ οι αλλαγές του καιρού;
Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος από εσας αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου, ίσως έτσι οδηγηθώ σε κάποιο συμπέρασμα κ να βοηθήσει στη διάγνωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή βασανιζόμαστε καιρό τώρα με θέματα αναπνευστικού, έχει κάποιος εμπειρία από γάτες με αλλεργία να δώσει καμιά συμβουλή; Η γάτα μου ανα τακτά χρονικά διαστήματα κ ιδίως τους τελευταίους 3-4 μήνες παρουσιάζει κάτι σαν αλλεργία που ξεκινάει με φτάρνισμα, ρινική καταρροή (κ πιθανή φαγούρα στο σημείο αυτό) και μπορεί να εξελιχθεί και σε ίωση κ να ανεβάσει πυρετό, αναλόγως κάθε φορά. Εννοείται πως κάθε φορά την πηγαίνω στο γιατρό, κάναμε αντιβιώσεις, ενέσεις κτλ και τα συμπτώματα υποχωρούν μέχρι να εκδηλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα κ πάλι.
Ο γιατρός λέει πως δεν είναι ρινοτραχειτιδα αλλά μάλλον κάποια ευαισθησία του αναπνευστικού που μπορεί να οφείλεται κ σε αλλεργιογόνα με τα οποία έρχεται σ'επαφή ή εισπνέει. Στη συνέχεια κ κάθε φορά παρουσιάζει ερεθισμό των βλεννογόνων (στη μύτη, αυτιά, γύρω από το στόμα) που εκδηλώνεται με φλεγμονή, πράγμα πολύ επίπονο για τη γάτα καθώς δημιουργούνται πληγές κ το μόνο που τη βοηθάει αποτελεσματικά είναι μια αντιφλεγμονώδης ένεση. Ο γιατρός είπε να την πάω για εξειδικευμενες εξετάσεις σε μια κτηνιατρική κλινική στο Χαλάνδρι για να ξέρουμε τι της προκαλεί αυτή την ευαισθησία, όμως για την ώρα δυστυχώς τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να την πάω να κάνουμε τέτοιες εξετάσεις καθώς είμαι φοιτήτρια κ δεν μπορώ να διαθέσω 200+ ευρώ.
Πάντως το σπίτι μου το καθαρίζω και ξεσκονίζω συχνά, επίσης οταν καθαρίζω κρατάω τη γάτα μακριά από χημικές ουσίες κ απορρυπαντικα μεχρι να τελειώσω, (συνήθως τη βαζω στο δωμάτιό μου κ κλείνω την πόρτα κ την αφήνω αφού ανοίξω το σπίτι και φύγουν τυχόν μυρωδιές) δε βάζω αρώματα χώρου και γενικά δεν την αφήνω να βγαίνει ποτέ έξω. Τι να πω, ίσως να παίζουν ρόλο κ οι αλλαγές του καιρού;Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος από εσας αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου, ίσως έτσι οδηγηθώ σε κάποιο συμπέρασμα κ να βοηθήσει στη διάγνωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
29-01-16
07:50
Καλημέρα 
Το καλύτερο, μα και ο πιο δύσκολο ταυτόχρονα για προβλήματα αλλεργίας είναι -ει δυνατόν- να βρεθεί ο υπεύθυνος αλλεργιογόνος παράγοντας. Είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος, παρά να ταλαιπωρείται ο οργανισμός (αλλά και ψυχολογικά) με διάφορες θεραπείες με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.
Αν αναλογιστείς πόσα χρήματα συνολικά έχεις δώσει κατά καιρούς για τη θεραπεία των συπτωμάτων, ίσως δεν σου φανούν τόσο πολλά τα 200+ ευρώ (που δε λέω, δεν είναι και καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ιδιαίτερα στις μέρες μας
) προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά και να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.
Στο μεταξύ, την άμμο που χρησιμοποιείτε (γιατί ενδέχεται η αλλεργική αντίδραση να οφείλεται και στη σκόνη που εισπνέει σκάβοντας σ'αυτήν) την έχεις τσεκάρει και έχει βγει "αθώα" ?

Το καλύτερο, μα και ο πιο δύσκολο ταυτόχρονα για προβλήματα αλλεργίας είναι -ει δυνατόν- να βρεθεί ο υπεύθυνος αλλεργιογόνος παράγοντας. Είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος, παρά να ταλαιπωρείται ο οργανισμός (αλλά και ψυχολογικά) με διάφορες θεραπείες με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.
Αν αναλογιστείς πόσα χρήματα συνολικά έχεις δώσει κατά καιρούς για τη θεραπεία των συπτωμάτων, ίσως δεν σου φανούν τόσο πολλά τα 200+ ευρώ (που δε λέω, δεν είναι και καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ιδιαίτερα στις μέρες μας
) προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά και να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.Στο μεταξύ, την άμμο που χρησιμοποιείτε (γιατί ενδέχεται η αλλεργική αντίδραση να οφείλεται και στη σκόνη που εισπνέει σκάβοντας σ'αυτήν) την έχεις τσεκάρει και έχει βγει "αθώα" ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Η vregmeni_gata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
29-01-16
17:57
Ευχαριστώ για την απάντηση, έχεις δίκιο γιατί ήδη τους τελευταίους 3-4 μήνες κάθε μήνα έδινα κ 40-50 ευρώ κάθε φορά για επισκέψεις, ενέσεις κτλ..
Θ'αρχίσω να μαζεύω χρήματα για να κάνουμε τις εξετάσεις κάποια στιγμή, θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να τα συγκεντρώσω. Για την άμμο δεν το'χω σκεφτεί, εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Stronghold extra strength που είναι και άοσμη και δεν ειχαμε προβλήματα. Υπάρχει καμια υποαλλεργική;
Το θέμα υγείας αυτό προέκυψε πέρσι το χειμώνα, η γάτα τώρα είναι 5 χρόνων κ μέχρι τα 4 της χρόνια δεν είχε εκδηλώσει τέτοια συμπτωματα. Επαφή με άλλες γάτες δεν έχει, εμβολια κάνουμε φυσικά κάθε χρόνο και όσο για την τροφή (Royal Canin Indoor Longhair) ο γιατρός φαίνεται να αποκλείει να ευθύνεται αυτή. Καλού κακού ίσως δοκιμάσω κ καμιά υποαλλεργική, αν και είμαι ευχαριστημένη μ'αυτήν που έχω γενικά γιατί βοηθάει απίστευτα και στις τριχόμπαλες. Πάντως έχει όρεξη να τρώει καθ'όλη τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών, πηγαίνει τουαλέτα κανονικά και δε μου μοιάζει για άρρωστη, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να επηρεαστεί και το αναπνευστικό και παρουσιάσει ακροαστικά. Σαν αλλεργία μου μοιάζει όλο αυτό, όπως παθαίνουμε οι άνθρωποι με τις αλλαγές του καιρού ή λόγω ευαισθησιών σε διάφορα ερεθίσματα. Ίσως μια θεραπεία με αντιισταμινικά να είναι η πιο κατάλληλη, μέχρι τώρα δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι τέτοιο.
Όσο για το κόστος των εξετάσεων, υπάρχει κάποιο ιατρικό site που μπορώ να ενημερωθώ για το πόσο ακριβώς κοστίζουν; Αν έχει κάνει κάποιος άλλος τέτοιες εξετάσεις στη γάτα του ας μας δώσει τα φώτα του.
Θ'αρχίσω να μαζεύω χρήματα για να κάνουμε τις εξετάσεις κάποια στιγμή, θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να τα συγκεντρώσω. Για την άμμο δεν το'χω σκεφτεί, εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Stronghold extra strength που είναι και άοσμη και δεν ειχαμε προβλήματα. Υπάρχει καμια υποαλλεργική; Το θέμα υγείας αυτό προέκυψε πέρσι το χειμώνα, η γάτα τώρα είναι 5 χρόνων κ μέχρι τα 4 της χρόνια δεν είχε εκδηλώσει τέτοια συμπτωματα. Επαφή με άλλες γάτες δεν έχει, εμβολια κάνουμε φυσικά κάθε χρόνο και όσο για την τροφή (Royal Canin Indoor Longhair) ο γιατρός φαίνεται να αποκλείει να ευθύνεται αυτή. Καλού κακού ίσως δοκιμάσω κ καμιά υποαλλεργική, αν και είμαι ευχαριστημένη μ'αυτήν που έχω γενικά γιατί βοηθάει απίστευτα και στις τριχόμπαλες. Πάντως έχει όρεξη να τρώει καθ'όλη τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών, πηγαίνει τουαλέτα κανονικά και δε μου μοιάζει για άρρωστη, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να επηρεαστεί και το αναπνευστικό και παρουσιάσει ακροαστικά. Σαν αλλεργία μου μοιάζει όλο αυτό, όπως παθαίνουμε οι άνθρωποι με τις αλλαγές του καιρού ή λόγω ευαισθησιών σε διάφορα ερεθίσματα. Ίσως μια θεραπεία με αντιισταμινικά να είναι η πιο κατάλληλη, μέχρι τώρα δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι τέτοιο.
Όσο για το κόστος των εξετάσεων, υπάρχει κάποιο ιατρικό site που μπορώ να ενημερωθώ για το πόσο ακριβώς κοστίζουν; Αν έχει κάνει κάποιος άλλος τέτοιες εξετάσεις στη γάτα του ας μας δώσει τα φώτα του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum