gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ολα ξεκίνησαν μάλλον... όταν πήγα να τις κάνω τα ετήσια εμβόλια και αποπαρασιτωσεις... Την πέμπτη λοιπών 29 μαρτιου πηγα στο γιατρο μας στην Πετρούπολη , γινόταν ένας πανικός απο πολλά ραντεβού και απο κάτι χτενίσματα που ειχε καπου σε εναν θάλαμο...
Να μην τα πολύλογο τις κανει ενα εμβολιο nobivac tricat trio χαπι εσωτερικών παρασίτων και μια αμπουλα οπου δεν τον ειχα προλαβει να μην την ανοίξει γιατι ηξερα οτι θα τις πέσουν βαριά την advocat spot νομίζω...
Ευτυχώς επέμενα να μην τις κάνει και το αντιλυσσικό θα μας είχε αφήσει χρόνους τώρα...
τις πρωτες μερες ειχε κοκκινα ματακια μυτουλα και οχι ορεξη, μου ειχε πει οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα.... περιπου 5 μερες μετα το εμβολιο , ημερα τριτη μπορω να πω οτι παιξαμε και λιγο κυνηγητό...μας αρεσει να φουντωνουμε και οι δυο και να τρεχουμε απο εδω και απο εκει βλεπετε.... της θειας μου απο κατω καθολου παλι να ακουει ενα 30 χρονων γομαρι

Ελα που την επομενη τεταρτη ξυπναω το πρωι να παω στην δουλεια και βλεπω κατι τουφες κατω... γυριζω το μεσημερι ουτε να με υποδεχτει τιποτα... την βλεπω γλυφεται... ενταξει λεω καλα ειναι δεν επεσε απο το μπαλκονι...παραγγελνω σουβλακι...τρωω και δεν ερχετε...μπα λεω τυχαιο.... της δινω εγω λιγο κοτοπουλο το τρώει με ορεξη....
ΤΟ βραδυ με λιγα λογια καταλαβαινω οτι ξυνετε ασταματητα γλυφεται ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και με νευρα... non stop.... σταματαγε αν της εδινα λιγο νερο για να παρει σαλιο η γλωσσα...καθισα μεχρι της 3¨00 το πρωι μαζι της οπου ηρεμισε λιγο.... το πρωι 6¨00 εφυγα για οικοδομη οταν γυσισα τα ιδια....
περνω πανικοβλητος τον γιατρο...δεν τον εβρισκα ουτε σε κινητο τιποτα... μπορει να ειχε χειρουργιο δεν ξερω , αλλα εγω δεν μπορουσα να περιμενω.... περνω στον αιλουρο και απο οπου εχω καταλαβει εδω μεσα τον θεωρείτε κορυφη στις γατες ετσι δεν ειναι??? καταφερνω και φτανω απο πετρουπολη φλοισβο σε 20 λεπτα....
εκει περα βρηκα τον κυριο πανο με την γυναικα του ευγενικοι και εξυπηρετικοί μπορω να πω και σε εμας και στην γατουλα μας...

βρηκαμε αιμα στο κεφαλακι της απο το ξυσιμο , της βαλαμε θερμομετρο (στον ποπο) εκανε ενα δυστιχισμενο μαου εκει) φυσιολογικα ολα, καναμε ενεση αντισταμινικη και τις πηραμε αιματακι για ιοσυνοφιλα νομιζω τα οποια ηταν στο foul.... το οποιο συμαινει αλλεργια....
ξεκινησαμε σαβατο przolon τον 5 ενα πρωι ενα βραδυ για 2 μερες μια κενη και σημερα παμε για ενα πρωι μισο βραδυ... και κατεβενουμε βλεπωντας....
ο κυριος πανος μου ειπε οτι θα μπορουσε να ειναι και απο ψιλο... ή κατι που εφαγε γιατι ειναι μακρια οι μερες απο τα εμβολια αποπαρασιτωση κτλ αλλα αυτη γατα εχει να πατησει ασφαλτο απο τις 28 νοεμβριου 2007 ειναι μεσα στο σπιτι συνεχεια....
το φαι που τις δινω τους τελευταίους μηνες ειναι η orijen και λιγο ζαμπον οποτε τρωμε γιατι ερχετε και μας σκουνταει το χερι αλλα και παλι πιστευω οτι ειναι η αμπουλα advocat....
σημερα με την κορτιζονη ειναι πολυ καλύτερα δεν ξυνεται , γλυφεται στα φυσιολογικα της πλαισια νομιζω.... απλα ηθελα να τα γραψω για να αποκομιζουμε εμπειριες....
για τον αιλουρο πιστευτε οτι ειναι καλη επιλογη?
μηπως η κοπελα με τα παραλυτα ποδια του γατουλη να παει εκει η σε καμιά κλινική για τέτοια ???
Σας ανεβασα και ενα βιντεο μια 1:30 ωρα μετα την αντισταμινικη ενεση στον αιλουρο πως συνεχιζαν τα συμπτωματα.... σκεφτείτε ολο αυτο που βλεπετε ασταματητα......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ευτυχως που την προλαβες παντως.Πολυ καλα εκανες και το μοιραστηκες μαζι μας.Και εμενα μου εχει τυχει κατι πολυ περιεργο,απο αμπουλα αποπαρασιτωσης.Δυστυχως τα φαρμακα ,οπως και τα εμβολια εχουν παρενεργειες,ειναι δεδομενο αυτο,ακομα και τα πιο απλα.

Πολλα περαστικα στην κουκλα σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
προς το παρων ειναι down το ηθικό της αλλα πιστευω να το ξεπερασουμε....
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
τελικα τι ηταν αυτο που την πηραξε,το εμβολιο,η αμπουλα,το χαπακι η ο συνδιασμος ολων μαζι?
περαστικα ευχομαι!
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
μολις εσκασα και 35,20 για τροφη hills feline z/d low alergen 2kg με με 3 κονσερβες.......
το προβλημα θα ειναι να την πεισω απο orijen κοτοπουλο και ψαρια.... να την παω σε αυτην....
ουτε εμενα δεν με ενθουσιασαν τα συστατικα της.... κατι υδρογονομενο συκοτι κοτοπουλου....κτλ... ο θεος να βαλει το χερι του!!!
μας βλεπω με απεργια πεινας

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος .... η κορτιζονη τους φερνει νυστα????ολη μερα κοιμάται η καθετε ήσυχα...
η απλα δεν εχει ορεξη? οχι για φαι για παιχνιδια τρεξιμο γυρο απο τους καναπεδες και αυτα που εκανε....

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μην ντρεπεσαι παντως.Παρε τον γιατρο τηλεφωνο και ρωτα τον.

Η αμπουλα ηταν για ενδοπαρασιτα;Αυτη που μπαινει στο σβερκακι;
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
η αμπουλα υποθετικα ηταν για εξωτερικα advocat ... δεν ειναι σιγορο οτι αυτη της προκαλεσε αλλεργία αλλα τροφη της δινω ιδια μηνες
και για ψυλο στο σπιτι μου χλωμο.... η γατα μεχρι την βεραντα να βγει οπου ειμαστε 2 οροφος!!!
οσο για την ζημια δεν ξαναρωταω μπορει να παθει θα με βρισουν

βεβαια δεν αποκλειεται ποτε τιποτα αλλα ο γιατρος μετραει παντα και ζυγιζει .... τον θανατο με το αν θα σου κανει ζημια ενα φαρμακο αλλα θα ζησεις..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Για να δουμε τι θα πει και ο αιλουρος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευχαριστούμε που μας την διηγήθηκες! Γενικά εδώ οι εμπειρίες και η γνώση ανταλλάσσονται συνέχεια, κάτι για το οποίο πιστεύω είμαστε όλοι ευγνώμων!
Αμπούλες υπάρχουν πολλές και διάφορες.. Δεν ξέρω καθόλου την advocat, αλλά χρησιμμοποιούσα για χρόνια αμπούλες τις Frontline και δεν είδα ποτέ την παραμικρή αντίδραση, πέρα φυσικά από το τρίψιμο στο χαλί και το γλύψιμο για να φύγει η μυρωδιά! Έχω χρησιμοποιήσει και το σπρέι της frontline αλλά όπως γράφει και η Ρένα δεν είναι το ίδιο δραστικό. Τώρα θα δοκίμαζα την stronghold που είναι και για ενδοπαράσιτα, αλλά επειδή δεν την ξέρω μετά από όσα διάβασα έχω ένα μικρό άγχος..
Πάντως να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία αν μένεις σε διαμέρισμα και η γάτα δεν βγαίνει ποτέ έξω. Και πάλι μπορεί κάποια στιγμή, αν είναι τελείως απροστάτευτη να κολλήσει ψύλλους. Μπορεί να φέρεις εσύ κάποιον σπίτι στη σόλα του παπουτσιού σου για παράδειγμα! Σίγουρα έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες, αλλά δεν είναι και αδύνατον να γίνει. Εδικά το καλοκαίρι που βρίσκονται σε έξαρση καλό είναι να χρησιμοποιείς αμπούλα ή σπρει μια φορά τον μήνα. Το χειμώνα λιγότερο συχνά..
Σκέψου ότι κάποτε, μικρή κι εγώ, είχα ένα κουνελάκι στο κλουβί στο σπίτι και νόμιζα ότι ήταν το πιο καθαρό πλασματάκι στο κόσμο, μέχρι που μια μέρα είδα πάνω του έναν βρωμοψύλλο!!!
Ήταν το πρώτο μου κατοικίδιο με τέσσερα πόδια και τρίχωμα και ήμουν εντελώς ανίδεη!!!
Πως κόλλησε ψύλλους ένα θεός ξέρει!! Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό που πείραξε τη γατούλα ήταν ο απότομος συνδυασμός των τριών, εμβόλιο, αμπούλα και χάπι μαζί. Ειδικά αν η αμπούλα advocat είναι πολύ δυνατή..
Δεν ξέρω, θα σου πει ο κτηνίατρος. Αλλά πάντως δεν έχει τύχει να δώσω και τα τρία μαζί σε γάτα ποτέ..Ελπίζω πάντως να μην είναι τίποτα σοβαρό και να είναι σύντομα και πάλι υγιέστατη και να παίζεται κρυφτό!

gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
υπαρχει και λιγο πιο δυνατη frontline παντως....
και μια καλη ερωτηση.....
οι ψυλλοι ειναι ορατοι με γυμνο ματι???????

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
στη ραχη του ζωου ποτε δεν εχω δει ψυλλους παντως η στην ουρα δεν πανε εκει.
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι ότι σου γράφει παραπάνω η Ρένα ισχύει. Αλλά εγώ το θεωρώ γενικά δύσκολο να τους εντοπίσεις.. και πάρα πολύ δύσκολο σε ένα μακρύτριχο ζώο..
Επίσης, προσωπικά θα έβαζα οπωσδήποτε φάρμακο, γιατί με το να σκοτώσεις τον ψύλλο δεν καταφέρνεις κάτι.. θα έχει αφήσει αυγά και θα βγουν κι άλλοι τόσοι..
Επειδή είχα ''πρόβλημα'' το αναφέρω.. με την αμπούλα της frontline ξένοιασα! Αν τυχόν διαβάσει κανείς το θέμα, ο οποίος αντιμετωπίζει τέτοιο προβληματάκι.. υπάρχει μία αμπούλα που τους κάνει στέιρους και τους σκοτώνει και αυτούς και τα αυγά που ήδη γέννησαν και bye bye ψύλλοι για πάντα!!

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
εαν φενεται με το ματι κατι θα ειχα δει πιστευω... ολη μερα αγκαλια την εχουμε... θα δουμε ο Κ πανος μου ειπε να βαλω σε καμια 20 μερες frontline οπου και εβαζα παλια... την πειραζε μεν αλλα λιγο τα γνωστα!!
και παλι θα σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον.......
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ο Κ πανος μου ειπε να βαλω σε καμια 20 μερες frontline οπου και εβαζα παλια... την πειραζε μεν αλλα λιγο τα γνωστα!!
Αυτο..επειγει;;Θελω δηλαδη να πω οτι οκ,μετα απο ολο αυτο που επαθε η γατουλα,πρεπει σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα να βαλει ενα φαρμακο,που οπως λες την πειραζε;;Εχει ψυλλους;Στη θεση σου,αν δεν ειχε ψυλλους θα το απεφευγα για καποιο χρονικο διαστημα,αλλα οκ.,.σαφεστατα και θα ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου.

gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
παντως εγω καθομαι και κανω σα τη μαμα τους,η μαλον σα μαιμουδινα μαμα,ενα-ενα τα ξεψυριζω,οκ δε τα τρωω μετα χαχαχα,αλλα αντιδρω οπως κανω και με τα παιδια μου,οταν πχ.μας λεει η δασκαλα οτι στο σχολειο βρεθηκαν ψυρες,ε δεν τα ψεκαζω με τη μια,πρωτα τα ψαχνω να δω αν εχουν και μετα μηλοξυδο απ το φαρμακειο για να μην κολησουν,το οποιο το εχω βαλει και σε γατες με θεικα αποτελεσματα.δε κανω πλακα,προτιμω οτι πιο ηπιο για τ ατομα που αγαπω και για τα ζωακια μου,οτι καρκινογονο το αποφευγω.
ενα απλο παραδειγμα,μεγαλλυτερο κακο κανει η ταμπλετα για τα κουνουπια,απ τα ιδια τα κουνουπια,εβηχαν τα παιδια μου και δεν ηξερα γιατι,και τα πειραζε η ταμπλετα,αρα και τα ζωακια θα εχουν αντιδρασεις ετσι δεν ειναι?σκεψου το!
καθε κτηνιατρος πασαρει ενα φαρμακο,και καθε φαρμακοποιος,αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και ακινδυνο κι ειδικα για ενα ζωακι που δεν βγαινει εξω οπως το δικο σου.
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool