Αλυσοδεμένο μέχρι πνιγμού!!!

Να πω για το σκυλακο....Με ειδοποιησε ενα μελος της φιλοζωικης Ρεθυμνου οτι θελει να το υιοθετησει μια καθηγητρια του Πανεπιστημιου μας ονοματι Ελλη....Μακαρι να ειναι καλα στο σπιτι που θα παει γιατι δεν του φερθηκαν καλα,καθολου καλα:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχουν περασει τοσοι μηνες και το σκυλακι ειναι ακομη εκει,δεμενο (ευτυχως με το λουρακι που του βαλαμε) χωρις ενα σπιτακι,ενα δεντρο ή στεγη πανω απο το κεφαλι του να το προστατευσει απο το κρυο και τη βροχη...
Τα μονα ατομα που ενδιαφερονται πλεον ειμαι εγω και η Ελεαννα,μια φιλη φοιτητρια που μενει στις εστιες κοντα στο σκυλακο και τον ταιζει...
Η κυρια απο τη φιλοζωικη του Ρεθυμνου ειπε οτι βρηκε ποιος το εχει-ειναι λεει αδερφος του φυλακα της βιβλιοθηκης του Πανεπιστημιου-και του ειπε να της το δωσει να το στειλει Γερμανια(γιατι ολα τα ζωα τους τα εξαγουν στη Γερμανια για υιοθεσιες,και πως και με τι πορους μπορουν και το καταφερνουν αυτο παραμενει μυστηριο:hmm:) αλλα δε της το δινει (!) και παραπονιοταν στην Ελεαννα οτι δε της δινει το σκυλι!:mad:
Απο κει και περα δεν ξανασχοληθηκε ουτε την ειδαμε ποτε να ερχετε να τον δει ουτε φυσικα μας πηρε ενα τηλεφωνο!
Καλα τι περιμενει να της δωσει ο χωριατης το σκυλι στο χερι?Ελεος!Το σκυλι αυτο ειναι κακοποιημενο,δεμενο εφ'ορου ζωης με αλυσιδες που δεν λυνονται,πληγιασμενο απο την αλυσιδα και παρατημενο με ενα κουβα μουχλιασμενο νερο χωρις στεγαστρο πανω απο το κεφαλι του ή εστω ενα σπιτακι να σωθει απο το κρυο!Δε μπορουν να του το παρουν με το ζορι???:mad:Την αδεια του θελουν?
Αν αρχισω να μιλαω γιοα τη φιλοζωικη Ρεθυμνου δεν θα τελειωνω...πραγματικα σας το λεω.
Πριν δυο εβδομαδες εστειλα ενα ε-μαιλ στη Ζωοφιλικη Δραση Ηρακλειου μπας και βοηθησουν αλλα ουτε απο εκει πηρα απαντηση.
Το σκυλι ειναι μεσαιου προς μεγαλου μεγεθους και δεν μπορω να το φιλοξενησω για κανενα λογο.
Πλεον ψαχνουμε ατομο να μπορει να το φιλοξενησει ή να το υιοθετησει ωστε να απελευθερωθει απο τα δεσμα του οριστικα.Και ολα αυτα κρυφα,ουτε αγγελεια δεν μπορουμε να βαλουμε με φωτογραφια για να μη μας παρει χαμπαρι κανενας βοσκοχωριατης και εχουμε τρεχαματα..
Επισης ενας φοιτητης ειπε στην Ελεαννα οτι ο ιδιος χωριατης εχει δεσει κι αλλα σκυλια γυρω απο το Πανεπιστημιο Κρητης και μαλιστα τον ειδε οταν εδενε ενα κουταβι.Ολα την ιδια τυχη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να πω για το σκυλακο....Με ειδοποιησε ενα μελος της φιλοζωικης Ρεθυμνου οτι θελει να το υιοθετησει μια καθηγητρια του Πανεπιστημιου μας ονοματι Ελλη....Μακαρι να ειναι καλα στο σπιτι που θα παει γιατι δεν του φερθηκαν καλα,καθολου καλα:down:
Αυτα ηταν μπαρμπουτσαλα προφανως...Ο σκυλακος ηταν και παραμενει στο ιδιο ακριβως σημειο...

Αγαπητο Kounelaki
Λυπαμαι πραγματικα για την κατασταση του σκυλακου. Εχω ομως καποιες αποριες και θα ηθελα να σου τις θεσω.
Τοσοι και τοσοι ανθρωποι απο τον Πανεπιστημιακο χωρο δεν θα μπορουσαν να μαζεψουν το ποσο των 50 με 70 ευρω για να μην ειναι σε αυτες τις αθλιες συνθηκες το ταλαιπωρο το ζωακι? Και εννοω να αγορασουν ενα σκυλοπιστο στο οιποιο τουλαχιστον το ζωακι να προστατευεται απο τις καιρικες συνθηκες. Επισης τετοια αδιαφορια ακομη και για το τραυμα του ζωου? Ποσο αληθεια θα στοιχιζε το να ραφτει η πληγη του ζωου?
Επισης εχεις ποτε ψαξει με ποιους πορους συντηρειται ενα Φιλοζωικο σωματειο? Μηπως λεω μηπως καποιοι ανθρωποι εχουν βαλει σαν πρωτη και ισως μοναδικη τους προτεραιοτητα στην ζωη τους τα ζωα και με αυτον τον τροπο συντηρουν φιλοζωικες οργανωσεις?
Για την εξαγωγη των ζωων στην Γερμανια οπως την αποκαλεις θα ηθελα να μου πεις τις σκεψεις σου και τις προτασεις σου για το τι θα μπορουσαν αυτα τα ζωα να γινουν στο Ελλαδισταν!!!!!!!!! και ειδικοτερα στο νησι σου την ΚΡΗΤΗ. Μηπως να εχουν την μοιρα των κρεμασμενων σκυλων, την μοιρα του σκυλου που του εκοψαν με ψαλιδι τα αυτια, την μοιρα των σκυλιων που βρισκονται πεταμενα στην Θαλασσα η σε γκρεμους. την μοιρα των γατιων με τις καθημερινες φολλες? Ειναι λοιπον τοσο κακη η επιλογη του σωματειου να στελνει τα αδεσποτα για υιοθεσια στην Γερμανια απο το να αφηνει τα ζωα στην φρικη της κακοποιησης? Τωρα θα μου πεις γιατι δεν τα προωθει για υιοθεσια στην Ελλαδα? Και η απαντηση μου θα ειναι γιατι τοσους μηνες δεν βρηκατε ενα σπιτι για τον ταλαιπωρο σκυλακο??????
Και τωρα στο θεμα των Δημων: Θα συμφωνησω και θα συνυπογραφω την καθε καταγγελια για τους δημους που δεν αναλαμβανουν την ευθυνη για την οποια οριστηκαν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ απο τον νομο 3170 για τα αδεσποτα ζωα. Θα συνυπογραφω καθε επιστολη με την οποια ασκειται πιεση σε δημους για την αρμοδιοτητα τους για τα αδεσποτα. Θα συνυπογραφω καθε καταγγελια προς το Ελληνικο Κοινοβουλιο και τους αρμοδιους εκαστοτε υπουργους και τον πρωθυπουργο για ληψη μετρων που θα ανακουφισει το προβλημα με τα αδεσποτα της χωρας μας με τροπους που θα χαρακτηριζουν την ευζωια των ζωων. ΑΛΛΑ θα πρεπει τα στοιχεια των καταγγελιων να ειναι στοιχειοθετημενα ορθα και να μην υπαρχουν υπερβολες και ανακριβειες.
Θα ηθελα να μας ενημερωσεις αν εχεις ιδια πειρα απο το κυνοκομειο του Βολου καθως και να μας ενημερωσεις αν αναφερεσαι στο κυνοκομειο της Νεας Ιωνιας του Βολου οπου γινεται μια καταπληκτικη για τα μετρα του Δημου δουλεια στηριζομενη και απο εθελοντες, δυο απο τους οποιους ειναι πολυ φιλοι.

Ο Βολος απο οτι ξερω δεν εχει κυνοκομειο,χτες βρηκαν φολιασμενα σκυλια εξω απο το νοσοκομειο και ελεγε μια κυρια οτι υπαρχει καποια παραγραφος νομου που τους εμποδιζει να εχουν εγκλειστα τα ζωα.Η Νεα Ιωνια εχει και επιβεβαιωνω οτι κανει πολυ καλη δουλεια,το εχω δει με τα ματια μου με μια αγελη στη γειτονια μας.

Ο Βολος απο οτι ξερω δεν εχει κυνοκομειο,χτες βρηκαν φολιασμενα σκυλια εξω απο το νοσοκομειο και ελεγε μια κυρια οτι υπαρχει καποια παραγραφος νομου που τους εμποδιζει να εχουν εγκλειστα τα ζωα.Η Νεα Ιωνια εχει και επιβεβαιωνω οτι κανει πολυ καλη δουλεια,το εχω δει με τα ματια μου με μια αγελη στη γειτονια μας.

Γιαυτο λεω Δωρα μου

Ολοι εμεις οι Φιλοζωοι που βγαινουμε με καταγγελιες ας ειμαστε ρεαλιστες και να καταγγελουμε τα οσα πρεπει πραγματικα να καταγγελουμε χωρις υπερβολες και ανακριβειες για να ειμαστε επιτελους αξιοπιστοι και να μας υπολογιζουν. Δεν ειναι δυνατον να γινεται μια τετοια σοβαρη δουλεια σε δημοτικο κυνοκομειο οπως αυτο της Νεασ Ιωνιας και να υπαρχουν υπαινιγμοι και καταγγελιες αντι να υπαρχει επιβραβευση και εθελοντικη προσφορα βοηθειας.
Και επιτελους σε αυτην την χωρα για να παει κατι μπροστα ας βαλουμε και εμεις οι ιδιοι ενα λιθαρακι. Ολες οι αλλες Ευρωπαικες χωρες που ασχολουνται με το δικο μας προβλημα με τα αδεσποτα, στελνουν εθελοντες για να δουλεψουν για μας. Ας δειξουμε επιτελους οτι αναγνωριζουμε την προσφορα τους και οτι και εμιες κουναμε το δακτυλακι μας για το δικο μας προβλημα και για τα δικα μας αδεσποτα. Μην ποεταμε το μπαλακι σε τριτους εκτος απο εμας!!!!!!!!

Αγαπητο Kounelaki
Λυπαμαι πραγματικα για την κατασταση του σκυλακου. Εχω ομως καποιες αποριες και θα ηθελα να σου τις θεσω.
1)Τοσοι και τοσοι ανθρωποι απο τον Πανεπιστημιακο χωρο δεν θα μπορουσαν να μαζεψουν το ποσο των 50 με 70 ευρω για να μην ειναι σε αυτες τις αθλιες συνθηκες το ταλαιπωρο το ζωακι? Και εννοω να αγορασουν ενα σκυλοπιστο στο οιποιο τουλαχιστον το ζωακι να προστατευεται απο τις καιρικες συνθηκες. Επισης τετοια αδιαφορια ακομη και για το τραυμα του ζωου? Ποσο αληθεια θα στοιχιζε το να ραφτει η πληγη του ζωου?
2)Επισης εχεις ποτε ψαξει με ποιους πορους συντηρειται ενα Φιλοζωικο σωματειο? Μηπως λεω μηπως καποιοι ανθρωποι εχουν βαλει σαν πρωτη και ισως μοναδικη τους προτεραιοτητα στην ζωη τους τα ζωα και με αυτον τον τροπο συντηρουν φιλοζωικες οργανωσεις?
Για την εξαγωγη των ζωων στην Γερμανια οπως την αποκαλεις θα ηθελα να μου πεις τις σκεψεις σου και τις προτασεις σου για το τι θα μπορουσαν αυτα τα ζωα να γινουν στο Ελλαδισταν!!!!!!!!! και ειδικοτερα στο νησι σου την ΚΡΗΤΗ. Μηπως να εχουν την μοιρα των κρεμασμενων σκυλων, την μοιρα του σκυλου που του εκοψαν με ψαλιδι τα αυτια, την μοιρα των σκυλιων που βρισκονται πεταμενα στην Θαλασσα η σε γκρεμους. την μοιρα των γατιων με τις καθημερινες φολλες? Ειναι λοιπον τοσο κακη η επιλογη του σωματειου να στελνει τα αδεσποτα για υιοθεσια στην Γερμανια απο το να αφηνει τα ζωα στην φρικη της κακοποιησης? Τωρα θα μου πεις γιατι δεν τα προωθει για υιοθεσια στην Ελλαδα? Και η απαντηση μου θα ειναι γιατι τοσους μηνες δεν βρηκατε ενα σπιτι για τον ταλαιπωρο σκυλακο??????
3)Και τωρα στο θεμα των Δημων: Θα συμφωνησω και θα συνυπογραφω την καθε καταγγελια για τους δημους που δεν αναλαμβανουν την ευθυνη για την οποια οριστηκαν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ απο τον νομο 3170 για τα αδεσποτα ζωα. Θα συνυπογραφω καθε επιστολη με την οποια ασκειται πιεση σε δημους για την αρμοδιοτητα τους για τα αδεσποτα. Θα συνυπογραφω καθε καταγγελια προς το Ελληνικο Κοινοβουλιο και τους αρμοδιους εκαστοτε υπουργους και τον πρωθυπουργο για ληψη μετρων που θα ανακουφισει το προβλημα με τα αδεσποτα της χωρας μας με τροπους που θα χαρακτηριζουν την ευζωια των ζωων. ΑΛΛΑ θα πρεπει τα στοιχεια των καταγγελιων να ειναι στοιχειοθετημενα ορθα και να μην υπαρχουν υπερβολες και ανακριβειες.
Θα ηθελα να μας ενημερωσεις αν εχεις ιδια πειρα απο το κυνοκομειο του Βολου καθως και να μας ενημερωσεις αν αναφερεσαι στο κυνοκομειο της Νεας Ιωνιας του Βολου οπου γινεται μια καταπληκτικη για τα μετρα του Δημου δουλεια στηριζομενη και απο εθελοντες, δυο απο τους οποιους ειναι πολυ φιλοι.
1)Οι ανθρωποι που αναφερεσαι ειναι φοιτητες.Αν εννοεις ανθρωπους του Πανεπιστημιου να σου πω οτι πολλες φορες στο χωρο του πανεπιστημιου μας εχουν βρεθεις ζωα σκοτωμενα απο φολες.Επισης η Ελεαννα που μενει στις εστιες την εχουν τραβολογησει πολλες φορες στη Γραματεια λεγοντας της να μην ταιζει τα αδεσποτα και οτι απαγορευονται τα ζωα εντος του χωρου του Πανεπιστημιου(!) και μια γατουλα που ταιζε εξαφανιστηκε μυστηριοδως οπως και πολλα σκυλακια που βολταραν ανα καιρους στο Πανεπιστημιο.Για καποιο λογο δεν τα θελουν και ειναι ντροπη οταν μιλαμε για μορφωμενους ανθρωπους που εργαζονται σε Πανεπιστημιο!
Οι φοιτητες δεν γνωριζουν την υπαρξη του σκυλου.Ο σκυλος βρισκεται στην γυρω περιοχη του Πανεπιστημιου σε ενα χωραφι.Κανεις δεν περνα απο εκει.Αλλα και να γνωριζαν,λιγοι θα ενδιαφερονταν και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι το Πανεπιστημιο μας εχει τοσες ομαδες(θεατρικη,λογοτεχνικη,αντιρατσιστικη)αλλα οχι φιλοζωικη!
Οτι γινεται πρεπει να γινεται κρυφα.Ο σκυλος ειναι δεσποζομενος υποτιθεται και θα εχουμε μπελαδες αν μαθευτει οτι θελουμε να τονε παρουμε.
Οσο για το σκυλοσπιτο...Το βρισκεις αποτελεσματικο να αγορασουμε ενα σκυλοσπιτο και να αφησουμε τον σκυλο δεμενο εφ'ορου ζωης με ενα κουβα μουχλιασμενο νερο?Εγω ειπα και για το λουρακι που του βαλανε απο τη φιλοζβικη οτι κανουμε χαρη στο βοσκο που τσιγκουνευοταν να αγορασει λουρακι!!Το σκυλι επρεπε εξαρχης να φυγει απο εκει,οχι να του αλλαξουμε λουρακι και να του το αφησουμε να το βασανιζει!Κλεινουμε τα ματια δηλαδη?
Το σκυλι απλα πρεπει να φυγει οπωσδηποτε.Και για τα ραμματα φυσικα και θα καλυπτα ενα μερος των κτηνιατρικων εξοδων αλλα αφου η κυρια απο τη φιλοζωικη αποφασισε να μην το παει εμεισ δεν μπορουσαμε να κανουμε πραμα.Ξερεις δεν εχουμε αυτοκινητο και το πανεπιστημιο ειναι αρκετα μακρια απο την πολη και τους κτηνιατρους.Πως να πηγαινα εγω το σκυλι?Με το λεωφορειο?Εξαλλου μιλαμε για μεγαλοσωμο σκυλι..
2)Ενα φιλοζωικο σωματειο συντηρειται απο τις δωρεες του κοσμου και σε ρωτω πως ενω υποτιθεται και λενε οτι δεν εχουν λεφτα,που βρισκουν τους πορους και στελνουν ζωα στο εξωτερικο.Για την Κρητη που λες υπαρχουν και ανθρωποι φιλοζωοι που ενδιαφερονται και αν δεν μπορει να υιοθετηθει ενα ζωο στην Κρητη ας το στειλουν Αθηνα και αν ουτε εκει μπορεσει η τελικη επιλογη ειναι το εξωτερικο.Και αυτο συνηθως σε ενα-δυο ζωα,πως μπορουν και στελνουν τοσα πολλα ζωα συνεχεια?Προσωπικα εχω δει σωματεια να ζητανε δωρρεες για να στειλουν καποιο ζωακι στο εξωτερικο,οπως τον Προμηθεα!Και ηταν πραγματικα δυσκολο να μαζευτουν τα λεφτα απ'οσο θυμαμαι!
Γιατι τοσους μηνες δεν βρηκαμε σπιτι για τον ταλαιπωρο σκυλακο?Γιατι δεν ενδιαφερεται κανενας εκτος απο μενα και την Ελεαννα!Γιατι δεν μπορουμε να βαλουμε αγγελειες,γιατι η φιλοζωικη προφανως δεν το προωθει γιατι λεει δε τους το δινει ο βοσκος,και γιατι και η Ελεαννα ειναι τους περισσοτερους μηνες Αθηνα και ερχεται στην ουσια για να δωσει τα μαθηματα.Και φυσικα ειναι δυσκολο να βρεις σπιτι σε ενα μεγαλοσωμο σκυλο οταν δεν εχεις δισυνδεσεις περα απο 2-3 φοιτητες και πως θα τον εμεταφερεις οταν δεν εχεις αμαξι αν σου τον ζητησουν?
3)Τα ποστ στα οποια αναφερεσαι ειναι πολυ παλια και τοτε ειχα fb και θυμαμαι ειχε γινει σαλος για ενα κυνοκομειο της φρικης στο Βολο που τα ζωα πεθεναν.Προσωπικα δεν γνωριζω περισσοτερα και δεν ξερω αν εχει κλεισει.
Για τους δημαρχους ειναι δημοσιευμενα ποστ απο το fb απο ατομο που ασχολειται παρα πολυ με την πολικη και για να τα λεει προφανως θα ειναι επισημες καταγγελειες

Αγαπητο Kounelaki
Πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισω οτι οι θεσεις μου και οι αποψεις μου ειναι πολυ πολυ καλοπροαιρετες απεναντι σου. Κατα αρχην ενα πολυ μεγαλο μπραβο και σε σενα και στην φιλη σου που αποφασισατε να βοηθησετε τον σκυλουκο. Εχω να σου πω οτι και εγω τις ιδιες ακριβως αποψεις ειχα πριν μπω στα βαθια για την ιστορια αδεσποτα γιαυτο και εισαι απο μενα απολυτα δικαιολογημενη,
Τωρα με την απαντηση σου θετεις παρα πολλα και πολυ αντιφατικα προβληματα.
Οι ανθρωποι που αναφερεσαι ειναι φοιτητες.Αν εννοεις ανθρωπους του Πανεπιστημιου να σου πω οτι πολλες φορες στο χωρο του πανεπιστημιου μας εχουν βρεθεις ζωα σκοτωμενα απο φολες.Επισης η Ελεαννα που μενει στις εστιες την εχουν τραβολογησει πολλες φορες στη Γραματεια λεγοντας της να μην ταιζει τα αδεσποτα και οτι απαγορευονται τα ζωα εντος του χωρου του Πανεπιστημιου(!) και μια γατουλα που ταιζε εξαφανιστηκε μυστηριοδως οπως και πολλα σκυλακια που βολταραν ανα καιρους στο Πανεπιστημιο.Για καποιο λογο δεν τα θελουν και ειναι ντροπη οταν μιλαμε για μορφωμενους ανθρωπους που εργαζονται σε Πανεπιστημιο!
Οι φοιτητες δεν γνωριζουν την υπαρξη του σκυλου.Ο σκυλος βρισκεται στην γυρω περιοχη του Πανεπιστημιου σε ενα χωραφι.Κανεις δεν περνα απο εκει.Αλλα και να γνωριζαν,λιγοι θα ενδιαφερονταν και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι το Πανεπιστημιο μας εχει τοσες ομαδες(θεατρικη,λογοτεχνικη,αντιρατσιστικη)αλλα οχι φιλοζωικη!

Αρχικα στο θεμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ η γνωμη μου ειναι να συνταξεις μια επιστολη καταγγελια για την αντιμετωπιση των ζωων στον χωρο της Πανεπιστημιακης κοινοτητας στην οποια μην ξεχνας οτι εισαι μελος και αφου ζητησεις να την συνυπογραψουν συναδελφοι σου και φιλοζωικες οργανωσεις να την καταθεσεις στην Συγκλητο του Πανεπιστημιου με ταυτοχρονη κοινποιηση στα Υπουργεια Παιδειας και Αγροτικης αναπτυξης.

Στην παραγραφο αυτη πολυ σωστα τοποθετεις το προβλημα Φιλοζωια στην Ελλαδα. Δεν ξερω ποσα ειναι τα μελη της Πανεπιστημιακης κοινοτητας στην οποια εισαι αλλα το γεγονος να θεωρεις οτι δεν θα μπορουσαν να ενδιαφερθουν και πολλοι ισως θα πρεπει να σε κανει να προβληματιστεις λιγο περισσοτερο για τις τοσο επιτυχημενες υιοθεσιες στην Ελλαδα και αυτο σε συνδυασμο και με τον τεραστιο αριθμο των εγκαταλελειμενων οικοσιτων ζωων. Επισης θα πρεπει να σε κανει να προβληματιστεις και στο κατα ποσον πολλες και σε τι υψος ειναι οι δωρεες στα φιλοζωικα σωματεια ωστε να ειναι ικανες να ανταποκρινονται στιο καθε αιτημα.

2)Ενα φιλοζωικο σωματειο συντηρειται απο τις δωρεες του κοσμου και σε ρωτω πως ενω υποτιθεται και λενε οτι δεν εχουν λεφτα,που βρισκουν τους πορους και στελνουν ζωα στο εξωτερικο.Για την Κρητη που λες υπαρχουν και ανθρωποι φιλοζωοι που ενδιαφερονται και αν δεν μπορει να υιοθετηθει ενα ζωο στην Κρητη ας το στειλουν Αθηνα και αν ουτε εκει μπορεσει η τελικη επιλογη ειναι το εξωτερικο.Και αυτο συνηθως σε ενα-δυο ζωα,πως μπορουν και στελνουν τοσα πολλα ζωα συνεχεια?Προσωπικα εχω δει σωματεια να ζητανε δωρρεες για να στειλουν καποιο ζωακι στο εξωτερικο,οπως τον Προμηθεα!Και ηταν πραγματικα δυσκολο να μαζευτουν τα λεφτα απ'οσο θυμαμαι!

Νομιζω οτι για τις δωρεες σου ειπα την αποψη μου. Θα ευχομουν ειλικρινα να το εψαχνες και εσυ προσωπικα περισσοτερο για να εχεις μια δικη σου αποψη. Kounelaki εδω στο Ελλαδισταν , οπως γινεται σε ολους τους τομεις ετσι και στην φιλοζωια ο ορος φιλοζωικο σωματειο σημαινει ξεφορτωνομαι το προβλημα ενος αδεσποτου τραυματισμενου η αρρωστου η νεογεννητου κανοντας κληση στο Φιλοζωικο σωματειο και μετα το παιζω φιλοζωος εχοντας δωσει λυση στο προβλημα του ζωου φορτωνοντας ομως το ζωο στους μαυρους.
Τωρα σχετικα με τα εξοδα το να στειλεις καποιο ζωο στο εξωτερικο για υιοθεσια :
Η υιοθεσια στο εξωτερικο γινεται ειτε απευθειας απο οικογενεια που εχει δει φωτογραφια του ζωου και γνωριζει ολες τις ιδιαιτεροτητες τοσο της υγειας οσο και του χαρακτηρα του ζωου απο το σωματειο που προωθει το ζωο. Σαυτην την περιπτωση η οικογενεια θα καλυψει τα αεροπορικα εξοδα του ζωου ,που δεν ειναι και τρομερα, και επισης σαν ανθρωποι που εκτιμουν την προσπαθεια που γινεται για να σωθοθν τα αδεσποτακια μας υπαρχει περιπτωση να κανει μια μικρη δωρεα για να καλυψει και καποια επιπλεον εξοδα για το συγκεκριμενο ζωο ( εμβολια, μικροτσιπ διαβατηριο αιματολογικες εξετασεις κα)
Στηνδευτερη εκδοχη τα ζωα στελνονται σε συλλογους του εξωτερικου οι οποιοι τα προωθουν για υιοθεσια. Σε συτην την περιπτωση συνηθως ο συλλογος του εξωτερικου καλυπτει τα εξοδα τα αεροπορικα. Kounelaki Οταν ο Αγγλος, ο Γερμανος, ο Βελγος, ο Ολλανδος.ο Δανος θελει να υιοθετησει ενα ζωο στις περισσοτερες των περιπτωσεων απευθυνεται στα καταφυγια απο οπου αφου διαλεξουν το ζωο που θελουν να υιοθετησουν αφηνουν και καποια δωρεα για τα εξοδα του ζωου μεχρι εκεινη την στιγμη και για το καταφυγιο γενικοτερα. Βλεπεις δεν ειναι σαν εμας που θεωρουμαι οτι το καταφυγιο θα πρεπει να μας ευγνωμονει και να μας εξυπηρετει εφορου ζωης γιατι υιοθετησαμε ενα ζωο απο εκει μεσα.
Οτι γινεται πρεπει να γινεται κρυφα.Ο σκυλος ειναι δεσποζομενος υποτιθεται και θα εχουμε μπελαδες αν μαθευτει οτι θελουμε να τονε παρουμε.
Οσο για το σκυλοσπιτο...Το βρισκεις αποτελεσματικο να αγορασουμε ενα σκυλοσπιτο και να αφησουμε τον σκυλο δεμενο εφ'ορου ζωης με ενα κουβα μουχλιασμενο νερο?Εγω ειπα και για το λουρακι που του βαλανε απο τη φιλοζβικη οτι κανουμε χαρη στο βοσκο που τσιγκουνευοταν να αγορασει λουρακι!!Το σκυλι επρεπε εξαρχης να φυγει απο εκει,οχι να του αλλαξουμε λουρακι και να του το αφησουμε να το βασανιζει!Κλεινουμε τα ματια δηλαδη?

Kounelaki ενα ζωο ειναι δεσπζομενο συμφωνα με τον νομο οταν εχει microchip και βιβλιαριο υγειας. Και εφοσον αυτα υπαρχουν ο ιδιοκτητης του ζωου ειναι υπευθυνος για την ευζωια του. Αλλιως καντε καταγγελια και ζητηστε απο τον Εισαγγελεα την αμεση κατασχεση του ζωου. Σε αυτο το κομματι απαιτηστε απο το φιλοζωικο σωματειο την ΣΥΜΠΡΑΞΗ.
Και τελος σχετικα με το σκυλοσπιτο και αν το ζωο πρεπει να μεινει εκει δεμενο, εχω να πω:
Ο σκυλακος αν καταλαβα καλα ειναι καμποσο καιρο εκει δεμενος. Αν υπηρχε και ενας χωρος να μπορει να προστατευθει απο κρυο και βροχη για οσο καιρο χρειαστει να παραμεινει εκει δεν βλαπτει νομιζω το ζωο. Μια ανκουφιση θα ειναι και σε τελικη αναλυση το σκυλοσπιτο ειτε το χαριζεται μαζι με τον σκυλουκο η το δωριζεται σε καποιον αλλο που το εχει αναγκη.
Οσο για το θεμα υιοθεσια στην Ελλαδα και καρτες υιοθεσιας και υποχρεωσεις ιδιοκτητη αν το ανοιξουμε θα ξεχειμωνιασουμε στο σαιτ χωρις να κανουμε τιποτα αλλο. Απλα σε παραπεμπω στα εκατονταδες οικοσιτα ζωα που πετιουνται στον δρομο καθημερινα.

1)2)Ενα φιλοζωικο σωματειο συντηρειται απο τις δωρεες του κοσμου και σε ρωτω πως ενω υποτιθεται και λενε οτι δεν εχουν λεφτα,που βρισκουν τους πορους και στελνουν ζωα στο εξωτερικο.Για την Κρητη που λες υπαρχουν και ανθρωποι φιλοζωοι που ενδιαφερονται και αν δεν μπορει να υιοθετηθει ενα ζωο στην Κρητη ας το στειλουν Αθηνα και αν ουτε εκει μπορεσει η τελικη επιλογη ειναι το εξωτερικο.Και αυτο συνηθως σε ενα-δυο ζωα,πως μπορουν και στελνουν τοσα πολλα ζωα συνεχεια?Προσωπικα εχω δει σωματεια να ζητανε δωρρεες για να στειλουν καποιο ζωακι στο εξωτερικο,οπως τον Προμηθεα!Και ηταν πραγματικα δυσκολο να μαζευτουν τα λεφτα απ'οσο θυμαμαι!

Πολύ ιδανικό θα ήταν οι φιλοζωϊκές να συντηρούνταν με δωρεές του κόσμου όπως λες. Εγώ επειδή μπορώ να μιλήσω για φιλοζωϊκές γιατί βοηθάω έχω να πω ένα μεγάλο ΤΡΙΧΕΣ. Το έργο συνήθως γίνεται από 2 με 3 άτομα τα οποία βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Δεν δίνει κανένας γλυκιά μου για τα ζωάκια ούτε καν τις συνδρομές. Φαντάσου στην Κρήτη που δεν φημίζονται και για τα φιλοζωϊκά τους συναισθήματα. Οι Δήμοι παρόλο που είναι υποχρεωμένοι χρωστάνε στους κτηνιάτρους χρήματα. Γίνεται που και που κάνα παζάρι για να μαζευτεί κάνα ψιλό. Αυτή είναι η κατάσταση η ρεαλιστική.
Και τέλος μια άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι Ελληνάρες δεν υιοθετούν κοπράκια εκτός από ελάχιστους

Πολύ ιδανικό θα ήταν οι φιλοζωϊκές να συντηρούνταν με δωρεές του κόσμου όπως λες. Εγώ επειδή μπορώ να μιλήσω για φιλοζωϊκές γιατί βοηθάω έχω να πω ένα μεγάλο ΤΡΙΧΕΣ. Το έργο συνήθως γίνεται από 2 με 3 άτομα τα οποία βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Δεν δίνει κανένας γλυκιά μου για τα ζωάκια ούτε καν τις συνδρομές. Φαντάσου στην Κρήτη που δεν φημίζονται και για τα φιλοζωϊκά τους συναισθήματα. Οι Δήμοι παρόλο που είναι υποχρεωμένοι χρωστάνε στους κτηνιάτρους χρήματα. Γίνεται που και που κάνα παζάρι για να μαζευτεί κάνα ψιλό. Αυτή είναι η κατάσταση η ρεαλιστική.
Και τέλος μια άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι Ελληνάρες δεν υιοθετούν κοπράκια εκτός από ελάχιστους

Πεστα βρε Ρανια γιατι αυτη η ιστορια με τις φιλοζωικες και τις δωρεες φοριετια πολυ ειδικοτερα τον τελευταιο καιρο. Ας μπουν καποιοι μεσα στα ΔΣ να το ζησουν και να εχουν ιδια πειρα.
Οσο για τους Ελληναραδες και το πως αντιμετωπιζουν την ολη κατασταση αστα ειναι πληγη που πολυ ποναει και δεν θελω να την ξυσω αλλο.

Eίμαστε πολύ λίγοι πολύ λίγοι οι ενεργοί φιλόζωοι στην Ελλάδα δυστυχώς. Κάτι που στο εξωτερικό ( δεν μιλάω σε όλες τις χώρες) είναι αυτονόητο και καθημερινή πρακτική.

Παρε τηλέφωνο εκ μέρους μου τη μαρία Χουστουλάκη 2810316418 στη ζωφόρο πάλι και την Ελένη ανδρεαδάκη 6972666071 απο την ζωόφιλη Δράση, τους στελνω τα μυνλήματα σου και στην ομάδα ενβωμένων ενεργών σωματειων να σδολυμε πώς θα βοηθήσουμε. Εχε υποψην οτι σα πολίτες μαρτυρες θα σας ζητηθει να κανετε κι εσεις καταγγελία στην αστυνομία για κακοποιηση ομως ε? μαζευτειτε πολλοι και καντε . εξισου αυτο που συνηθως γινεαι ειναι να παει κανεις στον εισαγγελέα με μαρτυρες και φωτο( παρτε φωτο αμεσα) και να ζητησει κατασχεση του ζώου και το εμπιστευεται μετα σε ζωοφιλικό ζωματειο. Το αν θα σταλει εξω η οχι μπορειτε κι εσεις ν βοηθησετε να προωθηθει εδω αν σας ενοχλει. Υπαρχουν καλα σπιτια κι εδω και εξω απλα τα σωματεια του ρεθυμνου τωρα αρχιζουν αν ασχολουνται με την προώθηση ζωων στην ελλαδα δεν ξερουν καλα να το κανουν ακομη πιθανως γι αυτο στο ειπαν.

Υποψην δεν ξερω τι κανει καθε σωματειο αλλα τα περισσοτερα στηριζονται σε λιγους δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι εχει και αλλα που ειναι υποπτα αλλα αυτα τα δυο σωματεια δεν ξερω για τα οικονομικα τους αλλα προσπαθουν για τα ζωα απο οσο ξερω τουλαχιστον προσωπικη εμπειρια δεν εχω.

Αν θελεις μπορω να σου μάθω πως να βοηθας αυτα τα δυο σωματεια η ενα απο αυτα να αρχισει να προωθει τα ζωα του και εδω ετσι ωστε να βοηθησεις και αλλα.

Ωπα ωπα πηρατε φορα.Εννοειται οτι τα ατομα του καθε σωματειου βαζουν λεφτα απο την τσεπη τους αλλα υποτιθεται παιρνουν και απο δωρεες.
Εγω εγραψα ξανα στο θεμα για να ενημερωσω οτι ο σκυλακος ακομη βρισκεται εκει και τι μπορω να κανω και αν γνωριζετε καποιον που να θελει μεγαλοσωμο σκυλο.
Για να λεω για το συγκεκριμενο σωματειο σημαινει οτι ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εχω παραπονα.Πολλα,που δεν ειναι του παροντως να τα αναλυσουμε...Δεν τους γνωρισα με αφορμη το σκυλο,αλλα τους ξερω απο την πρωτη μου μερα στην Κρητη και απο αυτους πηρα και το Σηφη.Δε θελω να το αναλυσω αλλο και η κουβεντα τελειωνει εδω.
Να ζητησω συμπραξη στην καταγγελεια αλλα θα δεχτει κανενας???

Παρε τηλέφωνο εκ μέρους μου τη μαρία Χουστουλάκη 2810316418 στη ζωφόρο πάλι και την Ελένη ανδρεαδάκη 6972666071 απο την ζωόφιλη Δράση, τους στελνω τα μυνλήματα σου και στην ομάδα ενβωμένων ενεργών σωματειων να σδολυμε πώς θα βοηθήσουμε. Εχε υποψην οτι σα πολίτες μαρτυρες θα σας ζητηθει να κανετε κι εσεις καταγγελία στην αστυνομία για κακοποιηση ομως ε? μαζευτειτε πολλοι και καντε . εξισου αυτο που συνηθως γινεαι ειναι να παει κανεις στον εισαγγελέα με μαρτυρες και φωτο( παρτε φωτο αμεσα) και να ζητησει κατασχεση του ζώου και το εμπιστευεται μετα σε ζωοφιλικό ζωματειο. Το αν θα σταλει εξω η οχι μπορειτε κι εσεις ν βοηθησετε να προωθηθει εδω αν σας ενοχλει. Υπαρχουν καλα σπιτια κι εδω και εξω απλα τα σωματεια του ρεθυμνου τωρα αρχιζουν αν ασχολουνται με την προώθηση ζωων στην ελλαδα δεν ξερουν καλα να το κανουν ακομη πιθανως γι αυτο στο ειπαν.

Υποψην δεν ξερω τι κανει καθε σωματειο αλλα τα περισσοτερα στηριζονται σε λιγους δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι εχει και αλλα που ειναι υποπτα αλλα αυτα τα δυο σωματεια δεν ξερω για τα οικονομικα τους αλλα προσπαθουν για τα ζωα απο οσο ξερω τουλαχιστον προσωπικη εμπειρια δεν εχω.

Αν θελεις μπορω να σου μάθω πως να βοηθας αυτα τα δυο σωματεια η ενα απο αυτα να αρχισει να προωθει τα ζωα του και εδω ετσι ωστε να βοηθησεις και αλλα.
Σε ευχαριστω πολυ,θα δω τι θα κανω.Μαλλον θα τηλεφωνησω στην Προστασια των Ζωων απο τα Χανια που απ'οσο ξερω κανουν πολυ καλη δουλεια και τους βλεπω συχνα στα τοπικα καναλια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back