Αλωπεκία προσώπου

Dimitrius

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dimitrius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Καλημέρα.
Θα καταχραστώ λίγο από τον διαθέσιμο χρόνο σας για να ζητήσω μερικές συμβουλές.
Εδώ και λίγο καιρό μοιράζομαι το σπίτι μου με τη Ισμήνη, μία καταπληκτική Ragdoll γατούλα πέντε μηνών. Παρατήρησα τις τελευταίες μέρες πως έχει αραιώσει πολύ το τρίχωμά της στην περιοχή ανάμεσα στα αυτιά και στα μάτια (συμμετρικά και στις δύο μεριές). Επίσης σήμερα παρατήρησα πως περιμετρικά στα μάτια της φαίνονται κάτι κόκκινες φλέβες (στους βολβούς των ματιών) και πως γλύφει τακτικά τη μύτη της . Επίσης εδώ και κάμποσες μέρες έχει γίνει κάπως ανήσυχη σε σχέση με το πώς ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος στην αυλή έχω τον γκριζούλη και την μητέρα του που εμφάνισαν κάποια δερματοπάθεια (τοπική απώλεια τριχώματος). Τον γκριζούλη τον πήγα είδη στην κτηνίατρο που μας παρακολουθεί. Πείρε δείγμα από το δέρμα για εξέταση στο μικροσκόπιο και καλλιέργεια. Αν είναι ψώρα θα το ξέρουμε αύριο αν είναι μύκητες ή κάτι άλλο θα το μάθουμε σε δέκα μέρες όταν βγουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας.
Έχω είδη κλείσει ραντεβού για να εξετάσει την Δευτέρα την Ισμήνη και αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα πάω και τη μητέρα του γκριζούλη.
Θα συμπληρώσω τέλος πως η Ισμήνη δεν έρχεται σε επαφή με τις γάτες της αυλής και πως τόσο αυτή όσο και τα υπόλοιπα γατιά είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα.
Εδώ ξεκινάνε τώρα οι απορίες μου.
  • Για την αλωπεκία προσώπου διάβασα πως μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από στρες μέχρι πρόβλημα στον θυροειδή. Συνδυαστικά με τα υπόλοιπα συμπτώματα μπορούμε να κλείνουμε προς κάτι αποκλείοντας τα υπόλοιπα; Έχει κανένας ή καμία από εσάς εμπειρία από κάτι παρόμοιο;
  • Κατά την εξέταση υπάρχει μία πιθανότητα να χρειαστεί να κάνουμε αιμοληψία. Άκουσα πως στις αιμοληψίες γίνεται νάρκωση, και δεν θα ήθελα να υποβάλω την Ισμήνη σε νάρκωση. Είναι δυνατόν να γίνει αιμοληψία χωρίς νάρκωση; Τι είναι προτιμότερο; Να γίνει νάρκωση για να μην στρεσαριστεί κατά τη διαδικασία ή να αποφύγουμε την νάρκωση;
  • Σκέφτηκα να δώσω στην Ισμήνη ένα ηρεμιστικό πριν ξεκινήσω για την κτηνίατρο για να μην στρεσαριστεί κατά την εξέταση. Μήπως όμως δεν κάνει να πάρει πριν από εξετάσεις αίματος; Μήπως επίσης δεν κάνει να συνδυαστεί ηρεμιστικό και νάρκωση σε περίπτωση που ακολουθηθεί αυτή η οδός;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!
Καλως τη δεχτηκες την πολυτιμη μικρη σου!
Για την αλωπεκία δεν γνωρίζω,καλυτερα θα ηταν να το συζητησεις εκτενεστερα με το γιατρο σας.Για την αιμοληψια,υπαρχουν περιπτωσεις που παιρνουν απο το λαιμο,και αλλες που παιρνουν απο το χερι.Δεν ειναι δυσκολη διαδικασια αν ειναι ηρεμη η γατουλα,απλα ειναι πολυ λεπτες οι φλεβες τους και με την παραμικρη κινηση χανεται η φλεβα.Επιπλεον,μπορει να πηξει το αιμα αν παρει καποιο χρονο η διαδικασια.Αυτο θα το δειτε εκεινη την ωρα,εμενα παντως η Μόιρα ήταν πολύ συνεργάσιμη και την πήραμε και απο τα δυο χερακια.Αν χρειαζεται να της παρει απο το λαιμο,φανταζομαι θα ειναι λιγο πιο δυσκολο.Αλλα και παλι θα κρινει ο γιατρος αν χρειαζεται ηρεμιστικο ή όχι.Δεν κάνουν ολική νάρκωση απο όσο ξέρω,απλα μια ηρεμιστικη ενεση.
Θα σου ελεγα να μην δωσεις τιποτα εσυ πριν την πας.Ο γιατρος ξερει καλυτερα απο οποιονδηποτε πως να χειριστει το ζωακι,να μην του δημιουργησει αγχος,και να του δωσει ηρεμιστικο αν στρεσσαριστει.Μπορει αν του δωσεις εσυ κατι να αλλοιωσει τα αποτελεσματα των εξετασεων,ή και να μην μπορει να του γινει ηρεμιστικη ενεση αν κριθει απαραιτητο.
Περαστικα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ moukelis και για το καλωσόρισμα της Ισμήνης μου όπως επίσης και για τις συμβουλές σου.
Η Ισμήνη είναι πολύ ήσυχη και συνεργάσιμη. Μόνο που την πρώτη φορά που την πήγα στην κτηνίατρο να την δει ήταν υπερβολικά τρομαγμένη και έτρεμε τόσο πολύ που πραγματικά την λυπήθηκα. Δεν θα ήθελα να την στρεσάρω ξανά τόσο πολύ.

Αν την αφηνατε λιγο να ηρεμησει πριν την αιμοληψια;Η Μόιρα είναι ετσι φοβητσιάρα,και πάντα η γιατρός την χαϊδευει λιγο στην αγκαλια της και την αφηνει να τη μυρισει πριν την εξεταση.Απο το να κανει ηρεμιστικη,θα το προτιμουσα.Αφου ειναι και τοσο συνεργασιμο γατακι,πεντε λεπτα υποθεση θα ειναι.

Κάτι τέτοιο συζητούσαμε και στην πρώτη μας επίσκεψη στο ιατρείο. Λέγαμε μάλιστα πως σε κάποιες περιπτώσεις αφήνουν τα ζώα ελεύθερα στο περιβάλλον του ιατρείου για κάποια ώρα και ξεκινάνε την εξέταση μόλις αυτά συνηθίσουν τον χώρο. Σίγουρα θα δώσουμε στην Ισμήνη τον χρόνο της να χαλαρώσει.
Ευχαριστώ και πάλι.

Παρακαλω,ελπιζω να εχετε συντομα καλα αποτελεσματα.Περαστικα στην μπλε αδυναμια μου!

Καλά η μπλε αδυναμία σου δάγκωσε ένα τριπλό αγκίστρι (ήθελα να ήξερα που το βρήκε!!!!) και τρέχαμε βράδυ Σαββάτου στη κτηνίατρο να το βγάλουμε. Δεν ξέρω τι πάθανε όλα τους ταυτόχρονα αυτές τις μέρες. Πάω να σκάσω.

Πω πω τον καημενο!Μα καλα που βρηκε τετοιο πραγμα;Ειδες μερικες φορες πως τυχαινουν ολα μαζι,ή τις πιο ακαταλληλες μερες;:(

Καλημερα :) μαλλον αραιωση ειναι και οχι αλωπεκια, αυτο μπορει να το εχει προκαλεσει και μονη της αν πλενετε συχνα η εχει ερεθισμενα ματακια και τα τριβει. Αν ειναι συνεργασιμη δεν ειναι απαραιτητο να της κανετε ηρεμιση για αιμοληψια και καλυτερα να μην της δωσεις ηρεμηστικο πριν την πας στον κτηνιατρο γιατι σε περιπτωση που χρειαστει ηρεμιση θα ειναι χειροτερα , καλυτερα να την πας αρκετες φορες στο κτηνιατρειο ετσι για βολτα μονο και μονο για να συνηθιζει τον χωρο:)

δεν εχω καταλαβει λίγο το θέμα με τα αγγεια στους βολβούς.....βασικά μου πάει ως μυκητίαση, αλλα αν εχει αγειωση στον σκληρό (στο λευκο των ματιων) μπορει να εχει οφθαλμικό πρόβλημα και κνησμο λόγω πόνου το ζώο...:(δύσκολο...αν ειναι μυκητίαση έχεις ταλαιπωρία αλλά θα πάνε όλα καλα..

Ίσως πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση. Πολλές γάτες έχουν χαρακτηριστική αραίωση του τριχώματος ανάμεσα στο μάτι και το σύστοιχο αυτί (pre-auricular alopecia). Φαίνεται περισσότερες στις μαύρες.

Ίσως πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση. Πολλές γάτες έχουν χαρακτηριστική αραίωση του τριχώματος ανάμεσα στο μάτι και το σύστοιχο αυτί (pre-auricular alopecia). Φαίνεται περισσότερες στις μαύρες.

Ρε παιδιά χθες το παρατήρησησα στην γάτα μου αυτό.....πρέπει να την πάω γιατρό...παίρνει θεραπεία αυτό ή είναι μόνιμο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια αραίωση στο σημείο κάτω απο το αυτί προς το μάτι (ενα τρίγωνο) είναι σύνηθες να είναι αραιό. Σε άλλες γάτες υπάρχει διαφορά, σε άλλες λιγότερο.
Εαν είναι αυτό, δεν είναι κάποια βλαβη και δεν χρειάζεται θεραπεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια αραίωση στο σημείο κάτω απο το αυτί προς το μάτι (ενα τρίγωνο) είναι σύνηθες να είναι αραιό. Σε άλλες γάτες υπάρχει διαφορά, σε άλλες λιγότερο.
Εαν είναι αυτό, δεν είναι κάποια βλαβη και δεν χρειάζεται θεραπεία.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον έτσι φαίνεται:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back