Αναιμία, ίκτερος και ασκίτης

Marcos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Marcos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Γειά σας, μόλις γράφτηκα στην κοινότητά σας....
Πολύ χαίρομαι που υπάρχετε. Δεν φανταζόμουν ότι αγαπούν τόσοι πολλοί άνθρωποι τα ζώα και ειδικά τις γάτες...
Έχω πρόβλημα με έναν αδέσποτο φιλαράκο μου, που τον ταΐζω εδώ και τρία χρόνια. Είναι ένας αρσενικός άσπρος γατούλης που τον λέω Αιγύπτιο, γιατί μένει με τις ώρες ακίνητος να με κοιτάει σαν τη Σφίγγα της Αιγύπτου...:| Εδώ και έξι μέρες μέ παρακάλεσε να μπεί στο σπίτι, που δεν το είχε ξανακάνει, και φυσικά τον άφησα, γιατί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πράγματι, το γατί ήταν πολύ άρρωστο. Το έχω πάει τρείς φορές στο γιατρό μέχρι σήμερα. Φαίνεται να πονάει η κοιλιά του, έχει ασκίτη (υγρό στην κοιλιά), αναιμία και ίκτερο διαπιστωμένα από τον γιατρό. Δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Έκανε εξετάσεις για λοιμώδη περιτονίτιδα και λευχαιμία και βγήκαν αρνητικές. Επίσης του έκανα και ακτινογραφία μήπως έχει σπάσει κάτι, αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Περιμένω να βγεί και το αποτέλεσμα για Αιμομπαρτονέλλωση αύριο...
Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα τί μπορεί να έχει το γατί ας με βοηθήσει, γιατί ο γιατρός για την ώρα μόνο αποκλείει ασθένειες και δε φαίνεται να έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει στο φίλο μου... :cry:
Για την ώρα του έχει δώσει κορτιζόνη και Vibramicin (Σωστά νομίζω). Αυτά για την ώρα... Είναι πανέξυπνο γατί και καλότατο. Στο χάλι που είχε, έμαθε το γατο-πορτάκι αμέσως και την άμμο σε δυό μέρες(!!!):(΄
Αυτά... Ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Επίσης μήπως ξέρετε αν 50mg Vibramicin ημερησίως για ένα γατί 4,5 κιλών είναι πολύ μεγάλη δόση ή όχι;:sick:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.
Δυστυχώς, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει ο γατούλης σου. Εύχομαι αύριο που θα βγουν οι εξετάσεις του να μάθετε τι συμβαίνει. Περαστικά του - φαίνεται πολύ γλυκός γατούλης.:redface:

Περιμένουμε νέα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο τα συμπτωματα που περιγραφεις ειναι σιγουρο οτι ο γατος εχει προβλημα με το συκωτι του τωρα ποια ειναι η αιτια που προκαλεσε το προβλημα δεν μπορω να ξερω η δοση που λες ειναι η ανωτερη που μπορει να παρει Η προγνωση της καταστασης του γατου ειναι επιφυλακτικη εως δυσμενης :(

Οι εξετάσεις για το συκώτι του βγήκαν καλές, το ίδιο και για τα νεφρά του... Επίσης τρώει πάρα πολύ, δεν σταμάτησε να τρώει καθόλου. :confused:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση για το Vibramicin. Φοβήθηκα ότι μπορεί να είναι υπερβολική η δόση και να του κάνει κακό.
Την έχω πάθει με μιά άλλη κτηνίατρο που έδωσε σ' ένα γατονάκι που είχα 500mg Flagyl και κόντεψε να το ξεκάνει. Ευτυχώς το πήρα είδηση αμέσως και δεν του έδωσα δεύτερο. Όταν της είπα ότι ήταν τεράστια η δόση (για ενήλικα άνθρωπο) και ότι το γατί έπαθε σπασμούς και τρομερούς πόνους στο στομάχι μου είπε "Πώ, πώ! λάθος δόση! Σταμάτα το" και έβαλε τα γέλια... :mad:Τα στοιχεία της στη διάθεσή σας αν τα θέλετε.

Σου συνιστώ να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από τον Αίλουρο. Είναι κορυφή!
https://www.ailouros.gr

Περαστικά στο γατούλι σου, Μάρκο.
Αν μπορείς στείλε μου με Προσωπικό Μήνυμα τα στοιχεία της γιατρού.
(Μπορεί να βλέπεις Θεσσαλονίκη στο προφίλ μου, αλλά έχω και τη μάνα μου με γάτα στην Αθήνα και μια παρόμοια εμπειρία...). :hmm:
Πάντως, όπως ίσως θα είδες σε άλλα θέματα, οι περισσότεροι Αθηναίοι συνιστούν ανεπιφύλακτα τον Αίλουρο που είναι ειδικευμένος γατογιατρός.
https://www.ailouros.gr.

Οοπςςςς, τώρα είδα ότι το έβαλε εντωμεταξύ ο Χουζούρης. Είδες;;; :)

Αχ,δεν ξέρω για να βοηθήσω,αλλά εύχομαι περαστικά και να λες νέα του!
Όλα να πάνε καλά!:/:

Γεία σου και από εμάς και περαστικά σας.:) Τι έγινε όμως τελικά ::: δεν έχεις νέα::::(

Καλό θα ηταν να έχεις μια δευτερη γνώμη εαν δεν εχεις εμπιστοσύνη στον κτηνιατρο οαίλουρος και το κτηνιατρικό κέντρο γάτας στην αθήνα ειναι δοκιμασμενα απο το σαιτ μας

Μάρκο, ο ίκτερος είναι αλάνθαστο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι και/ή τη χολή. Το Vibramycin που σου έδωσαν είναι αντιβίωση, για ποιο λόγο την παίρνει; Έχει κάποια λοίμωξη;:hmm:
Καθώς όλα τα φάρμακα επιβαρύνουν το συκώτι και του γατούλη σου φαίνεται να'ναι ήδη σε άσχημη κατάσταση, η δική μου γνώμη είναι να τα σταματήσεις όλα και να πάρεις άμεσα μια δεύτερη, υπεύθυνη γνώμη. (Συνιστώ κι εγώ ανεπιφύλακτα τον Αίλουρο, πίστεψέ με, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή).
Εύχομαι να 'ναι περαστικά και σύντομα να μας δείξεις φωτογραφίες του Αιγυπτίου σου, να τον καμαρώσουμε κι εμείς! :)

Δες και στο θέμα αυτό:
https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-κτηνίατρο-εδώ.220641/
αν δεν σου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη ο γαιτρος, μήπως να βρεις κάτι που να σε βολεύει καλύτερα.

Περαστικά στον ψιψίνο.

Την αντιβιωση τη δινει σε περιπτωση που εχει αιμομπαρτωνελωση , οι βιοχημικες του εξετασεις δεν εδειξαν κατι αλλο? πως ειναι οι πρωτεΐνες στο αιμα του ;

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και τις προτάσεις.:rolleyes:
Τις αναλυτικές του εξετάσεις θα τις πάρω σήμερα το απόγευμα. Μέχρι τώρα δεν μου έχει δώσει καμία ο γιατρός στο χέρι. Μόνο προφορικά. Μόλις τις έχω θα τις αναρτήσω JohnDVM, σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Το πιθανότερο που βλέπω, είναι να πάρω τις εξετάσεις του γατούλη και να τον πάω στον αίλουρο γιατί ο γιατρός δεν μ' έχει πείσει ότι ξέρει και πολλά...:/:
Το πρόβλημα είναι ότι μένω στο Παγκράτι και δεν έχω αυτοκίνητο, αλλά ελπίζω ότι κάποιος από τους φίλους μου θα προθυμοποιηθεί να βοηθήσει.:greycat:. Μόλις έχω νέα θα σας πώ...

Μακάρι να πάνε όλα καλά...

Μάρκο, εύχομαι περαστικά στον γάτο (έχει και όνομα που μ' αρέσει ιδιαίτερα:rolleyes:). Ακόμα κι αν δεν έχεις αυτοκίνητο, βάλε τον γάτο σε μια γατοφόρο και πάρε ταξί για το Π. Φάληρο - πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στον Αίλουρο!:)

Εχουμε μαθει τιποτε νεοτερο?
Περαστικα:up:...

Οχι ακόμα... Μετά τις 18:00...
Ευχαριστώ:/:!!!!

Με τις καλυτερες ευχες τοτε...

Μάρκο είδα ότι μένεις Παγκράτι? Για τσέκαρε και τον Μαραφέλια (6932479168), είναι στην πλατεία Ελευθερίας στου Ζωγράφου, με ένα ταξί είσαι σε 5 λεπτάκια εκεί. Είναι πολύ καλός, πάρτον στο κινητό του για να συνεννοηθείς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back