lianap
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά, αυτός ο γατούλης maine coon είναι ολόιδιος ο Μίκυ μου που είναι αδεσποτάκι. Και η ουρά ίδια και το τρίχωμα! Και η μαμά τους φαίνεται πως έχει κάτι από ράτσα. Πως μπορώ να το εξακριβώσω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό εννοείται! Απ τη στιγμή που θα το πάρω θα το έχω σα παιδάκι μου!Αλλά αν είναι έτσι γιατί να πληρώσω και να μην υιοθετήσω κάποιο αδεσποτάκι που χαρίζεται? Επειδή δεν έχω αποφασίσει κι όλας! Το θέμα είναι οικονομικό. Αν αποφασίσω να πληρώσω, να πιάσουν τόπο τα χρήματα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι διακρίσεις, απλά αν πάρω καθαρόαιμο γατάκι θέλω να είναι ακριβώς όπως πρέπει σύμφωνα με τη ράτσα του. Δεν ξέρω αν είδες το βιντεάκι.. έχουν σημασία οι λεπτομέρειες που κάποιος που δεν ξέρει δεν θα τις πρόσεχε!
Μ αυτό το σχόλιο δεν θα ασχοληθώ καν. Άντε γιατί πολύ κάπως την έχουν δει κάποιοι 'φιλόζωοι' και νομίζουν ότι μόνο αυτοί τα αγαπάνε τα ζώα και κανείς άλλος! Δε κατάλαβα δηλαδή, και οι εκτροφείς που ψάχνουν μόνο για εκθεσιακά γατάκια νομίζεις δεν τα αγαπάνε? Πρέπει σώνει και κάλά να είναι κεραμιδόγατο για να λέγονται 'φιλόζωοί'? Και τα γατιά που πωλούνται γατιά είναι και έχουν τις ίδιες ανάγκες που έχουν και αυτά που χαρίζονται. Το αν θα πάρει κάποιος καθαρόαιμο ή αδέσποτο ζώο είναι δικαίωμά του και επιλογή του!
Εγώ πάντως κοιτάζω αγγελίες και για γατάκια που χαρίζονται και για γατάκια που πωλούνται και είτε καταλήξω με ρατσάτο είτε με φατσάτο, το σίγουρο είναι ότι θα περνάμε ζωή και κότα μαζί. Πραγματικά όμως βαρέθηκα να απολογούμαι που μου αρέσουν τα καθαρόαιμα ζώα και οι εκθέσεις!
Φυσικά δεν χρειάζεται κανείς να απολογηθεί και για μένα είναι το αυτονόητο η οποιαδήποτε προτίμηση σε οτιδήποτε.
Δεν υπάρχει ζήτημα αδέσποτου ή ράτσας σε ότι αφορά τα ζώα για τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους.
Φυσικά κι όλα έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες κι εγώ το επεκτείνω και πέρα από το είδος του ζώου.
Οσοι διεκδικούν τίτλο κι αποκλειστικότητα "φιλόζωου", "επαναστάτη", "αυθεντίας", "ειδικού" ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στις μέρες μας, τότε ή έχουν ανάγκη ταυτότητας ή πρόβλημα ματαιοδοξίας.

Τώρα με την δική μου καθαρά υποκειμενική γνώμη είναι πως πιστεύω ότι τα αδέσποτα, ειδικά τα "πεταμένα" σε κάδους και δρόμους, βρίσκονται σε φανερά δυσχερέστερη θέση από τα υπόλοιπα ζωάκια, άσχετα αν είναι ένα πεταμένο κεραμιδόγατο ή μια εξωτική μπαλινέζα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικά σκέψου αν θες πραγματικά να ασχοληθείς με εκθέσεις.. Ψάξε το λίγο γιατί τελικά μπορεί να μην σε ενδιαφέρει. Και μετά αποφασίζεις. Πάντως αν πάρεις ράτσας φρόντισε να βρεις καλό εκτροφείο. Αλλά μην ξεχνάς ποτέ τα αδεσποτάκια και ιδιαίτερα αν βρεθούν τυχαία στον δρόμο σου.

kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπράβο, καλά τα λες! Αυτό ακριβώς! Εγώ δε βάζω ταμπέλες και δεν λεω πια πως είμαι φιλόζωη. Λέω αυτό που νιώθω το οποίο είναι ότι αγαπάω πολύ όλα τα ζώα, άγρια και κατοικίδια, και τη φύση και γενικά τον πλανήτη στον οποίο ζω, ο οποίος λέγεται Γη και τον έχουμε καταστρέψει..Οσοι διεκδικούν τίτλο κι αποκλειστικότητα "φιλόζωου", "επαναστάτη", "αυθεντίας", "ειδικού" ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στις μέρες μας, τότε ή έχουν ανάγκη ταυτότητας ή πρόβλημα ματαιοδοξίας.![]()
Από μωρό πάντα ήθελα να έχω ένα κατοικίδιο ζωάκι σπίτι, γιατί με έκανε να αισθάνομαι πιο χαρούμενη και ολοκληρωμένη κατά κάποιο τρόπο. Όπως με κάνει να αισθάνομαι και η κάθε είδους επαφή με τη φύση.. Όσο για αδέσποτα και πεταμένα ζωάκια προφανώς και βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση και είναι πολλά αυτά που έχω μαζέψει και βοηθήσει (και κουτάβια και γατάκια). Και μου έχει πεθάνει κι εμένα μωρό γατί στα χέρια γιατί δεν πρόλαβε να θηλάσει και να αναπτύξει το ανοσοποιητικό του, και έχουμε ταίσει πολλά αδέσποτα στη γειτονιά..
Αλλά απογοητεύομαι τελικά με τέτοιου είδους blogs, γιατί αντί να γίνεται γενική γατοσυζήτηση, πρέπει με το που θα πεις κάτι, μετά να κάτσεις να εξηγηθείς κι όλας!
Άσε δε το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά ορφανά, άρρωστα, που πεθαίνουν από την πείνα και τις κακουχίες αλλά κανείς δε νοιάζεται και κανείς δεν υιοθετεί ένα ορφανό μωρό, παρά μόνο αν δεν μπορεί να κάνει δικό του και αφού έχει δοκιμάσει ότι μέθοδο σύλληψης υπάρχει.. αλλά με το που θα δουν ένα γατάκι στο δρόμο τρελαίνονται, το παρομοιάζουν με παιδί και βρίζουν όλους όσους δεν τα υιοθετούν!!!
Το σχόλιο του πιτσιρικά στην αρχή είναι απίθανο!!!
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγνώμη που ξέφυγα από το θέμα αλλά τελευταία πολλοί κοιτάνε να με κρίνουν χωρίς καν να με ξέρουν και έχω γίνει λίγο ευέξαπτη!

Υποτίθεται ότι όλοι εδώ γραφτήκαμε κι ανταλλάζουμε απόψεις γιατί ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ τις ΓΑΤΕΣ, οπότε ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα!
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά, αυτός ο γατούλης maine coon είναι ολόιδιος ο Μίκυ μου που είναι αδεσποτάκι. Και η ουρά ίδια και το τρίχωμα! Και η μαμά τους φαίνεται πως έχει κάτι από ράτσα. Πως μπορώ να το εξακριβώσω?
Αν θες να το εξακριβώσεις, την επόμενη φορά που θα γίνει έκθεση γάτας, πάρε τον Μίκυ σου παρέα και πήγαινε τον να τον δει κάποιος κριτής. Αυτός θα τον εξετάσει και θα σου πει αν όντως το αδεσποτάκι σου ήταν τελικά καθαρόαιμο κι ούτε που το ήξερες!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
lianap
Νεοφερμένο μέλος
Αν καταφέρω να μάθω το πότε, ίσως το κάνω. ΕυχαριστώΑν θες να το εξακριβώσεις, την επόμενη φορά που θα γίνει έκθεση γάτας, πάρε τον Μίκυ σου παρέα και πήγαινε τον να τον δει κάποιος κριτής. Αυτός θα τον εξετάσει και θα σου πει αν όντως το αδεσποτάκι σου ήταν τελικά καθαρόαιμο κι ούτε που το ήξερες!![]()
Συμφωνώ για τα ορφανά παιδάκια που ανέφερες. Ο άνθρωπος πάντα προηγείται, ανεξάρτητα αν μας πληγώνει πολλές φορές...
STELIOS34
Νεοφερμένο μέλος
ο τροπος που κρινεις εσυ χωρης να μιλας μηπως ειναι λαθος?
δυο ζωα περασαν απο τα χερια μου και ηταν και ειναι απο εκτροφειο απλα δεν θα τα πηγαινα ποτε σε εκθεσεις...
οσο για τους εκτροφεις σιγουρα τα αγαπανε αλλιως δεν θα εκαναν κατι τετειο..
φιλικα
houlieta
Δραστήριο μέλος
Οι εκθέσεις είναι και αυτές εμπειρία...
Δεν είναι κακό να αρέσουν σε κάποιον, ακόμη και εγώ που δεν έχω κάποιο μωράκι με pedigree (δεν ξέρω και αν το έγραψα σωστά) όταν έμαθα ότι λαμβάνουν μέρος και ημίαιμες γάτες με έπιασε ενθουσιασμός!
Επιπλέον, το να θέλει κάποιος ένα ζωάκι με κάποια χαρακτηριστικά δεν είναι καθόλου κακό! Και εγώ θα ήθελα μια γάτα Σομαλίας... (άλλο που δεν μπορώ να την έχω...
)..Kate, από ότι κατάλαβα για να πάρει μέρος μια γατα σε έκθεση εκτός του ότι πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στα στάνταρ της φυλής πρέπει να είναι και πολύ δεκτική στα ξένα χέρια και αυτό πραγματικά το βρίσκω δύσκολο!
Εύχομαι να σε βρει γρήγορα η γατούλα σου και να την καμαρώσουμε και εδώ!
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πραγματικά αν την δική μου την έπιαναν έτσι την στριφογύριζαν της άνοιγαν το στόμα κτλ... Θα είχε βγάλει φωνή και θα έλεγε όλες τις καλές λεξούλες που η μανούλα της της μαθαίνει που και που.

kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για την συμπεριφορά, είναι το πως θα μεγαλώσει το γατάκι! Είναι εύκολο πιστεύω να μάθει καλούς τρόπους, αν από μικρό το πηγαίνεις πχ. βόλτα στις φίλες σου και τους λες να το κρατήσουν για λίγο από εδώ κι από εκεί, και μετά το επιβραβεύεις με χάδια και λιχουδιές. Αν όμως ο μόνος λόγος που βγαίνει από το σπίτι είναι για να πάει στον κτηνίατρο.. φυσικά και θα λυσσάει!
Κι εγώ εύχομαι να βρω γρήγoρα γατούλα! Θέλω εδώ και πολύυυυυυυ καιρό!
Έγραψα εδώ, στην κατηγορία ''Ζητώ για υιοθεσία'' μπας και κάποιος με βοηθήσει..Μην ανησυχείς, όταν θα βρω το μωράκι μου θα σας γεμίσω φωτογραφίες να χαρούμε όλοι μαζί, γιατί οι φίλοι μου με ψιλοδουλεύουν που ασχολούμαι συνέχεια με γάτες!!

Επίσης, θέλω να ζητήσω συγνώμη που νευρίασα, ίσως άδικα.. απλά είμαι αντίθετη σε όλους όσους κατηγορούν μετά μανίας τους εκτροφείς και όλους όσους θέλουν καθαρόαιμο ζώο.. δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.
Φιλικά,
χαρούμενο μέλος του ΜyCat!

Havana
Διάσημο μέλος
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με την ευκαιρία της 4ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και του Περιβάλλοντος η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία , με την ευγενή συνεργασία του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Χρ. Γκορτζίδη, σας καλεί στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο << Ενστάσεις Βιοπικοιλότητας >>.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ακριβώς δίπλα στο Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο ,μέσα στο παλιό Αεροδρόμιο.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.00 μ. μ την 5η Οκτωβρίου και ημέρα Παρασκευή, θα ακολουθήσει δε μουσικοθεατρικό δρώμενο.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Εικαστικοί
Ξενής Σαχίνης
Γιώργος Σκυλογιάννης
Σπυριδούλα Πολίτη
Τριαντάφυλλος Τρανός
Στρατής Μιχαήλ
Βασιλική.Σοφρά
Άννα Ντινοπούλου
Αθηνά Τ. + Δωροθέα
Μουσικοί
Μαρία Ρεμπούτσικα (σολίστ)
Τζώνυ Βαβούρας + Cadillacs
Γιάννης Πρεβενιός + Μουσικές Περιπλανήσεις
και
ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων
[FONT=Arial Narrow, sans-serif]www.pansyn.org[/FONT][FONT=Arial Narrow, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Arial Narrow, sans-serif]sinzoofilikon@gmail.com[/FONT][FONT=Arial Narrow, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Arial Narrow, sans-serif]pfpomospondia@gmail.com[/FONT]
Αλανηρ Γατονιος
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σας,ψαχνωντας στο διαδυκτιο σχετικα για σαμανικη κτηνιατρικη, βρηκα πως στις 10 και 11 νοεμβρη γινονται σεμηναρια σαμανικης κτηνιατρικης στην αθηνα,προσωπικα μου φενεται ενδιαφερον και ενδεχεται να παω...οποιος ενδιαφερομενος ας δει το σχετικο παρακατω συνδεσμο με τις απαραιτητες πληροφοριες

https://www.greekshaman.com/bluedynamic/index.php?option=com_content&view=article&id=29&Itemid=54
Havana
Διάσημο μέλος
με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την 1η και 2η διεθνή έκθεση μορφολογίας γάτας του συλλόγου εκτροφέων γάτας Felina,
στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο President , Λ.Κηφισίας 43 Αθήνα.
ώρες:10.00-19.00
Το show θα διεξαχθεί με τους κανόνες και τις κρίσεις της WCF.
Αναμένουμε με αγωνία στο συγκεκριμένο show ώστε γίνει επίσημα η διεθνής αναγνώριση της εθνικής μας φυλής,της Γάτας του Αιγαίου.
Περισσότερες πληροφορίες και online φόρμα συμμετοχής για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι θα βρείτε στο site του συλλόγου Felina , www.felinagreece.gr στην ενότητα shows.
O κατάλογος συμμετοχών κλείνει στις 28/10/2013
Σας περιμένουμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Αγαπητοί φίλοι της γάτας,
με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την 1η και 2η διεθνή έκθεση μορφολογίας γάτας του συλλόγου εκτροφέων γάτας Felina,
στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο President , Λ.Κηφισίας 43 Αθήνα.
ώρες:10.00-19.00
Το show θα διεξαχθεί με τους κανόνες και τις κρίσεις της WCF.
Αναμένουμε με αγωνία στο συγκεκριμένο show ώστε γίνει επίσημα η διεθνής αναγνώριση της εθνικής μας φυλής,της Γάτας του Αιγαίου.
Περισσότερες πληροφορίες και online φόρμα συμμετοχής για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι θα βρείτε στο site του συλλόγου Felina , www.felinagreece.gr στην ενότητα shows.
O κατάλογος συμμετοχών κλείνει στις 28/10/2013
Σας περιμένουμε![]()
Θα γίνει πράγματι η αναγνώριση της γάτας του Αιγαίου;
Υπέροχα νέα! Havana αν θέλεις να μας ενημερώσεις και μετά την πραγματοποίηση της έκθεσης! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
22η και 23 Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Γάτας της FIFE(18-19/1/2014)
Αγαπητοί λάτρεις της γάτας,
Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην 22η και 23η Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Γάτας (δύο μονοήμερες εκθέσεις, δύο πιστοποιητικά). Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Ακίνητο του Taekwondo, που βρίσκεται στο Δέλτα του Φαλήρου ((https://www.eog.gr/show/index.php)
Προσκεκλημένοι Κριτές: Mr. Fabrice Calmes (SW) όλες οι κατηγορίες Mr. Louis Coste (FR) όλες οι κατηγορίες Mr. Yan Roca Folch (FR) όλες οι κατηγορίες.
Κόστος συμμετοχής: Ο παρακάτω τιμοκατάλογος ισχύει για τις συμμετοχές που θα έχουν σταλεί και θα έχουν πληρωθεί έως την 26η Δεκεμβρίου 2013: 1η γάτα 15 Ευρώ 2η γάτα 10 ευρώ από την 3η γάτα και πέρα, καθώς και για τις αγαπημένες μας γάτες σπιτιού 7 ευρώ
Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Έκθεση πρέπει να γίνουν έως την 26 Δεκεμβρίου 2013 (τιμή ανά γάτα και ανά μέρα). Σε περίπτωση που ανήκετε σε άλλον όμιλο (εκτός ΕΟΓ), θα πρέπει να επιβεβαιώσει την συμμετοχή σας και ο όμιλός σας.
Όσες συμμετοχές γίνουν από 27/12/13 θα έχουν οικονομική επιβάρυνση.
Συγκεκριμένα από 27/12/13 έως 06/01/14:
1η γάτα 20 ευρώ 2η γάτα 15 ευρώ από την 3η γάτα και πέρα, καθώς και για τις γάτες σπιτιού 9 ευρώ.
Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 26/12/13.
Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας μέσω τραπεζικού λογαριασμού: Eurobank Ο λογαριασμός № 0026.0196.31.0101224906 Δικαιούχος: Νεκταρία Φούντου IBAN: GR2802601960000310101224906 SWIFT: (BIC) EFGBGRAA
Οι γάτες που συμμετέχουν στην έκθεση πρέπει:
- Να είναι υγιείς, αποπαρασιτωμένες - Έχουν microchip - Να είναι εμβολιασμένες κατά της ιογενούς ρινοτραχειίτιδας, άνω λοίμωξη του αναπνευστικού, panleukopenia και λύσσας. Ειδικά το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έκθεση. Ή να είναι ήδη σε ισχύ. Ισχύς εμβολίου 1 χρόνος. - Οι λευκές γάτες χρειάζονται πιστοποιητικό κτηνιάτρου για την ικανότητα ακοής τους.
Οι ιδιοκτήτες θα παρουσιάσουν τις γάτες τους στους κριτές.
Οι γάτες που συμμετέχουν στην έκθεση πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις: - Να είναι τουλάχιστον 4 μηνών - Έχουν υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο - Έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση γάτας, και τα στοιχεία τους να υπάρχουν εντός του καταλόγου της εκθέσεως. - Τα νύχια τους να είναι κομμένα
Οι γάτες πρέπει να διατηρούνται σε κλουβιά μέχρι το τέλος της Έκθεσης. Ο εκθέτης πρέπει να βρίσκεται στον χώρο της έκθεσης στην ώρα του για τον κτηνιατρικό έλεγχο.
Το πρόγραμμα κάθε ημέρας είναι:
Σάββατο 18/01/2014
8:00-10:00 κτηνιατρικός έλεγχος – Παρουσία γάτας στην γραμματεία 10:30-15:30 Κρίσεις 15:30-17:00 Διάλειμμα 17:00-17:30 Ειδική Εκδήλωση "British Shorthair " 17:30-19:00 Best in Show
Κυριακή 19/01/2014
9:00-10:00 κτηνιατρικός έλεγχος – Παρουσία της γάτας στην γραμματεία 10:30-15:30 Κρίσεις 15:30-17:00 Διάλειμμα 17:00-18:30 Best in Show
moukelis
Επιφανές μέλος
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool