Ανακύκλωση

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Εδω και μισο χρονο προσπαθω να μαζευω οτι χαρικο υπαρχει στο σπιτι,μια που αγοραζουμε αρκετες εφημεριδες για τα ενθετα δωρα dvd,μαζι με τα τοοοσα διαφημιστικα και τις χαρτινες συσκευασιες προιοντων τελικα μαζευεται καθε βδομαδο υπολογισημη ποσοτητα χαρτιου.Σε μια σακουλα στο μπαλκονι ουτε μυριζει ουτε επιρεαζεται απο τον ηλιο βρηκα τον πλησιεστερο μπλε καδο και τα πετουσα μια φορα την εβδομαδα και ειχα την ψευδαισθηση οτι βοηθαω και εγω εστω και με πολυ μικρο λιθαρακι το περιβαλλον.Σημερα το πρωι λοιπον στην Πρωινη γραμμη της Νετ(νομιζω οτι το εχουν και καποιες εφημεριδες) ακουσα οτι ενα πολυ μικρο μεροος απο τα σκουπιδια αυτα ανακυκλωνωνται το μεγαλυτερο μερος καταληγει στις χωματερες μαζι με τα υπολοιπα.Γιατι αλλη μια φορα να αισθανθω τελειος ηλιθια?:(
Και τοση προεργασια,διαφημηση μπλε καδοι ειδικα απορηματοφορα κ.α,για το τιποτα το κανουνε?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!! βλέπω οτι και εσύ δίνεις μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση. Κάτι παρόμοιο ειχε βγει στη φορα στη Γερμανία. Ειχε ανακαλυφθεί και δημοσιευτεί οτι τα ανακυκλώσιμα- πλαστικα, μεταλλικά, γυαλινα κτλ- που μαζευαν σε διαφορους κάδους κατέληγαν στη χωματερή τελικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν εχουμε την οικοδομή να μαζεύψουμε τοσα ανακυκλωσιμα και να τα ανακυκλώσουμε τελικά. Υπάρχει καποια , αλλά σε πολυ μικρό ποσοστό. Μπες στο google δώσε στην αναζήτηση ανακυκλωση και εκει θα σου βρουν εταιρειες που πράγματι κανουν ανακύκλωση. Μην απελπίζεσαι και μην παρατάς την προσπάθεια να ανακυκλώνεις τα πλαστικά, χαρτιά κ.α :)

Πάντως, όσο 'τρελό' κι αν ακούγεται, ακόμα κι αν δεν κάνουν οι ειδικοί κάδοι τη δουλειά τους κατά πώς θα 'πρεπε, παρόλ' αυτά εμείς πρέπει να τα χωρίζουμε και να τους χρησιμοποιούμε γιατί έτσι είναι πιο εύκολο για τους μοναδικούς γνήσιους ίσως 'ανακυκλωτές" που την κάνουν. Και εννοώ τους τσιγγάνους και κάτι παππούληδες με καροτσάκια, που τουλάχιστον έτσι τα βρίσκουν πιο ξεχωρισμένα και μπορεί να στείλουν μεγαλύτερες ποσότητες στα σχετικά εργοστάσια. Και σ' αυτή τη φάση, ειλικρινά με νοιάζει το αποτέλεσμα και όχι ποιος το κάνει. Κάποιοι δήμοι, πάντως, -και νομίζω ότι είσαι σ' έναν απ' αυτούς, Νίκη -κάνουν και οι ίδιοι τη δουλειά σωστά. Εδώ σ' έναν γειτονικό σας, έφτασαν στο σημείο να δίνουν και κάδους για κομπόστ (και τα απαραίτητα σκουλικάκια) σε ιδιώτες που εχουν κηπάκι ή βεράντα με λίγο χώμα. :up::up:Το πρόβλημα είναι το κέντρο.

Υ.Γ. Απαντούσα στο θέμα ανακύκλωση που είχε ανοίξει η Νίκη και ξαφνικά βρέθηκα στο θέμα paypal. Eιλικρινά τα έχω χαμένα... (αλλά βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη γιατί και το προηγούμενο ποστ αφορά την ανακύκλωση)

Υ.Γ. Απαντούσα στο θέμα ανακύκλωση που είχε ανοίξει η Νίκη και ξαφνικά βρέθηκα στο θέμα paypal. Eιλικρινά τα έχω χαμένα... (αλλά βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη γιατί και το προηγούμενο ποστ αφορά την ανακύκλωση)
Errare humanum est :redface:
Διορθώθηκε!

Μωρέ και est και ovest και east και west... Aπλώς προς στιγμήν νόμισα ότι πήρα ληγμένα...

Aπλώς προς στιγμήν νόμισα ότι πήρα ληγμένα...
Ποτέ δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος κανείς! :lol: :lol:

ωραιοτατα δηλαδη και παλι ο πολιτης εξαρταται απο την καλη διαθεση και την ευαισθησια του εκαστοτε δημου..αλλοι σου παρεχουν και σκουλικακια να ανκυκλωνεις και αλλοι απλα τα πετανε στις χωματερες:down:
πριν 3 χρονια που καναν υποτιθετε το μεγαλο μπαμ με ανακυκλωση καμπανιες και εξτρατειες καποιος ειχε πει τοι ολαυτα ειναι πιλοτικα και θα δουμε αν ποτε λειτουργησουν κανονικα...φυσικα αυτη τη δηλωση δεν ην αφησαν να ξαναπαιξει σ εκεντρικο δελτιο..αυτο ηταν θαφτηκε....:down:

Στην αρχή δεν ανακύκλωναν μόνο αλουμίνιο? και κάποια στιγμή ειχαν πει οτι ειχε τοσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο , που για 5-7 χρόνια δεν χρειαζεται να ξαναμαζεύουν γιατι δεν θα εχουν που να τα βαλουν? ουτε αυτο ακουστηκε

Επισης δεν σας φαινεται περίεργο που στους δήμους που εχουν βάλει αυττούς τους μπλε κάδους, τα βαζεις ολα μεσα ? χαρτια, πλαστικα, γυαλι, μεταλλο? πηγαίνουν κάπου να τα ξεδιαλέξουν?? :hmm:

Επίσης ....ολες οι συσκευασίες που ανακυκλώνουμε θα πρεπει να ειναι ΚΑΘΑΡΕΣ. Κάθεται κανείς να πλύνει κονσέρβες και μπουκάλια? γίνεται να σου ζητούν να τα καθαρίσεις - πλύνεις οταν το νερό ολο και λιγοστευει? Μάλιστα μας προειδοποιούν οτι δεν θα εχουμε να πίνουμε στα επομενα 20 χρόνια αλλά ειναι οκ να το ξοδευουμε πλένοντας συσκευασίες για την ανακύκλωση?:(

Και κάτι τελευταίο...καποια υλικά δεν ανακυκλώνονται (π.χ.πλαστικό)παραπάνω απο 2- 3 φορές. Η θερμότητα και ο καπνός που παράγονται κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης συμβαλλουν στη δημιουργια της τρύπας του όζοντος και το λιώσιμο των πάγων, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη.

Παιδιά στο Μαρούσι υπάρχουν οι μπλε κάδοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και γίνεται πραγματικά ανακύκλωση. Ούτε εγώ ξεχωρίζω τα υλικά τα μαζεύω όλα σε μια σακούλα, αλλά κάνουν το ξεκαθάρισμα στο κέντρο που τα μαζεύουν. Όσο για την Αθήνα εγώ βλέπω τα ειδικά φορτηγά που αδειάζουν τους μπλε κάδους οπότε ελπίζω πως δεν τα πάνε στην χωματερή.

Παιδιά εγώ πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη ανακύκλωνα καθημερινά,από όλα τα υλικά.Στο Βόλο δεν έχουμε κάδο στην περιοχή μου,και στην αρχή φόρτωνα τα πακέτα στο αμ'αξι και τα πήγαινα όσο μακριά κι αν έβρισκα κάδο.Τώρα το σταμάτησα,για δύο λόγους:1) Δε βρίσκω πια κάδο εύκολα,2) Δε μπορώ να κάνω το αυτοκίνητο σκουπιδιάρικο,άντε να είναι χαρτιά,αλλά τις συσκευασίες από τρόφιμα και απορρυπαντικά;Ζεσταίνεται το εσωτερικό του αμαξιού και μυρίζουν,ακόμα κι αν τα έχω στο πορτ μπαγκάζ...:(

Εμας παλι ενω μας ειχαν βαλει μπλε καδους εδω και 3 εβδομαδες εξαφανιστηκαν :hmm::hmm:

Λες να βαριονταν να τους αδειαζουν?? Αβυσσος...

Εμας παλι ενω μας ειχαν βαλει μπλε καδους εδω και 3 εβδομαδες εξαφανιστηκαν :hmm::hmm:

Λες να βαριονταν να τους αδειαζουν?? Αβυσσος...
Αυτή την εξαφάνηση την παρατήρησα κ εγώ εδώ που μένω κ ψαχνοντας - ψάχνοντας ανακάλυψα ότι οι κάδοι απαλλοτριώθηκαν από το Σούπερ του εντιμότατου κ. Βερόπουλου. Ο οποίος φαίνεται θεωρεί ότι είναι πιο οικολόγος κ θέλει όλους τους κάδους γύρω από το κατάστημά του.

Παιδιά έχω μιλήσει με εθελοντές απο την Ν.Φιλαδέλφεια..κάνουν τόσο κόπο να μαζεύουν ανακυκλώσιμα να ενημερώνουν κλπ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ισχύει για όλους τους δήμους αυτό που είπαν στην ΝΕΤ.Δεν ξέρω τι μπορέι να συμβαίνει αλλά σίγουρα δεν πάει χαμένος όλος αυτός ο κόπος..Γιατί σιγά να μην σκοτώνονταν να βρουν μπλε κάδους οι εθελοντές χωρίς να ξέρουν το που πάνε.

Όταν είχαν όμως απεργία οι σκουπηδιάρηδες, θυμάμαι ότι ο κόσμος έβαζε μέσα στους μπλε κάδους όλα τα σκουπίδια για να μην βρωμάει το σπίτι τους(το θεωρώ ηλιθιότητα προσωπικά).Οπότε ίσως εκεί να έγινε το μπέρδεμα..Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες!!

Καταρχήν πιστεύω οτι το όλο θέμα προσεγίζεται πολύ λάθος. Όχι από
εσάς αλλά από όλες τις εταιρείες που παράγουν προϊόντα και τα συσκευάζουν με λάθος τρόπο. Δεν είναι δυνατό να σου πλασάρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πλαστικές συσκευασίες και μετά να σε καθιστούν υπεύθυνο για τον τρόπο της ανακύκλωσης του. Θα έπρεπε να έχουν βρεί τον τρόπο να γίνεται ''η δουλειά" από κοινού.

Ύστερα, η διαδικασία της ανακύκλωσης είναι σε εμβρυακό στάδιο στην Έλλαδα. Ο λόγος που καθαρίζονται τα προς ανακύκλωση είναι γιατί ο πρώτος διαχωρισμός γίνεται χειρονακτικά.
Και αν έχετε προσέξει κανένα φυλλάδιο που έχει τυπωθεί σχετικά δεν είναι ξεκάθαρο σε τι σημείο πρέπει κανείς να καθαρίζει τα ανακυκλώσιμα. Για παράδειγμα μια γνωστή μου τα σαπουνίζει, τα ξεβγάζει και μετά τα πετάει... Χαλάει γύρω στα 5 λίτρα νερό για να ανακυκλώσει ένα κεσέ από γιαούρτι.
Στο άλλο άκρο βρίσκεται ένας συνάδελφος, που θεωρεί ότι ''μέχρι να φτάσει στην ανακύκλωση το χαρτομάντιλο θα έχει εξατμιστεί η μύξα του...":mpliaks:

Και κάτι τελευταίο - χωρίς να σημαίνει οτι σταματούν εδώ τα σχόλια - είναι δυνατόν στην πόλη που ζω να υπάρχουν 5 μεγάλα σούπερ μαρκετ και να κάνουν εβδομαδιαία εντυποδιανομή σ΄όλα τα σπίτια, και να μην έχουν μπει ακόμα φυλακή;; τόνοι χαρτιού στους δρόμους... χωρίς νόημα..

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back