RedCat
Διάσημο μέλος
Ευχομαι να βρουν σπιτι τα γατάκια σου, αλλα δυστυχως θα παρουν τη θεση απο κάποια αλλα που πραγματι την ειχαν αναγκη...δεν βαριεσαι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
UNCAS
Νεοφερμένο μέλος
Χωρίς να νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ, σε πληροφορώ ότι θεώρησα πως το να δώσω την ευκαιρία της εμπειρίας της γέννας και της φροντίδας των μικρών στον 8χρονο γιο μου, πριν στειρώσω τη γάτα μου, θα τον έκανε ακόμα πιο υπεύθυνο απέναντι στα ζώα. Αυτά είναι θέματα προσωπικών επιλογών και καλό θα ήταν να μην κρίνουμε για να μην κρινόμαστε.
Αν πάλι εσύ μπορείς να παρακάμψεις ή να αγνοήσεις τους νόμους, τότε σίγουρα θα μπορέσεις να φιλοξενήσεις τα δύο αδέσποτα που θα μείνουν χωρίς σπίτι εξαιτίας των δικών μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Υ.Γ. αχ ναι αγνοω τους νόμους συλλαβετέ με...
aretha
Περιβόητο μέλος
Μάλλον αναφερόταν στο γεγονός ότι, διασταυρώνοντας τη Σιαμέζα σου με έναν ημίαιμο γάτο, πρόσθεσες δύο ακόμα ημίαιμα γατάκια στα χιλιάδες που ήδη υπάρχουν και ζουν ζωές σύντομες και δυστυχισμένες, υποφέροντας από κρύο, ζέστη, πείνα και ασθένειες.
Η εμπειρία της γέννας δεν νομίζω να κάνει το γιο σου πιο υπεύθυνο φιλόζωο. Τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων. Επομένως, το σωστότερο μάθημα θα ήταν η υπεύθυνη ζωοφιλική συμπεριφορά απέναντι όχι μόνο στα δικά σας ζώα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Και, ναι, αυτό μεταφράζεται σε στείρωση, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους. Ακόμα και τα ζώα ράτσας, θα πρέπει να αναπαράγονται από εκτροφείς, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες.
Καλή τύχη στα γατάκια, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα που ψάχνουν σπίτι.
georgia alex
Δραστήριο μέλος
Συμφωνω.Επισης,θεωρω οτι υπευθυνοτητα διδασκεις και οταν δεν φερνεις στον κοσμο πλασματα χωρις να εχεις μεριμνησει πρωτα για τα σπιτακια που θα φιλοξενηθουν.Δε νομιζω να μη γνωριζες απο πριν οτι θα υπηρχε προβλημα ''χωρου''..Καλη τυχη στα μωρακια παντως..Αν εβαζες και φωτο απ'τα μωρα,θα βοηθουσε πιο πολυ να προωθηθουν..την επομενη φορα καλυτερα να δειτε κανενα ντοκυμαντερ και να παρεις ψευτικα παιχνιδια για το παιδακι σου...καλη τυχη σε οτι ζωντανό εχεις στα χερια σου..
Υ.Γ. αχ ναι αγνοω τους νόμους συλλαβετέ με...

Saiho
Νεοφερμένο μέλος
Είναι αλήθεια ότι ο λόγος που υπάρχουν τα αδέσποτα είναι γιατι αυτοί που θα έπρεπε να τους βρουν σπίτι τα παράτησαν σε κάποιο δρόμο. Και όταν κάποιος δείχνει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να έχουν όλοι τον αντιμετωπίζετε έτσι;
Ή το γεγονός ότι αυτά τα γατάκια δεν έχουν υποφέρει σημαίνει ότι έχουν λιγότερο δικαίωμα σε ένα σπίτι;
Για την κατάσταση που επικρατεί δεν ευθύνονται άνθρωποι σαν τον/την UNCAS αλλά αυτοί που κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική ορισμένων καμιά φορά.
georgia alex
Δραστήριο μέλος
Απλα καποιος που παρακολουθει τι γινεται,καταλαβαινει(προφανως;;; )οτι τα ζωα πρεπει να στειρωνονται τουλαχιστον απο εμας που τα εχουμε..Τελος παντων,δε νομιζω να εχει νοημα η αντιπαραθεση αποψεων,το θεμα ειναι να βρουν σπιτακι τα μικρα.Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί απέναντι σε κάποιον που δείχνει την υπευθυνότητα που λείπει από πολλούς.
Είναι αλήθεια ότι ο λόγος που υπάρχουν τα αδέσποτα είναι γιατι αυτοί που θα έπρεπε να τους βρουν σπίτι τα παράτησαν σε κάποιο δρόμο. Και όταν κάποιος δείχνει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να έχουν όλοι τον αντιμετωπίζετε έτσι;
Ή το γεγονός ότι αυτά τα γατάκια δεν έχουν υποφέρει σημαίνει ότι έχουν λιγότερο δικαίωμα σε ένα σπίτι;
Για την κατάσταση που επικρατεί δεν ευθύνονται άνθρωποι σαν τον/την UNCAS αλλά αυτοί που κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
aretha
Περιβόητο μέλος
Συγγνώμη, Saiho, αλλά από πού κι ως πού συνιστά υπεύθυνη συμπεριφορά η δημιουργία ακόμα περισσότερων άστεγων ημίαιμων γατιών;Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί απέναντι σε κάποιον που δείχνει την υπευθυνότητα που λείπει από πολλούς.

Όχι, σίγουρα όχι. Από τη στιγμή που γεννήθηκαν, έχουν κάθε δικαίωμα που έχουν και όλα τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι ότι η γέννησή τους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ώστε στη θέση τους να είχαν βρει σπίτι δυο άλλα γατάκια. Σε εκείνη την περίπτωση θα είχαμε ν-2 αδέσποτα, τώρα έχουμε ν+2.Ή το γεγονός ότι αυτά τα γατάκια δεν έχουν υποφέρει σημαίνει ότι έχουν λιγότερο δικαίωμα σε ένα σπίτι;
Για την κατάσταση που επικρατεί ευθύνονται οι άνθρωποι που δεν στειρώνουν τα ζώα τους. (Και, βέβαια, οι φορείς της Τ.Α. που δεν επιτελούν τον ρόλο τους, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).Για την κατάσταση που επικρατεί δεν ευθύνονται άνθρωποι σαν τον/την UNCAS αλλά αυτοί που κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
UNCAS
Νεοφερμένο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Αλίκη μου ανατρίχιασα!!!!Συμφωνώ απόλυτα!!!!Οι νόμοι που δεσμεύουν εσένα, UNCAS, δεσμεύουν και όλους τους υπόλοιπους. Δεν νομίζω να εννοούσε η Νότα ότι πρέπει να τα κρατήσεις.
Μάλλον αναφερόταν στο γεγονός ότι, διασταυρώνοντας τη Σιαμέζα σου με έναν ημίαιμο γάτο, πρόσθεσες δύο ακόμα ημίαιμα γατάκια στα χιλιάδες που ήδη υπάρχουν και ζουν ζωές σύντομες και δυστυχισμένες, υποφέροντας από κρύο, ζέστη, πείνα και ασθένειες.
Η εμπειρία της γέννας δεν νομίζω να κάνει το γιο σου πιο υπεύθυνο φιλόζωο. Τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων. Επομένως, το σωστότερο μάθημα θα ήταν η υπεύθυνη ζωοφιλική συμπεριφορά απέναντι όχι μόνο στα δικά σας ζώα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Και, ναι, αυτό μεταφράζεται σε στείρωση, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους. Ακόμα και τα ζώα ράτσας, θα πρέπει να αναπαράγονται από εκτροφείς, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες.
Καλή τύχη στα γατάκια, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα που ψάχνουν σπίτι.

aretha
Περιβόητο μέλος
Η γέννα, εκτός από συναισθήματα, φέρνει και γατάκια και αυτό δεν είναι καθόλου προσωπική υπόθεση. Αυτό συζητάμε.Το τι συναισθήματα αφήνει η γέννα στον καθένα είναι πολύ προσωπική υπόθεση, που νομίζω ότι δεν υπάρχει η ευαισθησία για να συζητήσουμε.
stellak
Διάσημο μέλος
που νομίζω ότι δεν υπάρχει η ευαισθησία για να συζητήσουμε.
Πιθανότατα δεν έχεις προλάβει να βολτάρεις στο site τόσο ώστε να καταλάβεις ότι η ευαισθησία περισσεύει! Είναι τόσο άδικο αυτό που έγραψες και κρίμα που βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα...
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Λίγοι γεννιούνται "σωστοί" ζωογονείς ή σκέτο γονείς. Οι περισσότεροι γίνονται με τις εμπειρίες, τα λάθη και την ανταλλαγη απόψεων.
Καλή τύχη στα γατούλια. Σκέψου μηπως τελικά ο χώρος δεν είναι όσο μικρός σου φαίνεται. Κι εγώ στο σπίτι μου αυτό ανακάλυψα και εχω τρια διαβολακια.

katerina10
Περιβόητο μέλος
Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί απέναντι σε κάποιον που δείχνει την υπευθυνότητα που λείπει από πολλούς.
Δεν είπε κανείς ότι δεν έχουν το δικάιωμα να ζήσουν σε σπίτι αυτά τα γατάκια..Αλλά το να ζευγαρώνουμε τα γατάκια μας χωρίς να αναλογιζόμαστε το που θα πάνε οι καρποί τους αυτό μας καθιστά εντελώς ανεύθυνους...
Κείρα
Δραστήριο μέλος

Μπραβο ζήλος

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα γατάκια ειναι 2...αν ήταν 7? Αλλά και 2 που είναι, αν δεν βρεις να τα δώσεις, τι θα τα κάνεις? Εχεις σκεφτεί?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Saiho
Νεοφερμένο μέλος
Υπεύθυνη συμπεριφορά συνιστά το ότι μεριμνά για το μέλλον τους απ'τη στιγμή που συνέβαλε στο να γεννηθούν.Συγγνώμη, Saiho, αλλά από πού κι ως πού συνιστά υπεύθυνη συμπεριφορά η δημιουργία ακόμα περισσότερων άστεγων ημίαιμων γατιών;![]()
Επίσης με ενοχλεί η αντίληψη ότι τα "ημίαιμα" έχουν λιγότερα δικαιώματα στην αναπαραγωγή. Εγώ που έχω "βολτάρει" όχι μόνο σ'αυτό το site αλλά και σε άλλα, δεν είδα κανέναν να επιτίθεται έτσι σε ιδιοκτήτη ράτσας του οποίου τα γατάκια επίσης θα μπουν σε ένα σπίτι που θα μπορουσε να φιλοξενήσει αδέσποτα. Όχι ότι θα έπρεπε για να μην παρεξηγούμαι.
Η αντίληψη ότι μία γάτα έχει διαφορετικά δικαιώματα επειδή κάποιος οργανισμός την αναγνώρισε ως "αριστοκρατία" μου φαίνεται φασιστική και στενόμυαλη χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στη γάτα ως είδος και στη φύση γενικότερα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν όλοι φέρονταν όπως ο UNCAS, θα υπήρχαν πολύ περισσότερα γατιά από όσα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και βλέπεις πόσο δύσκολο είναι ήδη να βρουν σπίτι και να ζήσουν μια καλή ζωή. Φαντάσου τι θα γινόταν αν ήταν ακόμα περισσότερα.Έχω να πω μόνο ότι αν όλοι φέρονταν όπως ο UNCAS το πρόβλημα δε θα υπήρχε, οπότε μη του φέρεστε σαν να το προκαλεί.
Και αν δεν βρει σπίτια (πράγμα πάρα πολύ πιθανό, δυστυχώς) τι θα γίνουν τα γατιά; Να σου πω εγώ: ή θα "απελευθερωθούν" στο δρόμο, ή θα δοθούν όπου να 'ναι (με αποτέλεσμα πάλι να καταλήξουν στο δρόμο ή και ακόμα χειρότερα) ή θα σταλούν σε κάποιο χωριό "για να ζήσουν όμορφα στη φύση" (δηλαδή για να φάνε τη φόλα του γείτονα, να τα κατασπαράξει κάποιο σκυλί, να γίνουν στόχος για σκοποβολή ή να τα πατήσει κάποιος με το αυτοκίνητο για πλάκα).Υπεύθυνη συμπεριφορά συνιστά το ότι μεριμνά για το μέλλον τους απ'τη στιγμή που συνέβαλε στο να γεννηθούν.
Τα ημίαιμα βρίσκουν δυστυχώς πιο δύσκολα σπίτι. Είναι μια αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κατά τη γνώμη μου, ούτε οι γάτες ράτσας θα έπρεπε να αναπαράγονται από τους ιδιοκτήτες τους. Η αναπαραγωγή είναι μια δουλειά που θα έπρεπε να γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν, υπεύθυνα. Δηλαδή, από πιστοποιημένους εκτροφείς.Επίσης με ενοχλεί η αντίληψη ότι τα "ημίαιμα" έχουν λιγότερα δικαιώματα στην αναπαραγωγή. Εγώ που έχω "βολτάρει" όχι μόνο σ'αυτό το site αλλά και σε άλλα, δεν είδα κανέναν να επιτίθεται έτσι σε ιδιοκτήτη ράτσας του οποίου τα γατάκια επίσης θα μπουν σε ένα σπίτι που θα μπορουσε να φιλοξενήσει αδέσποτα. Όχι ότι θα έπρεπε για να μην παρεξηγούμαι.
Η αντίληψη ότι μία γάτα έχει διαφορετικά δικαιώματα επειδή κάποιος οργανισμός την αναγνώρισε ως "αριστοκρατία" μου φαίνεται φασιστική και στενόμυαλη χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στη γάτα ως είδος και στη φύση γενικότερα.
Ο σεβασμός στη γάτα ως είδος και στη φύση γενικότερα δεν φαίνεται από το πόσα νέα θύματα δηλητηριαστών παράγουμε, αλλά από το πόσο καλή ποιότητα ζωής εξασφαλίζουμε στα ήδη υπάρχοντα ζωάκια (και αυτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ).
katerina10
Περιβόητο μέλος
Nομίζω ότι έχεις κολλήσει καπου...Δεν θεωρούμε ότι κάποιο γατάκι έχει περισσότερα (δικαιώματα) από ένα άλλο λόγω ράτσας...Δε θα αναλύσω το τεράστιο θέμα της στείρωσης εδώ γιατί αυτό το topic είναι για άλλο θέμα. Έχω να πω μόνο ότι αν όλοι φέρονταν όπως ο UNCAS το πρόβλημα δε θα υπήρχε, οπότε μη του φέρεστε σαν να το προκαλεί.
Υπεύθυνη συμπεριφορά συνιστά το ότι μεριμνά για το μέλλον τους απ'τη στιγμή που συνέβαλε στο να γεννηθούν.
Επίσης με ενοχλεί η αντίληψη ότι τα "ημίαιμα" έχουν λιγότερα δικαιώματα στην αναπαραγωγή. Εγώ που έχω "βολτάρει" όχι μόνο σ'αυτό το site αλλά και σε άλλα, δεν είδα κανέναν να επιτίθεται έτσι σε ιδιοκτήτη ράτσας του οποίου τα γατάκια επίσης θα μπουν σε ένα σπίτι που θα μπορουσε να φιλοξενήσει αδέσποτα. Όχι ότι θα έπρεπε για να μην παρεξηγούμαι.
Λέμε ότι αν είναι ράτσας τα θέλουν πιο εύκολα και τα αγοράζουν..Τα ημίαιμα όμως που τα αφήνουν στο δρόμο κρίμα δεν είναι να πολλαπλασιάζονται αφού υπάρζουν τόσα άστεγα???????????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool