Αναπαραγωγή οικόσιτων ημίαιμων;

H διαφορα ημίαιμων με ράτσας είναι ότι αν ο άλλος θέλει ράτσας θα πληρώσει και θα το πάρει ούτως ή άλλως, αν όμως κάποιος θέλει ένα ημίαιμο γατάκι, γιατί να μην του δώσουμε την ευκαιρία να βοηθήσει ένα αδέσποτο αλλά να δημιουργούμε ακόμα περισσότερα ημίαιμα? Τι θα γίνουν αυτά τα γατάκια αν δεν βρουν σπίτι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H διαφορα ημίαιμων με ράτσας είναι ότι αν ο άλλος θέλει ράτσας θα πληρώσει και θα το πάρει ούτως ή άλλως, αν όμως κάποιος θέλει ένα ημίαιμο γατάκι, γιατί να μην του δώσουμε την ευκαιρία να βοηθήσει ένα αδέσποτο αλλά να δημιουργούμε ακόμα περισσότερα ημίαιμα? Τι θα γίνουν αυτά τα γατάκια αν δεν βρουν σπίτι???
Υπάρχουν πολλοί που κοιτάνε και για ράτσας και για ημίαιμα. Αυτοί θα πάρουν ένα ημίαιμο αν δεν υπάρχει το γατάκι ράτσας.

Nομίζω ότι έχεις κολλήσει καπου...Δεν θεωρούμε ότι κάποιο γατάκι έχει περισσότερα (δικαιώματα) από ένα άλλο λόγω ράτσας...:blink:Λέμε ότι αν είναι ράτσας τα θέλουν πιο εύκολα και τα αγοράζουν..Τα ημίαιμα όμως που τα αφήνουν στο δρόμο κρίμα δεν είναι να πολλαπλασιάζονται αφού υπάρζουν τόσα άστεγα???????????:blink::blink::blink:
Δεν νομίζω ότι είμαι εγώ που έχω κολλήσει. Θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις πιο προσεκτικά τι έχω γράψει. Δε συγκρίνω τα ράτσας με τα αδέσποτα αλλά τα ράτσας με τα ημίαιμα που γεννιουνται επίσης σε σπίτι.
Και το ημίαιμο του UNCAS και το πέρσικο θα βρεθούν τελικά σε ένα σπίτι. Και ναι, αυτό το σπίτι θα μπορούσε να πάρει ένα αδέσποτο αντί γι'αυτά. Αυτό για μένα δε σημαίνει ότι είτε το ρατσας είτε το ημίαιμο δεν έπρεπε να γεννηθεί, μόνο αυτό θέλω να πω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το περσικό σίγουρα θα βρει ένα σπίτι..για το ημίαιμο δεν είναι καθόλου σίγουρο.
Βάλε μια αγγελία χαρίζονται 7 ημίαιμα 2 μηνών και βάλε και μια αγγελια χαρίζονται 7 περσικά γατάκια 2 μηνών......και μετά κάθησε και μέτρα πόσοι θα ενδιαφερθούν για τα πρώτα και πόσοι για τα δεύτερα.

Το περσικό σίγουρα θα βρει ένα σπίτι..για το ημίαιμο δεν είναι καθόλου σίγουρο.
Βάλε μια αγγελία χαρίζονται 7 ημίαιμα 2 μηνών και βάλε και μια αγγελια χαρίζονται 7 περσικά γατάκια 2 μηνών......και μετά κάθησε και μέτρα πόσοι θα ενδιαφερθούν για τα πρώτα και πόσοι για τα δεύτερα.
Όπως η Κατερίνα, κι εσύ δε διάβασες προσεκτικά αυτό που είπα ή απλά δεν κατάλαβες ποια ζώα συγκρίνω μεταξύ τους.

Anyway, δεν έχω αυταπάτες ότι θα αλλάξω τη γνώμη σε ολόκληρο community που εδώ και δεν ξέρω πόσα χρόνια συζητά και συμφωνεί με τον εαυτό του. Απλά ήθελα να δείξω στο UNCAS ότι υπάρχουν κι αυτοί που δε θεωρούν έγκλημα το να επιτρέψεις σε ένα γατάκι να γεννηθεί και να παρακαλέσω τους υπόλοιπους να μην κατακρίνουν τόσο βιαστικά όποιον δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους.

Δεν είναι το θέμα να 'επιτρέψεις' σε ένα ζωο να γεννηθεί αλλά το ότι αν το κάνεις προγραμματισμένα και αν είσαι υπεύθυνος ανθρωπος, δεσμεύεσαι ότι αν δεν βρουν σπίτι, θα τα κρατήσεις εσύ. Η UNCAS δεν είδα πουθενά να αναλαμβάνει τέτοια δέσμευση.
Εχει τύχει παρόμοια συζήτηση εδώ με κοπέλα που 'επέτρεψε' σε ημίαιμα γατάκια να γεννηθούν και όταν δε μπορούσε να τα δώσει (γιατί οχι, δεν βρίσκουν όλα σπίτια) αγωνιούσε τι θα τα κάνει.
Τα ίδια ισχύουν και για ράτσας που γεννιούνται σε σπίτι.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει μια συνολική αποψη του φορουμ, η οποια επεσε και σε πλάκωσε...το οτι ομως οι περισσοτεροι συμφωνουν δεν σου λεει κατι;;

Εγώ αντίθετα νομίζω ότι υπάρχει μια γενική άποψη αλλά δεν είπα ποτέ ότι έπεσε και με πλάκωσε. Απλά δε θα προσπαθήσω να την αλλάξω.

Το ότι οι περισσότεροι συμφωνούν μου λέει όντως κάτι αλλά όχι με τον τρόπο που εννοείς. Την άποψή μου δε τη διαμορφώνει η πλειοψηφία.

ναι αλλα πρεπει λιγο να σε βαζει σε σκεψεις..

την επομενη φορα καλυτερα να δειτε κανενα ντοκυμαντερ και να παρεις ψευτικα παιχνιδια για το παιδακι σου...καλη τυχη σε οτι ζωντανό εχεις στα χερια σου..

Υ.Γ. αχ ναι αγνοω τους νόμους συλλαβετέ με...

ιου ιου ιου ψηλα τα χερια μανα με τα 2 σου παιδια και τα 100αδες φιλοξενουμενα!!!! :P
να βαλω μηπως τον Εκτορα να ζευγαρωσει με καμια κεραμυδογατα, για να νιωσει την πατροτητα????? Για να συνελθουμεεεεε:down:

Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί απέναντι σε κάποιον που δείχνει την υπευθυνότητα που λείπει από πολλούς.

Είναι αλήθεια ότι ο λόγος που υπάρχουν τα αδέσποτα είναι γιατι αυτοί που θα έπρεπε να τους βρουν σπίτι τα παράτησαν σε κάποιο δρόμο. Και όταν κάποιος δείχνει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να έχουν όλοι τον αντιμετωπίζετε έτσι;
Ή το γεγονός ότι αυτά τα γατάκια δεν έχουν υποφέρει σημαίνει ότι έχουν λιγότερο δικαίωμα σε ένα σπίτι;

Για την κατάσταση που επικρατεί δεν ευθύνονται άνθρωποι σαν τον/την UNCAS αλλά αυτοί που κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική ορισμένων καμιά φορά.

αν ηταν υπευθυνο ατομο καλη μου θα βρισκε σπιτι για τα μελλοντικα γατια, πριν καν γεννηθουν..
ακομα πιο υπευθυνο ατομο θα το καθιστουσε η στειρωση της γατας του

ιου ιου ιου ψηλα τα χερια μανα με τα 2 σου παιδια και τα 100αδες φιλοξενουμενα!!!! :P
να βαλω μηπως τον Εκτορα να ζευγαρωσει με καμια κεραμυδογατα, για να νιωσει την πατροτητα????? Για να συνελθουμεεεεε:down:

:lol::lol::lol:

Βρε παιδια οκ σωστα ολα αυτα αλλα δεν ειναι καπως αργα για να τα συζηταμε ? Καλως η κακως τα γατακια γεννηθηκαν , λαθος κατα την γνωμη μου αλλα αυτα ειναι προσωπικες επιλογες, και η δικια μου επιλογη ηταν να στειρωσω και την ημιαιμη μου και την σιαμεζα μου καθαρα γιατι θα με ετρωγε η αγωνια για το μελλον των μικρων και αν τα προσεχουν και αν τα παρατησαν στον δρομο και αν ..και αν ... τωρα οσο αφορα το θεμα της ρατσας ειναι παλι προσωπικη επιλογη αν καποιος θελει πολυ να παρει ρατσας θα παρει, δεν παιζει να παρει αδεσποτο οποτε στην πραγματικοτητα δεν του παιρνει την θεση ... τωρα το θεμα της υπευθυνης εκτροφης που εθηξες Αλικη ... θα σου πω μια ατακα που μου λεγανε συχνα οταν γυρισα απο αγγλια ... ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ... εδω υπαρχουν ανθρωποι που δεν δειχνουν υπευθυνοτητα στα παιδια τους στα γατια τους θα δειξουν ... βγηκα και off topic το ξερω

Εγώ απλά θέλω να πω ότι αρκετά έχετε πει για τις στειρώσεις κ.λπ. Το θέμα λέει "Χαρίζονται γατάκια ...". Ψάχνω σε τόσα μηνύματα μπας και βρω φωτογραφία. Το mycat αναφέρεται ήδη πολλές φορές και σε πολλά διαφορετικά σημεία για το ότι είναι υπέρ της στείρωσης και τους λόγους για αυτή τη στάση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ξεκινά πόλεμος υπέρ - κατά κάθε φορά που σας δίνεται η ευκαιρία. Είναι πολύ κουραστικό και σιγά σιγά αρχίζω να το θεωρώ και μειονέκτημα του site.

Τέλος, κανένας δεν είναι θεός για να αποφασίζει έτσι για τις ζωές. Μεγάλη ευκολία βλέπω στο θέμα «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ». Είναι ένα ζώο όπως όλα τα υπόλοιπα και θα αναπαραχθεί όποτε του καπνίσει. Επειδή αγαπάτε τις γάτες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα ζώα. Αν οι άλλοι που αγαπάνε τα άλλα ζώα σκεφτόντουσαν την στείρωση όπως εσείς στο τέλος θα μέναμε εμείς και τα φυτά στον πλανήτη.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, μιλάω γενικά και δεν απευθύνομαι συγκεκριμένα σε κάποιον

Είναι ένα ζώο όπως όλα τα υπόλοιπα και θα αναπαραχθεί όποτε του καπνίσει.

Oταν το ζώο το έχει κάποιος στο σπίτι του και δεν το στειρώνει επειδή είναι δική του επιθυμία να γεννηθούν γατάκια για τον α ή β λόγο, δεν αναπαράγεται όποτε του καπνίσει, αλλά αναπαράγεται επειδή έτσι επέλεξε αυτός που το έχει σπίτι του.
Οποτε τους καπνίσει αναπαράγονται τα άπειρα αδέσποτα:confused:

Βρε παιδια οκ σωστα ολα αυτα αλλα δεν ειναι καπως αργα για να τα συζηταμε ?

το θεμα δεν ειναι μονο αυτο ειναι η προληψη γι'αυτο πιστευω το συζηταμε για να μην έχουμε τετοια κρουσματα...και θα αναφερω και γω κατι..:πριν 2 βδομαδες μου ηρθε ενα προσωπικο μνμ..απο 2 νεα κοριτσια στο foroum δεν θελω να αναφερω ονομα..δεν εχω μαθει να εκθετω ανθρωπους και μου στειλαν το εξης:
στειρωσετο καντο οτι θελεις να ζησει
γεια.ειμαστεφοιτητριεςκαι η γατα μας γεννισε ...5πανεμορφα γατακια και δεν τα θελει κανεις ουτε καν η φιλοζωικη αν ενδιαφερεσαισε παρακαλω επικοινωνισε στα τηλεφωνα

τι να πω τωρα εγω σε αυτα τα κοριτσια ?μου λες?ε?μεν δεν στειρωσαν εγκαιρα την γατα τους ..ε μεν την αφηνουν να αλλωνιζει εξω ε μεν θελει να τα δωσει στην φιλοζωικη...hello ?ειναι κανεις εκει?δεν ειναι αδεσποτα ..τι δουλεια εχει η φιλοζωικη?μου λες?

να μετα γιατι νευριαζω..sorry για το ξεσπασμα..

Bρε παιδιά, σας εκτιμώ όλους πάρα πολύ (τουλάχιστον όσους ξέρω :P)

Αλλά αλήθεια, νομίζω πως με τον τρόπο αυτό θα κάνατε πολύ δύσκολο εως αδύνατον την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσει να βάλει αγγελία να "τολμήσει" να το κάνει.

Δεν λέω αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ γιατί, αλήθεια, δεν θεωρώ πως είναι αυτός ο σκοπός του τόπικ.
Το τόπικ ανοίχθηκε για συγκεκριμένο λόγο, κάποιος μπορεί όντως να ενδιαφερόταν, αλλά θα διαβάζει 3 σελίδες τώρα χωρίς να καταφέρει να πάρει ούτε μια πληροφορία που θέλει.:/:

Δεν έχω κανένα κέφι να εμπλακώ σε καμία αντιπαράθεση, μέρα της γιορτής μου κιόλας:P, κρατάω τις απόψεις μου για μένα, γιατί δεν πιστεύω πως ειναι αυτό το σωστό μέρος να της συζητήσω.
Με όλο αυτό το debate το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μην αναζητήσει κανείς τα γατάκια αυτά και να έχουμε τα αντίθετα αποτέλεσματα από αυτά που όλοι θέλουμε.

Εγώ έχω δηλώσει πως σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω τον Φριξο με τη Μαριλού να ζευγαρώσουν μια φορά πριν τα στειρώσω. Όσα και να διαβάζω δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη εκτός και με σταματήσει ο κτηνίατρος μας, ο Κος Πάνος. Τον συμβουλεύθηκα για όλα (τυχόν γενετικες ανωμαλίες, κληρονομικότητα καλυκοϊου κτλ) και με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος.
Μπορεί να μην το κάνω τελικά, δεν ξέρω, εξαρτάται από κάποια προσωπικά θέματα.
Το point μου είναι πως αν τελικά το κάνω, και γεννηθούν - πρωτα ο θεός - μωράκια περισσότερα από αυτά που θα μπορώ να δώσω, δεν θα αντέξω να βάλω αγγελιά εδώ και να ακούσω τα καντήλια...:/:
Ναι, θα τα έχω σκεφτεί όλα. Ναι, αν τελικά λυθούν τα θέματα μου ίσως να μπορέσω να κρατήσω τα μωράκια αν δεν βρουν οικογένειες. Όχι, δεν πρόκειται να τα πουλήσω, όχι δεν πρόκειται να τα αφήσω στην "φύση", όχι δεν πρόκειται να τα δώσω σε pet shops. Αν κάτι δεν πάει καλά, τότε θα επωμιστώ τις συνέπειες και θα μεγαλώσω την γατο-οικογένεια μου.
Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία ο κάθε - υπεύθυνος - γατογονέας μπορεί να τα έχει κατά νου χωρίς να χρειάζεται πάντα, υποχεωτικά να τα μοιράζεται με όλο το forum.
Δηλαδή για να βάλεις μια αγγελία θα πρέπει να έχεις πείσει συσσωμη την κοινότητα του mycat πως έχεις σκεφτεί όλες τις παραμέτρους? Αυτό δεν το καταλαβαίνω. :/:

Έχετε όλοι τις αγνότερες των προθέσεων, δεν ισχυρίζομαι το αντίθετο, απλά ίσως να πρέπει να θέτουμε τις απόψεις μας όπου αυτές ζητούνται. Και όταν ακόμα δεν ζητούνται να τις θέτουμε μεν, αλλά με κάποιο τρόπο λίγο πιο mild.
Και εν πάση περιπτώση ίσως θα έπρεπε να διαχωριστεί με κάποιον τρόπο το θέμα γιατί τα βλέπω τα γατόνια να μένουν στα αζήτητα:(

αγαπητη sof χρονια σου πολλα κιολας..εχεις δικιο απλα δεν θελω να σε απογοητευσω..απ'οτι βλεπω ο ενδιαφερομενος ουτε φωτο εχει ανεβασει για να φανουν τα γατουλακια ουτε νεο του ειχαμε παρα μονο στην πρωτη σελιδα..θα μπορουσε να αγνοησει τις αποψεις του καθενος και να συνεχισει για να βρουν τα γατουλια σπιτι..εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα ο καθενας εχει τις αποψεις του...:/:

αγαπητη sof χρονια σου πολλα κιολας..εχεις δικιο απλα δεν θελω να σε απογοητευσω..απ'οτι βλεπω ο ενδιαφερομενος ουτε φωτο εχει ανεβασει για να φανουν τα γατουλακια ουτε νεο του ειχαμε παρα μονο στην πρωτη σελιδα..θα μπορουσε να αγνοησει τις αποψεις του καθενος και να συνεχισει για να βρουν τα γατουλια σπιτι..εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα ο καθενας εχει τις αποψεις του...:/:

Τρόμαξε και έφυγε ο άνθρωπος :P
Εντάξει, πλάκα κάνω. Μπορεί να "παίζει" αυτό που λες, μπορεί όμως να "παίζει" και το ότι κατάλαβε πως δεν θα βρει την ανταπόκριση που γυρεύει και να αποτάνθηκε αλλού.
You never know:) Όπως και να έχει, εύχομαι καλή τύχη στα γατάκια, να πάνε σε σπίτια που θα τα αγαπήσουν πολύ:)

κοιτα δεν νομιζω καθε μερα μπαινουν και αλλοι στοsite καποια ανταποκριση θα ειχε..ασε που δεν αναφερθηκαμε στα γατακια καθολου..στο κατω κατω τα γατακια θα υιοθετησουν οχι τον κυριο που τα εχει.:lol:.ειναι πολυ που εμπιστευονται μονο γατακια που γεννηθηκαν σπιτι και οχι αδεσποτα λογω διαφορων παθησεων που μπορει να εχουν..

Sof, ακριβώς αυτός ήταν κι ο λόγος που ασχολήθηκα με το θέμα. Για να μη νομίζει όποιος θέλει να βάλει μια αγγελία ότι το μόνο που έχει να εισπράξει είναι τα καντήλια που λες κι εσύ.

Ίσως ο OP αποφάσισε να ψάξει αλλού σπίτι για τα γατάκια του και εγώ προσωπικά δε θα τον αδικήσω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back