hermes
Νεοφερμένο μέλος
Oταν το ζώο το έχει κάποιος στο σπίτι του και δεν το στειρώνει επειδή είναι δική του επιθυμία να γεννηθούν γατάκια για τον α ή β λόγο, δεν αναπαράγεται όποτε του καπνίσει, αλλά αναπαράγεται επειδή έτσι επέλεξε αυτός που το έχει σπίτι του.
Οποτε τους καπνίσει αναπαράγονται τα άπειρα αδέσποτα![]()
Νομίζω θέλει και η γάτα. Δε τη βάζουν με το ζόρι. Και στη τελική γιατί να μην αναπαράγονται τα αδέσποτα; Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με τη φύση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Γι' αυτό (μεταξύ άλλων).Και στη τελική γιατί να μην αναπαράγονται τα αδέσποτα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
.Αν η αγγελία έμπαινε από κάποιον άλλο ας πούμε πιο ενεργό μέλος του σάιτ η αντίδραση θα ήταν η ίδια?Και εγώ μπορεί να μη συμφωνώ με αυτό που έκανε οποιος/οποια έβαλε την αγγελία αλλά έχω δει αρκετές φορές εδώ να χειριζόμαστε με το γάντι παρόμοιες υποθέσεις ενεργών μελών ή ανθρώπων που αναπαράγουν γατάκια ράτσας και τα χαρίζουν.Απλά το θεωρώ άδικο να γίνεται αυτή η διάκριση περισσότερο γι'αυτά τα γατάκια που ψάχνουν σπίτι στην τελική.Αλλο να διαφωνούμε κ άλλο να μειώνουμε τη σημαντικότητα της αγγελίας.Αν είμαι λάθος ας μου το πείτε αλλά όχι εδώ θα μας μπαναρουν.
moukelis
Επιφανές μέλος
Βρε παιδια,ειτε ειστε της μιας άποψης,ειτε της άλλης,καταλάβετε ότι φύση ειναι οι γατες να σκαρφαλωνουν στα δεντρα και να τρεχουν ανεμελες στην εξοχη.Δεν ειναι να μενουν σε διαμερισματα,να αφριζουν απο φολες,ουτε να ψυχορραγουν κατω απο ροδες.Κι απο τη στιγμη εχεις ενα ζωακι υπο αυτες της συνθηκες,εχεις δυο δρομους:Ή το αφηνεις να ζευγαρωσει εχοντας ΗΔΗ βρει σπιτια για τα μικρα,οσα κι αν ειναι,οντας ετοιμος να ανταπεξελθεις αν δεν υιοθετηθουν και να τα κρατησεις,κανοντας ολες τις απαραιτητες εξετασεις στο ζωακι σου πριν το ζευγαρωσεις,φροντιζοντας ακομα και να υπογραψουν δηλωση με τα στοιχεια τους οι ενδιαφερομενοι ωστε να ξερεις που θα καταληξει,και οντας ησυχος με τη συνειδηση σου γνωριζοντας οτι εξω υπαρχουν ενα σωρο γατακια που δεν εχουν σπιτι και οσοι παρουν τα δικα σου ισως θα μπορουσαν να σωσουν καποιο απο αυτα.Ο αλλος δρομος ειναι να το στειρωσεις.Για μενα ειναι και τα δυο θεμα αποψης,αν γινουν οπως περιεγραψα πιο πανω.Απλα ειτε απο θεμα αποψης,ειτε απο θεμα αγχους,οι περισσοτεροι επιλεγουν το δευτερο.Δε νομιζω να ελεγε κανεις τιποτα στον ανθρωπο αν ειχε βρει "γονεις" για τα μικρα του,ουτε αν ειχε προνοησει για ολα αυτα.Αλλα αν ειχαν γινει ολα οσα προανεφερα,δε θα ειχε ερθει στη δυσκολη θεση που ειναι τωρα.Νομίζω θέλει και η γάτα. Δε τη βάζουν με το ζόρι. Και στη τελική γιατί να μην αναπαράγονται τα αδέσποτα; Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με τη φύση;

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελικά αν κάτι δεν είναι τόσο ωμό και ακραίο δε σε ταρακουνάειΓι' αυτό (μεταξύ άλλων).

hermes
Νεοφερμένο μέλος
Γι' αυτό (μεταξύ άλλων).
Κάθε μέρα δολοφονούνται και άνθρωποι. Η λύση που έχεις να προτείνεις είναι στείρωση;
Μόλις κατάλαβα γιατί το 99% των μελών είναι γυναίκες.
Saiho
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Οι ανθρωποι εχουν τροπο να επιλεξουν αν και ποτε θα κανουν παιδια,αν θα παρουν προφυλαξεις για να μην κολλησουν αρρωστιες,και ως διποδο,δεν εχω δει πολλες φορες καποιον να προσπαθει να μου ριξει φολα,ή να γκαζωνει με το αυτοκινητο για να με πατησει.Επισης,οι ανθρωποι δεν κανουν 7 μωρα καθε 6 μηνες,ουτε τα βαζουν σε σακουλες και τα πετανε στον πολτοποιητη σκουπιδιων.Δεν εχω δει να χαριζεται κανενα μωρο,ουτε να εχουμε εκατονταδες στους δρομους να τα κλωτσανε οι περαστικοι.Για τη διαφορα ανθρωπων-ζωων και της καταστασης τους νομιζω ημουν σαφης.Κάθε μέρα δολοφονούνται και άνθρωποι. Η λύση που έχεις να προτείνεις είναι στείρωση;
Μόλις κατάλαβα γιατί το 99% των μελών είναι γυναίκες.
Το σχολιο σου για το 99% των γυναικων που ειναι μελη το βρισκω ανουσιο και λιγο προσβλητικο,μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις;Θα βρεις μια χαρα αντρες που εκφραζουν τη γνωμη τους εδω και γινεται σεβαστη(δε νομιζω να κοιταζει κανεις μας τι γενους ειναι ο συνομιλητης του πριν απαντησει) και βρισκουν ανταποκριση και συμβουλες.
ria23
Διάσημο μέλος
..εδω ειμαστε για να προωθισουμε την αγγελια οχι για να μιλησουμε για τον κοινωνικο ρατσισμο..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hermes
Νεοφερμένο μέλος
Οι ανθρωποι εχουν τροπο να επιλεξουν αν και ποτε θα κανουν παιδια,αν θα παρουν προφυλαξεις για να μην κολλησουν αρρωστιες,και ως διποδο,δεν εχω δει πολλες φορες καποιον να προσπαθει να μου ριξει φολα,ή να γκαζωνει με το αυτοκινητο για να με πατησει.Επισης,οι ανθρωποι δεν κανουν 7 μωρα καθε 6 μηνες,ουτε τα βαζουν σε σακουλες και τα πετανε στον πολτοποιητη σκουπιδιων.Δεν εχω δει να χαριζεται κανενα μωρο,ουτε να εχουμε εκατονταδες στους δρομους να τα κλωτσανε οι περαστικοι.Για τη διαφορα ανθρωπων-ζωων και της καταστασης τους νομιζω ημουν σαφης.
Το σχολιο σου για το 99% των γυναικων που ειναι μελη το βρισκω ανουσιο και λιγο προσβλητικο,μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις;Θα βρεις μια χαρα αντρες που εκφραζουν τη γνωμη τους εδω και γινεται σεβαστη(δε νομιζω να κοιταζει κανεις μας τι γενους ειναι ο συνομιλητης του πριν απαντησει) και βρισκουν ανταποκριση και συμβουλες.
Η λύση στο να μην γεννιούνται πολλά γατιά και αδέσποτα δεν είναι να μη γεννιούνται καθόλου. Κακή μεταχείριση υπάρχει παντού, σε όλα τα "ζώα" και μέσα σε αυτά είναι και ο άνθρωπος. Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσει αγώνας στείρωσης γατών αλλά υπεύθυνης αναπαραγωγής από τους ανθρώπους.
Αυτά που θεωρείς ότι συμβαίνουν στις γάτες (κλωτσιές, αμάξια κ.λπ.) συμβαίνουν καθημερινά και σε χειρότερο βαθμό σε πολλούς ανθρώπους.
Αν είχαν στειρώσει την αδέσποτη γάτα που γέννησε την δική μου, εγώ δεν θα την είχα τώρα. Και ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω για να πάρω γάτα. Δεν με νοιάζει να είναι ράτσας κ.λπ.
Το σχόλιο με το 99% ναι μπορεί να φαίνεται προσβλητικό αλλά δεν αναφέρομαι ούτε σε νοημοσύνη ούτε σε αντιλήψη. Έχει να κάνει με το πως σκέφτεται ο άντρας και πως η γυναίκα. Σε μένα ο τίτλος του θέματος ήταν ερέθισμα να δω τα γατιά μήπως θέλω κάποιο. Οι πρώτες απαντήσεις όμως που δόθηκαν αφορούν στην στείρωση
. Εάν το θεωρήτε προσβλητικό mea culpa. Έπρεπε να το αναλύσω κατ´ευθείαν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Saiho
Νεοφερμένο μέλος
Και πάλι όμως η γενίκευσή σου δεν ισχύει σ'αυτή την περίπτωση.Το σχόλιο με το 99% ναι μπορεί να φαίνεται προσβλητικό αλλά δεν αναφέρομαι ούτε σε νοημοσύνη ούτε σε αντιλήψη. Έχει να κάνει με το πως σκέφτεται ο άντρας και πως η γυναίκα.

moukelis
Επιφανές μέλος
Η υπευθυνοτητα των ανθρωπων φτανει συνηθως μεχρι τη σκεψη "η στειρωση κοστιζει 80 ευρω,οι τροφες και η άμμος για δυο μηνες για επτα γατακια και τη μαμα τους πολυ παραπανω,ενω η σακουλα σκουπιδιων ειναι παμφθηνη".Λυπαμαι,κι εγω θα ηθελα να ειναι ετσι τα πραγματα,αλλα δεν εχω δει ουτε εναν,εκτος απο τους εκτροφεις ή κάποιους κατοχους γατων εκτροφης,να κανει εξετασεις και ολα τα παραπανω που προανεφερα,πριν ζευγαρωσει τη γατα του.Αν γνωριζεις εσυ καποιον ειναι πολυ σωστος,αλλα δυστυχως η πικρη μειοψηφια.Συνηθως βλεπουμε αγγελιες του τυπου "μου ξεφγε και ζευγαρωσε,δε χωραμε,δεν εχω τι να τα κανω παρτε τα επειγοντως" κι αλλα τετοια.Δε νομιζω επαναλαμβανω να μπηκε καποιος και να ειπε οτι εχει γατακια για τα οποια εχει βρει σπιτι και εχει φροντισει να ειναι υγιης η γατα του,και να του ειπε καποιο μελος κατι.Ισα ισα εγω χαιρομαι οταν βλεπω γεννες απο ανθρωπους υπευθυνους που ξερουν τι θα κανουν με τα μικρα και εχουν φροντισει σωστα το ζωο τους.Δε χαιρομαι ομως για ανθρωπους που σε φερνουν προ τετελεσμενου και σου λενε οτι επελεξαν να γεννησει και τωρα δε χωρανε και ψαχνουν σπιτια.Η γατα κανει 6 μικρα κατα μεσο ορο καθε εξι μηνες.Στους δρομους υπαρχουν εκατονταδες αδεσποτα.Βλεπεις καποια αλλη λυση για τον περιορισμο του προβληματος;Και ειλικρινα,δεν καταλαβαινω τι εννοεις για τη γυναικεια και την ανδρικη σκοπια.Εμενα μου φαινεται αδικο να πεθαινουν καθε μερα γατακια αβοηθητα,και πιστευω το ιδιο θα ισχυε αν ημουν αντρας.Η υπευθυνοτητα δεν εχει φυλο.Η λύση στο να μην γεννιούνται πολλά γατιά και αδέσποτα δεν είναι να μη γεννιούνται καθόλου. Κακή μεταχείριση υπάρχει παντού, σε όλα τα "ζώα" και μέσα σε αυτά είναι και ο άνθρωπος. Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσει αγώνας στείρωσης γατών αλλά υπεύθυνης αναπαραγωγής από τους ανθρώπους.
Αυτά που θεωρείς ότι συμβαίνουν στις γάτες (κλωτσιές, αμάξια κ.λπ.) συμβαίνουν καθημερινά και σε χειρότερο βαθμό σε πολλούς ανθρώπους.
Αν είχαν στειρώσει την αδέσποτη γάτα που γέννησε την δική μου, εγώ δεν θα την είχα τώρα. Και ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω για να πάρω γάτα. Δεν με νοιάζει να είναι ράτσας κ.λπ.
Το σχόλιο με το 99% ναι μπορεί να φαίνεται προσβλητικό αλλά δεν αναφέρομαι ούτε σε νοημοσύνη ούτε σε αντιλήψη. Έχει να κάνει με το πως σκέφτεται ο άντρας και πως η γυναίκα. Σε μένα ο τίτλος του θέματος ήταν ερέθισμα να δω τα γατιά μήπως θέλω κάποιο. Οι πρώτες απαντήσεις όμως που δόθηκαν αφορούν στην στείρωση. Εάν το θεωρήτε προσβλητικό mea culpa. Έπρεπε να το αναλύσω κατ´ευθείαν.

hermes
Νεοφερμένο μέλος
Και πάλι όμως η γενίκευσή σου δεν ισχύει σ'αυτή την περίπτωση.![]()
Γιατί; Δεν είπα ότι δεν συμφωνεί κάποια μαζί μου αλλά ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν άσχετες με την αγγελία.
Όπως και να έχει, κουράζουμε αυτόν που θα ενδιαφερθεί να πάρει τα γατιά.
Ας λήξει εδώ η φιλοσοφία, έχουμε γάτες, θέλει κανείς;

(Ανέβασε φωτογραφίες για να βοηθήσεις περισσότερο)
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
γατιά.
Ας λήξει εδώ η φιλοσοφία, έχουμε γάτες, θέλει κανείς;
(Ανέβασε φωτογραφίες για να βοηθήσεις περισσότερο)
Αγαπητέ άντρα Hermeς. Εκεί που βρίσκονται οι γονείς μου έχουν γεννηθεί 9 γατάκια σε μόλις 6 μήνες. Θέλεις κανένα? Έτσι βρε παιδί μου για να συνεχιστεί το είδος της γάτας. Κι όσο για τους ανθρώπους είσαι τυχερός που έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα γιατί μπορείς να κάνεις και 1 και 2 και όλα τα παιδιά του Πειραιά. Αν είχες γεννηθεί στην Κίνα να ερχόσουν να μου έλεγες τα ίδια. Και βαρεθήκαμε βρε αδερφέ αυτές τις φαλλοκρατικές απόψεις μεταξύ άντρα και γυναίκα. Αλλάξτε μενού πια.
hermes
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπητέ άντρα Hermeς. Εκεί που βρίσκονται οι γονείς μου έχουν γεννηθεί 9 γατάκια σε μόλις 6 μήνες. Θέλεις κανένα? Έτσι βρε παιδί μου για να συνεχιστεί το είδος της γάτας. Κι όσο για τους ανθρώπους είσαι τυχερός που έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα γιατί μπορείς να κάνεις και 1 και 2 και όλα τα παιδιά του Πειραιά. Αν είχες γεννηθεί στην Κίνα να ερχόσουν να μου έλεγες τα ίδια.
Ουρανία, φαντάσου ότι ζεις στην Κίνα. Για πες μας, σου αρέσει που μπορείς να κάνεις ένα μόνο παιδί; Μήπως θα σου άρεσε περισσότερο να μην μπορούσες καν να κάνεις, π.χ. να σε στειρώναμε;
Εξήγησα τι εννοούσα, αν έχεις ακόμα θέματα δε φταίωΚαι βαρεθήκαμε βρε αδερφέ αυτές τις φαλλοκρατικές απόψεις μεταξύ άντρα και γυναίκα. Αλλάξτε μενού πια.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ουρανία, φαντάσου ότι ζεις στην Κίνα. Για πες μας, σου αρέσει που μπορείς να κάνεις ένα μόνο παιδί; Μήπως θα σου άρεσε περισσότερο να μην μπορούσες καν να κάνεις, π.χ. να σε στειρώναμε;
Αν ζούσαν τα παιδιά μου σε άθλιες συνθήκες που ζούν στην Κίνα δεν θα χρειαζόταν να με στειρώσετε. Από μόνη μου θα αποφάσιζα να μην φέρω παιδί στον κόσμο το οποίο θα ζούσε σε άθλιες συνθήκες. Αν παρακολουθείς ειδήσεις θα δεις πόσα μωρά έχουν φύγει εκεί από γάλα μολυσμένο από μελαμίνη. Το ζώο όμως δεν έχει αυτή την λογική.
Και να σου πω κάτι και εδώ στην Ελλάδα οι άνθρωποι στειρωμένοι είμαστε αλλά πιο πολιτισμένα. Πες μου εσύ μπορείς να γεννάς κάθε χρόνο από ένα παιδί να κάνεις 20 παιδιά περίπου τον αριθμό? Όχι ένα δύο και αυτά με το ζόρι. Αλλιώς αν είσαι μάγκας θρέψτα. Λοιπόν μην τρελαινόμαστε με την στείρωση στα ζώα. Αν ρωτήσεις κτηνίατρο τα ζώα κάνουν σέξ μόνο για αναπαραγωγικούς λόγους. Μετά από λίγο καιρό τα εγκαταλείπουν και ούτε που τα γνωρίζουν. Δεν είναι όπως ο άνθρωπος που είναι δίπλα στα παιδιά του μέχρι τον θάνατο.
Α και τα θέματα εσύ τα δημιούργησες![]()
fru_fru
Δραστήριο μέλος
Καποιος καπου για καποιο λογο ερριξε μια μπανανοφλουδα... που ισως δεν εβγαλε μπανανιτσες η φλουδες, αλλα ηθελε να δει τι γινεται αν ριξει αυτη τη μπανανοφλουδα.
Και διαβασα και τις απιστευτες μπουρδες επι του θεματος.
Αλλα το πιο σωστο ηταν αυτο που διαβασα απο τη μοντ μας.
"Ας εβλεπε το παιδι ντοκυμαντερ". ΣΩΣΤΗ

Και το λεω γιατι και εγω εχω μια γνωστη που κανει την ιδια μακακια μονο και μονο για να ....δουν τα παιδια της .... τι σημαινει γεννα λεχωνα και σηναφεις παπαριες. Ελεος, συνελθετε και μην ακουω αλλες βλακειες! Κανουμε αμαν και τι να δωσουμε τα αδεσποτα του δρομου (που τα αφηνουν να πεθανουν σε κουτες η στα σκουπιδια, χιλιαδες πια σε νουμερο) και αλλοι αφηνουν να ζευγαρωσουν για.... λογους εκπαιδευσης???
Αγαπητη/ε Φιλοζωη/ε που θετετε το θεμα ως ντοκυμαντερ για να μαθει ο γιοκας σας, την επομενη φορα που θα φιλοξενησω 9 γατια 15αυγουστο γιατι καποια μαμα τα βρηκε πολλα και τα πεταξε στα σκουπιδια και πηρα τη τριτη βαρδια για το μεγαλωμα, σας παρακαλω στειλτε μου τα στοιχεια σας για να δει ο γιοκας σας και πως μεγαλωνουν τα ημιαιμα μωρα που πετιουνται στο δρομο.
Ως φρου...τι να πω...
Ανεγκεφαλοι. Εντελως ομως.
hermes
Νεοφερμένο μέλος
Αν ζούσαν τα παιδιά μου σε άθλιες συνθήκες που ζούν στην Κίνα δεν θα χρειαζόταν να με στειρώσετε. Από μόνη μου θα αποφάσιζα να μην φέρω παιδί στον κόσμο το οποίο θα ζούσε σε άθλιες συνθήκες. Αν παρακολουθείς ειδήσεις θα δεις πόσα μωρά έχουν φύγει εκεί από γάλα μολυσμένο από μελαμίνη. Το ζώο όμως δεν έχει αυτή την λογική.
Και να σου πω κάτι και εδώ στην Ελλάδα οι άνθρωποι στειρωμένοι είμαστε αλλά πιο πολιτισμένα. Πες μου εσύ μπορείς να γεννάς κάθε χρόνο από ένα παιδί να κάνεις 20 παιδιά περίπου τον αριθμό? Όχι ένα δύο και αυτά με το ζόρι. Αλλιώς αν είσαι μάγκας θρέψτα. Λοιπόν μην τρελαινόμαστε με την στείρωση στα ζώα. Αν ρωτήσεις κτηνίατρο τα ζώα κάνουν σέξ μόνο για αναπαραγωγικούς λόγους. Μετά από λίγο καιρό τα εγκαταλείπουν και ούτε που τα γνωρίζουν. Δεν είναι όπως ο άνθρωπος που είναι δίπλα στα παιδιά του μέχρι τον θάνατο.
Α και τα θέματα εσύ τα δημιούργησες![]()
Το ότι είμαι αντίθετος με την στείρωση δεν σημαίνει ότι είμαι υπερ της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής. Το θέμα είναι ότι η στείρωση είναι ενάντια στη φύση. Και αν δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να την κάνεις, να μην την κάνεις.
Για το σχόλιο περί 99%, δεν ήταν και δεν είναι σκοπός μου να θίξω κανέναν/καμία. Αναφερόμουν στην αντίδραση και όχι στην ορθότητα του τι γράφτηκε
ria23
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool