Αναπαραγωγή οικόσιτων ημίαιμων;

Κοπέλα μου δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου γι αυτό και το είχα αποφύγει ως τώρα. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν είσαι καθόλου ενημερωμένη και δεν έχεις παρακολουθήσει αρκετά το φόρουμ για να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα. ΠΟΥ είδες ότι το φόρουμ είναι υπέρ των petshops:blink: ίσα ίσα σε κάθε ευκαιρία όλοι εδώ μέσα προτείνουν να μην γίνονται αγορές από petshop που εμπορεύονται ζώα. Επίσης σε κανέναν δεν μπορείς να επιβάλλεις εδώ μέσα να έχει ημίαιμο όταν του αρέσει ένα ζωάκι ράτσας. Για μέτρα όμως πόσοι είναι οι μεν και πόσοι είναι οι δε. Εγώ σε διαβεβαιώ κόπρους έχω είχα και θα έχω γιατί τους λυπάμαι. Και όλα από τον ΔΡΟΜΟ. Μην μας λες λοιπόν ότι όλα τα ζωάκια του δρόμου είναι άρρωστα. Επιπλέον για τους ψύλλους στο γατί που σου πέθανε λες μετα συγχωρήσεως μπούρδες. Οι ψύλλοι φεύγουν σε μια μέρα μέσα αν το αποπαρασιτώσεις. Ξέρεις όταν βρίσκεις ένα αδεσποτάκι θέλει και την περιποίησή του. Αποπαρασίτωση επίσκεψη στον κτηνίατρο να το εξετάσει. Δεν του κοπανάμε ένα εμβόλιο και αυτό ήταν. Επίσης υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που γίνονται τα εμβόλια. Γι αυτό χαλάρωσε λίγο και μην τα βάζεις με όλο το φόρουμ. Έχε το θάρρος να μιλάς με εκείνους που σου απευθύνουν τον λόγο. Αυτά
Μάθε αγαπητή για τις μπούρδες, ότι το συγκεκριμένο το είχαν παρατήσει στο κτηνιατρείο, του έγινε θεραπεία για τους ψύλλους, το πήρα πριν το δεύτερο ψεκασμό και είχε συμπληρώσει την ηλικία για εμβολιασμό κατά τον κτηνίατρο και την εμπειρία μου. Ο πρώτος μου γάτος ήταν αδέσποτο μικράκι παρατημένο και ήταν μια χαρά μέχρι τα γεράματά του. Το συγκεκριμένο αντέδρασε για παθολογικό λόγο που δεν ήταν εμφανής (προφανώς αλλεργική αντίδραση). Και φυσικά, αν ξέρεις, επειδή οι ψύλλοι ζουν και αναπαράγονται κυρίως στα σκεπάσματα του ζώου, για προληπτικούς λόγους δεν το έβαλα στο κρεβάτι μου γιατί τότε η διαδικασία της αποπαρασίτωσης θα γινόταν πιο μακροχρόνια και πολύπλοκη, κακό για ίδιο κυρίως. Όσον αφορά τη φροντίδα για την οποία μιλάς επιτιμητικά, όπως και μερικοί άλλοι άλλωστε, η απάντησή μου σε ρηχές και επιπόλαιες κρίσεις (άρα και ανθρώπους) είναι άσκοπη και δεν πρόκειται να βρει αντίκτυπο. Άλλωστε απορώ πώς δεν αφαιρεθεί τελείως η δυνατότητα αγγελιών, ή την κρατάτε έτσι για να έχετε να εκτονώνετε την επιθετικότητά σας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α ειμαστε και ρηχοι τωρα?α μπραβο μας φτιαχνεις το κεφι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσον αφορά τη φροντίδα για την οποία μιλάς επιτιμητικά, όπως και μερικοί άλλοι άλλωστε, η απάντησή μου σε ρηχές και επιπόλαιες κρίσεις (άρα και ανθρώπους) είναι άσκοπη και δεν πρόκειται να βρει αντίκτυπο. Άλλωστε απορώ πώς δεν αφαιρεθεί τελείως η δυνατότητα αγγελιών, ή την κρατάτε έτσι για να έχετε να εκτονώνετε την επιθετικότητά σας;

Τις κρίσεις τις προκαλείς εσύ.:hmm: Όσο για επιθετικότητα δεν νομίζω ότι είναι επίθεση να εκφράζεις την άποψή σου ότι ο άλλος σκέφτεται λάθος σε κάποια πράγματα. Γι αυτό λοιπόν σταμάτα και εσύ να το συνεχίζεις βάλε φώτο από τα γατάκια σου γιατί αυτός είναι ο σκοπός και σταμάτα να την πέφτεις σε ένα ολόκληρο φόρουμ. Να απαντάς σε αυτούς που σου απευθύνθηκαν. Αν το κάνεις θα δεχτείς και την κριτική λυπάμαι.

Καποιος πρεπει να ''κλειδωσει'' αυτο το θεμα, αν συνεχισετε ετσι. Και οι δυο πλευρες, καλο θα ηταν να σταματησουν τις ειρωνιες. Κανεις δεν βγαινει κερδισμενος! Ουτε τα γατακια!!:mad:

Αν όντως φιλοξενείς αδέσποτα και προσπαθείς να βρεις κάποιον να τα υιοθετήσει, φαντάζομαι ότι θα έχεις "γευτεί" και τη δυσκολία αυτής της προσπάθειας.
Οπότε λογικά θα έπρεπε να έχεις κατανοήσει το λόγο που δέχτηκες την παραπάνω κριτική από μέλη. Όπως φυσικά θα έπερεπε να κατανοείς και για ποιο λόγο η στείρωση είναι η λύση για τα κάθε λογής ημίαιμα, αδέσποτα και όπως θες πέστα:hmm:.
Και σε παρακαλώ πολύ θέλω να σου επισημάνω ότι δεν είναι ωραίο να λες ότι όποιος έχει κάποιο ζώο της οποιαδήποτε ράτσας (το μπιμπελό όπως το αποκάλεσες) δεν ενδιαφέρεται πραγματικά.
Νομίζω ότι είναι προσβλητικό.
Κατ' αρχήν δεν είμαι η μόνη που θεωρεί ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι κριτική αλλά επίθεση. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα δεις ανόητες απαντήσεις όπως τι θα κάνεις με τα επόμενα γατάκια, όταν φαίνεται από την αρχή ότι της επέτρεψα μία γέννα ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΡΩΘΕΙ, κ.ά. Επιπόλαιες, βιαστικές "κριτικές". Επίσης, αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα πρόσεχες ότι δεν το γενικεύω για τους λάτρεις ζώων ράτσας, αλλά χρησιμοποιώ τον "κυρίως", "συνήθως" κ.λπ. Εφόσον δεν ανήκεις σ' αυτή τη μερίδα, γιατί προσβλήθηκες;
Το να μείνει για ένα χρόνο μία γάτα στα "αζήτητα" όπως λέτε, δε σημαίνει για μένα ότι χάθηκε η ελπίδα να βρεθεί σπίτι. Το να μπαίνουν αγγελίες στο σωστό μέρος σε τακτά διαστήματα και ανελλιπώς, φέρνει αποτελέσματα. Αν γίνεται και αυτό και δεν έχετε αποτελέσματα, τότε κοιτάξτε μήπως τελικά τόση αρνητική ενέργεια (που προέρχεται από προσωπικές εντάσεις που διοχετεύονται στο φόρουμ, όπως επιτυχώς σχολίασε κάποια προλαλήσσασα) μόνο κακή τύχη μπορεί να φέρει στα γατάκια.
Για κοιτάξτε το...

Φωτό θα δούμε από τα γατάκια?????:hmm:

Φωτό θα δούμε από τα γατάκια?????:hmm:

Είναι επειδή βάζει τις σωστές αγγελίες στα σωστά μέρη:cool:

και σε πληροφορώ ότι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα σύντροφο ζωής και όχι ένα ακριβό μπιμπελό, τα αναζητούν μέσα από τις αγγελίες και υπάρχει ανταπόκριση.
Δε βλέπω τον όρο "συνήθως" ή "κυρίως" :redface:.

ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε αγγελίες ημίαιμων από ανθρώπους που θέλουν σύντροφο ζωής και όχι μπιμπελό με πιστοποιητικό εκτροφέα και γενεαλογικό δέντρο. Αλίμονο σ' αυτά που πάνε σε σπίτια που θέλουν ράτσας, είναι κατά κόρον σπίτια που θέλουν ακριβά εκθέματα και μόνο.
Ούτε και δω:).
Κατ' αρχήν δεν είμαι η μόνη που θεωρεί ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι κριτική αλλά επίθεση. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα δεις ανόητες απαντήσεις όπως τι θα κάνεις με τα επόμενα γατάκια, όταν φαίνεται από την αρχή ότι της επέτρεψα μία γέννα ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΡΩΘΕΙ, κ.ά. Επιπόλαιες, βιαστικές "κριτικές". Επίσης, αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα πρόσεχες ότι δεν το γενικεύω για τους λάτρεις ζώων ράτσας, αλλά χρησιμοποιώ τον "κυρίως", "συνήθως" κ.λπ. Εφόσον δεν ανήκεις σ' αυτή τη μερίδα, γιατί προσβλήθηκες;
Το να μείνει για ένα χρόνο μία γάτα στα "αζήτητα" όπως λέτε, δε σημαίνει για μένα ότι χάθηκε η ελπίδα να βρεθεί σπίτι. Το να μπαίνουν αγγελίες στο σωστό μέρος σε τακτά διαστήματα και ανελλιπώς, φέρνει αποτελέσματα. Αν γίνεται και αυτό και δεν έχετε αποτελέσματα, τότε κοιτάξτε μήπως τελικά τόση αρνητική ενέργεια (που προέρχεται από προσωπικές εντάσεις που διοχετεύονται στο φόρουμ, όπως επιτυχώς σχολίασε κάποια προλαλήσσασα) μόνο κακή τύχη μπορεί να φέρει στα γατάκια.
Για κοιτάξτε το...
Τέλος το θέμα δεν είναι αν προσβλήθηκα ειδικά εγώ. Θα μπορούσε οποσδήποτε αναζητά ένα ζώο ράτσας να βρει άσχημα τα παραπάνω. Δε νομίζω ότι το να καταφέρεσαι άσχημα προς αυτή τη μερίδα ανθρώπων είναι σωστό. Και από τα μηνύματά σου αυτό αποκόμισα:).
Και κάτι ακόμα:
Όσον αφορά αυτό που αναφέρεις περί του αν είναι συζήτηση ή επίθεση και επιπόλαιες και βιαστικές κριτικές κλπ. Σου ξαναλέω ότι αφού όπως λές προσπαθείς να βρεις σπίτια σε αδέσποτα θα έπερεπε να γνωρίζεις πόσο δύσκολα δίνεται ένα ζωάκι και συγνώμη αλλά εγώ το μόνο επιπόλαιο που βρίσκω σε όλο αυτό είναι η δικαιολογία ότι "αφήνω τη γάτα μου να γεννήσει για να αποκτήσει ο γιος μου την εμπειρία γέννας, φροντίδας κλπ."

Καλέ...φωτό θα δούμε:confused:....ή δεν υπάρχουν???????:hmm:

Καλησπέρα!

Αν το γεγονός ότι διαβάζω και ψάχνω καθημερινά το site μου δίνει κάποιο δικαίωμα (το λεώ γιάτι κάποιος κάπου αναφέρθηκε στην συχνότητα που κάποιος διαβάζει το site), θα ήθελα να πω κι εγώ την γνώμη μου με καλή καρδιά πάντα (αν και νομίζω θα πέσει στο κενό!)

Το site αυτό και τα μέλη του γενικότερα, θεωρώ ότι είναι αρκετά ενημερωμένα, πρόθυμα να βοηθήσουν και να απαντήσουν σε απορίες, προβλήματα, κλπ, και καθημερινά βρίσκω απαντήσεις σε απορίες που μου δημιουργούν οι γάτες μου!

Ομως......θα πρέπει να συμφωνήσω με μερικούς πως η κρητική σας κατά καιρούς είναι και άδικη και άκυρη και ανούσια!
Εχω δει περιπτώσεις που κάποιος 'αγχωμένος' γιατί βρήκε γατάκια νεογέννητα, απευθύνεται στο σαιτ για να βρει να τα δώσει χωρίς να δώσει λεπτομέρειες που, πως, γιατί τα βρήκε. Το πρώτο που κάνετε έιναι να βγάζετε συμπεράσματα (πχ μάλλον άφησε την γάτα του να γεννήσει) και να προχωράτε κατευθείαν στην επίθεση που τελικά αποδεικνύεται άκυρη!

Γενικότερα κάνετε συχνά 'επιθέσεις' σε καινούργια μέλη γιατί τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από την δική σας.
Και εγώ εχω δεχτεί - μικρή ευτυχώς - επίθεση γιατί θέλω να ζευγαρώσω την περσική μου γάτα, και ενώ εξήγησα ότι εχω βρει γονείς για τα γατάκια και μάλιστα τσεκαρισμένους (ενώ αναφέρεται παραπάνω ότι το θέμα είναι πως ο/η UNCAS δεν βρήκε πρώτα που να δώσει τα γατάκια πριν ζευγαρώσει την γάτα του/της)!!!

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι ανθρωποι να δρουν & να αντιδρούν το ίδιο με εσάς, δεν μπορείτε να κρίνετε τόσο αυστηρά όταν δεν ξέρετε τι έχει κάνει ο καθένας για τα ζωάκια του ή τα αδέσποτα (εκτός αν βρείτε ένα τρόπο να γράφουμε βιογραφικό πριν βάλουμε μία αγγελία ή ένα νέο θέμα προς συζήτηση), και τελικά αυτό που παρατηρώ είναι ότι τα μέλη παραμένουν σχεδόν τα ίδια, συνήθως ευγενικοί προς τα παλιά μέλη, και ειρωνικοι/επιθετικοί προς τα καινούργια, ενώ θα μπορούσατε να είσαστε πιο θετικοί και προσιτοί και το σαιτ να έχει άπειρες εγγραφές καθημερινά!

Δείτε το λίγο και από αυτή την πλευρά....

δε νομιζω πως ισχυει αυτο περι νεων κ παλιων μελων..εισαι αδικη..κ εγω νεα ειμαι αλλα μου εχουν φερθει αψογα..

Εχεις δικιο ξερεις απλα το θεμαειναι οτι οι κανονες του σαιτ δεν ειναι ξεκαθαροι, δεν υπαρχει απαγορευση αγγελιων για οικοσιτα αναπαραγθεντα πχ ( που ηδη λεει κατι)
κα εξισου το προβλημα δεν ειναι μονο να εχει βρει κανεις γονεις για τα γατακια της γατας του ρατσας η μη, το προβλημα ειναι οτι τα μικρα αυτα γατακια θα δωθουν στειρωτα σε καποιον που εξισου αγνοει το προβλημα με τα αδεσποτα και χωρις καμμια ενημέρωση οποτε οι ανθρωποι που θα τα παρουν αν δεν εχουν αυτη την ενημερωση θα τα αφησουν να αναπαραχθουν και θα τα δωσουν κι αυτοι σε αλλους και παει λεγοντας.

Αυτο το λεω για να δεις οτι και να βρει κανεις σπιτι δεν λυνεται το γενικοτερο προβλημα γιατι τα αδεσποτα τι ειναι? ειναι γατακια που εφυγαν , γατακια που πεταχτηκαν, γατακια που εγκαταλειφθηκαν η χαθηκαν , αυτα ειναι. Εμεις τα παραγουμε στην ουσια.

Αν ημαστασν ολοι συνειδητοποιημενοι και στειρωνονταν τα ζωα η δινονταν απο τον καθενα μ την υποχρεωση στειωσης και αν παραλληλα ειμασταν πιο φιλοζωοι και με καλυτερες συνθηκες στην ελλαδα δεν θα γινονταν τετοιος χαμος.

Αλλα επειδη πολλα μελη κι εγω μαζι απο εδω εχουμε δικες μας ομαδες φροτιδας αδεσποτων και ειμαστε καθε μερα στα τηλεφωνα με πραματα που καεις δεν θα ακουσει αν εχει ενα σιαμεζικο πχ η ενα περσικο σπιτι του, οπως " βρηκα ενα γατακι τυφλο που να σας το φερω" η " ο γειτονας μου πυροβολησε μια γατα εξω με αεροβολο επεδη τον ενοχλουσε βρηκα το τηλεφωνο σας ελατε να την παρετε"... ενοοω κακοποιηση αναπηρα ζωα κλπκλπ οποτε οταν ακουει κανεις οτι καποιος θα ζευγαρωσει ενα οικοσιτο ζωο και δεν αντιλαμβανεται τι προκαλειται με αυτο χωρις ενημερωση για στειρωσεις τρεχουν και του λενε.., ο καθενας βεβαια με τον τροπο του και ο σωστος τροπος ειναι ενα μεγααααλο θεμα , ισως αυτος να μην ειναι ο λκαλυτερος τροπος μεχρι τωρα θα συμφωνήσω.

Χρειαζεται εκπαιδευση οχι κριτικη και επιθεση.

Αλίμονο σ' αυτά που πάνε σε σπίτια που θέλουν ράτσας, είναι κατά κόρον σπίτια που θέλουν ακριβά εκθέματα και μόνο.

δεν είναι απαραίτητο να βλέπουν την γάτα ως ακριβό διακοσμητικό στοιχείο μέσα στο σπίτι απλά και μόνο επειδή είναι ράτσας. Όταν διαλέγεις γάτα ράτσας, διαλέγεις για τα γενικά χαρακτηριστικά. Αυτα΄δεν είναι απαραίτητο ότι περνάνε από τη μία γένα στην άλλη...

Εγώ αυτή τη στιγμή έχω δύο περσικές που λατρεύω μέσα στο σπίτι μου, δύο κεραμιδόγατες στη δουλειά και ταίζω και 2-4 αδέσποτες ακόμα μα΄ζι με τις δικές μου κεραμιδόγατες.

Τις περσικές της πήρα για τον ήρεμο χαρακτήρα τους.

Παλαιότερα (πρίν από 10 χρόνια) που είχα γάτα ελεύθερη και είχε ζευγαρώσει με αγκύρας γάτο καθαρόαιμο, τα ημίαιμα γατάκια που βγήκαν δεν έιχαν καμία απόλύτος σχέση στο χαρακτήρα με τον μπαμπά τους. μόνο το όμορφο τρίχωμα σε παρδαλές αποχρώσεις είχαν. Δεν παίρνεις λοιπόν μπιμπελό. Εκτιμάς τα χαρακτηριστήκα που θές να έχει το ζώο σου, και πληρώνεις για να το αποκτήσεις.

Όταν εγώ ήθελα μία ήρεμη γάτα λοιπόν δεν κοίταξα στα ημίαιμα περσικά. (εγώ βασικά δεν κοίταξα καθόλου, οφίλος μου μου την χάρισε και την πρώτη και τη δεύτερη).

Να εχεις υποψη παντως οτι αυτο για τον χαρακτηρα ανα ρατσα δεν ισχυει, ειναι θεμα μεγαλωματος, ναι μεν τα μακρυτριχα εχουν γενικα πιο ηρεμες προδιαγραφαες λογω βαρειας ψυχολογιας και τριχωματος εξισου, αλλα αν δεν τα αγγαλιασεις μικρα θα γινουν διαβολια και τριβοκια κι αυτα, και αντιστοιχα τα ημιαιμα αν τα τρελανεις στο χαδι και αγγαλια οταν ειναι μικρα θα γινουν πολυ πιο χαδιαρικα απο τα περσικα ( γιατι νιωθουν κα το χαδι πιο αμεσα τα κοντοτριχα ).

Το θεμα ειναι οτι συνηθως οσα μεγαλωνουν σε εκτροφεις εχουν χαδι , οσα μεγαλωνουν σε πετ σοπ η εξω δεν εχουν. Ειναι και το καθε ζωο τι θελει και τι του αρεσει.

Απτο παραδειγμα: το περσικο χιονακι μου ηταν απο 1 μηνα σε πετ σοπ παρατημενο και δεν το επαιρνε κανεις γιατι γρατσουναγε σα διαολος και δαγκωνε σα τρελλο. Απο λυπηση το πηρα τοτε πριν μπλεξω με τα αδεσποτα και του εκανα θεραπεια ενς μηνα και καθε μερα υποχρεωτική αγγαλια και μαλωμα στο δαγκωμα... ακομα και τωρα δεν ειναι λατρης της αγγαλιας αλλα εσιαξε κι εγινε νορμαλ. Το ιδιο εκανα και σε πολλα αδεσποτακια κι εγιναν κια υτα το ιδιο. Υπηρχαν ομως και φοβερα ηρεμα και χαδιαρικα οπως το γουργουρακι τωρα η το καλοκαιρακι μου που με το που τα εβλεπεσ αρχιζαν να γουργουριζουν και ηταν απο τη φυση τους η απο τη μαμα τους ( γιατι ολα εξω κακοπαθημενα ηταν) τρομερα χαδιαρικα και πολύ περισσοτερο απο καθε περσικο που ειχα.

Αρα το υπογραφω ειναι θεμα χαρακτηρα, μεγαλωματος και κυριως εκπαιδευσης.

Αλλο παραδειγμα η 8 χρονη καλυψουλαρα που με εγδαρε ολοκληρη στην αρχη και τωρα εχει γινει βουτυρο απο τη θεραπεια χαδιου σαν μικρο γατακι καθεται και κοιμαται διπλα μου οταν γραφω.

Μυθοι ειναι πολλα απο αυτα, για να πωλουνται και οι ρατσες και γιατι ο ανθρωπος εχει φιλοδοξιες να ελενχει γενετικα τον χαρακτρα και χιλια δυο..και στα ζωα και στους ανθρωπους.

Eγώ πάλι, επειδή είμαι πολύ της "2ης ευκαιρίας" θέλω να πιστεύω πως αυτά περι μπιμπελό ήταν μια παρόρμηση της στιγμής και σαφώς δεν αφορούσε το σύνολο των γατογονιών. :)

Ο Φρίξος μου είναι Ιμαλαϊων.
Έχει όμως - δυστυχώς - τόσα προβλήματα που αν ήθελα μπιμπελό θα έκανα αυτό που μου είπε ο γιατρός όταν τον πρωτο-είδε...θα τον έστελνα πίσω.
Αντ' αυτού τον κράτησα γιατί μου έκανε σαφές ο γιατρός πως αν δεν του παρείχα τη σωστή φροντίδα θα είχε ενα χρόνο ζωής.
Το να βάζεις κάθε μέρα ιντερφερόνη και να κάνεις αγώνα κάθε μέρα να του βάζεις αλοιφή στα δοντάκια του μόνο μπιμπελό δεν τον καθιστά.
(Πέραν του ότι είναι κακάσχημος οπότε αναιρεί τον όρο ούτως ή άλλως :lol::lol:)

Οι λόγοι του καθενός να διαλέγει γάτα ράτσας ή όχι δεν είναι απαραίτητο να αναλύονται κάθε φορά. Προς Θεού αν πρέπει να απολογούμεθα για τις επιλογές μας. Άλλοι έχουν προσωπικούς λόγους, σε άλλους συντρέχουν άλλες συνθήκες και άλλοι μπορεί να μην το επέλεξαν καν (δεν επέλεξα τον Φρίξο, σας διαβεβαιώ, μου ήρθε φάντης μπαστούνης:lol:).

Αλλά θα επιμείνω, πιστεύω πως ήταν παρόρμηση της στιγμής.
Όταν υπάρχει τόση ένταση σε ένα thread όλοι μας παρασυρόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.;)

LILY, όταν υπάρχουν 1.000 αγγελίες 'αδέσποτο χαρίζεται', 'βρήκα 5 γατάκια', 'βρήκα 3 γατάκια', 'έχουν γεννήσει 3 γάτες στον κήπο μου και ψάχνω σπίτι για τα γατάκια', 'χαρίζω γατάκια που αν δεν βρουν σπίτι, θα αναγκαστώ να τα αφήσω στο δρόμο'..... και μετά διαβάζεις οτι χαρίζονται γατάκια επειδή έτσι ήθελα να ζευγαρώσω το γάτο μου (για οποιονδήποτε λόγο) όπως και να το κάνουμε, κάτι θα πεις. Μόνο ανούσιο δεν είναι να συζητιέται αυτό το θέμα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο άτομο αλλά και για άλλους που διαβάζουν το σάιτ και ισως τους κάνει να σκεφτούν μερικά πραγματα που μπορεί να μην τα έχουν σκεφτεί.

Για να τα σκεφτουν θα πρεπει αντα λεμε και καλα βεβαια... οχι με επιθεση. Με διαθεση να κανουμε να σκεφτει ο αλλος

Καλησπέρα!

Γενικότερα κάνετε συχνά 'επιθέσεις' σε καινούργια μέλη γιατί τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από την δική σας.

,και τελικά αυτό που παρατηρώ είναι ότι τα μέλη παραμένουν σχεδόν τα ίδια, συνήθως ευγενικοί προς τα παλιά μέλη, και ειρωνικοι/επιθετικοί προς τα καινούργια,
..

Είσαι λάθος. Εμείς οι δύο έχουμε γραφτεί την ίδια περίοδο περίπου. Εγώ για κάποιο λόγο (συχνή πρόσβαση στο ίντερνετ) γράφω πιο συχνά ΟΚ αυτό δεν αλλάζει κάτι. Αν βλέπεις κάποια μεγαλύτερη οικιότητα σε μέλη εδώ μέσα είναι γιατί απλά έχουμε βγει για καφέ αρκετές φορές και γνωριζόμαστε. Δεν έχει να κάνει αν είναι παλιό μέλος ή καινούριο. Όσο για τις αντιδράσεις κάποιων μελών εδώ μέσα δεν είναι αδικαιολόγητες σε πληροφορώ. Αυτοί που φωνάζουν είναι άτομα που έχουν τρελαθεί να φιλοξενούν αδεσποτάκια και να προσπαθούν να τα δώσουν, πληρώνουν άπειρα λεφτά από την τσέπη τους για να τα φιλοξενούν κάπου προστατευμένα ε και κάπου τους την δίνει να ακούνε γενικότερα μπούρδες. ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ να βρίσκουν σπιτάκι σε γατάκια και να τους παρουσιάζονται καινούρια που πολλές φορές τους τα αφήνουν κάποιοι που φοβούνται μην δεν κάνει η γάτα τους μια γέννα. Για αυτό να χαλαρώσουμε όλοι ούτε κήρυγμα κάνουν ούτε τίποτα. Αγωνία έχουν. Δες τι γίνεται στο χαρίζονται και μετά τα λέμε πάλι. Για βάλε για πλάκα μια αγγελία Χαρίζονται περσάκια και μια αγγελία χαρίζονται αδεσποτάκια και θα δεις ανταπόκριση στο καθένα.

δε νομιζω πως ισχυει αυτο περι νεων κ παλιων μελων..εισαι αδικη..κ εγω νεα ειμαι αλλα μου εχουν φερθει αψογα..

να λοιπόν ένα λάθος αυτού του σάιτ......τα παίρνετε όλα απόλυτα!
έγραψα την γενική εικόνα που παίρνω ως κατα τ'άλλα υποστηρίκτρια του!

Εχεις δικιο ξερεις απλα το θεμαειναι οτι οι κανονες του σαιτ δεν ειναι ξεκαθαροι, δεν υπαρχει απαγορευση αγγελιων για οικοσιτα αναπαραγθεντα πχ ( που ηδη λεει κατι)
Δεν έχει νόημα μια τέτοια απαγόρευση.
Ακόμα και αν υπήρχε τέτοιος κανόνας, τίποτα δεν θα εμπόδιζε κάποιον που θέλει να δώσει τα μωρά που γέννησε η αστείρωτη γάτα του να τα παρουσιάσει ως αδέσποτα. Άλλωστε κι αυτά δυνάμει αδέσποτα είναι, πού νομίζεις ότι θα καταλήξουν αν δεν δοθούν;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back