Αναπνευστικό πρόβλημα

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Καλησπερα.
Εδω και μια εβδομαδα περιπου φιλοξενω μια γατουλα δυομισι μηνων.Οταν την πηρα σπιτι απλα φτερνιζοταν λιγακι,καναμε μπανακι,τη στεγνωσα καλα,εμεινε ολο το βραδυ στο δωματιο με το κλιματιστικο στο φουλ,και τη δευτερη μερα πηγαμε στο γιατρο για εμβολιο.Σημειωτεον οτι στην αυλη οπου εμενε συγκατοικουσε για λιγο με γατακια με διδαφορα αναπνευστικα προβληματα,που παιρνουν αντιβιωση,αλλα το μονο που ειχε εμφανισει ηταν αυτο το φτερνισμα.Δεν ειχε βλεννες ή τσιμπλες στα ματακια.Η γιατρος της βρηκε πυρετο,και μαζι με την αποπαρασιτωση,εσωτερικη και εξωτερικη,της εδωσε αντιβιωση Synulox για μια εβδομαδα,ενα χαπακι που δεν προλαβα να συγκρατησσω,και της εκανε μια ενεση,επισης δεν γνωριζω τι ηταν.Της εβαλε και σταγονες στα αυτακια για την ψωρα,γιατι ειχε καποια δειγματακια.Η γατουλα εβγαλε πολλα παρασιτα,ειδικα εσωτερικα,αλλα ετρωγε πολυ και επινε νερακι.Τη δευτερη μερα που πηρε αντιβιωση,σταματησε το φτερνισμα αλλα αρχισε να κανει σαν να επροκειτο να βγαλει τριχομπαλες.Ξαναπηγαμε στη γιατρο,που της εδωσε συμπληρωματικη αγωγη Mucosolvan παιδικο,Brassan και Otrivin επισης παιδικο.Την συμπληρωματικη αγωγη την παιρνει απο την Παρασκευη.Σημερα δεν εχει φαει καθολου,που μου κανει εντυπωση γιατι ειναι ζωηρη,παιζει και γουργουριζει.Ο βηχας και το φτερνισμα συνεχιζουν,ενω η γιατρος μου ειπε να την παω ξανα την Τεταρτη και οτι τα γατακια σε αυτη την ηλικια πολλες φορες δεν τα καταφερνουν.:(Συνηθως οπως μου εξηγησε γεμιζουν οι πνευμονες με βλεννα και σταματουν να τρων και να πινουν νερο.Επισης μου ειπε οτι πρεπει να εμβολιαστει αμεσα μολις καλυτερευσει λιγο η κατασταση της,γιατι θα γινεται φαυλος κυκλος.Αλλα δεν μας επιτρεπει η κατασταση της αυτη τη στιγμη εμβολιασμο.
Υπαρχει ατομο στην Αθηνα που θελει να την υιοθετησει.Να τη στειλω για να τη δει καποιος αλλος γιατρος;Ή θα ταλαιπωρηθει αδικα στην κατασταση που ειναι;Ειναι τοσο ζωηρη και δεν μπορω να το θεωρησω δεδομενο οτι θα χαθει...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν δοκιμάζεις και μια δεύτερη γνώμη έστω κι από το τηλέφωνο? Η μπεμπούλα θα τα καταφέρει θα δεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πηρα στον Αιλουρο,απλα χωρις να την εχει δει δε μπορει ο ανθρωπος να κανει τιποτα...:(

Ρινοτραχίτιδα είναι Δώρα?:hmm:
Μακάρι να πάνε όλα καλά για την μικρούλα.:)

Η γιατρος ειπε οτι δεν ξερει ακομα,αλλα θα της κανει το τριπλο αν καλυτερευσει.Δεν εχει βλεννες για να ειναι ρινοτραχειτιδα...:(

Όταν παίρνουμε ένα αδεσποτάκι απο το δρόμο.. καλό είναι να μην το κάνουμε μπάνιο αμέσως.

Επίσης πρίν το εμβόλιο, περιμένουμε να περάσει τουλάχιστον 1 εβδομάδα με το γατί σε ελεγχόμενο περιβάλλον για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει καμία αρρώστια. Εάν ειναι καλά και δεν παρουσιάσει και το παραμικρό προχωράμε στον εμβολιασμό. Αν είναι άρρωστο, ή αρρωσταίνει.. χωρις ακόμα να εκδηλώσει συμπτώματα, με το εμβόλιο το "στέλνουμε" χειρότερα. Του φορτώνουμε τις 3-4 αρρώστιες του εμβολίου, και ενώ ο οργανισμός παλεύει με την αρρώστια έχει και το εμβόλιο που ρίχνει τον οργανισμό.

Τώρα λογικά το γατάκι παλεύει ΠΟΛΥ. Και ενδεχομένως να πήγε και τσάμπα το εμβόλιο....αφού δεν θα δημιουργηθούν αντισώματα.

Η θεραπεία μου ακούγεται σωστή... απλά θέλει χρόνο. Και για επόμενο εμβολιασμό (ουσιαστικά και τον πρώτο) καλό είναι να μεσολαβήσουν 7-10 μέρες που να είναι τελείως καλά.

Περαστικά.:(

Όταν παίρνουμε ένα αδεσποτάκι απο το δρόμο.. καλό είναι να μην το κάνουμε μπάνιο αμέσως.

Επίσης πρίν το εμβόλιο, περιμένουμε να περάσει τουλάχιστον 1 εβδομάδα με το γατί σε ελεγχόμενο περιβάλλον για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει καμία αρρώστια. Εάν ειναι καλά και δεν παρουσιάσει και το παραμικρό προχωράμε στον εμβολιασμό. Αν είναι άρρωστο, ή αρρωσταίνει.. χωρις ακόμα να εκδηλώσει συμπτώματα, με το εμβόλιο το "στέλνουμε" χειρότερα. Του φορτώνουμε τις 3-4 αρρώστιες του εμβολίου, και ενώ ο οργανισμός παλεύει με την αρρώστια έχει και το εμβόλιο που ρίχνει τον οργανισμό.

Τώρα λογικά το γατάκι παλεύει ΠΟΛΥ. Και ενδεχομένως να πήγε και τσάμπα το εμβόλιο....αφού δεν θα δημιουργηθούν αντισώματα.

Η θεραπεία μου ακούγεται σωστή... απλά θέλει χρόνο. Και για επόμενο εμβολιασμό (ουσιαστικά και τον πρώτο) καλό είναι να μεσολαβήσουν 7-10 μέρες που να είναι τελείως καλά.

Περαστικά.:(
Την εκανα μπανιο γιατι ειχε ψυλλους και ψειρες στο τριχωμα,και τους ετρωγε καθως γλυφοταν.:/:Δεν εμβολιαστηκε ακομα,την πηγα για εμβολιο εγραψα αλλα της εδωσε αντιβιωση και μου ειπε να την ξαναπαω.Δεν την κρατησα παραπανω πριν την παω στο γιατρο,γιατι φοβηθηκα γνωριζοντας σε τι περιβαλλον ζουσε μην εξελιχθει το φτερνισμα σε κατι χειροτερο.

Τί να σου πώ..
Εγώ δεν τα κάνω ποτέ μπάνιο.. αντε με μωρομάντηλο και αν.:redface:

Όσο για το εμβόλιο.. ΟΚ άκυρο τότε, σορυ, τα διάβασα γρήγορα..:redface: Ευτυχώς δηλ που δεν έκανε.

Και παλι η θεραπεία μου ακούγετε σωστή. Άσε να περάσουν τουλάχιστον 10 μέρες τελείως καλα.. πριν κάνει το εμβόλιο. (το ξέρω ότι θέλεις να την δώσεις...)

Τί να σου πώ..
Εγώ δεν τα κάνω ποτέ μπάνιο.. αντε με μωρομάντηλο και αν.:redface:

Όσο για το εμβόλιο.. ΟΚ άκυρο τότε, σορυ, τα διάβασα γρήγορα..:redface: Ευτυχώς δηλ που δεν έκανε.

Και παλι η θεραπεία μου ακούγετε σωστή. Άσε να περάσουν τουλάχιστον 10 μέρες τελείως καλα.. πριν κάνει το εμβόλιο. (το ξέρω ότι θέλεις να την δώσεις...)
Μα σημερα σταματησε να τρωει,αν περιμενω ακομα δεκα μερες δεν θα αντεξει.Εξαλλου η γιατρος μου ειπε μολις ειναι λιγο καλυτερα να την εμβολιασει.Δεν εχει κι αλλο γιατρο εδω για μια δευτερη γνωμη...Δεν ειναι σκοπος μου να τη δωσω οσο πιο γρηγορα γινεται,δε μου δημιουργει κανενα προβλημα η φιλοξενεια της,απλα θελω να γινει καλα κι αν εδω δεν εχει ελπιδα ισως καποιος γιατρος Αθηνα καταφερει κατι.:/:

Μα σημερα σταματησε να τρωει,αν περιμενω ακομα δεκα μερες δεν θα αντεξει.Εξαλλου η γιατρος μου ειπε μολις ειναι λιγο καλυτερα να την εμβολιασει.Δεν εχει κι αλλο γιατρο εδω για μια δευτερη γνωμη...Δεν ειναι σκοπος μου να τη δωσω οσο πιο γρηγορα γινεται,δε μου δημιουργει κανενα προβλημα η φιλοξενεια της,απλα θελω να γινει καλα κι αν εδω δεν εχει ελπιδα ισως καποιος γιατρος Αθηνα καταφερει κατι.:/:

Σου πρότεινα κάτι στο άλλο φόρουμ, για δες!;)

Εγώ ξέρω ότι αν το γατάκι δεν είναι σίγουρα καλα.. εμβόλιο δεν κάνει...:/:
Αφού δεν τρώει και είναι τόσο καταβεβλημένο το εμβόλιο θα το στείλει σίγουρα...

Δεν μπορώ να σου πώ τίποτα άλλο...εσύ ξέρεις την κατάσταση καλύτερα.

Κι εγω δεν ειμαι γιατρος για να ξερω καλυτερα απο αυτη που το παρακολουθει...:(Λεω να τη στειλω την Τεταρτη Αθηνα να τη δει καποιος γιατρος εκει,ειναι σαραντα λεπτα πτηση δε νομιζω να ειναι και τοσο τραγικο,μαλιστα νομιζω στα ελικοφορα τα ζωακια τα βαζουν στην καμπινα.

΄Εχουμε νέα απο το μωρό μας?Είδε το θεματάκι κάποιος απο τους γιατρούς μας?

Δώρα μου όχι εμβόλιο ακόμα με τίποτα. Τώρα το είδα το θέμα γιατί έλλειπα. Μου το είχε πεί και ο Αίλουρος όταν είχα πάει να εμβολιάσω μωρό τον Αιμίλιο. Φοβόταν να μου το κάνει ενώ θα έφευγα για Ρόδο μην παρουσιάσει τίποτα το μικρό. Ο Αιμίλιος είχε πάρει ήδη όμως προληπτικά αντιβίωση και έτσι παρόλο που ψιλοφτερνιζόταν είχε γίνει καλά και όλα πήγαν καλά. Καθυστέρησε πάντως λίγο το εμβόλιο:hmm:.

Κοριτσια λεω να τη στειλω Αθηνα οπως ειπα και πιο πανω,να τη δει ο Αιλουρος οσο ειναι σε καλη κατασταση.Με ανησυχει πολυ το ταξιδι,ειναι 40 λεπτα και θα παει ασυνοδευτω.Θα την κουκουλωσω καλα και θα προσπαθησω να πεισω εναν γνωστο που εχω στο αεροδρομιο μηπως την παρουν πανω.

Ασυνοδευτο το γατακι μαλλον θα παει στις αποσκευες και μαλλον δεν θα αντεξει. αν εχεις γνωστο που ταξιδευει καλυτερα να το παρει αυτος στην καμπινα αν συνοδευεται τοτε αφηνουν , εκτος αν ξερεις καποιο μελος του πληρωματος, γιατι φοβαμαι οτι σε αυτην την ηλικια δεν θα τα καταφερει ασυνοδευτο:(

Ασυνοδευτο το γατακι μαλλον θα παει στις αποσκευες και μαλλον δεν θα αντεξει. αν εχεις γνωστο που ταξιδευει καλυτερα να το παρει αυτος στην καμπινα αν συνοδευεται τοτε αφηνουν , εκτος αν ξερεις καποιο μελος του πληρωματος, γιατι φοβαμαι οτι σε αυτην την ηλικια δεν θα τα καταφερει ασυνοδευτο:(
Aν ταξιδέψει καμπίνα δηλαδή είναι ασφαλές?Αν υπάρχουν υγρά στους πνεύμονες όπως είδα στο πρώτο μήνυμα εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα με προσγείωση /απογείωση?

Γιατρε,μπορειτε να ριξετε μια ματια στο βιντεακι που την τραβηξα σημερα το μεσημερι;Ειναι ζωηροτατη,μου φαινεται πολυ λιγος ο χρονος ταξιδιου ωστε να παθει κατι.Δυστυχως δεν ταξιδευει κανεις γνωστος μου κι εγω δε γινεται να τη συνοδευσω.Θα προσπαθησω παρολα αυτα να την ανεβασουν στην καμπινα των επιβατων καθως γνωριζω καποιον στο αεροδρομιο.

Μια χαρα φαινεται στο βιντεο:) αλλα σκεψου οτι εαν τελικα ταξιδεψει στις αποσκευες η θερμοκρασια δεν θα υπερβει τους 10 βαθμους και το ολο ταξιδι θα διαρκεσει τουλαχιστον 2-2,5 ωρες μεχρι να φτασει σε αυτον που θα την παραλαβει αθηνα:hmm: γιατι θα πρεπει να την παραδωσεις 1 ωρα πριν ταξιδεψει και οι αποσκευες θα βγουν κανα μισαωρο μετα που θα φτασει η πτηση:hmm:. Εαν εχει ορεξη και δειχνει να ειναι ζωηρη δεν νομιζω οτι πρεπει να την υποβαλεις σε αυτη την ταλαιπωρια:hmm:. Η γιατρος που την παρακολουθει τι υποψιαζεται οτι μπορει να εχει?

Η γιατρος που την ειδε μου ειπε οτι εχει κατι στο αναπνευστικο.Της εδωσε αρχικα μονο αντιβιωση και μετα τα συμπληρωματικα φαρμακα που ανεφερα στην αρχη,και μου ειπε να μην εχω πολλες ελπιδες γιατι πολλα γατακια σε αυτη την ηλικια δεν τα καταφερνουν.Επισης με ενημερωσε οτι δεν γινεται να κανουμε κατι αλλο,οποτε αν απλα σταματησει να επιδρα η αντιβιωση η δε μπορει να φαει οπως προχτες,ουσιαστικα απλα περιμενουμε το μοιραιο.Δεν ξερω,απλα μου φαινεται πολυ περιεργο να ειναι τοσο ζωηρη και να μπορει να μας μεινει απο λεπτο σε λεπτο.Η κοπελα που θα την παραλαβει επικοινωνησε με την Ολυμπιακη και της ειπαν οτι ακομα κι αν παει cargo θα ταξιδεψει σε θερμοκρασια καμπινας γιατι υπαρχει ειδικος χωρος.Δεν ξερω κατα ποσον ειναι αληθεια,εγω τη μια μου γατα την παρελαβα απο την καμπινα παρολο που ηταν ασυνοδευτη,και την αλλη απο τις αποσκευες,επισης ασυνοδευτη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back