karotenia
Δραστήριο μέλος
εχω ενα γατακι περσιας τον βικτωρ που ειναι 3 μηνων!
του αρεσει να σκαρφαλωνει στο κρεββατι......εγω ομως δεν θελω τι να κανω για νασταματησει να το κανει???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι,Και να το μαλωνεις ειναι στην φυση του να σκαρφαλωνει οπου βρει.Εγω την κουκετα της αδερφης μου που δεν το θελειι,την εχω κλεισει με καφασωτα απο το τζαμπο.Αν θελει βεβαια η γατα ανεβαινει παντου.Απλα ο δικος μου ειναι χεστης και δεν ρισκαρει πολλα πολλα!γεια σας!!!
εχω ενα γατακι περσιας τον βικτωρ που ειναι 3 μηνων!
του αρεσει να σκαρφαλωνει στο κρεββατι......εγω ομως δεν θελω τι να κανω για νασταματησει να το κανει???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον θα πρέπει να κλείνεις την πόρτα στο δωμάτιό σου. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείς να δοκιμάσεις να το φυσάς στο πρόσωπο κάθε φορά που το κάνει και να το κατεβάζεις κάτω, αλλά με αμφίβολα μακροχρόνια αποτελέσματα...
Το πιθανότερο είναι να σε κατακτήσει αυτό στο τέλος και να μη σε ενοχλεί πια...
speri
Διάσημο μέλος
Ειναι γεγονος οτι στα γατουνια αρεσει να σκαρφαλωνουν παντου διοτι τους αρεσει να βλεπουν τα παντα απο ψηλα... Αυτη ειναι η φυση τους (οπως ειπε και η Μαυρος γατος). Μονη λυση και εγω βρισκω να κλεινεις την πορτα...Αλλα και εγω πιστευω οτι στο τελος θα κοιμαστε αγκαλιτσα

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Απορώ γιατί σε ενοχλεί, χωρίς να θέλω να σου ασκήσω κριτική φυσικά.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι γατες δεν ειναι σαν τα σκυλια που μπορεις να τα εκπαιδευσεις να μην ανεβαινουν στο κρεβατι.
Εαν δε θελεις να ανεβαινει, θα εχεις την πορτα της κρεβατοκαμαρας κλειστη, κι εμεις στο σπιτι
που δεν κοιμομαστε με τις γατες μας ακολουθουμε αυτην την τακτικη
(κοιμομαστε καμια φορα μαζι τους στο σαλονι
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω κι εγώ πως τα πράγματα είναι απλά.

Εάν έχεις ξεχωριστό δωμάτιο ως κρεβατοκάμαρα, πολύ απλά κλείνεις την πόρτα.

Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος
Πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να μην ανεβαινει στο κρεβατι:/ Ειδικα αφου ειναι το μονο γατακι που εχεις θα θελει συντροφια το βραδυ και γενικοτερα θα θελει να ειναι συνεχεια μαζι σου. Δοκιμασε να βαλεις ενα κρεβατακι στο δωματιο σου μηπως το βολεψει και κοιμαται εκει. Γενικα ομως αφου ειναι και τοσο μικρο θα θελει να κοιμαται μαζι σου. Παντως νομιζω οτι θα το συνηθησεις, ολες οι γατες το κανουν αυτο. Αν δεν θελεις λογω τριχων τωρα (ειδικα αφου ειναι και μακρυτριχο) μην ανησυχεις γιατι το χειμωνα και αμα το βουρτσιζεις δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα

karotenia
Δραστήριο μέλος
ευχαριστω πολυ για τις αποψεις!!!!!
απλα επειδη ειναι μακρυτριχο και ανυσηχουσα για την τριχα οχι για κανενα αλλο λογο.
να το απομονωσω απο την κρεββατοκαμαρα ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι φοιτητρια και ζω σε μικρο σπιτι οποτε ειναι σαν τον περιοριζω κατα πολυ.
Μια φορα που δοκιμασα να κλεισω την πορτα του δωματιου και να το αφησω εξω δεν τα καταφερα επειδη εκλαιγε και γρατσουνουσε την πορτα οποτε το ξαναεβαλα μεσα!!!!!
ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας ηταν πολυ κατατοπιστικες
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ζωή τους στο σπίτι είναι μια συνεχή εξερεύνηση του χώρου. Θα ανέβουν στα τραπέζια θα πάνε κάτω από τους καναπέδες και θα σκαρφαλώσουν στο σύνθετο. Δεν μπορείς να τα εκπαιδεύσεις. Αλλά και αν προσπαθήσεις να τα αλλάξεις με φωνές η αγριάδες εσύ θα βραχνιάσεις. Αυτά θα συνεχίσουν τον χαβά τους.. Στο κρεβάτι και κυρίως την ώρα που κοιμάσαι είναι δύσκολο να της στερήσεις τη ζεστασιά που επιζητά από εσένα. Δείχνει την αγάπη της στο πρόσωπό σου και σε εμπιστεύεται. Να ανησυχείς όταν τέτοιες ώρες σε αποφεύγει . Κι η δικιά μου είναι μακρύτριχη κι αυτό το καλοκαίρι βίωσα δύσκολες καταστάσεις με τις τρίχες. Αλλά δεν θα παραπονεθώ γι αυτό.Η Χιονάτη έχει πρόβλημα ακοής και στην αρχή έπρεπε να σηκώνομαι κάθε φορά που την έβλεπα πάνω στα τραπέζια και στους πάγκους της κουζίνας ( και πίστεψέ με ΔΕΝ υπάρχει γάτα που δεν θα ανέβει σε τραπέζι η πάγκο) . Δεν μπορούσα να της φωνάζω ΜΗ αφού ήταν κουφή. Μετά το φιλοσόφησα
. Το σπίτι είναι καθαρό έτσι ας ανέβει όπου θέλει.
Αρρώστιες δεν κολλάμε από τις εμβολιασμένες γάτες. Το μόνο που προσέχω είναι να μη αφήνω ποτήρια, βάζα η οτιδήποτε εύθραυστο ελεύθερο, αφού σίγουρα θα κάνει κάποτε τη ζημιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος
Καταλαβαινω για τις τριχες ειναι λιγο ταλαιπωρια ακομα και για μενα που ειναι κοντοτριχες!
Μπορεις επισης να βαλεις ενα καλυμα κρεβατιου τουλαχιστον για να περιοριστει λιγο το προβλημα να μην μενουν παντου τριχες. Αλλα παντως το χειμωνα θα αφηνει πολυ ελαχιστες οποτε θα εισαι ενταξει!
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ μπορώ να πω, ότι τις έχω αρκετά καλά εκπαιδεύσει, η μεγάλη δεν ανεβαίνει ποτέ σε τραπέζια, πάγκους κουζίνας, ψυγείο κλπ. Ούτε η μικρή, μόνο άμα πεινάει κάνει καμιά αταξία. Όμως, επειδή οι γάτες είναι χουζουριάρες από τη φύση τους, επιζητούν τα ζεστά σημεία του σπιτιού, και, τί πιό ζεστό από το κρεβάτι της αγαπημένης τους μαμάς; Θεωρώ αδύνατον να μην ανέβει σε καρέκλες και κρεβάτι. Φρόντισε να βάλεις ένα κάλυμα για τις τρίχες (αφού δεν γίνεται να απομονώσεις το υπνοδωμάτιο) και......απόλαυσέ το

Καλημέρα!
Γράφω αυτό το θέμα, δεν ξέρω αν το άνοιξα στο σωστό μέρος, αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με το γατάκι μου, θέλει να ανεβαίνει συνεχώς στο κρεββάτι. Τη μέρα δεν με περάζει, αλλά τη νύχτα φοβάμαι μην το πλακώσω καταλάθος στον ύπνο μου..........

Μήπως έχετε κανα tip από δικές σας εμπειρίες για να το κάνω να σταματήσει; Το ανεβάζω εγώ συνήθως (και τη μέρα και το βράδυ) γιατί νιαουρίζει, αλλά μπορεί και ανεβαίνει και μόνο του. Του 'χω πάρει κι ένα σπιτάκι, αλλά δεν το'χω δοκιμάσει ακόμα γιατί έχει ψύλλους και σήμερα θα το πάω στον κτηνίατρο. Λέτε να του αρέσει καλύτερα το σπιτάκι ή πέταμα τα λεφτά; 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
το χειμωνα συνηθως ψαχνουν ζεστα μερη και το καλοκαιρι δροσερα.
παντως δεν νομιζω πως πρεπει να ανησυχεις για τον υπνο. ε λογικα αν το πατησεις λιγο θα φωναξει ή αν δει οτι το σπρωχνεις και δεν βολευεται θα παει αλλου να κοιμηθει. δεν νομιζω πως κινδυνευει να το καταπλακωσεις τοσο οσο φοβασαι.
απο κει και περα ο μονος τροπος να μην ανεβαινει στο κρεβατι ή να μην κοιμαται εκει είναι να κλεινεις την πορτα της κρεβατοκαμαρας σου.
ο,τι αλλο να δοκιμασεις δεν νομιζω να διαρκεσει για καιρο. οι γατες δεν ειναι σκυλοι για να τις εκπαιδευσεις απολυτα να μην κανουν κατι.
πάντως προσωπικά ακόμη και τις φορές που κοιμάμαι και κάποιο γατί έρχεται στο κρεβάτι χωρίς να το καταλάβω, δεν κινδύνεψε ποτέ κανένα. έχουν αντανακλαστικά οι ΄γατες, μη νομιζεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool