Ανεβαίνει στο τραπέζι;;;;

Eleni-27f

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Μολις πριν λιγες ωρες υιοθέτησα μια θηλυκια γατά ενος χρονού απο μια φιλη μου αλλα διαπιστωσα κ μου το πε κ η ιδια βεβαια οτι ανεβαινει πανω στα τραπεζια αμα δει φαγητο η δει οτι τρως. Κ οχι απλα ανεβαινει αλλα χωνει κ την μουσούδα της στο φαι και γενικα δεν σ αφηνει σε ησυχια να φας..............Πως μπορω να την εκπαιδεύσω να σταματήσει να το κάνει?????Γιατι θα εχουμε σοβαρό πρόβλημα

Ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ?????

Βάρα της παλαμάκια μόλις ανέβει ή πάει να χώσει μουσούδα ίσα να τρομάξει. Κ εμένα έχωνε μούρη στο φαί και με αυτήν την μέθοδο το κοψε σε μια βδομάδα. Αν και είναι μικρούλης εγώ τον πήρα 3 μηνών οπότε του το μαθα αμέσως. Πάντως θέλει προσπάθεια γιατί εμένα ακόμα ζητιανεύει φαί (το γατόσκυλο....) απλά δεν χώνει μούρη τουλάχιστον. Κάθεται από κάτω και με κοιτάζει με νόημα και μετά από 5 λεπτά τρέχει στο φαί του. Με υπομονή κ επιμονή θα μάθει αρκεί ΚΑΘΕ φορά που το κάνει να αντιδράς αμέσως. Επίσης μην αλλάζεις μέθοδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καμμιά περίπτωση μην την χτυπήσεις ή τιμωρήσεις. Ένα παφ σαν να σκας μπαλόνι με τις παλάμες

Πάντως είναι λογικό να το κάνει αυτό,εφόσον λές πως πριν απο κάποιες ωρες την υιοθέτησες.Λέω ότι είναι λογικό,γιατί εξερευνάει τον καινούργιο χώρο.Οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα περίεργες.Κάνε και αυτό που σου λέει η Εύη,επίσης βοηθάει συνήθως και ένα αλουμινένιο κουτί απο αναψυκτικό που θα το έχουμε γεμίσει με κέρματα διότι κάνει πολύ έντονο θόρυβο και τα τρομάζει.Απλά ,όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται ΑΜΕΣΩΣ μετά την ατασθαλία της,γιατί αλλιώς δεν υπάρχει καμμία περιπτωση να τα συνδυάσει.Επίσης μπορείς να της δίνεις ,την ώρα που τρώτε εσείς,το ένα της γεύμα ..ούτως ώστε να είναι απασχολημένη με το δικό της φαγητο.Αν όλα αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα και σε ενοχλεί τόσο πολύ να ανεβαίνει στο τραπέζι την ώρα που τρώτε,μπορείς απλά να την κλείνεις σε ένα δωμάτιο την ώρα του φαγητου....:)

Σε καμμιά περίπτωση μην την χτυπήσεις ή τιμωρήσεις. Ένα παφ σαν να σκας μπαλόνι με τις παλάμες

Εννοείται!!! η σωματική τιμωρία,αλλά και γενικότερα η τιμωρία..όχι μόνο δεν φέρνει το θεμιττό αποτέλεσμα,αλλά ίσα-ίσα που αυξάνει την επιθετικότητα της,ή την κάνει ένα φοβισμένο γατί...:)

Δεν υπάρχει περισπτωση να την χτυπήσω Θ ακολουθησω αυτες τις μεθόδους που είπατε και με υπομονη και επιμονή ελπίζω ότι θα μαθει. Ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές σας κ αν εχετε κ καποια αλλη μεθοδο να προτεινετε είναι δεκτή.

Ηδη ξεκίνησα να τις χτυπαω παλαμακια και να τις λεω κατω γρηγορα με αυστηρο τρόπο.....Ειναι νωρις ακόμα αλλα πιστέυω οτι μπορεί να μαθει και να προσαρμοστεί..................Α κ εκτος των αλλων παρατηρησα οτι είναι πολυ λιχούδα.δεν προλαβαίνω να τις βάλω κονσέρβα και την κατεβαζει στο αψε σβησε.

παιδιά έχω και εγώ πρόβλημα ο γατούλης μου όλοι την ώρα ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι,δεν ξέρω τι να κάνω, εχω ψεκάσει χιλιάδες φορές!!!!!!

παιδιά έχω και εγώ πρόβλημα ο γατούλης μου όλοι την ώρα ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι,δεν ξέρω τι να κάνω, εχω ψεκάσει χιλιάδες φορές!!!!!!

εφάρμοσε τις παραπάνω μεθόδους και οπλίσου με αποφασιστικότητα και υπομονή, δεν θ'αργήσει να μάθει και προς θεού ποτε μα ποτέ μην το χτυπήσεις

Κι εμείς έχουμε δοκιμάσει τα πάντα αλλά αποτελέσματα δεν έχουμε δει.
Σπανίως τρώμε στο τραπέζι χωρίς να επιτηρούμε τα πιάτα. Με τη Bijoux δεν έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το Σεβάχ έχουμε. Τρομάζει μόνο αν πηγαίνει ο σύζυγός μου και του κάνει μμμμμμμμμμμμμ, μέσα στο αυτί του. Χώνει τη μουσούδα του παντού σε ποτήρια, κατσαρόλες και πιάτα. Ένα απο τα ονόματα που του δώσαμε είναι "ο χυτροβούτας"::lol:

Σπανίως τρώμε στο τραπέζι χωρίς να επιτηρούμε τα πιάτα. Με τη Bijoux δεν έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το Σεβάχ έχουμε. Τρομάζει μόνο αν πηγαίνει ο σύζυγός μου και του κάνει μμμμμμμμμμμμμ, μέσα στο αυτί του. Χώνει τη μουσούδα του παντού σε ποτήρια, κατσαρόλες και πιάτα. Ένα απο τα ονόματα που του δώσαμε είναι "ο χυτροβούτας"::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:...καταπληκτικο..απιθανο παρατσουκλι!!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:
παντως αν εχετε προβλημα,απλα κλεινετε τον στην κρεβατοκαμαρα οταν τρωτε..:)

Και εμεις αν δεν μπορουμε ειτε να φαμε ειτε να κοιμηθουμε κλεινουμε την πορτα!!! Ειναι ζουζουνια τα γατουνακια μας...Τι να τα κανουμε??

Την ωρα που τρωμε εμεις,βαζουμε κροκετες στα μπολακια τους και τρωνε κι αυτες!

η αδερφη μου ολοι την ωρα τον δερνει και συμφωνουν και η γονεις μου η αδερφη και εγω τα εφαρμοζουμε αλλα οι γονεις μου δεν καταλαβενουν τιποτα

η αδερφη μου ολοι την ωρα τον δερνει και συμφωνουν και η γονεις μου η αδερφη και εγω τα εφαρμοζουμε αλλα οι γονεις μου δεν καταλαβενουν τιποτα
ειναι οτι χειροτερο μπορειτε να κανετε..και λυπαμαι,αλλα ειναι και απαραδεχτο.Τ α ζωα δεν καταλαβαινουν απο τιμωριες,και το ξυλο παντα χειροτερευει την κατασταση.Αν ειναι να κακοποιειται ενα ζωακι,καλυτερα να το δινουμε σε αλλον ...:)

Οταν κανεις εσυ τη σωστη μεθοδο και οι γονεις σου τον δερνουν τον μπερδευεται τον καημενουλη!
Προσπαθησε να τους εξηγησεις!Ειναι τελειως λαθος!Το γατι δεν καταλαβαινει τιποτα ετσι!Ισα ισα που μπορει να του προκαλουν περισσοτερο στρες και προβλημα συμπεριφορας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back