Ανεξήγητη νευρικότητα

• Thread starter Thread starter vasan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

vasan

Νεοφερμένο μέλος

Ο vasan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημερα θα ειμαι οσο πιο συντομος μπορω Εχω μια γατουλα 8 μηνων στο σπιτι την βρικαμε 1/7/2012 μεσα στο μικρο μας κηπο και ηταν δεν ηταν 10 ημερων αν και ασχετοι ρωτοντας αρχισαμε να την μαγαλωνουμε με μπιμπερο στην αρχη και μετα με ξηρα τροφη και καθε Κυριακη μονο μια κονσερβα την εμβολιασαμε κανονικα και ολα κοιλουσαν μια χαρα προς το τελος Φεβρουαριου αρχισε να τριβεται και γενικα να εχει μια διαφορετικη συμπεριφορα και μας ειπαν οτι ειρθε η εποχη της να ζευγαρωση εμεις περιμεναμε να της περασει, παρεμπίπτοντος το γατακι ολο αυτο τον καιρο ειναι μεσα στο σπιτι βγαινει μονο στο μπαλκονι και δυο τρεις φορες σε ενα μικρο κηπο που εχουμε γατα αλλη απο κοντα δεν εχει δει , συνεχιζοντας την Δευτερα 4/3/2013 κατα της 12 το μεσημερι ξεκινησε να νιαουριζει εντονα και να γρυλιζει (αν το λεω σωστα εννοω αυτο σαν σφυριγμα που ειχα ακουσει απο αλλες γατες που μαλωνουν ματαξυ τους) να δαγκωνη την ουρα την και να τρεχει ακαταπαυστα τοτε την πηγανε στον γιατρο μας ειπε οτι δεν ειδε κατι (εκει ηταν σουζα) και αποφασισαμε να της κανουμε στείρωση η οποια εγινε την Πεμπτη το πρωι και μας ειπε ο γιατρος οτι της εκανε εγκεφαλογράφημα και δεν βρηκε κατι την Πεμπτη ηταν σε μεγαλη ηρεμια μεσα στο κλουβι μεταφορας της το βραδυ μολις την πηγαμε στο σπιτι νιαουρισε και αγριεψε παλι για λιγο την κλεισαμε στο κλουβι μεταφορας και εμεινε εκει ολο το βραδυ σχετικα ησυχη Παρασκευη απο το πρωι ηταν ησυχη και μετα το μεσημερι αρχισε να τρωει και μαλιστα αρκετα κα ενω νομισαμε οτι επανηλθε το βραδυ κατα της 4 συκωθηκε απο το κρεβατι της κατεβηκε 2 οροφους με ράμματα στο υπογειο και για 2 ωρες περιπου με διακοπες αρχισε να νιαουριζει αργια να γρυληζει και να δαγνωνη την ουρα της τωρα το πρωι τη ανεβασαμε παλι στο δωματιο που ειμαστε ολοι μαζι (τετραμεκης οικογενεια ) και ειναι ηρεμη αφου ξαναεφαγε μου προτεινουν ευθανασια και δεν θελω ουτε να το ακουω εχει καποιος αναλογη εμπειρια
Σας ευχαριστω οσους το διαβασαν και συγνωμη για τυχον ορθογραφικά και συντακτικά λαθη

παραθετω και ενα μικρο video https://youtu.be/9PF1w6YrE2I

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αν μπορει καποιος να βοηθησει

Ούτε εγώ θα της έκανα ευθανασία αλλά κάποια στιγμή αν δεις ότι βασανίζεται έτσι,πρέπει να της κάνεις..
Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα όμως:worry:
Δεν ξέρω τι να πω όμως για να σε βοηθήσω :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αν μπορει καποιος να βοηθησει

Γιατι ρε παιδια ευθανασία? Η γατα είχε οίστρο,καλά έκανες και την στειρωσες,τώρα περνάει το στρες της στειρωσης.
Εχω στειρωσει πολλες γατες,όλες μετά ήταν λίγο επιθετικές ,αγριεμενες και ήθελαν τον χώρο και τον χρόνο τους!
Σε λίγες μέρες θα ειναι μια χαρά!!Υπομονη!

Όχι πάντως ευθανασία !!!!!!!!!

Απάντηση: Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Δεν καταλαβα.Ευθανασια χωρις να υπαρχει καποια διαγνωση για θανατηφορα ασθενεια;:confused:Ποιος προτεινε ευθανασια και για ποιο λογο;Επειδη η γατα απλα ειναι νευρικη αυτες τις μερες;:confused:

Δεμ μπορω να καταλαβω για ποιο λογο σας προτεινε ευθανασια χωρις να σας πει τι εχει. Εμενα μου μοιαζει σαν μια φυσιολογικη γατουλα που ειναι στρεσσαρισμενη, μην ξεχναμε πως εκανε και στειρωση.:confused:
Θα σας προτεινα να την πατε σε αλλον κτηνιατρο για δευτερη διαγνωση και να ρωτησετε γιατι θελει ευθανασια ο πρωτος κτηνιατρος. Το πολυ-πολυ που μπορει να εχει ειναι καποιας ελαφριας μορφης επιληψια και μπορει να ζησει μια χαρα με λιγη προσοχη. Παντως αυτο ακριβως το εκανε η πρωτη μου γατουλα για καποιο χρονικο διαστημα, οχι αμεσως μετα την στειρωση ομως. Ο κτηνιατρος μας ειχε δωσει να της κανουμε ηρεμιστικη ενεση που εμεις δεν της την καναμε ποτε και σιγα-σιγα συνηλθε μονη της.

οχι ρε παιδια ευθανασια φαινεται υγιεστατο γατακι,αλοιμονο αν καναμε ευθανασια οταν τα γατια ειναι λιγο νευρικα,και αν κρινω απ το βιντεακι δεν ειναι νευρικη μια χαρα ειναι,εμενα μετα την στειρωση μ εφαγε η δικη μου η τουιτυ κι ετρεχα στο νοσοκομειο,ειχε πονεσει,ειχε αγριεψει,οχι οπως στο βιντεακι σου,ειχε αγριεψει πραγματικα,κι αυτη τη στιγμη ειναι το πιο ημερο γατακι του σπιτιου μου.το γατακι σου εχει υγιες βλεμα,κινηση,κριμα ειναι να θανατωθει χωρις λογο.εδω παμε γατες που μυριζουν συψεμια,και παλι ο κτηνιατρος προσπαθει.περιμενουμε νεα σας!

Καταρχην αυτο με την ουρα το εκανε η πουπυ μου,και το κανει ακομα.Τι συζηταμε τωρα;Απλα παιζει με την ουρα της.
Επισης.ΜΗΝ την βαζετε στο κλουβι.Ποιος ο λογος για αυτο;Αυτο την κανει ακομα πιο νευρικη,και ειναι λογικο αυτο,γιατι θελει να ξεδωσειν απο τον εγκλεισμο της.:/:

Τελευταία επεξεργασία:
πραγματικα και εμενα μου φαινεται εντελως παραλογο αυτο με την ευθανασια. δεν μπορω να καταλαβω το λογο. στη θεση σου θα την αφηνα για τωρα στην ησυχια της. οχι στο κλουβακι. ελευθερη αλλα χωρις να την πλησιαζετε. η συμπεριφορα της (γρυλιζει και κρυβεται) αν δεν εχει καποια αλλη αιτια μου δειχνει οτι θελει το χωρο και το χρονο της.

Ο Χριστός κι η Παναγία!! Να την πάτε σε άλλο κτηνίατρο οπωσδήποτε... Πιθανά να μην έκανε και καλή δουλειά ο προηγούμενος..
Προς θεού.. αφήστε την να ηρεμήσει..

Όπα όπα, όχι ευθανασία βρε παιδιά! Ποιος σας το πρότεινε αυτό? Τι είναι η γάτα, μίξερ που χάλασε και άιντε να το πετάξουμε στα σκουπίδια? Έτσι όπως το βλέπω εγώ και από όσα μπορώ να υποθέσω, στρεσαρίστικε γιατί είχε τον πρώτο της οίστρο, καπάκι σκάει και η στείρωση που την στρεσάρει πιο πολύ ακόμα και τώρα είναι στην τσίτα η μικρή... Δώστε της λίγες μέρες να ηρεμήσει, να πέσουν και τα επίπεδα των ορμονών της που επίσης χρειάζονται 5-10 μέρες μετά από την στείρωση για να γίνει, και πιστεύω μετά θα είναι αρνάκι πάλι... Όταν στειρώσαμε τον Garfield για 2 μέρες δεν τον αναγνωρίζαμε, ήταν λες και μας μισούσε. Τώρα είναι ο ίδιος που ήταν και πριν από την στείρωση, ψοφάει για παιχνίδια και αγκαλιές! Ότι και να κάνετε, προς Θεού μην κάνετε ευθανασία, ειδικά εάν δεν υπάρξει κάποια διάγνωση που να το επιβάλει...

Στη στειρωση εγινε ολικη αφαιρεση η εμεινε κατι μεσα και περναει παλι οιστρο η γατουλα? Σιγουρα πρεπει να την δει κι αλλος γιατρος οσο αφορα τυχον εγκεφαλιτιδα αλλα για τη στειρωση μονο αυτος που την εκανε γνωριζει τι εγινε.Στο βιντεο φοβισμενη μου φανηκε και εχει καποια υπερδιεγερση ισως απο τη ναρκωση δεν ξερω. Ο δικος μου ο αρσενικος εκανε πεντε μηνες να ηρεμησει. Και τωρα μερικες φορες η μικρη αγριευει και βγαζει κατι ηχους περισσοτερο με γαυγισμα μοιαζουν αλλα για λιγο οταν ειναι σε φαση εντονου παιχνιδιου.

Συγνωμη εδω υπαρχουν γατια που ειναι επιθετικα ως προς τους ανθεωπους πουμενουν μαζι τους κ τους ξερουν κ παλι δεν προτεινουν ευθανασια αφηστε την χωρις,να την βαζετε στο κλουβι κ οσο μπορειτε να της μιλατε τρυφερα χωρις να προσπαθειτε να την βγαλετε απο κει που κρυβεται περναει μια φαση κ στρεσαρεται η γατα μην την στρεσαρεται αλλο κ σεις θα επανελθεει μονη της σιγα σιγα μ αγαπη κ υπομονηΑ κ οπωςσδηποτε αλλος κτηνιατρος..

Εγώ μπερδεύτηκα...
Ποιος πρότεινε να γίνει ευθανασία στη γατούλα, ο κτηνίατρος;
Εάν ναι, θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλον κτηνίατρο άμεσα ώστε να τη δει τη μικρή σας.
Αλλά ευθανασία να γίνει σε μια γατούλα που δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό, επίπονο και μη αναστρέψιμο πρόβλημα υγείας, εγώ το βρίσκω αδιανόητο και λυπάμαι που κάποιος πρότεινε κάτι τέτοιο!

Να προσθέσω κι εγώ ότι δεν είδα κάτι το μη φυσιολογικό στη συμπεριφορά της, είναι απλά νευρική. Ίσως την ταράζει η κλεισούρα στο κλουβί.
Ο ένας ο δικός μου τα κάνει αυτά, άμα πάει να κλέψει φαγητό και τον πιάσουμε στα πράσα και δεν βγει το σχέδιό του. Ρίχνει και λίγες φάπες στον άλλο άμα τον βρει μπροστά του. Ή άμα πάει να το σκάσει και τον πιάσουμε και τον ξαναβάλουμε μέσα. Τα ίδια.
Ίσως θέλει χώρο και χρόνο, όχι εγκλεισμό πάντως. Πάρτε από το πετ-σοπ ένα παιχνίδι και παίξτε μαζί της αρκετή ώρα μέσα στη μέρα ή άμα είναι νευρική να εκτονωθεί. Καλό είναι να παίζετε μαζί της και λίγο πριν την ταίσετε.
Για παιχνίδι, θα πρότεινα αυτά που είναι καλάμι και κρέμμεται μια φτερωτή φουντίτσα με κορδόνι, τα καθηλώνει και το κυνηγάνε σαν τρελά γιατί μιμείται την κίνηση και τον ήχο του πουλιού. Κάτι σαν αυτό:
https://tt.cofreeonline.com/attachment/view/nobby-feather-teaser-play-wand-cat-toy_129079_800x800.jpg

Συγγνώμη, εμένα η γάτα μου φάνηκε τρομαγμένη. Θα μπορούσες να μας πεις εάν πήγατε για στείρωση στον γιατρό που πηγαίνετε συνήθως; Μήπως φρίκαρε περιμένοντας στο κλουβί δίπλα σε άλλες γάτες (που δεν έχει συνηθίσει) και έχει αγριέψει γι' αυτό; Πάντως και ο δικός μου ο γάτος που τον στειρώσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έκανε κανένα μήνα να ηρεμήσει κι όλο αυτό το διάστημα πεταγόταν με τον παραμικρό θόρυβο και κρυβόταν σε μια αποθήκη ενώ συνήθως ξαπλώνει φαρδύς πλατύς στη μέση του σαλονιού για να τον προσέχουν όλοι. Εγώ θα πρότεινα να αφήσετε τη γάτα ήσυχη χωρίς περιορισμό σε κλουβί και με τα απαραίτητα (νερό, φαγητό, άμμος) σε ήσυχο σημείο του σπιτιού.

Σας ευχαριστω ολους το κακο ειναι οταν ετυχαν αυτα με την γατα μας δεν ειχαμε συνδεση στο διαδίκτυο οποτε θα ειχαμε τις συμβουλες σας νωριτερα η κατασταση της γατουλας μας καλλιτερευει και ερχεται και η ηρεμια στο σπιτι και παλι ευχαριστω πολυ

Συντομα θα το θυμοσαστε σαν μια κακη αναμνηση, ευχομαι να ειναι το τελευταιο ασχημο πραγμα που περνατε κι εσεις και η γατουλα σας.:)

Σας ευχαριστω ολους το κακο ειναι οταν ετυχαν αυτα με την γατα μας δεν ειχαμε συνδεση στο διαδίκτυο οποτε θα ειχαμε τις συμβουλες σας νωριτερα η κατασταση της γατουλας μας καλλιτερευει και ερχεται και η ηρεμια στο σπιτι και παλι ευχαριστω πολυ

ετσι μπραβο,μακαρι να ηταν ετσι ολα τα γατοπροβληματα,ολα θα πανε καλα,φυσιολογικα ειναι ολα,αλλα για να μην ξαναγινει κατι παρομοιο αλαξτε κτηνιατρο,με το παραμικρο θα σας ωθει στην ευθανασια;δεν γινεται ετσι,θα μεγαλωσει το γατι,θα αρρωστησει,φυσικα ειναι ολα αυτα,οπως εμεις κανουμε θεραπεια,ετσι κι αυτα.ολα ομως τωρα περασαν και ηρεμησατε,να ειστε παντα καλα!:D

Μια χαρά είναι η γατούλα.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον κτηνίατρο που πρότεινε τη θανάτωσή της.
Φύγετε από αυτόν τον αλμπάνη, είναι το μόνο που μπορώ να πω.

Μπράβο για τα ωραία σας νέα!!
Οι γατούλες είναι ψυχούλες με όλη την γκάμα των συναισθημάτων.. Ελπίζω να βρει σε εσάς την αγάπη που της αξίζει και εσείς να βρείτε σε εκείνη τις πιο γουργουριστές αγκαλιές!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back