Ανεξήγητη νευρικότητα

Τι περιστατικα συνεβησαν στο καναπε που το στρεσσαραν παλιοτερα μπορεις να μας εξηγησεις για να καταλαβουμε και να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρωτο ηταν οταν ανοιξαμε ενα σακουλακι σπορια.ισως ο ηχος.τι να πω.μετα ηταν γυστικια αιγινης.ε λεμε ειναι ο θορυβος απτα τσοφλια.και τελοσ το ανοιγμα ενος καπνου.κατα διαστηματα ολα αυτα ετσι.παντος σημερα δειχνει καλυτερα.οχι οπως παλια αλλα λιγο καλυτερα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλικα στο λεω ειναι αδυνατον αυτα που λες να στρεσσαρουν ενα γατο εαν δεν εχει προηγηθει κατι πολυ σοβαρο που θα τον εχει τρομαξει πολυ.Αν θελεις ο γατουλης σου να παραμεινει υγιης και να τον εχεις για πολλα πολλα χρονια μαζι σου ,προσεχετε εσυ και ο συγκατοικος σου μηπως αθελα σας τρομαζετε με κατι το γατο γιατι το συνεχομενο στρες θα του κανει κακο στην υγεια του και θα γινει μονιμα επιθετικος, και μπορει να αναζητησει και αλλου την ηρεμια του,δηλ. να σου φυγει και να τον ψαχνεις.

Δε μου φαινεται και πολυ φυσιολογικο να αντιδρα ετσι με ηχους της καθημερινοτητας. Σιγουρα τον εξετασε καλα ο κτηνιατρος; Μηπως να τον πηγαινες σε καποιον αλλο για 2η γνωμη; Ειδικα αν εχει εμφανιστει προσφατα και δεν ηταν ετσι στο παρελθον. Σιγουρα υπαρχουν πραγματα που τα τρομαζουν, αλλα με τον καιρο συνηθιζουν.

ναι οντως αλλα κοιτα.πλεον κανει χςςςς αλλα δεν επιτιθεται πια.το αγνοουμε(ουτε και μεις φοβομαστε πια χαχα)οποτε καλιτερευει.απλως οταν τον κοιταμε στα ματια περνει μια φατσα περιεργη.αυτο λετε να διορθωθει με τον καιρο?

Το κοίταγμα στα μάτια, ενίοτε θεωρείται απειλή και ενδέχεται να τον φοβίζει και να ενυσχύει τον εκνευρισμό του.
Μήπως να δοκιμάζατε για λίγο καιρό να αποφεύγετε να τον κοιτάτε κατάματα, μέχρι να ηρεμήσει εντελώς?
t09072.gif

εχει επανελθει :) δεν τον πολυκοιταμε στα ματια οπως και δεν τον παραχαιδεβουμε.οσο και αν ερχεται και το θελει.αλλα εχει επιστρεψει στα παλια του παιχνιδια και τις συνηθειες.δε ξερω τι μπορει να εφταιξε αλλα ελπιζω να μην ξανασυμβει....

Μπράβο το ζουζουνάκι, πολύ ευχάριστα τα νέα σας !:D

δυστυχως παιδια επανερχομαι με ασχημα νεα.η κατασταση πλεον ειναι ανεξελεγκτη.φοβομαστε να περπατησουμε στο σπιτι η να φτερνιστουμε η οτι αλλο.εκει που περπαταμε σο σπιτι μασ κανει χσσσσσσσ.κοιμομααστε κ μασ επιτεθηκε απο μια φορα στον καθενα.τον συγκατοικο μου τον εκσισε στο χειλοσ και το φρυδι.ευτυχως δεν βρηκε το ματι.δοκιμασαμε τα παντα.μεχρι και την επιβολη με την φωνη καθως ο κτηνιατρος μασ ειπε οτι λογο 2 ανδρων στο σπιτι(και ενασ ο γατος 3) προσπαθει να επιβληθει(λογω ορμονων) και θα του περασει.αλλα τιποτα.ερχεται για αγκαλια αλλα και να τον αφησουμε(που λογω φοβου πλεον δε το κανουμε) μετα απο λιγο γυρναει μασ κοιταει κ επιτιθεται.δεν βρισκω λογω να φοβαμαι στο ιδιο μου το σπιτι οσο και να τον αγαπαμε.δε λειτουργει τιποτα.ουτε να επιτεθει να ξεσπασει ουτε αδιαφορια ουτε αποφυγει κοιταγματος στα ματια ουτε μαλωμα με φωνη .τιποτα

Να τον πατε οπωσδηποτε σε αλλο κτηνιατρο. Ο γατος δεν συμπεριφερεται καθολου φυσιολογικα. Μπορει να χανει την οραση ή την ακοη του ή να ποναει και να αντιδρα με αυτο τον τροπο επειδη τρομαζει. Σκεψου να αρχισεις να χανεις την ακοη σου και εκει που καθεσαι ξαφνικα να δεις εναν γιγαντα κοντα σου. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη ξαφνιαστεις. Κατα την γνωμη μου δεν προκειται για προβλημα συμπεριφορας και το θεωρω δεδομενο να τον δει αλλος κτηνιατρος γιατι προφανως αυτος που τον βλεπει δεν μπορει να διαχειριστει την κατασταση.

Τελευταία επεξεργασία:
οταν τον εξετασε πριν ενα μηνα και κατι δεν βρηκε κατι.εχω και εναν δευτερο βεβαια.κ γω το σκεφτηκα καθως δε μπορει να αλλαξε τοσο πολυ τοσο ξαφνικα.λετε να φταιει η οραση/ακοη η και μνημη του η τιποτα τετοιο?

οταν τον εξετασε πριν ενα μηνα και κατι δεν βρηκε κατι.εχω και εναν δευτερο βεβαια.κ γω το σκεφτηκα καθως δε μπορει να αλλαξε τοσο πολυ τοσο ξαφνικα.λετε να φταιει η οραση/ακοη η και μνημη του η τιποτα τετοιο?
Θα συμφωνήσω με την Nelliel, η συμπεριφορά του δεν είναι καθόλου φυσιολογική και είμαι απόλυτα σίγουρη πως κάτι τρέχει με την υγεία του. Είτε στον δεύτερο κτηνίατρο, είτε σε κάποιον άλλον που θα σας συστήσουν για καλό, να τον πάτε οπωσδήποτε και μάλιστα το συντομώτερο δυνατόν.
Υ.Γ. Και κάτι άλλο, λες πως είπε ο κτηνίατρος κάτι για τις ορμόνες του. Ο γάτος σας δεν είναι στειρωμένος;
Aν δεν είναι φροντίστε το αμέσως και ίσως ηρεμίσει.

Ειχε πει οτι ειναι στειρωμενος. Αν οντως ειναι και συμπεριφερεται με τοση επιθετικοτητα, κατι δεν παει καλα. Εκτος αν ο συγκατοικος σου κακοποιει τον γατο οταν λειπεις και το καημενο το γατι εκδηλωνει επιθετικοτητα προς πασα κατευθυνση. Μου εχει τυχει και σε εμενα να εκδηλωσει επιθετικοτητα, αλλα τα περιστατικα ηταν μεμονωμενα και υπηρχε αιτια (κυριαρχικοτητα και φοβος). Δεν αγριεψε ποτε στα καλα καθουμενα και μαλιστα σε τετοιο σημειο οπως το δικο σου γατι.

Το θεωρω λογικο ενα γατι να αγριευει οταν βλεπει ενα σκουποξυλο, οταν ειναι αστειρωτο και του καθαριζεις την λεκανη ή την περιοχη που μολις οριοθετησε ή οταν πας να του κοψεις εναν κομπο που τον ποναει απο το τριχωμα ή οταν πας να του κανεις κατι που του εχει προκαλεσει πονο στο παρελθον ή τελος παντων οταν κατι αγνωστο τρομαζει το γατι. Ειναι ομως εντελως παραλογο ενα γατι να επιτηθεται οταν απλας περπατας στο σπιτι ή οταν το κοιτας στα ματια. Οι περισσοτερες γατες μισοκλεινουν τα ματια τους οταν τις κοιτας εκει και νιωθουν γαληνη και ηρεμια. Δεν ορμανε να σε κατασπαραξουν. Οταν κοιτας μια γατα στα ματια και σου ορμαει, σημαινει οτι αυτη η γατα ηταν ηδη στρεσσαρισμενη ή φοβισμενη, με διεσταλμενες τις κορες και ετοιμη για επιθεση. Μονο οταν ειναι αγριεμενη η γατα και την κοιταξεις στα ματια θα επιτεθει. Ποτε στα καλα καθουμενα. Το γατι σου δεν ειναι καλα και οσο το αφηνεις και ελπιζεις οτι θα περασει απο μονο του το προβλημα, τοσο θα χειροτερευει η κατασταση. Επειγοντως κτηνιατρο για εξετασεις, αιματολογικες, ακτινες, και οτι αλλο χρειαστει γιατι μια ψηλαφιση μονο δεν αρκει.

εκλεισα ηδη ραντεβου.οχι δεν τον κακοποιει ισα ισα δεν του φωναζει ποτε μα ποτε.ακομα και τωρα που μασ επιτιθεται.δε θελω να εχει κατι αλλα ολα αυτο δειχνουν :(

Αν σου είναι εύκολο,ανέβασε ένα βίντεο με διάφορες φάσεις του γατούλη (και σε "φυσιολογική κατάσταση και όταν είναι νευρικός και επιτίθεται.)
Θα βοηθούσε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση.
Επίσης είσαι σίγουρος ότι η χειρουργική στείρωση έχει πετύχει; Την έκανε γιατρός με πείρα ή κάποιος νεώτερος;
Αν και το αποκλείω να έχει συμβεί κάτι λάθος με την στείρωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Ο γάτος που ζει; Βγαίνει και έξω ή μόνο μέσα στο σπίτι; Αν ζει αποκλειστικά μέσα,μήπως υπάρχουν άλλες γάτες τριγύρω ή έξω από το σπίτι που να έχει έστω και οπτική επαφή μαζί τους;Αν βγαίνει και έξω,μήπως είχε κάποιο ατύχημα ή έγλυψε δηλητήριο και πείραξε το νευρικό σύστημα;
Μικρός πως ήταν; Φυσιολογικό γατάκι;
Καλό θα ήταν να του γίνει πρώτα ένα εγκεφαλογράφημα.Ίσως να έχει επιληψία ο καημένος ή όγκο στον εγκέφαλο.
Δεν εύχομαι τίποτα από τα δύο αλλά καλό είναι να το ψάξετε.
Κράτα μας ενήμερους.

edit: Μόλις τώρα ξαναδιάβασα την ιστορία με τον γατούλη σου. Πριν μετακομίσετε,με ποιον ζούσε ο γάτος;Με εσένα; Πότε έγινε η μετακόμιση; Και πριν πως ήταν η συμπεριφορά του;
Επίσης είσαι σίγουρος ότι δεν βαριέται και ότι με αυτό τον τρόπο σας αποσπάει την προσοχή σας; Ή ίσως να παίζει εκείνη την ώρα; Κάθε ζώο εκφράζεται διαφορετικά.
Για παράδειγμα ο μεγάλος μου,όταν βαριέται,τρέχει μέσα στο σπίτι (καμιά φορά σκούζοντας δυνατά),πετάει όλα τα μαξιλάρια του καναπέ κάτω,κρύβεται κάτω από αυτά και περιμένει να τον πλησιάσεις και να "επιτεθεί".Άλλες φορές όταν τον χαϊδεύεις και σε γλύφει μπορεί ξαφνικά να του γυρίσει το μάτι γιατί δεν θέλει άλλα χάδια και να γυρίσει να μας ρίξει μια γερή δαγκωνιά. Στον άντρα μου δλδ γιατί για εμένα είναι ανοιχτό βιβλίο τα ζώα μου και ξέρω πότε κάτι αρχίζει να τα ενοχλεί και πρέπει να το σταματήσω.
Ο μικρός μου πάλι όταν βαριέται τρέχει και "φρουφρουκίζει".Κάνει φρρρρρ δλδ και τρέχει και κυνηγάει τον αέρα μέσα στο σπίτι.

Τελευταία επεξεργασία:
CatLover09, απο τη στιγμη που κανει κχχχχχ το γατι οταν περπατανε στο σπιτι, δε νομιζω οτι προκειται για παιχνιδι.

CatLover09, απο τη στιγμη που κανει κχχχχχ το γατι οταν περπατανε στο σπιτι, δε νομιζω οτι προκειται για παιχνιδι.
Εμένα πολλές φορές ξεφυσάει και κάνει κάτι σαν κχχχ!Είναι από την ένταση της στιγμής την ώρα που παίζει! Πολλές φορές μας έχει τραυματίσει καταλάθος μιας και είναι κοντά 10 κιλά γάταρος,φοβιτσιάρης και ατσούμπαλος!
Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο φίλος,είναι να πάει το γατί για εξετάσεις. Ας αποκλείσουν πρώτα το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι άσχημο.

ειναι 2 ετων στειρωμενος.οταν τα εκλεισε πριν απο ενα μινα αρχισει ολο αυτο.επιτεθηκε σε εναν φιλο που ειχε ξαναδει και μετα ολα οσα σασ γραφω.ειναι μεσα στο σπιτι μονιμα χωρις οπτικη η αλλη επαφη με αλλα ζωα.παντα και με τουσ 2 μεγαλωνε.ειναι επιθεση.δε ξερω για βιντεο καθως εκεινη τη στιγμη δε μπορω να κατσω να βγαλω.αλλα εχτες παλι επιτεθηκε.κοιταζε στα ποδια τον φιλο μου και μετα χχχχ επιθεση φωνες πιο δυνατες αποτι οταν ζευγαρωνουν .θηριο ανημερο.δεν ηταν ποτε ετσι.αλλο μια δυο φορες στα 2 χρονια και αλλο συνεχεια.θα τον παω στον γιατρο αλλα οπως του το περιεγραψα λογικα λεει ειναι συμπεριφορα.αν δεν εχει προβλημα υγειας λογικα θα τον παμε στο χωριο πραγμα που δε θελουμε με τιποτα.τις μισες ωρες ειναι γλυκας τισ μισες ο χειροτερος.δε φανταζεστε ποσο με στεναχωρει :( (σορυ για τυχον ορθογραφικα αλλα εχω συνιθησει στα greeklish και τα εληνικα με δυσκολευουν αφανταστα :) )

Φίλε μου καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περνάτε γιατί κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον γάτο του αδερφού μου πριν κάποια χρόνια..Είναι η εξαίρεση στον κανόνα σίγουρα (και στο λέω ως φανατική γατόφιλη), αλλά δυστυχώς συμβαίνει μάλλον... Μάλιστα ένα θύμα του γατούλη στον οποίο αναφέρομαι ήμουν κι εγώ η ίδια, μου είχε κάνει άσχημη επίθεση στα καλά καθούμενα και είχα καταλήξει βράδυ σε φαρμακείο για αντιτετανικό ορό, κλπ. κι ένας κτηνίατρος μας είχε προτείνει ακόμη και την ευθανασία τότε για τον γάτο... Τελικά κατέληξε σ΄ένα χωριό και μετά από δύο χρόνια χάθηκε...Εύχομαι ωστόσο να βρεθεί μία λύση και να μην αναγκαστείς να τον δώσεις τον δικό σου...Ψαξ΄το όσο μπορείς και κάντε υπομονή μήπως και βρεθεί μία άκρη και συνέλθει, ίσως εμείς τότε δε το ψάξαμε αρκετά :/: Επίσης όταν μιλάω για επίθεση εννοώ πραγματικά να γατζώνεται με νύχια και με δόντια πάνω μου με πολύ επιθετικό τρόπο, κατά τ΄άλλα τα γατιά μου εννοείται ότι πάνω στο παιχνίδι μ΄έχουν γρατζουνίσει ή δαγκώσει, θεωρώ δεδομένο ότι καταλαβαίνουμε τη διαφορά :)

Πρώτη φορά ακούω για περιστατικά επιθετικών σπιτόγατων.
Έχω δουλέψει πάνω σε γάτες και ούτε οι άγριες δεν έκαναν αυτά που περιγράφετε(άντε 1-2 να είχαν τύχει).
Τι να πω. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μια λύση για να βελτιωθεί λίγο η συμπεριφορά του. :hmm:
Κρίμα να καταλήξει αδέσποτος ξαφνικά και άρρωστος(στην καλύτερη), αργότερα. Μιλάμε για γατί που ζει σε σπίτι και δεν γνωρίζει να επιβιώνει έξω.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς άλλαξε η συμπεριφορά του από τη μια μέρα στην άλλη.
Είναι περισσότερο επιθετικός προς τον συγκάτοικο σου ή το ίδιο συμβαίνει και με εσένα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back