Ανευθυνότητα κατ' εξακολούθηση

lucky_cat

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucky_cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αργοστόλι (Κεφαλλονιά). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Μετά από αρκετό καιρό γράφω σχετικά με τη δική μου εμπειρία κακομεταχείρισης ζώων.

Την 1η Ιουνίου "μάζεψα" ένα γατάκι που βρήκα στο πάρκινγκ του σπιτιού που μένω. Ήτα 1 μηνός περίπου και δεν ήταν (τότε) το μόνο γατάκι της γέννας. Σε γειτονικό σπίτι, απ' ότι έμαθα μέρες αργότερα, υπήρχαν άλλα 3 τα οποία οι ιδιοκτήτες προφανώς εγκατέληψαν στη μοίρα τους για 3-4 μέρες τουλάχιστον. Άκουγα νιουρίσματα από τη διπλανή αυλή (με την οποία δεν έχω οπτική επαφή αλλά ούτε και πρόσβαση) για μία ή δύο μερες μετά τη "διάσωση" του δικού μου τα οποία έπαψαν δυστυχώς κατά την 3η μέρα.

Σήμερα έμαθα με σιγουριά ότι το ένα πέθανε και τα άλλα γατάκια "εξαφανίστηκαν" (δηλ. πέθαναν) από τότε, πράγμα που υποψιαζόμουν γιατί τόσο καιρό δεν είδα ούτε άκουσα γατάκι της ίδιας ηλικίας με το δικό μου στη γειτονιά. Μάλιστα το νεκρό γατάκι, απ' ότι μου είπε γείτονας, το έβαλαν σε μία σακούλα που παράτησαν 3 ολόκληρες μέρες δεμένη στα κάγκελα του σπιτιού τους(!).

Παλιότερα είχα δει ότι είχαν δύο σκυλιά που εδώ και μήνες δεν ξανάδα. Ο ίδιος γείτονας ανέφερε ότι το ένα ήταν άρρωστο και έκανε "αιμοπτύσεις" και παρόλο που το τάιζε αυτό αδυνάτιζε. Παρόλο που ο γείτονας τους έκανε παρατήρηση η κατάσταση δεν βελτιώθηκε μέχρι που εξαφανίστηκε μαζί με το δεύτερο σκυλάκι (το οποίο επίσης ήταν αδύνατο και βρώμικο).

Μέχρι σήμερα δηλαδή 5 ζώα (προφανώς)πέθαναν (γιατί μόνο το ένα είδαμε νεκρό) επειδή παραμελήθηκαν. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί όλα αυτά τα ζώα τα μαζεύουν ή τα παίρνουν από άλλους για να τα αφήσουν τελικά... να πεθάνουν στην αυλή τους.

Τι μπορεί να γίνει γι' αυτή την περίπτωση? Υπάρχει κάποιος αρμόδιος στο οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε? Προφανώς σε λίγο καιρό θα υπάρξει και 6ο,7ο,8ο κ.ο.κ...

Το σημαντικότερο πρόβλημα για μία επώνυμη καταγγελία είναι ότι εκτός από το ένα γατάκι, το οποίο υπάρχει άνθρωπος που το είδε νεκρό, όλα τα άλλα ζώα προφανώς ταλαιπωρούνται αλλά κανείς δεν τα βλέπει(είναι μέσα στην αυλή) οπότε και δεν μπορεί να τους καταγγείλει. Επίσης δεν έχει βρεθεί και άλλο νεκρό ζώο γιατί προφανώς είναι πιο προσεκτικοί και τα "ξεφορτώνονται" κρυφά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back