Αντιβίωση ως θεραπεία για ιούς;

• Thread starter Thread starter Lethe
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Lethe

Νεοφερμένο μέλος

Ο Lethe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Διαβάζοντας το θέμα θα ήθελα να πω το εξής (αν και είναι άσχετο το σχόλιο μου με το θέμα οπότε μπορεί να μεταφερθεί σε καταλληλότερη ενότητα) :

Αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση του καλυκοϊού ως φαρμακευτική αγωγή χορηγήθηκε αντιβιοτικό - το stomorgyl καθώς και το ceclor.
Τα αντιβιοτικά αυτού του είδους όμως χορηγούνται για αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων (και τα δυο είναι αντιβιοτικά ευρέου φάσματος για αερόβια και αναερόβια βακτήρια).Μπορεί να χορηγείται προληπτικώς ωστόσο έναντι του συγκεκριμένου λοιμογόνου παράγοντα (ιού) που προκαλεί τη στοματίτιδα δεν είναι αποτελεσματικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αντιβιοτικά αυτού του είδους όμως χορηγούνται για αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων (και τα δυο είναι αντιβιοτικά ευρέου φάσματος για αερόβια και αναερόβια βακτήρια).Μπορεί να χορηγείται προληπτικώς ωστόσο έναντι του συγκεκριμένου λοιμογόνου παράγοντα (ιού) που προκαλεί τη στοματίτιδα δεν είναι αποτελεσματικά.

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό.:hmm:Μήπως χορηγούνται για άλλες πιθανές επιπλοκές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό.:hmm:Μήπως χορηγούνται για άλλες πιθανές επιπλοκές;

Εικάζω ότι χορηγούνται προληπτικά ώστε να μην αναπτυχθεί κάποια βακτηριακή λοίμωξη .
Μήπως όμως συμβαίνει και στις γάτες αυτό που συμβαίνει και στους ανθρώπους κατά τη μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών; Καταστρέφεται η μικροβιακή χλωρίδα με τα αντιβιοτικά και αναπτύσσονται πιο εύκολα μυκητιάσεις πχ. στο στόμα..
Επειδή δεν είμαι κτηνίατρος αναρωτιέμαι λοιπόν υπο το πρίσμα ότι ως θηλαστικά οι γάτες ανοσοβιολογικά μοιάζουν με τους ανθρώπους κατά πόσο ωφελεί ένα αντιβιοτικό χορηγούμενο προληπτικά όταν δεν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη...

Εικάζω ότι χορηγούνται προληπτικά ώστε να μην αναπτυχθεί κάποια βακτηριακή λοίμωξη .
Μήπως όμως συμβαίνει και στις γάτες αυτό που συμβαίνει και στους ανθρώπους κατά τη μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών; Καταστρέφεται η μικροβιακή χλωρίδα με τα αντιβιοτικά και αναπτύσσονται πιο εύκολα μυκητιάσεις πχ. στο στόμα..
Επειδή δεν είμαι κτηνίατρος αναρωτιέμαι λοιπόν υπο το πρίσμα ότι ως θηλαστικά οι γάτες ανοσοβιολογικά μοιάζουν με τους ανθρώπους κατά πόσο ωφελεί ένα αντιβιοτικό χορηγούμενο προληπτικά όταν δεν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη...

Με σχεδόν σιγουριά θα πώ ναι. Καταστρέφετε και η χλωρίδα του εντέρου, με συνέπεια τις διάρροιες κλπ...

ΥΓ. Επίσης η μακροχρόνια χρήση, προκαλεί ανοσία του οργανισμού, στην συγκεκριμένη αντιβίωση, με αποτέλεσμα να μήν έχει καμία επίδραση στην ίαση του πλέον, και στην καταπολέμηση μιας λοίμωξης, να αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε σκεύασμα, και να χορηγούμε ισχυρότερα.
Έχω ρωτήσει Κτηνιάτρους.:hmm:

Αυτό πρέπει να συμβαίνει στα νεογέννητα γατάκια, σε περιπτώσεις που χορηγείται αντιβιοτικό στη μητέρα ή στα ίδια. Είχα διαβάσει ότι οι εκτροφείς που δίνουν αντιβιοτικά στη μητέρα για προληπτικούς λόγους έχουν μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας.
Τα μεγάλα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικά.

Τζούλια, σόρι, δεν είχα δει την απάντησή σου.:redface:
Λέω να μας μεταφέρω.:P

Μετά, με όλη αυτήν την φαρμακολογία θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και την πολιτική του κάθε γιατρού.:hmm:

Άλλοι φορτώνουν τα ζώα, και γεμίζουν τσέπες.
Άλλοι φορτώνουν τα ζώα, για να πιάσουν σίγουρα την αιτία κλπ..
Άλλοι φορτώνουν, γιατί οι μάνες, είναι ιστερικές, και ΚΑΤΙ πρέπει να δώσουν, σώνει και καλά...

κλπ κλπ...:redface:

Δεν ειμαι συγουρη αλλα το

καλυκοϊού ειναι calcivirus ?? διλαδι ειναι ενα upper respiratory infection

Λοιπον, δεν ειμαι γιατρος αλλα φροντιζο περιπου 70 αδεσποτες γατες τα οποια τα περιοσσοτερα τα εχω στειρομενα, εμβολιο τετραπλο και αμπουλες, αλλα επιδι ειπαρχει παντα φαγιτο εκει που τα προσεχο, παντα εχω επισκεπτες

πολλες φορες μαζεβονται αλλα γατακια τα οποια εχουν γριπες και αφου κοιμουντε ολοι μαζι μετα κολανε ενα μετα απο τον αλλο.

Φετος το χειμονα ειχα φτασει σε απελπισια γιατη ηρθανε σε μενα 8 μορουδακια και τα 3 ειταν αροστα, και το ενα ητανε πολυ αγριο και δεν μπορεσα να το πιασο ποτε και μου κολαγε τα αλλα...

3 απο της γατες τους εινα με ronaxan, synulox, baytril, marbocyl, daxrin και τιποτα δεν τους βοηθησε..

Και ερευνιζοντας στο ιντερνετ βρικα οτι χρισιμοποιουν στην αμερικη ενα φαρμακο ανθροπινο που λεγετε Zithromax, εδω ειναι το λινκ -
https://www.users.bigpond.com/drdavid/zithromax.htm

Συγνομι που το λεω αλλα δεν ροτισα το γιατρο επιδη δεν θα ασχολιοταν καν να κοιταξει το κειμενο, του ειχα ξαναπει παλαιοτερα για αλλο φαρμακο ανθροπινο για γατα και το απεριψε αμεσος και το συνγρινε με το synulox παρα ολα οτι το ενεργο συστατικο δεν ειταν το ιδιο....
τελος παντον, πηρα τι προτοβουλια, και σε 2 μερες ειχαν εξαφανιστη της σμιξες και τα φτερνισματα....
Εαν ο γιατρο σας σας ακουη ροτιστε τον για

Για μενα αυτο το φαρμακο ειναι η σοτιρια μου εδω με τα αδεσποτα μου, και ειδικα επιδη ειναι πολλα και να προσεχω ταυτοχρονα 7 αροστα ειναι λιγο δισκολο...

και... σορρυ για την ορθογραφια ! :redface:

Δηλαδή αυτό το φάρμακο είναι μια πιο 'ενισχυμένη' μορφή που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με το vibramicyn, αλλά πιο γρήγορα; Ή δρα μόνο σε περιπτώσεις που πρόκειται για χλαμύδια μονο;

Χμμ καλό ακούγεται... Το βρήκες σε φαρμακείο στην Ελλάδα να υποθέσω, σωστά; Και είναι σιροπάκι;

Δηλαδή αυτό το φάρμακο είναι μια πιο 'ενισχυμένη' μορφή που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με το vibramicyn, αλλά πιο γρήγορα; Ή δρα μόνο σε περιπτώσεις που πρόκειται για χλαμύδια μονο;

Χμμ καλό ακούγεται... Το βρήκες σε φαρμακείο στην Ελλάδα να υποθέσω, σωστά; Και είναι σιροπάκι;

Δεν το ξερω εαν δρα σε πιες περιπτοσεις ακριβος, αλλα εδω ειταν μια γριπι που δεν γιατρεβοτανε με κανενα χαπι απο τα κλασικα, τοτε πρεπει να ειναι κατι ιος αλλος, αλλα επιδι ειναι αδεσποτα, ειναι δισκολο και ολη η διαδικασια, και δεν μπορω να το κανο οικονομικα, και ο γιατρος εδω δεν εχει εργαστιριο, και η θα πιγενανε σε μικροβιολογο που δεν δινει τοσο ακριβες αποτελεσματα για γατες, η θα σταλουν αθηνα (αλλα λεφτα)
και προσπαθο να βοηθησο οπος μπορω...

Ειναι σε χαπι 250μγ και εμενα μου το κοβει το φαρμακοπιο στα 4 για να εινα ακριβες.
δινο 1/4 μια φορα την εβδομαδα, σε γατακι 3 κιλα και πανο, στο λινκ επανο γραφει ακριβος της οδιγιες.
ειναι ενα αντιβιοτικο που εχει περισσοτερο διαρκια ζωης και γιαυτο εινα μια φορα, και μπορουμε να το δοσουμε εως 3 φορες.
εχει και συροπι αλλα μου εινα πολυ ευκολοτερο να δοσο χαπια (μετα απο τοσα πολα εχω τη τελια τεχνικη) και το πιο σιμαντικο εινα πος δεν ξερο πος να βγαλο τη δοσολογια απο υγρο...

Αν το βρώ και εγώ θα το δοκιμάσω, γιατί με κάτι αγρίμια είναι δύσκολο....:hmm:

Σε ευχαριστούμε για τη συμβουλή :) Θα το δοκιμάσω κι εγώ με κάποια αδεσποτάκια.

εχω και εγω παρομοιο προβλημα , ενα γατουλι μαυρο , τον βρηκαμε αυγουστο 2008 με συναχι , μιξουλεσ φτερνισματα κλπ , αρχισε με vibramicin , και πιστεψτε με ακομα αρρωστος ειναι , τα χριστουγενα παρολιγο να τον χασω ,βγαζαμε τις νυχτες αγκαλια , βαλαμε ορο , για πολλες μερες , τσακωνομαστε για να παρει τα χαπια του , για να φαει , για να πιει μια σταγονα , εκτος ελεγχου η κατασταση , μετα καπως συνηλθε και μετα ξανα τα ιδια , τωρα αλλαξαμε γιατρο και μας κανει δυο ενεσεις καθε 15 μερες ειναι λεει ενα αντιβιοτικο συνδυασμενο δεκαπενθημερο , παει πολυ καλυτερα ειμαστε στην τριτη ενεση ,νομιζω οτι ειναι και η τελευταια απο οτι μου ειπε , περιμενουμε να γινει καλα για να τον εμβολιασουμε και να τον στειρωσουμε , να βγει και απο την απομονωση το ζωντανο που βλεπει τον κηπο ενα χρονο τωρα απο το παραθυρο ..και υποψιν ο πρωτος γιατρος καπου 500 ε και κινδυνευσαμε τωρα πληρωνουμε 10 ευρω για την καθε ενεση και το ονομα αυτου ορφεας μια και πηγε στον αλλο κοσμο και γυρισε :up:

Αχ μωρε την ψυχούλα :( Τουλάχιστον τώρα είναι καλά! :up:

Και ερευνιζοντας στο ιντερνετ βρικα οτι χρισιμοποιουν στην αμερικη ενα φαρμακο ανθροπινο που λεγετε Zithromax, εδω ειναι το λινκ -
https://www.users.bigpond.com/drdavid/zithromax.htm

Μετά απο μια μικρή έρευνα, και συζήτηση με έναν Κτηνίατρο... (θα ρωτήσω και άλλους) σχετικά με το παραπάνω σκεύασμα, πήρα την παρακάτω απάντηση.

Είναι αποτελεσματικό ΜΟΝΟ με τα χλαμύδια. Θέλει ΠΟΛΥ προσοχή στην δοσολογία, αλλιώς μπορεί να έχουμε απώλεια του γατιού.

Δικιά μου σκέψη τώρα, τί θα γίνει άν το άγριο άπιαστο γατί δεν έχει χλαμύδια ή/και έχει και κάτι άλλο, ρινοτραχ/ή καλοκοϊο πχ....
Θα συνεχίσω την έρευνα και τις ερωτήσεις.:)

Χμ, κρίμα.. Αν και εφόσον είναι 1/4 του χαπιού μια φορά την εβδομάδα, για ενήλικη γάτα, υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις όπου άλλα αντιβιωτικά δεν έχουν αποτέλεσμα για μήνες...

Ευχαριστώ που το ψάχνεις.

Μετά απο μια μικρή έρευνα, και συζήτηση με έναν Κτηνίατρο... (θα ρωτήσω και άλλους) σχετικά με το παραπάνω σκεύασμα, πήρα την παρακάτω απάντηση.

Είναι αποτελεσματικό ΜΟΝΟ με τα χλαμύδια. Θέλει ΠΟΛΥ προσοχή στην δοσολογία, αλλιώς μπορεί να έχουμε απώλεια του γατιού.

Δικιά μου σκέψη τώρα, τί θα γίνει άν το άγριο άπιαστο γατί δεν έχει χλαμύδια ή/και έχει και κάτι άλλο, ρινοτραχ/ή καλοκοϊο πχ....
Θα συνεχίσω την έρευνα και τις ερωτήσεις.:)

Καλο ειναι που μπορειτε να ροτισετε και να παρετε περισσοτερες απαντισεις, οπος ειπα... εδω δεν βριστο ακρι με το γιατρο... για τη δοσολογια το ξερο, γιαυτο ζιτισα να μου το κοβουν στο φαρμακειο, και μονο σε ενηλικες. Τωρα ισος η γατες εδω που δεν γιατρευοτανε με τιποτα ειχανε chlamydia εκτος εαν ειταν κατι αλλο, δεν ξερω...οποια διποτε αλλη ενημεροση ειναι καλοδεχουμενη :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back