chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα..
Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με δύο συγκάτοικους στην πολυκατοικία μας..κ ο λόγος,(?!) επειδή όλοι εμείς, οι υπόλοιποι ένοικοι,ταίζουμε 3 μικρά γατάκια (40 ημερών) που είχαν εγκαταληφθεί από τη μητέρα τους.
Ιδού η απορία..
Έχουν δικαίωμα να μας απαγορεύουν να τα ταίζουμε κ με το έτσι θέλω να πέτανε τα μπολάκια με το φαγητό τους ?
Υπάρχει κάποιος νόμος που να μας προστατεύει κ αν μπορείτε να με ενημερώσετε γενικά πάνω σε τι επιτρέπεται κ τι όχι??
Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο εσείς με συγκάτοικους σας κ εάν ναι, πως βγάλατε άκρη,ειλικρινά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
♦ Η σίτιση των αδέσποτων δεν απαγορεύεται από το νόμο . Η σίτιση των αδέσποτων δεν απαγορεύεται σε καμία περίπτωση. Υπάρχει μάλιστα και αντίστοιχη αθωωτική απόφαση από το Πρωτοδικείο της Πάτρας (12/9/2003) για άτομο στο οποίο έγινε καταγγελία για το θέμα αυτό. Αντίθετα επιβάλλεται από την εθνική νομοθεσία που προστατεύει την ευημερία των ζώων. Βέβαια θα πρέπει να φροντίζουμε για την καθαριότητα των χώρων όπου ταΐζονται τα ζώα γιατί αλλιώς προκαλούνται προβλήματα με τους περίοικους τα οποία μπορεί να προκαλέσουν περιστατικά δηλητηριάσεων.
Ως εκ τούτου και απ' ότι καταλαβαίνουμε όλοι μας, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η σίτιση των αδέσποτων. Το άρθρο, είχε δημοσιευτεί πριν από λίγο καιρό στην Ελευθεροτυπία. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και εδώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η νομοθεσία προβλέπει το εξής: "απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.)." Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς. Αν όμως τα γατάκια δεν "ανήκουν" σε κάποιον ένοικο τότε θεωρούται αδέσποτα. Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο είτε δεν έχει κατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή του συνοδού του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη ή τον έλεγχο ιδιοκτήτη ή συνοδού.
Από αυτά που μας γράφεις καταλαβαίνω πως τα γατάκια είναι στην ουσία αδέσποτα. Σε κάθε περίπτωση (είτε είναι συντροφιας είτε αδέσποτα) δεν έχουν δικαίωμα να σου απαγορεύουν να τα ταίζεις, ούτε να σου πετάνε τα μπολάκια με το φαγητό, μιας και αυτά είναι στην ιδιοκτησία σου. Και αν με οποιονδήποτε τρόπο βλάψουν τα γατάκια αυτό συνιστά φυσικά κακοποίηση.
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα γατάκια είναι αδέσποτα,μένουν στον κήπο της πολυκατοικίας,στην πίσω μεριά του που είναι κάπως προστατευμένη (είναι τεράστιος ο κήπος με γκαζόν).
Όλοι οι ένοικοι τα ταίζουμε κ τους κρατάμε συντροφιά. Αυτοί οι δύο,που δημιουργούν το πρόβλημα, ισχυρίζονται οτί τα γατάκια βρωμίζουν το χώρο κ οτι καταστρέφουν το γκαζόν,κάτι το οποίο φυσικά κ δεν ισχύει.Όλοι προσέχουμε κ κρατάμε το χώρο καθαρό κ αυτά τα καημένα δε βρωμίζουν καθόλου, ακόμα κ την ανάγκη τους την κάνουν σε μέρος που δεν ενοχλεί καθόλου.
Η συμπεριφορά αυτών των δύο είναι τραμπούκικη γενικότερα, σε όλα τα θέματα, όχι μόνο με αυτό των γατιών..αλλά τέλος πάντων.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Επιπλέον θα σας συμβούλευα να ψάξετε σπίτια που επιθυμούν να τα υιοθετήσουν ενόσω είναι μικρά και πριν χειμωνιάσει.
jeannete
Νεοφερμένο μέλος
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σπίτι τους ψάχναμε εξαρχής. Για το ένα βρέθηκε,το πήρε ένας γείτονας!!!!!
Για τα άλλα δύο ψάχνουμε ακόμα..Έχει βέβαια ενδιαφερθεί κάποιος κ για τ'άλλα δύο αλλά δε βλέπω να γίνεται τίποτα.
Σκεφτόμουν να φιλοξενήσω τ' άλλα δύο μέχρι να βρεθεί κάποιος, αλλά ήδη φιλοξενώ ένα μικρό αδέσποτο που βρήκα πριν μέρες (έχω βάλει κ αγγελία εδώ)
Κάτι άλλο που διαπίστωσα σήμερα..πρέπει να έχουν ψύλλους. Μπορούμε να τα ψεκάσουμε εμείς ή πρέπει να το κάνει κτηνίατρος?
Μετά τον ψεκασμό,επειδή θα μένουν έξω, υπάρχει περίπτωση να ξανακολλήσουν? Γιατί έχω ακούσει να συμβαίνει κ αυτό. Όντως ισχύει?
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
τι μου λες τωρα για τους γειτονες,ποναει το θεμα!!εγω ευτυχως ζω σε γατογειτονια,ολοι αγαπαμε τις γατες κι εχει ο καθενας απο 5 τουλαχιστον,ομως ενας γειτονας,ηλικιωμενος,καρκινοπαθης χρονια τα εξοντωνει τα καημενα,δεν τον εχω δει εγω προσωπικα ποτε,τον εχουν δει αλλοι.
ευχομαι να μην τον δω,γιατι δε θα λυπηθω ουτε τα χρονια,ουτε την αρρωστια του.ενας ειναι και σκοτωνει ποσα καθε χρονο,τις δικες μου γατες τις εκπαιδευω να τρωνε μονο απο δυο ατομα,απο συγκεκριμενο μερος,κι απ το χερι μου αν ειναι δυνατον.κι ισως γιαυτο το λογο ειναι αγριος με τους ξενους ο μεγαλος μου γατος,καλλυτερα αγριος και ζωντανος ομως.καλη τυχη στα γατακια σου,να εχεις τον νου σου ομως και καλου-κακου,ατροπινη στο ψυγειο,αν συμβει κατι χτυπα ξυλο!
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τους γείτονες..απηύδησα πια! Ψάχνουν να βγάλουν την αρρώστια-μαυρίλα που έχουν μέσα τους με κάθε τρόπο κ στον καθένα που θα βρεθεί μπροστά τους. Όρεξη να 'χεις να τσακώνεσαι..Υπάρχουν κ αυτοί οι ''άνθρωποι'', τι να κάνουμε..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool