Αντιπαρασιτικό σπρέυ για εξωπαράσιτα

keramidogatos

Νεοφερμένο μέλος

Ο keramidogatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Μπορω να χρησιμοποιησω το Antiparasit Spray permethrin 2% της Tafarm σε γατακια 5 εβδομαδων? Το χρησιμοποιει κανεις αλλος?

Επισης θελω να ρωτησω και κατι αλλο ασχετο. Μεσα σε ενα βραδυ εξαφανιστηκε μονο το ενα απο τα 5 γατακια απο το κουτι που τα ειχε η μητερα τους. Δεν υπαρχει πουθενα αλλου στο χωρο καθοτι ειναι περιφραγμενος. Η γατα δεν τα εχει σηκωσει ποτε, και αν και θεωρειται ενστικτο πιστευω πως σε αυτην δεν εχει βγει ακομη. Τι μπορει να εχει γινει? Ηταν υγιεστατο μεχρι χθες που το ειδα τελευταια φορα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το ξέρω το σπρέυ...:redface:

Για το γατάκι πολλά μπορεί να έγιναν. Μπορεί να το έφαγε η ίδια η μάνα.. άλλη μεγάλη γάτα.. ή αν υπάρχει η δυνατότητα να βγεί ή να μπεί ξένη γάτα... το ίδιο ή και να το έκλεψε.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να το εφαγε η μητερα του???? Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο... Γιατι να το φαει? Ηταν ζωντανο και υγιεστατο. Κι αν ειναι τετοια γιατι δεν εφαγε και τα αλλα? Για αλλη γατα σκεφτηκα κι εγω, ισως καποιο αρσενικο διοτι εχω ακουσει οτι τα αρσενικα μπορει να το κανουν αυτο για να ερθει πιο συντομα η γατα στον επομενο οιστρο. Υπαρχει αλλη μια θηλυκια απο την πισω πλευρα του τοιχου καθως βρισκονται σε ακαλυπτο χωρο πολυκατοικιας. Ειχε 3 γατακια αλλα τωρα τα εχει σε σημειο που δεν τα βλεπω. Τωρα που το λες απο χτες νιαουριζει επιμονα ενα γατακι απο την δικια της την πλευρα. Μεχρι τωρα τα μωρα της ηταν πολυ ησυχα. Υπαρχει περιπτωση να της το εκλεψε? Και γιατι να το κανει αυτο? Ρωτησα μια κυρια απο το απεναντι μπαλκονι αν βλεπει ποιο γατακι κλαει και τι χρωμα ειναι και μου ειπε οτι δεν μπορουσε να διακρινει διοτι ηταν μεσα στα φυτα απο ενα παρτερι.:hmm:

Πολλά κάνουν οι μάνες γάτες και οι πατέρες ή άλλα αρσενικά που για την δική μας λογική δεν στέκουν.:(
Άνετα μπορεί να φάει μάνα τα παιδιά της, είτε γιατί είναι άρρωστα ή νεκρά για να κρύψει την οσμή απο άλλα αρπακτικά, είτε γιατί είναι άσχετη.. και δεν ξέρει τι έχει γίνει με την γέννα.

Μπορεί να τα μετακομίζει και η ίδια η μάνα αλλού.. και να της έπεσε.. μπορεί να μην έχει άλλο γάλα, μπορεί κάτι να την τρόμαξε... γενικά δεν το βλέπω και για το ιδανικότερο σημείο να έχει γεννήσει γάτα..

Άρα απο ότι περιγράφεις ΔΕΝ είναι περιφραγμένο το μέρος.. και πιθανότατα το μικρό κλάπηκε ή φαγώθηκε. Και εφόσον παραμένουν εκεί κινδυνεύουν και τα άλλα...

Και απο ότι κατάλαβα έχεις και πολλές γάτες που γεννοβολάνε...:/:

Ταιζω τις γατες της γειτονιας. Δυστυχως δεν μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα για να στειρωσω ολες τις αδεσποτες γατες της γειτονιας. Φροντιζω μονο να εχουν φαγητο και καθαρο νερο. Αυτη ειχε γεννησει μεσα στα χορτα και επειδη ηταν η πρωτη της φορα τα αφησε εκει ακομη και μεσα στη βροχη. Οι διαχειριστες της οικοδομης ηθελαν να τα πεταξουν στα σκουπιδια κι εδωσα μαχη γι αυτα τα γατακια. Τα μαζεψα εγω απο το παρτερι και τα εβαλα σε ενα κουτι και εκει και παρεμειναν με τη συμφωνια να τα παρω μολις μπορεσουν να φανε μονα τους. Η μητερα τους δεν ειχε προβλημα που της τα μετεφερα αφου ηταν εκει για 2 εβδομαδες. Ειχα βρει σπιτια σε ολα τα γατακια απο τα οποια το τελευταιο πηγε χτες το βραδυ. Τα πηρα ολα χτες που ειδα οτι ελειπε το ενα. Απλα ειχα την περιεργεια να ρωτησω τι μπορει να εχει συμβει. Eπισης ο χωρος ειναι προστατευμενος δηλαδη η πορτα κλειδωνει και κλειδι εχουν αλλοι 2 ανθρωποι που δεν το πηραν. Μονο γατες μπορουν να φτασουν εκει, πηδωντας πανω απο τον τοιχο.

Τελευταία επεξεργασία:
Κατάλαβα... και μπράβο για όσα κάνεις.:/:
Δυστυχώς το να ταίζουμε (μόνο) τις αδέσποτες γάτες τις βοηθάμε έμμεσα στο να γεννάνε 2 και 3 φορές τον χρόνο εφόσον υπάρχει πληθώρα τροφής. :worry: Στην φύση όπου η τροφή είναι δυσεύρετη όσες άγριες γάτες ζούν σε τέτοιο περιβάλλον γεννάνε μόνο αν έχουν τροφή και ασφάλεια και 1-2 φορές τον χρόνο.

Η δική μας παρέμβαση... και η αγάπη μας τις κάνει και αλλάζουν ρυθμούς.

Εαν θέλεις να το ψάξεις για στειρώσεις υπάρχουν φιλοζωικές ή και κτηνίατροι με πολύ καλές τιμές. Και πίστεψέ με, είναι πολύ πιο οικονομικό να δώσω 50ε και να στειρώσω ένα θηλυκό, παρά να ταΐζω 7-8 γατιά απο το ένα θηλυκό, και σε 6 μήνες να ξαναγεννήσει και η μάνα και τα θηλυκά μικρά. Τα καλά σπίτια είναι πολύ δυσεύρετα... σπίτια που θα στειρώσουν και αυτά το γατάκι όταν έρθει η ώρα.. και δεν θα το εγκαταλείψουν τον Αύγουστο για διακοπές και όλα τα άλλα τραγελαφικά που ακούμε..:/:

Γιατί δεν δοκιμάζεις το Frontine spray;;

Εάν είναι το παρακάτω σπραυ
https://katoikidio.skroutzstore.gr/p.Antiparasit-Spray-permethrin-2.184132.html γράφει καθαρά ότι είναι για ΣΚΥΛΟΥΣ. Άρα δεν κάνει ούτε για γατάκια ούτε και για γάτες....:/:

Οποιοδήποτε σπρέυ, πρέπει να γράφει ότι είναι για γάτες. Και αν είναι, θα λέει και απο πόσο μικρό γατάκι μπορούμε να το βάζουμε.:redface:

Οκ, ευχαριστω! Ρωτησα διοτι πολλες φορες τα φαρμακα που χρησιμοποιουνται στα σκυλια χρησιμοποιουνται τα ιδια και στις γατες. :redface: Tουλαχιστον ετσι εχω ακουσει.

Είναι σωστό, γιατί σε αυτά τα σκευάσματα το αναγράφει κιόλας ότι είναι και για τα 2.;)

Εφόσον δεν το γράφει ή γράφει μόνο το ένα είδος, εννοείτε ότι για το άλλο δεν κάνει.

Κατάλαβα... και μπράβο για όσα κάνεις.:/:
Δυστυχώς το να ταίζουμε (μόνο) τις αδέσποτες γάτες τις βοηθάμε έμμεσα στο να γεννάνε 2 και 3 φορές τον χρόνο εφόσον υπάρχει πληθώρα τροφής. :worry: Στην φύση όπου η τροφή είναι δυσεύρετη όσες άγριες γάτες ζούν σε τέτοιο περιβάλλον γεννάνε μόνο αν έχουν τροφή και ασφάλεια και 1-2 φορές τον χρόνο.

Η δική μας παρέμβαση... και η αγάπη μας τις κάνει και αλλάζουν ρυθμούς.

Εαν θέλεις να το ψάξεις για στειρώσεις υπάρχουν φιλοζωικές ή και κτηνίατροι με πολύ καλές τιμές. Και πίστεψέ με, είναι πολύ πιο οικονομικό να δώσω 50ε και να στειρώσω ένα θηλυκό, παρά να ταΐζω 7-8 γατιά απο το ένα θηλυκό, και σε 6 μήνες να ξαναγεννήσει και η μάνα και τα θηλυκά μικρά. Τα καλά σπίτια είναι πολύ δυσεύρετα... σπίτια που θα στειρώσουν και αυτά το γατάκι όταν έρθει η ώρα.. και δεν θα το εγκαταλείψουν τον Αύγουστο για διακοπές και όλα τα άλλα τραγελαφικά που ακούμε..:/:

Eχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες. Αλλα οταν μαζευονται κατω απο το μπαλκονι μου και νιαουριζουν δεν μπορω να ις αγνοησω.:redface: Ισως οταν θα εχω δουλεια και μεγαλυτερη οικονομικη ανεση να την στειρωσω τουλαχιστον αυτη διοτι η αλλη οπως καταλαβα ανηκει στη γειτονισσα. :/: Δεν μπορω να πιασω την ξενη γατα να την στειρωσω και δεν την ξερω καθολου την κυρια για της μιλησω.

Εχω ομως καποια ιδιαιτερα νεα που δεν καταλαβαινω. Ειχα παρει τα 4 γατακια πριν 7 μερες περιπου. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση που χτες η γατα ξαναζητουσε αρσενικο. Οι επιδοξοι γαμπροι εχουν κανει την εμφανιση τους και ο ενας ειδικα δεν την αφηνει ησυχη. Σημερα το πρωι ακουσα νιαουριζματα μωρου. Βγηκα εξω και ειδα το γατακι που ειχε χαθει ξαφνικα μεσα απο το κουτι (απο το οποιο δεν μπορουσε να βγει μονο του) μια εβδομαδα πριν να ειναι εκει και να φωναζει. Η μαμα του αμεσως το αναγνωρισε και το πηρε κοντα της. Εγω περιμενα να μην το δεχτει πισω μετα απο τοσες μερες. Ξεκινησε λοιπον και παλι το θηλασμο κι ενω χτες ζευγαρωσε, σημερα επιτιθεται με μανια στους γατους και τους διωχνει λογικα προστατευοντας το μωρο της. Ελπιζω μονο να μην εχει συλλαβει απο το χθεσινο ζευγαρωμα. Ολα τα γατακια πηγανε στα σπιτια που τους βρηκα, δεν θα τα πεταξουν, ειναι ανθρωποι γνωστοι μου και πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη κι οτι δεν θα με διαψευσουν. Ολα σχεδον εκτος απο ενα πηγανε σε σπιτια με αυλη και ζουνε και μεσα και εξω. Μονο το ενα, το θηλυκο πηγε σε διαμερισμα και η κυρια που το πηρε ειναι διατεθιμενη να την στειρωσει αργοτερα. Τωρα θα προσπαθησω να βρω σπιτι και στην τελευταια μικρη που χαθηκε και επεστρεψε.

Θα ηθελα επισης να ρωτησω ποσες ημερες διαρκει ο οιστρος ενος θηλυκου και ποιες ημερες ειναι οι πιο πιθανες να συλλαβει? Διαβασα καπου οτι ειναι μεταξυ 4-10 ημερων ισχυει?

Ο Οίστρος της γάτας είναι πολύ ασταθές πράγμα...
Κανονικά στην πραγματική φύση οι γάτες έχουν οίστρο 2 φορές τον χρόνο... σε περίπτωση αφθονίας τροφής μπορεί να γεννάνε και 3 και 4 φορές τον χρόνο....

Επίσης εαν μια μάνα γεννήσει, μπορεί να της έρθει καπάκι οίστρος και να ξαναγεννήσει σε 2 μήνες. Ειδικά αν της έχουν αφαιρεθεί τα μικρά της πρώτης γέννας.. με την βία ή τα σκοτώσει αρσενικό. (που γιαυτό τον λόγο και τα σκοτώνει, για να ξαναζευγαρώσει αυτός με την γάτα και να κάνει δικά του παιδιά..)

Ο Οίστρος μπορεί να είναι "κρυφός" ειδικά εαν η γάτα είναι νεαρή.. να μην φανεί δηλ κάν ότι η γάτα θέλει άνδρα.. να ζευγαρώσει, και να το καταλάβουμε όταν φουσκώσει...

Επίσης μπορεί να είναι μικρής διάρκειας εφόσον ζευγαρώσει η γάτα, σταματάει...ή να διαρκεί για μέρες... μέχρι να ζευγαρώσει. Εαν δεν ζευγαρώσει, θα της ξανάρθει πολύ σύντομα πάλι, και ξανά και ξανά... μέχρι να ζευγαρώσει.

Δεν υπάρχουν στάνταρ επικίνδυνες μέρες....ποικίλουν πολύ.. για να μπορείς να πείς ότι η γάτα δεν έμεινε ή έμεινε έγκυος. Μόνο με υπέρηχο μπορεί να φανεί.. και σε λίγο καιρό.

Εαν η γάτα είναι σε οίστρο μόλις ζευγαρώσει θα γίνει και η ωορρηξία.. και θα κάνει ωορρηξία όσες φορές ζευγαρώσει, με όσα αρσενικά και να πάει... Όσο "ζητάει" σημαίνει ότι ακόμα έχει...
Γιαυτό και τα παιδιά είναι απο πολλά αρσενικά....
Μόλις τελειώσουν τα αυγά και έχει γίνει η γονιμοποίηση... θα διώχνει πλέον η γάτα τα αρσενικά. Και θα έχει τελειώσει και ο οίστρος...
Στα λέω πολύ απλά...

ΓΙα πιο επιστημονικά δες το παρακάτω
https://www.vetmed.gr/showprodlist.asp?catid=184

Τώρα για την γάτα σου,
εφόσον ΔΕΝ είχε πλέον γατάκια ήρθε σε οίστρο και ζευγάρωσε, (πολύ φυσιολογικά) έχει μείνει μάλλον έγκυος. Σε 2 μήνες αν την αφήσεις και δεν την στειρώσεις θα γεννήσει πάλι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να θηλάζει μικρά και να κυοφορεί άλλα...

Παιδιά, για το αντιπαρασιτικό ήθελα να ρωτήσω, προχθες πέθανε το μικρό μου το γατάκι (5 εβδομάδων) που του είχα μαζέψει από το δρόμο πριν 10 μέρες (τα έχω γράψει και αλλού) και έχω πολλές ενοχές ότι κάτι δεν έκανα καλά γιατί το γατί είχε ανανήψει τις πρώτες μέρες, έτρωγε και έπαιζε. Τώρα σκέφτομαι μήπως φταίει το αντιπαρασιτικό που του έβαλε ένας που το πήγα ο οποίος έχει πετ σοπ αλλά δεν έχω ακόμα διαλευκάνει αν είναι κτηνίατρος ή όχι, στην κάρτα του δε γράφει κτηνίατρος αλλά στο ιντερνετ γράφει μερικά άρθρα για ζωάκια και υπογράφει κτηνίατρος, έψαξα και στον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο να βρω το όνομά του αλλά δεν το βρήκα (αλλά ούτε και το όνομα μιας άλλης η οποία είναι σίγουρα κτηνίατρος και το ξέρω καλα), λοιπόν αυτός όταν του είπα ότι έχει πάνω του ένα ψύλλο και μήπως χρειάζεται αντιπαρασιτικό να μου δώσει μου είπε ότι δεν κάνει να βάλω στο μικρό γατάκι και να του το πάω να του βάλει αυτός, και έτσι έγινε το πήγα και του έβαλε λίγο στη γούνα του, ήταν μεσημέρι, την επόμενη μέρα το βράδυ το γατί παρουσίασε μεγάλη δύσπνοια ήταν να το λυπάσαι. Λέτε να έχει σ΄χεση με το αντιπαρασιτικό τελικά ; Με έχουν φάει οι τύψεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω τι να σου πω, συνήθως όλα τα σπρέυ και τα φάρμακα γράφουν στις οδηγίες τις ηλικίες στις οποίες ενδείκνυται και αν επιτρέπεται σε γατάκια ή όχι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μονη περιπτωση να ειμαστε σιγουροι..για τα φαρμακα..ειναι οταν τα παιρνουμε ΜΟΝΟ απο κτηνιατρο.Σε πετ σοπ,δεν υπαρχει περιπτωση να εμπιστευτω κανεναν..δεν μπορω να διαπιστωσω αν οντως ειναι κτηνιατρος.Στην ελλαδα,εισαι οτι δηλωσεις...δυστυχως ελεγχοι..ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back