Αντιπαρασιτικό spray για γάτες

stavrosv52

Νεοφερμένο μέλος

Ο Σταύρος Βιρβιδάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 73 ετών και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Εχω μια ντουζίνα αδέσποτες που ταΐζω και πρόσεξα ότι κάποιες έχουν τσιμπούρια. Επειδή δεν έιναι εύκολο να τις πιάσω και να τις κρατήσω για ώρα προκειμένου να βάλω την αμπούλα Frontline στο σβέρκο, αναρρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο spray για την περίπτωση. Αν μάλιστα είναι και ποιό οικονομικό απο το frontline, ακόμα καλύτερα.
Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το frontline κυκλοφορεί και σε σπρέυ!!!! Για τους ψύλλους όμως πρέπει το ζώο να γίνει λούτσα για να είναι αποτελεσματικό. Για τα τσιμπούρια πάλι, μπορείς να ψεκάσεις στο σημείο που είναι το τσιμπούρι, αν βέβαια μπορείς να στοχεύσεις τόσο καλά ακριβώς πάνω στο τσιμπούρι!! Για μένα ας πούμε είναι πιο εύκολη η αμπούλα! Τη ρίχνω πιο γρήγορα (την πιέζω με δύναμη) πάνω στο ζώο απ' ότι το σπρέι και έχει και αποτέλεσμα!Έχω μια αμφιβολία κατά πόσο το frontline είναι αποτελεσματικό για τα τσιμπούρια! Το stronghold είναι σίγουρα αποτελεσματικό, αλλά κυκλοφορεί μόνο σε αμπούλα! Μια πιο παλιά μέθοδος είναι να ρίξεις οινόπνευμα πάνω στο τσιμπούρι και να το πιάσεις να το τραβήξεις, όχι σα να βγάζεις καρφί, αλλά σα να βγάζεις βίδα!! Βέβαια αυτό δε γίνεται αν το ζώο δεν πιάνεται! Σε μπέρδεψα; Σόρυ! Πάντως με οποιοδήποτε τρόπο αξίζει να προσπαθήσεις, γιατί τα τσιμπούρια είναι ιδιαίτερα δολοφονικά και πρέπει τα ζώα να απαλλαγούν από αυτά όσο το δυνατόν γρηγορότερα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. :)

Σου εύχομαι καλη και γρήγορη αποπαρασίτωση.

το frontline δεν είναι πολύ αποτελεσματικό. αν και λέει κάθε τρεις μήνες πάνω η κτηνίατροςμου βάζει κάθε έναν και καμιά φορά έχω ψυλλους και μια φορά έφερα κι ένα τσιμπούρι μέσα

Ευχαριστώ πολύ. Μήπως ξέρεις αν υπάρχει άλλο spray πλην του frontline?

ΥΓ. Με την άδειά σου, "έκλεψα" την υπογραφή σου που μου άρεσε πολύ..

Δεν πειράζει για την υπογραφή!
δες εδώ:
https://katoikidio.skroutzstore.gr/c.Gia-Exoparasita.70206.html

Γεια σας είμαι ο Michel..και είμαι 1μιση μηνών και έχω ψηλούς..η μανούλα μου( όχι η πραγματική αλλα η κοπέλα που με φροντίζει) μου έβαλε μια αμπούλα για τους ψηλούς..και αυτοί δεν λένε να φύγουν. Τι να κάνει για να φύγουν επιτέλους? πείτε μου σας παρακαλώ να νιαουρίσω και να τις εξηγήσω!!!!:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημερα και καλωσηρθες.:)
Εντυπωση μου κανει που δεν εφυγαν.Τι αμπουλα εβαλες; Ποσος καιρος περασε απο τοτε που του την εβαλες;

Παιδιά Καλημέρα.
Έχω και γω μερικές απορίες, πρόσφατα βρήκα ένα γατάκι στην αυλή και αποφάσισα να το κρατήσω, αλλά μιας και ΔΕΝ είχα ποτέ κατοικίδιο, έχω εξαιρετικά πολλές απορίες.
Μία από αυτές: Αγόρασα από τον κτηνίατρο ένα σπρέι ονόματι EFFIPRO και μου είπαν ότι είναι για εξωτερική αποπαρασίτωση της γάτας.
Να την ψεκάσω ή παίζει να γλυφτεί μετά και να μου πάθει κάτι?
Ξέρω ίσως ακούγεται χαζή η ερώτηση μου αλλά ελπίζω να με συγχωρέσετε λόγο άγνοιας....

Καλημερα.Δεν ακουγεται καθολου χαζη η ερωτηση.Οντως πολλες φορες γλυφονται μετα..τωρα για να παθει κατι...εχει σημασια το φαρμακο.Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ακουσει ποτε.Γιατρος στο εδωσε..ή πετσοπας;

Καλημέρα:clapup:
Γιατρός με δικό του petshop.:hmm:
την ψέκασα και οκ ακόμη ζει :-) τις δίνω και μια κρέμα για τα σκουληκάκια και την άλλη εβδομάδα θα την πάω για check up εμβόλια κτλ, γιατί μου ήρθε απότομα η υιοθεσία και με χτύπησε σε χρηματοδοτικό κενό.:hmm:
Άσε μέσα στο άγχος είμαι γιατί δεν ξέρω την τύφλα μου!!!!!:redface:

καήσπέρα και να χαιρεσαι το νεο μέλος.... όσο για το φαρμακο αφου στο συστησε ο κτηνιατρος και προοριζεται για γάτες σίγουρα δεν θα υπαρχει πρόβλημα!!!

Καλησπέρα παιδιά!
Εγώ εδώ τρία μηνάκια περίπου ταΐζω μια γάτα που κυκλοφορεί γύρω από το σπίτι μας, τη χτενίζω, δεν έχω καταφέρει ακόμη να την πάω σε κτηνίατρο, διότι υποπτεύομαι πως με τα τόσα θεματάκια που έχει πάνω της (φαίνεται ότι είναι μεγάλη σε ηλικία) θα μου φύγει μια περιουσία...
το τελευταίο που προέκυψε είναι το εξής: παρατήρησα καθώς την είχα αγκαλιά, στην άσπρη μπλούζα μου ένα σωρό ζουζουνάκια, χρώματος μπεζ, που, ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ φαινόντουσαν με γυμνό μάτι! Στην αρχή νόμισα πως είναι σκόνη, αλλά μετά παρατήρησα πως κινούνται! Σε συνδυασμό δε με το απίστευτο ξύσιμό της, σχεδόν σιγουρεύτηκα... δεν ξερω σίγουρα εάν είναι ψύλλος, παρόλα αυτά, ψάχνοντας, βρήκα μια σπιτική παρασκευή αντιψυλλικού, με λεμόνι και ξίδι. Είναι η 4η μέρα τώρα που της το βάζω και παρατηρώ ξύσιμο, λίγο λιγότερο όμως.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: μπορώ να αγοράσω κάποιο αντιψυλλικό, ή κάτι που να απευθύνεται σε παράσιτα γενικότερα, πριν τη δει ο γιατρός; αυτό φοβάμαι ότι αργεί λίγο... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα παιδιά!
Εγώ εδώ τρία μηνάκια περίπου ταΐζω μια γάτα που κυκλοφορεί γύρω από το σπίτι μας, τη χτενίζω, δεν έχω καταφέρει ακόμη να την πάω σε κτηνίατρο, διότι υποπτεύομαι πως με τα τόσα θεματάκια που έχει πάνω της (φαίνεται ότι είναι μεγάλη σε ηλικία) θα μου φύγει μια περιουσία...
το τελευταίο που προέκυψε είναι το εξής: παρατήρησα καθώς την είχα αγκαλιά, στην άσπρη μπλούζα μου ένα σωρό ζουζουνάκια, χρώματος μπεζ, που, ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ φαινόντουσαν με γυμνό μάτι! Στην αρχή νόμισα πως είναι σκόνη, αλλά μετά παρατήρησα πως κινούνται! Σε συνδυασμό δε με το απίστευτο ξύσιμό της, σχεδόν σιγουρεύτηκα... δεν ξερω σίγουρα εάν είναι ψύλλος, παρόλα αυτά, ψάχνοντας, βρήκα μια σπιτική παρασκευή αντιψυλλικού, με λεμόνι και ξίδι. Είναι η 4η μέρα τώρα που της το βάζω και παρατηρώ ξύσιμο, λίγο λιγότερο όμως.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: μπορώ να αγοράσω κάποιο αντιψυλλικό, ή κάτι που να απευθύνεται σε παράσιτα γενικότερα, πριν τη δει ο γιατρός; αυτό φοβάμαι ότι αργεί λίγο... :(
Μπορεις, εγω λεω στην κτηνιατρο μου "θελω εξωτερικη αποπαρασιτωση για μια αδεσποτη γατουλα π.χ. θυληκια, περιπου δυο χρονων, αστειρωτη και γενικα οτι αλλα πραγματα γνωριζω για την γατα. Και η κτηνιατρος μου δινει παντα το καταλληλο, γιατι δεν ειναι παντα δυνατον να δει το συγκεκριμενο γατι, ασε που δεν ειναι σιγουρο πως θα καθησει να το δει η κτηνιατρος. Ισως σε ρωτησει ο κτηνιατρος ποσα κιλα περιπου ειναι, γι' αυτο εχε το νου σου να υπολογισεις περιπου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ! Και δεν σου παίρνει τίποτα;;

Ευχαριστώ! Και δεν σου παίρνει τίποτα;;
Πληρωνω την αξια του αντιπαρασιτικου, μονο αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back