Ult1mat3
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Ξερει κανεις την αντιστοιχια ηλικιας ανθρωπου-γατας??? εννοω π.χ μια γατα 1 χρονου τι ανθρωπινη ηλικια θεωρειται οτι εχει?![]()
για μια γατα 1 ετους νομιζω ειναι περιπου 10-12 ανθρωπινα χρονια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας ότι 1 χρόνος "γατίσιος" αντιστοιχεί περίπου σε 7 "ανθρώπινα" χρόνια. Ωστόσο, δεν ισχύει ακριβώς, γιατί οι ρυθμοί ανάπτυξης των γατιών είναι εντελώς διαφορετικοί από τους ανθρώπινους. Στον ένα χρόνο, η ανάπτυξη της γάτας έχει ολοκληρωθεί και θεωρείται πλέον ενήλικη. Άρα, είναι το αντίστοιχο ενός ανθρώπου 16-18 χρονών. Από κει και πέρα, μέχρι τα 7 τους χρόνια οι γάτες θεωρούνται νεαρές, μέχρι τα 10 ώριμες και από τα 10 και πάνω περνάνε στην "τρίτη ηλικία".Ξερει κανεις την αντιστοιχια ηλικιας ανθρωπου-γατας??? εννοω π.χ μια γατα 1 χρονου τι ανθρωπινη ηλικια θεωρειται οτι εχει?![]()
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω copy/paste εδώ.

@Mia_m: Τελικά φαίνεται ότι ο "μπακαλίστικος" τρόπος υπολογισμού που ανέφερες είναι αρκετά ακριβής, αν και πέφτει έξω στα πρώτα δύο χρόνια.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και είναι όλα πολύ σχετικά, βρήκα [URL="https://
@Mia_m: Τελικά φαίνεται ότι ο "μπακαλίστικος" τρόπος υπολογισμού που ανέφερες είναι αρκετά ακριβής, αν και πέφτει έξω στα πρώτα δύο χρόνια.
Όντως το παρατήρησα κι εγώ
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Αν και είναι όλα πολύ σχετικά, βρήκα εδώ ένα πινακάκι που δείχνει την αντιστοιχία κατά προσέγγιση.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω copy/paste εδώ.
γιατι ομως?προσπαθησα και εγω.
ruko
Διάσημο μέλος
Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις κάτι κομπιουτερίστικα για να βάλεις πίνακα στο σάιτ. Η Μισέλ έχει βάλει οδηγίες, αλλά μου φαίνονται κινέζικα όλα αυτά.(στοίχημα πως, αν το διαβάσει, θα μπει και θα μας πει "Γιατί; Αφού είναι πανεύκολο!")

anabou
Διάσημο μέλος
2^=Cat Years|=Human Years
=1|=15
=2|=20
=3|=25
=7|=45
=10|=58
=15|=78
=20|=98
[/table]
Νομίζω σε γενικές γραμμές τα κατάφερα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
.Εδώ τα εξηγεί η Michelle αναλυτικά. Πάντως αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με HTML ή κάτι παρόμοιο φαίνονται κινέζικα είμαι σίγουρη!
Raisa
Περιβόητο μέλος

Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι ότι κάθε χρόνος ζωής της γάτας αντιστοιχεί σε 7 ανθρώπινα. Φαίνεται πάντως ότι αυτή η αντιστοιχία δεν ευσταθεί.
Οι σωστές αντιστοιχίες χρόνων ζωής της γάτας με χρόνων ζωής του ανθρώπου είναι:
1 χρόνος ζωής της γάτας αντιστοιχεί σε 16 χρόνια ανθρώπου
2 χρόνια σε 24 χρόνια
3 χρόνια σε 28 χρόνια
4 χρόνια σε 32 χρόνια
8 χρόνια σε 48 χρόνια
12 χρόνια σε 64 χρόνια
15 χρόνια σε 76 χρόνια
20 χρόνια σε 96 χρόνια
Έτσι, μια γάτα που φθάνει σε ηλικία 12 χρώνων είναι κιόλας 64 χρονών σε αντιστοιχία με τον άνθρωπο.
Επομένως, θα χρειαστεί να προσέξετε την υγεία, τη διατροφή και την περιποίησή της, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της. Μια προληπτοκή επίσκεψη στον κτηνίατρο 2 φορές το χρόνο θεωρείται απαραίτητη, για να επισημαίνονται και να θεραπεύονται τυχόν προβλήματα.Πηγή: Βιβλίο του Λύσανδρου Μυγιάκη, "100 + 1 ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε για την γάτα σας.", εκδόσεις ΜΝΗΜΗ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrtos
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Α ωραια !!!! εχω ενα 24χρονο τεκνό στο σπιτι μου![]()

Μάλιστα!!!! Και γω έχω μια κούκλα που πλησιάζει τα 28 (καιρός να παντρευτεί
) και έναν ζούζουνο που είναι στην εφηβεία....δηλαδή πάνω στην τρέλα

ruko
Διάσημο μέλος

Δυστυχώς, στην περίπτωσή σου η νύφη θέλει, αλλά ο γαμπρός... πέρα βρέχει.

Raisa
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς, στην περίπτωσή σου η νύφη θέλει, αλλά ο γαμπρός... πέρα βρέχει.![]()

Fotini
Διάσημο μέλος
Σε κάποιο βιβλίο ήταν, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ σε ποιο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Α ωραια !!!! εχω ενα 24χρονο τεκνό στο σπιτι μου![]()
Με ταραζετε κυρία μου!!!

Εμείς παλι είμαστε 28 (καιρός να σοβαρευτούμε δηλαδή) και 16 (γι'αυτο κάνουμε οτι δεν ακούμε καλε, περνάμε εφηβεία!!)
moukelis
Επιφανές μέλος
Βασικά κάτι τέτοιο γίνεται και με τον πίνακα που παρέθεσε η Raisa>Εγώ είχα διαβάσει ότι ο πρώτος χρόνος ζωής μιας γάτας αντιστοιχεί σε 18 ανθρώπινα, ο δεύτερος σε 24 και από εκεί και έπειτα για κάθε γατίσιο έτος προσθέτεις 4 ανθρώπινα χρόνιαΣε κάποιο βιβλίο ήταν, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ σε ποιο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool