Αν είναι ελαττωματικό το ζωάκι σας, ευχαρίστως να το αλλάξουμε

Sonic13419

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sonic13419 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καταρχήν θέλω να παραδεχτώ ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος! Ερωτεύτηκα ένα λυκοσκυλάκι και το αγόρασα από petshop, ενώ είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα δώσω χρήματα για μια ζωή για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα χρήματα που έδωσα για να αποκτήσω το σκυλάκι όσο η συνέχεια της ιστορίας.

Πλήρωσα λοιπόν 450 ευρώ πήρα τα απαραίτητα έγγραφα, διαβατήριο με τα πρώτα εμβόλια, δώρο μια πρώτη επίσκεψη σε συμβεβλημένο κτηνίατρο, δώρο 3 επισκέψεις σε εκπαιδευτή και τέλος μια εγγύηση 4 ημερών για την υγεία του σκύλου -κάτι που αρχικά μου φαινόταν αστείο γιατί με παρέπεμπε σε αγορά τηλεόρασης ή κάτι τέτοιο. Το petshop, φαινόταν καθαρό, οι άνθρωποι συμπαθητικοί και ο σκυλάκος τέλειος, γλύκας και κούκλος.

Έτσι τον πήρα, τον έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγαμε σπίτι με απίστευτη χαρά και ενθουσιασμό. Λίγη ώρα μετά έκανε εμετό. Δεν ανησύχησα γιατί θεώρησα λογικό να ανακατευτεί με την πρώτη του βόλτα στο αυτοκίνητο, με είχαν ενημερώσει ότι είχε φάει και λίγο πριν. Λίγο μετά έκανε και ευκοίλια πάλι δεν ανησύχησα μια και είναι φυσιολογικό στα κουτάβια να έχουν κάποιες κοιλιακές διαταραχές. Για να μην τα πολυλογώ όταν τα συμπτώματα συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα άρχισα να ανησυχώ. Τηλεφώνησα στο petshop τους ενημέρωσα για την κατάσταση και με καθησύχασαν λεγοντάς μου ότι είναι φυσιολογικό λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντος και με συμβούλεψαν να πάω την επόμενη μέρα -Δευτέρα- στον κτηνίατρό τους, όπως και έκανα.

Αυτή τη φορά όμως ήμουν αγχωμένη γιατί τα πρωινά κακά ήταν μια λιμνούλα αίματος. Ο γιατρός άκουσε τα συμπτώματα και μου είπε "Μίλησα με το petshop, και μου είπαν αν είναι άρρωστο μπορείς να το αλλάξεις" ....."Μα δεν θέλω να το αλλάξω, θέλω να γίνει καλά" ..."Οκ, τότε αλλά καταλαβαίνεις το ρίσκο"....Δίνει στο ζώο να φάει λίγη κονσέρβα -μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε βάλει μπουκιά στο στόμα του από την στιγμή που το είχα πάρει το Σάββατο απόγευμα- αυτό τρώει λίγο και εκείνος μου λέει "Εφόσον τρώει όλα καλά. Τα άρρωστα ζώα δεν τρώνε" ..."Οκ, τέλεια...Αλλά το ζώο τι έχει γιατρέ μου?" ...Να σημειώσω ότι ο γιατρός δεν είχε εξετάσει το ζώο και ούτε και το εξέτασε ποτέ, και μου απαντά "Κοίτα για να σου πω τι έχει πρέπει να κάτσουμε εδώ πέντε ώρες κι εγώ έχω να πάω στο τάδε μέρος εκτός Αθηνών για ρεβεγιόν, δεν προλαβαίνω, αφού τρώει όλα καλά δώσε του και αυτήν την αντιβίωση και αν με χρειαστείς μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο ή να το πας στο petshop, γιατί εγώ θα είμαι εκτός μέχρι την πέμπτη"....

Με μια μικρή ελπίδα πήρα το σκυλάκι και τα φάρμακα και επέστρεψα σπίτι. Όταν όμως αυτό έβγαλε το φαΐ που έφαγε στο γιατρό άρχισε η απελπισία γιατί αν κάνει εμετούς πως θα παίρνει αντιβίωση, γιατί η κτηνίατρος που εμπιστευόμουν και ήθελα να το πάω για δεύτερη γνώμη απουσίαζε λόγω εορτών -ήταν 31 Δεκεμβρίου, γιατί το petshop, που το αγόρασα ήθελε να το αντικαταστήσει και γιατί τα συμπτώματα του σκύλου ταίριαζαν με τα συμπτώματα του τύφου.

Τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς και εφόσον έβλεπα την υγεία του ζώου να χειροτερεύει το πήγα στο πρώτο εφημερεύον νοσοκομείο ζώων που βρήκα στο Πικέρμι. Ευτυχώς, εκεί βρήκα έναν αληθινό κτηνίατρο που έκανε τη διάγνωση τύφου σε 15 λεπτά με ένα ειδικό τεστ -ούτε καν 5 ώρες που μου είπε ο άλλος γιατρός- και έβαλε αμέσως το ζώο σε ορό όπως ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί κινδυνεύει να πεθάνει άμεσα από αφυδάτωση ή εξάντληση.

Την επόμενη μέρα ειδοποίησα το petshop, και τους ζήτησα να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα που χρειάζονταν για να γίνει καλά το άρρωστο σκυλάκι που μου πούλησαν. Φυσικά αρνήθηκαν. Μου είπαν ότι μπορώ να το πάω εκεί να το περιθάλψει ο ίδιος γιατί τόσα χρόνια petshop, είχε πείρα. Και σας ρωτάω εσείς θα παίρνατε το ζώο που ήταν με ορό να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά της Αθήνας και να πάει στον τύπο από το petshop, με τα 20 χρόνια πείρας να το "γιατρέψει" μόνος του?...

Τα καλά νέα είναι ότι μετά από 7 μέρες γεμάτες αγωνία το σκυλάκι έγινε καλά! Τα κακά νέα είναι ότι η ιστορία περιέχει έναν αδιάφορο κτηνίατρο στην καλύτερη περίπτωση, έναν petshop, που εμπορεύεται άρρωστα ζώα και υποχρεώνει τους πελάτες του να επισκέπτονται και να συμβουλεύονται τον αδιάφορο γιατρό και μια πολιτική του στυλ αν είναι ελαττωματικό το ζωάκι σας ευχαρίστως να σας το αλλάξουμε, δεν προτείνουμε επισκευή γιατί κοστίζει. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έπαιρνα αυτό το σκυλάκι οι πιθανότητες λένε ότι θα πέθαινε κι αυτή η σκέψη είναι η μόνη που με παρηγορεί όταν σκέφτομαι ότι στήριξα οικονομικά το εμπόριο των petshops και δυστυχώς η περίπτωση μου δεν είναι μια σύμπτωση ατυχίας.

Τα ζώα μεταφέρονται και κρατούνται στα petshop σε κακές συνθήκες και πολύ συχνά πωλούνται άρρωστα. Δεν είναι εμπορεύματα να μπουν στα ράφια είναι ευάλωτα μωράκια που τα παίρνουν από τη μαμά τους και τα ταλαιπωρούν μέχρι να τα πουλήσουν. Καταγγέλλω αυτό το γεγονός γιατί έπαθα και έμαθα ότι τα petshops πρέπει να πουλάνε κονσέρβες και είδη για σκύλους και γάτες, όχι ζώα! Αν δεν είστε από αυτούς που πρέπει να πάθουν για να μάθουν παρακαλώ διαδώστε το!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δώσε το όνομα από το petshop για να ξέρουμε πιο είναι και να μην την πατήσουν και άλλοι σε όποιον το ζητήσει μέσω pm.... αρχίζοντας από εμένα και μετά σε artetha που και εκείνη μπορεί να χειριστεί την κατασταση....σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχχχχ κι εγω τα στηριζω οικονομικα αγοραζοντας μονο προιοντα κι οχι τιποτε αλλο φυσικα (εκτος απο ψαρακια:redface::redface::redface:) δεν θελω να το κανω αλλα εκει εχει μεγαλη ποικιλια σε χρωματα... ενω αν πας αλλου πρεπει να παρεις αυτα που εχει:(:(:( ειναι πολυ κακο αυτο που κανω; πειτε μου στ΄ αληθεια:redface::redface::redface:

Με συγλονησε αυτη η ιστορια δεν ξερω ακριβως γιατι.Καταρχην γιατι ειμαι σιγουρη οτι αν το πηγαινες πισω θα το σκοτωνανε και θα σου ελεγαν οτι πεθανε.Επισης γιατι καταλαβαινω οτι εχω δικιο που μισω τα πετσοπ που πουλανε ζωακια...

Κι εγώ είμαι κατά των pet shops γιατί θεωρώ ότι βασανίζουν τα ζωάκια στους χώρους διαβίωσής τους και τα βλέπουν σαν αντικείμενα. Είμαι επίσης κατά του να αγοράζονται ζωάκια τα οποία κάλλιστα μπορούν να υιοθετηθούν εφόσων υπάρχουν τόσα αδεσποτάκια. Άσε που θεωρώ ότι ευθύνονται και για την δημιουργία όλων αυτών των αδέσποτων που δημιουργούνται στους δρόμους από την στιγμή που τα πουλάνε ανεξέλεγχτα λες και είναι λούτρινα χωρίς να τσεκάρουν τις πραγματικές προθέσεις αυτού που αγοράζει ένα ζώο. Γι αυτό οι πραγματικά φιλόζωοι πρέπει να λένε :up: στην υιοθεσία ενός ζώου και :down: στην εμπορία του.

Είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει με την εμπορία ζώων.
Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα πολλά pet shop που δεν εμπορεύονται ζώα (όπως επίσης και αμέτρητα online pet shops στο ιντερνετ), επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να συνεχίζει κανείς να ενισχύει αυτού του είδους τους "επαγγελματίες". :mad:
Συγχαρητήρια, sonic, για την υπεύθυνη στάση σου απέναντι στο σκυλάκι!

Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα είναι το 2ο τέτοιο κρούσμα που διαβάσαμε. Το γατάκι κάποιας κοπέλας και το δικό σου σκυλάκι και τα δυο άρρωστα από κάποιο pet shop ή κέντρο.
Ευτυχώς που πάει καλύτερα και σίγουρα αν δεν το είχες πάρει δεν θα ζούσε με την ανευθυνότητα τέτοιων ανθρώπων. Ίσως το μικρό σκυλάκι να ήταν ένα κάλεσμα προς σε σένα, γιατί καταλάβαινε ότι θα το φροντίσεις και ότι θα τα καταφέρει.
Μακάρι να πάνε όλα καλά στο εξής και να γίνει ο πιο πιστός σου φίλος.

Παιδια δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα με τα πετ σοπ..που να τα δειτε να ερχονται σε ξυλινα κιβωτια στοιβαγμενα το ενα πανω στο αλλο απο ουγγαρια και να στο πουλανε δυστυχισμενο πριν ακομα προλαβει να ζησει.που να δειτε τι γινεται στην αμερικη με τα puppy mills....οποιος γεναιος ας μπει στο utube και ας δει βιντεακι απο τετοιες φαρμες..εγω εχω αρρωστησει...:(
ευτυχως που σωθηκε το λυκακι

Ποτέ λυκόσκυλα από pet shops.
Είναι άσχετοι και καθαρά ΕΜΠΟΡΟΙ (με όλη τη σημασία της λέξης)
Δεν τα εμβολιάζουν καν και στα δίνουν για εμβολιασμένα.
Λυκόσκυλα μόνο από ειδικούς, δηλαδή εκτροφείς, και συγκεκριμένα, καταρτισμένους και εγκεκριμένους εκτροφείς σκύλων.
Πολύ σπουδαίος επαγγελματίας, στον οποίο απευθύνονται άτομα από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, είναι ο Αποστολίδης Έντυ από Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει το αντικείμενο, είναι εκπαιδευτής σκύλων. Αξιόλογος, σοβαρός, επαγγελματίας. Δε βλέπει τα σκυλιά του σαν εμπορεύματα (όπως όλοι στα pet shops) - είναι η ζωή του αυτό που κάνει.
Έχουμε πάρει από τον Έντυ τη σκυλίτσα μας και είμαστε υπερ-ευχαριστημένοι. Γερμανικός ποιμενικός φύλακας, με pedigree και kerung. Από γονείς παγκόσμιους πρωταθλητές. Το ζώο (6 μηνών περίπου τώρα) έχει φοβερή σωματική διάπλαση, μαύρη μάσκα, πανέμορφο!
Μην το πάρετε σα διαφήμιση, απλώς το λέω για όσους ενδιαφέρονται, γιατί μείναμε πολύ ευχαστημένοι.

νομιζω οτι πρεπει να μας πεις το ονομα αυτου του αστοιχειοτου κτηνιατρου για να μην πεσουμε πανω του ουτε κατα λαθος!
και του pet shop.
εγω θα τους τραβαγα με μυνησεις...
ειναι και το φορτε μου...
ηταν τυχερος ο σκυλακος σου , του χαρισες τη ζωη προτοχρονιατικα...

Πίστεψέ με θα κάνω όσες μυνήσεις μπορώ το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό για τους κτηνιάτρους δυστηχώς.Το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα. Θα κάνω μυνήσεις για αυτά που ξέρω σίγουρα ότι μπορώ να κερδίσω και προβλέπονται ποινικά, γιατί αν χάσω μέτα θα κάνουν αυτοί μυνήσεις σε εμένα. Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό αλλωστε τα pet shop πουλάνε ζώα σε τέτοιες συνθήκες γιατί κανείς δεν τους απαγορεύει το αντίθετο...
νομιζω οτι πρεπει να μας πεις το ονομα αυτου του αστοιχειοτου κτηνιατρου για να μην πεσουμε πανω του ουτε κατα λαθος!
και του pet shop.
εγω θα τους τραβαγα με μυνησεις...
ειναι και το φορτε μου...
ηταν τυχερος ο σκυλακος σου , του χαρισες τη ζωη προτοχρονιατικα...

ενταξει μπορει να μην μπορουμε να ''αγγιξουμε" ενα κτηνιατρο νομικα (θα πω τωρα καμια καη κουβεντουλα για εκεινους που το εκμεταλευονται) αλλα εναν πολιτη για δολο και απατη με προθεση δε θα πιασει τιποτα???
τι να πω κουραγιο στον αγωνα , εγω ειμαι μαζι σου
εχω γινει εξαλη με ολους αυτους τους τσαρλατανους...:mad:

Παιδιά ως νομικός θα προσπαθήσω να εισφέρω στη συζήτηση...Ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ φυσικά κ εμπίπτει με τη συμπεριφορά του στο έγκλημα της απάτης.Πολύ πιθανόν δηλαδή να του ασκούνταν σχετική δίωξη από τον εισαγγελέα(εφόσον όλα είναι όπως μας τα παρουσίασε η φίλη μας και μπορούν να αποδειχθούν) και μάλιστα θεωρώ πιθανή και την καταδίκη του ιδιοκτήτη και από τα δικαστήρια...Αυτά σε ποινικό επίπεδο.
Φυσικά μπορεί να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια για αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας και φυσικά και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.Οπότε κλασικά εκεί ζητάει κανείς όσα παραπάνω γίνεται.Τα ποσά αυτά θα ζητηθούν λόγω ευθύνης του ιδιοκτήτη είτε από την πώληση είτε από αδικοπραξία(η απάτη).
Και κάτι τελευταίο.Δυστυχώς ο νόμος τα ζώα τα αντιμετωπίζει ως πράγματα...Είμαστε πολύ πίσω σε ζητήματα κακομεταχείρισης ζώων και ευθύνης των προσώπων που τη διαπράττουν...:down:
Όσο για τον κτηνίατρο,όσο κ αν έψαξα,δεν έχω βρει κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει μια δίωξη σε βάρος του.Όσο κ αν ηθικά και σαν φιλόζωη θέλω να τον κρεμάσω για την απαράδεκτη συμπεριφορά του,σαν νομικός δεν μπορώ να κάνω κάτι....:mad:

Και κάτι τελευταίο.Δυστυχώς ο νόμος τα ζώα τα αντιμετωπίζει ως πράγματα...Είμαστε πολύ πίσω σε ζητήματα κακομεταχείρισης ζώων και ευθύνης των προσώπων που τη διαπράττουν...:down:
Πατήστε https://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/z-animal-pap.pdf

και δείτε στο τέλος τηις ποινούλες του νόμου και την αναφορά(;) στην υποχρέωση μη κακομεταχείρισης...:rolleyes:

Το λάθος είναι το δεν ακολούθησες τις αρχές σου και πήγες με τα λεφτά στο χέρι. Ο petshop σε έκοψε ότι είσαι φιλόζωη και ότι θα το λυπηθείς και σου φόρτωσε ένα άρρωστο μάλλον ετοιμοθάνατο ζώο. Ο Γιατρός ήταν σιγουρα στο κόλπο. Σε μια ανάλογη περίπτωση και μετά από μήνυση βγήκε ότι μάζευαν αδέσποτα απ΄το δρόμο τους κάνανε κάτι ενέσεις και τα πουλούσαν, περιοχή Αγ. Παρασκευή

Παιδιά ως νομικός θα προσπαθήσω να εισφέρω στη συζήτηση...Ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ φυσικά κ εμπίπτει με τη συμπεριφορά του στο έγκλημα της απάτης.Πολύ πιθανόν δηλαδή να του ασκούνταν σχετική δίωξη από τον εισαγγελέα(εφόσον όλα είναι όπως μας τα παρουσίασε η φίλη μας και μπορούν να αποδειχθούν) και μάλιστα θεωρώ πιθανή και την καταδίκη του ιδιοκτήτη και από τα δικαστήρια...Αυτά σε ποινικό επίπεδο.
Φυσικά μπορεί να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια για αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας και φυσικά και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.Οπότε κλασικά εκεί ζητάει κανείς όσα παραπάνω γίνεται.Τα ποσά αυτά θα ζητηθούν λόγω ευθύνης του ιδιοκτήτη είτε από την πώληση είτε από αδικοπραξία(η απάτη).
Όσο για τον κτηνίατρο,όσο κ αν έψαξα,δεν έχω βρει κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει μια δίωξη σε βάρος του.Όσο κ αν ηθικά και σαν φιλόζωη θέλω να τον κρεμάσω για την απαράδεκτη συμπεριφορά του,σαν νομικός δεν μπορώ να κάνω κάτι....:mad:
Αν και δεν είμαι ειδικός, απ'όσο ξέρω απο γνωστό που ασχολείται, είναι νομίζω καλύτερα να προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο, διότι σε ποινικό επίπεδο πολύ πιο δύσκολα καταδικάζουν επειδή έχει μεγαλύτερη επίπτωση για το δράστη.

διότι σε ποινικό επίπεδο πολύ πιο δύσκολα καταδικάζουν επειδή έχει μεγαλύτερη επίπτωση για το δράστη.

Michelle, αυτό που λες δεν ισχύει, τουλάχιστον με την έννοια που το λες.
Πολλές φορές η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου είναι κρίσιμη και επηρεάζει την απόφαση του πολιτικού. Χρησιμοποιείται ως "τεκμήριο" από τον ενάγοντα εναντίον του κατηγορουμένου.
Αυτό που "παίζεται" είναι το θέμα των αποδείξεων. Μην ακούτε όσους "ειδήμονες" δημοσιογράφους κρίνουν αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων ως "επιεικείς", διότι δεν έχουν ιδέα πώς ακριβώς προσμετράται η ποινή, τι ελαφρυντικά υπάρχουν κλπ. Σίγουρα, πολλές αποφάσεις είναι λανθασμένες, όμως όπως υπάρχουν και επιεικείς, αντίστοιχα υπάρχουν και υπερβολικά αυστηρές.
Οι δικαστές είναι κι αυτοί άνθρωποι, και όχι άψυχοι "εκτελεστές" του νόμου, με κυνική έννοια του όρου.
Αν μπορείς να αποδείξεις κάτι για κάποια πράξη, εφόσον αυτή τυποποιείται στο νόμο ως "αδίκημα", ως άδικη πράξη, κανένας έντιμος δικαστής (και αυτοί αποτελούν την πλειονότητα, πίστεψέ με) δε θα διστάσει να επιβάλλει τη δέουσα κύρωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η καλυτερη λυση ειναι να ψωνιζουμε ΜΟΝΟ απο pet shop που δεν εμπορευεται κατοικιδια ή ακομα καλυτερα, απο τον κτηνιατρο μας.
Μονο ετσι θα υπαρξει πραγματικο αποτελεσμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back