Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει γιατί θα πεθάνει

Αλήθεια Κονδορα οι γατουλες που έχεις στο γκάλερι σου ποιες είναι? Η μια είναι η μάνα της Τερεζας. Η άλλη η πολυχρωμη είναι η Τερεζα σου? Κι υπάρχει και μια τρίτη? Εχω μπερδευτει λίγο.
Μακάρι να βρεθει άκρη με τα μικρουλια που λες στη γειτονιά σου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή, απ' ό,τι κατάλαβα, μιλάμε για 2 ενήλικα θηλυκά και τουλάχιστον 2 μικρά περίπου 6-7 μηνών, όλα άγρια. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τα εξημερώσεις, μιας και είναι ήδη αρκετά μεγάλα, και από μια άποψη καλύτερα έτσι, γιατί τα άγρια έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.:/:
Όμως αφού πιάνονται, καλό είναι να στειρωθούν για να μην πολλαπλασιάζονται και έχεις άλλα μετά.
Σου στέλνω και πμ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλήθεια Κονδορα οι γατουλες που έχεις στο γκάλερι σου ποιες είναι? Η μια είναι η μάνα της Τερεζας. Η άλλη η πολυχρωμη είναι η Τερεζα σου? Κι υπάρχει και μια τρίτη? Εχω μπερδευτει λίγο.
Μακάρι να βρεθει άκρη με τα μικρουλια που λες στη γειτονιά σου.:)

Στη γκάλερη είναι η μάνα της Τερέζας σε μία μόνο φωτό, στις υπόλοιπες που λέει ψιψινέλ είναι η Τερέζα απλά δεν της είχα δώσει όνομα ακόμη τότε, και σε δύο φώτο (μάλλον αυτή εννοεις πολύχρωμη?) που είναι μία φουντωτή μακρύτρυχη λευκό-γκρι είναι η Loopy, η γάτα της αδερφής μου. Είναι διασταύρωση από γάτα Σιβηρίας με κεραμιδόγατο, την έχουμε στην Καρδίτσα, είναι 5 χρονών στειρωμένη και ζει μαζί με τους γονεις μου.

Στη γκάλερη είναι η μάνα της Τερέζας σε μία μόνο φωτό, στις υπόλοιπες που λέει ψιψινέλ είναι η Τερέζα απλά δεν της είχα δώσει όνομα ακόμη τότε, και σε δύο φώτο (μάλλον αυτή εννοεις πολύχρωμη?) που είναι μία φουντωτή μακρύτρυχη λευκό-γκρι είναι η Loopy, η γάτα της αδερφής μου. Είναι διασταύρωση από γάτα Σιβηρίας με κεραμιδόγατο, την έχουμε στην Καρδίτσα, είναι 5 χρονών στειρωμένη και ζει μαζί με τους γονεις μου.
Ειναι όλες τους πανέμορφες να τις χαίρεσαι. !:up:
Και αυτο που σου είπε η ruko να το λάβεις σοβαρα υπόψιν σου. Εχει δικιο σχετικά με τα γατάκια..
Οσο για την Τερέζα τα πάει καλα στο σπίτι? Ειναι και στειρωμένη νομίζω έ?:)

Την Τερέζα δεν κατάφερα να τη στειρώσω ακόμη. Όταν την πήρα σπίτι αμέσως μετά από λίγες μέρες είχε αρχίσει να εμφανίζει οίστρους. Τρενάραμε λίγο τη στείρωσή της γιατί έπαιρνε αγωγή με αντιβίωση λόγω προβλημάτων υγείας, με το αναπνευστικό, και πιο συγγκεκριμένα έχει βαριά ρινοτραχίτιδα και έχει κολλήσει αιμομπαρτονέλλα από τους ψίλους. Μια μέρα πριν το ραντεβού που είχα στον Αίλουρο το έσκασε και αλήτευε 2 εβδομάδες κάτω με γάτους. Τώρα πρέπει να είναι έγγκυος λογικά, γιατί είναι και πολύ ήρεμη σαν αρνί... καμία σχέση με πριν που κάθε μέρα μου άλλαζε τα φώτα. Τώρα θα περιμένουμε ένα μήνα, αν κόλλησε κάτι (fiv ή felv) , να αναπτύξει αντισώματα για να το διαγνώσουμε με το τεστ elisa και αν όλα καλα θα την αφήσω να γεννησει και μετά θα τη στειρώσω. Εαν έχει όμως κάτι, λευχεμία ή aids , είναι ένα θέμα για το αν πρέπει να γεννήσει καταδικασμένα γατάκια ή αν για το αν πρέπει να αμβλωθεί και να στειρωθεί ταυτόχρονα.
Εσείς τι πιστεύετε?

Όπως και να έχει η στείρωση της Τερέζας είναι στο πρόγραμμα. Όσο για τα άλλα δύο γατάκια πρέπει όχι μόνο να στειρωθούνε , αλλά πρέπει να βρούνε και σπίτι όπωςδήποτε. Πρέπει να τα αναλάβει κάποιος να τα ηρεμήσει, θέλει υπομονή, αλλά πρέπει γιατι στο δρόμο θα παιθάνουν σίγουρα.
Δεν μπορεί να τα ποιάσουμε, να τα στειρώσουμε και μετά να τα αμολύσουμε στην τύχη τους κάτω στο δρόμο. Δεν γίνονται αυτά. Τα γατιά επαναλαμβάνω χρειάζονται έναν δεσπότη ο οποιός θα τα πάρει να τα φροντίσει. Χρειάζονται εμβόλια, στείρωση, φαγητό, αποπαρασίτωση και πολλά άλλα.
Ruko εγώ αμάξι έχω και μπορώ να τα ποιάσω και να σας τα φέρω όπου θέλετε, αλλά απο κει και πέρα πρέπει κάποιος να τα αναλάβει... δεν γίνεται να γυρίσουν στη γειτονιά.

Όσο για τα άλλα δύο γατάκια πρέπει όχι μόνο να στειρωθούνε , αλλά πρέπει να βρούνε και σπίτι όπωςδήποτε. Πρέπει να τα αναλάβει κάποιος να τα ηρεμήσει, θέλει υπομονή, αλλά πρέπει γιατι στο δρόμο θα παιθάνουν σίγουρα.

Κοίτα, ο λόγος που το είπα αυτό είναι επειδή η εξημέρωση μπορεί να γίνει μέχρι τους τρεις μήνες. Από κει και πέρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, και λες ότι αυτά δεν πλησιάζουν καν εσένα που τα ταΐζεις. Για να εξημερωθούν αυτά πρέπει να μπουν σε κλουβί και να ασχολείται κάποιος μαζί τους πολλές φορές την ημέρα για μήνες... και όλα αυτά με μέτρια ποσοστά επιτυχίας. Ξέρεις κανέναν διατεθειμένο να το κάνει αυτό;:/:

Μια άλλη λύση είναι να δοθούν σαν γάτες για ποντίκια σε αποθήκες κ.λπ, αλλά είναι πολύ πιθανόν να το σκάσουν και τότε θα είναι σε χειρότερη μοίρα, αφού δεν θα ξέρουν την περιοχή.

Τέλος πάντων, το ότι έχεις αμάξι είναι καλό, ας κοιτάξουμε τώρα να οργανώσουμε καμιά στείρωση και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Την Τερέζα δεν κατάφερα να τη στειρώσω ακόμη. Όταν την πήρα σπίτι αμέσως μετά από λίγες μέρες είχε αρχίσει να εμφανίζει οίστρους. Τρενάραμε λίγο τη στείρωσή της γιατί έπαιρνε αγωγή με αντιβίωση λόγω προβλημάτων υγείας, με το αναπνευστικό, και πιο συγγκεκριμένα έχει βαριά ρινοτραχίτιδα και έχει κολλήσει αιμομπαρτονέλλα από τους ψίλους. Μια μέρα πριν το ραντεβού που είχα στον Αίλουρο το έσκασε και αλήτευε 2 εβδομάδες κάτω με γάτους. Τώρα πρέπει να είναι έγγκυος λογικά, γιατί είναι και πολύ ήρεμη σαν αρνί... καμία σχέση με πριν που κάθε μέρα μου άλλαζε τα φώτα. Τώρα θα περιμένουμε ένα μήνα, αν κόλλησε κάτι (fiv ή felv) , να αναπτύξει αντισώματα για να το διαγνώσουμε με το τεστ elisa και αν όλα καλα θα την αφήσω να γεννησει και μετά θα τη στειρώσω. Εαν έχει όμως κάτι, λευχεμία ή aids , είναι ένα θέμα για το αν πρέπει να γεννήσει καταδικασμένα γατάκια ή αν για το αν πρέπει να αμβλωθεί και να στειρωθεί ταυτόχρονα.
Εσείς τι πιστεύετε?
Κρίμα που είναι έγκυος η κουκλίτσα σου και είναι και αρρωστουλα... Το λέω απ την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθουν άνθρωποι να τα υιοθετήσουν τα μωρά κι είναι δύσκολα τα πράγματα γενικώς.:redface: Και βέβαια αν έχει προβλήματα υγείας θα πρέπει να αμβλωθει νομίζω και να στειρωθει παρά να φέρει στον κόσμο προβληματικά γατάκια που θα είναι κι ακόμη πιο δύσκολο για αυτα να βρουν σπιτάκια.Ουτως ή άλλως ομως πρέπει να την στειρώσεις κι εσύ όπως προείπες.

Εσείς τι πιστεύετε?

Κρίμα που είναι έγκυος η κουκλίτσα σου και είναι και αρρωστουλα... Το λέω απ την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθουν άνθρωποι να τα υιοθετήσουν τα μωρά κι είναι δύσκολα τα πράγματα γενικώς.:redface: Και βέβαια αν έχει προβλήματα υγείας θα πρέπει να αμβλωθει νομίζω και να στειρωθει παρά να φέρει στον κόσμο προβληματικά γατάκια που θα είναι κι ακόμη πιο δύσκολο για αυτα να βρουν σπιτάκια.Ουτως ή άλλως ομως πρέπει να την στειρώσεις κι εσύ όπως προείπες.

Είναι κρίμα να αμβλωθει η Τερέζα... Ο δικός μου ο γάτος έχει AIDS και αρνούμαι να πιστέψω πως είναι καταδικασμένος. Τί έπρεπε να κάνω όταν το έμαθα, ευθανασία? Θα αρρωσταίνει και θα πεθάνει όπως όλα τα γατάκια κάποια στιγμή. Άλλα περνούν βαριές αρρώστιες, άλλα καμία, άλλα πεθαίνουν νέα, άλλα σε βαθειά γειρατιά. Κανείς δεν ξέρει την πορεία της υγείας του κάθε ζώου. Τα πιο πολλά αδέσποτα είναι θετικά στη λευχαιμία και στο AIDS. Πάντως δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα τα γατάκια θετικά σε ό,τι αρρώστια έχει η μάνα. Φιλικά σου λέω πως ο Αίλουρος είναι λίγο υπερβολικός στις αντιδράσεις του με τις αρρώστιες... Συβουλέψου αν θες και το γιατρό που σου ανέφερα χτες, έστω ένα τηλέφωνο πάρ'τον να δούμε τί θα σου πει. Θα είναι δυσκολο να βρούνε σπίτια τα μικρά αν είναι θετικά (και το διατυμπανίζουμε κι από πάνω) σε κάποια αρρώστεια, αλλά μην τα καταδικάζουμε από τώρα. Μετά τους 6 μήνες θα δείξουν οι εξετάσεις αν κληρονόμησαν κάτι. Και ξαναλέω πως τα πιο πολλά αδέσποτα είναι θετικά σε τέτοιους ιούς και δεν το ξέρουν καν οι ιδιοκτήτες, μπορεί να μη νοσήσουν ποτέ στη ζωή τους, (όπως τα περισσότερα που ζουν σε σπίτι) μην τα καταδικάζουμε πριν καν γεννηθούν...

Προσοχη αλλο ειναι να εχεις ιδιοκτητο ζωο με ειτζ να το φροντιζεις και αλλο ειναι να κυκλοφορει ειτζ σε μια γειτονια.

Εαν κυκλοφορει και βρεθει σε ενα ζωο ειναι οντως καλυτερα αν κινδυνευει να γεννησει γατακια με ειτζ να γινει εκτρωση και στειρωση ταυτοχρονα. Διαφορετικα αν δεν το κανουμε ιθα προκληθουν πολλοι περισσοτεροι θανατοι γιατι το ειτζ μεταδιδεται και μπορει μια γειτοπνια να κολλησει ολοκληρη και τι θα γινουν ολα αυτα τα ζωα???

Ειναι ενα ρισκο που κανις μπορει να παρει αλλα να εχει και την ευθυνη γι αυτο , πχ ναι δεν τη στειρωνω την αφηνω να γεννησει κι αν γενηνηθουν θετικα τα κραταω και τα φροντιζω εγω πχ. Αυτο μαλιστα

Αλλα αν ειναι να τα αφησουμε εξω παλι επειδη δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι εχουν κι αλλα ειτζ πχ καλυτερα ειναι να γινει εκτρωση στειρωση απο εμπειρο σε αδεσποτα γιατρο.

Εξισου οποιος θελει να φροντιζει πραγματικα τα αδεσποτα επειδη κοστιζει πολλα και υπαρχουν πολλα ζωα ειναι καλυτερα να απευθυνθει σε γιατρους με χαμηλες τιμες γιατα αδεσποτα γοατι διαφορετικα μπορει να βρεθει και με πολυ κουφα ποσα για τις ιδιες υπηρεσιες και μετα αν δωσει πχ για το εηνα τοσα και του τυχει ενα αλλο μετα δεν θα μπορει να το φροντισει, ενω με εναν γιατρο με ειδικες τιμες θα βοηθησει πολλα περισσοτερα.

Δυστυχως υπαρχουν και οι οικονομικες πραγματικοτητες και οι σκληρες σε οτι αφορα τα ζωα και χρειαζονατι συνεχως δυσκολες αποφασεις οταν ασχολειται κανεις με αυτο.

H Ψιψινέλ βγαίνει υπέρωχη στις φωτογραφίες!:up:

H Ψιψινέλ βγαίνει υπέρωχη στις φωτογραφίες!:up:
Nαι πραγματικά έιναι πανέμορφη γάτα. κι έχει υπεροχο βλέμμα.:)

Προσοχη αλλο ειναι να εχεις ιδιοκτητο ζωο με ειτζ να το φροντιζεις και αλλο ειναι να κυκλοφορει ειτζ σε μια γειτονια.

Εαν κυκλοφορει και βρεθει σε ενα ζωο ειναι οντως καλυτερα αν κινδυνευει να γεννησει γατακια με ειτζ να γινει εκτρωση και στειρωση ταυτοχρονα. Διαφορετικα αν δεν το κανουμε ιθα προκληθουν πολλοι περισσοτεροι θανατοι γιατι το ειτζ μεταδιδεται και μπορει μια γειτοπνια να κολλησει ολοκληρη και τι θα γινουν ολα αυτα τα ζωα???

Ειναι ενα ρισκο που κανις μπορει να παρει αλλα να εχει και την ευθυνη γι αυτο , πχ ναι δεν τη στειρωνω την αφηνω να γεννησει κι αν γενηνηθουν θετικα τα κραταω και τα φροντιζω εγω πχ. Αυτο μαλιστα.
Συμφωνώ απόλυτα.
Ναι κι εγώ πιστεύω αυτο ακριβώς, πως ειναι παρακινδυνευμένο εν γνώσει μας μια γάτα να φέρει στη ζωή γατάκια με τα οποιαδήποτε προβλήματα του ανοποιητικού συστήματος.Ποτέ δεν ξέρει κάποιος πώς μπορουν να εξελιχθουν τέτοιες ασθένειες στην πορεια της ζωής τους.:hmm:Και επίσης σε τι περιβάλλον θα βρεθουν τα μικρά και αν θα μεταδώσουν αυτές τις ασθένειες.
Εκτός βέβαια αν τα κρατήσει ο ίδιος και τα φροντίζει ανάλογα.

για το αρρωστο γατακι αν ζει ακομα...

η εικονα του δειχνει γατι με λευχαιμια χωρις να ειμαι ειδημονας φυσικα αλλα η ζωη του ειναι θεμα πλεον οργανισμου και καλης υποστηριξης οσο μπορει σα ζωακι να συνεργαστει!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back