Απίστευτο – Ολλανδία

kostasss

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostasss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Λοιπον μιλουσα με ενα φιλο μου απο ολλανδια. Ακουστε ..εγω πρωτη φορα ακουσα κατι τετοιο και πραγματικα απορω γιατι οχι και στην ελλαδα ?

Λοιπον στην ολλανδια δεν υπαρχουν αδεσποτα στους δρομους.Απιστευτο ε ? δεν υπαρχει ουτε ενα αδεσποτο γιατι υπαρχει κρατος. Μεταξυ αλλων μου ειπε οτι αν καποιος σκοτωσει ζωο θα παει «ισοβιỨοι νομοι ειναι πολλοι αυστηροι σε αυτο το θεμα. Εντυπωση μου εκανε οτι οι αγριοπαπιες που εδω στην ελλαδα τις κυνηγανε στην ολλανδια περπατας μαζι τους.επισης τα ζωα εκει εχουν διαβατηριο και οποιος εχει κατοικιδιο πληρωνει κατι φορους.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ιδιο συμβαινει κα στην γερμανια, εδω χρειαζεται να δουλεψουμε εμεις γι αυτο οπως δουλεψαν αυτοι και το πετυχαν το κρατος δεν ειναι αλλο απο μας. Οποτε πιεστε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ιδιο και στην Ελβετία.......
Μονο για χώρες οπως η Ελλάδα μας, μας ακούγετε απίστευτο.... Για τους άλλους εμείς ήμαστε οι Απίστευτοι!!!!!:(:)

Όντως εδώ στην Ολλανδία υπάρχουν ελάχιστα αδέσποτα. Βλέπεις πολλές γάτες στους δρόμους, αλλά όλες έχουν ένα σπίτι. Όταν πήρα τον Ντύλαν μου από το άσυλο (και πήρα το “διαβατήριο” δήλαδή ένα μικρό τετράδιο όπου ο κτηνίατρος σημειώνει τα εμβόλια που του δίνει), αυτός ήταν ο μόνος γάτος διαθέσιμος για υιοθέτηση. Το άσυλο όμως ήταν γεμάτο γάτες, όλες αδέσποτες που τις είχαν λάβει από τους δρόμους για στείρωση, και μετά από λίγες μέρες τις απελευθερώνουν όπου τις βρήκαν. Το σύστημα λειτουργέι, υπάρχουν αδεσποτάκια αλλά το πλήθος γάτων δε μεγαλώνει. Είναι όμως πολλή δουλειά και υπάρχει πάντα το πρόβλημα για το ποιος το πληρώνει, αφού τα άσυλα εξαρτούνται οικονομικά μόνο από δωρητές. Αυτό το άσυλο που επισκέπτηκα ήταν σε μια πλούσια περιοχή, όπου έχουν τουλάχιστον τα μέσα να πληρώνουν όλες αυτές τις στειρώσεις. Δεν πιστεύω ότι θα πας φυλακή όταν σκοτώνεις ένα ζώο, δυστυχώς δεν έχουμε μια Αστυνομία Ζώων όπως στην Αμερική, απ΄ ό, τι ξέρω τα κατοικίδια ζώα μπορέις να κακοποιείς όσο θέλεις χωρίς νομικές συνέπειες (είδα τρομερά παραδείγματα εδώ στη γειτονιά), αλλά υπάρχουν νόμους για συνκεκριμένα ζώα που θεωρούνται προστατευμένα, όπως άγριες πάπιες και χήνες. Δεν άκουσα ποτέ για πραγματικές ποινές, οι νόμοι υπάρχουν θεωρητικά, αλλά δεν εφαρμόζονται. Μόνο για σκυλιά πληρώνεις φόρους, για άλλα κατοικίδια όχι. Γι΄αυτό οι ιδιοκτήτες σκυλών νομίζουν ότι δε χρειάζεται να καθαρίζουν τα σκατά όταν περπατάνε το σκυλί. Έτσι ίσως εξηγείται το χαμηλό βλέμμα των Ολλανδών, προσέχουν πάντα πού βάζουν τα πόδια τους....
:D

Το άσυλο όμως ήταν γεμάτο γάτες, όλες αδέσποτες που τις είχαν λάβει από τους δρόμους για στείρωση, και μετά από λίγες μέρες τις απελευθερώνουν όπου τις βρήκαν. Το σύστημα λειτουργεί, υπάρχουν αδεσποτάκια αλλά το πλήθος γάτων δε μεγαλώνει.
Το σύστημα όντως λειτουργεί, όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόβλημα με την εφαρμογή του εδώ είναι τα μυαλά αυτών που εξακολουθούν να μη στειρώνουν τα ζώα τους (πόσο μάλλον τα αδέσποτα). :mad:

τιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:blink::blink::blink::blink: ε δεν το πιστευω! καιμονο που τα πραγματα ειναι καλυτερα ειναι πολυ καλυτερα απο εδω!:cool: καλα εδω στην ελλαδα ειματε εκατομυρια χρονια πισω νομιζουμε και ποιοι ειμαστε:mad::mad::mad:

Να σας πω και κάτι άλλο που οι Ολλανδοί επίσης βρισκουν απίστευτο. Στις τελευταίες πολιτικές εκλογές δημιουργήθηκε το "Κόμμα για τα Ζώα" που πραγματικά απόκτησε αντιπροσώπευση στην ολλανδική βουλή!!! Πολλοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά αυτό το κόμμα, αλλά κάνουν μια καλή δουλειά για την άμυνα των δικαιωμάτων των ζώων, κάνουν ερωτήσεις στους βουλευτές για την κακοποίηση ζώων, για τη χρήση ζώων για διαφημιστικούς σκόπους κτλ.
:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back