νικος βυρωνας
Νεοφερμένο μέλος
whiskas-δεν γλυτωσα εμμετους και δοιαρροια απο αυτην αφηστε που περιεχει καθως και η παρακατω χημικα που τις κανουν ελκυστικες στις γατες και μπορει 1,5 χρονων να κατουριουνται πανω τους και να χρειαστει ευθανασια...

friskies- δεν γλυτωσα εμμετους και δοιαρροια ουτε απο αυτην αφηστε που περιεχει καθως και η παραπανω χημικα που τις κανουν ελκυστικες στις γατες και μπορει 1,5 χρονων να κατουριουνται πανω τους και να χρειαστει ευθανασια...
OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΕς ΤΡΟΦΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ....
Τσιμπημενες τιμες--ειναι αληθεια οτι οι καλες ειναι ακριβες και δινουμε για 2κιλα καπου στα 18ευρω ενω για τις απλες 6,5 αλλα συμφαιρει γιατι γλυτωνουμε επισκεψεις στον κτηνιατρο και τρωνε λιγοτερο απο οτι με τις αλλες που οσο και να βαλεις πεινανε....
Μπορει να παρατηρησεται καλυτερο τριχωμα,λαμπερο και πολλα θετικα στην γατα σας μετα απο περιοδο με καλη τροφη....
iams-την δοκιμασα προσφατα και δεν μου αρεσε....ειναι χαμηλης ποιοτητας αλλα σαφεστατα αλυτερη απο τις παραπανω...πληρωνεις ομως τα ιδια λεφτα με τα οποια επερνες κατι πολυ καλυτερο....η εταιρια εχει κατηγορηθει με αποδειξεις για τα ζωα που σκοτωνονται στα πειραματα που κανουν στο εργαστηριο τους...εδω και 1,5 χρονο ανηκει στην eukanuba την οποια παλι δεν θα προτεινα γιατι ενω ειναι καλη υπαρχουν και πολυ καλυτερες[κατα την αποψη μου]
Εγω προσωπικα προτεινω καθως και οι περισσοτεροι κτηνιατροι και πετ σοπ την hills που εχει 100% καλα υλικα,ειναι ελεγμενη και η κορυφαια στο ειδος της...Μπορειτε να αγορασεται και πουρινα η ρουαλ κανιν που ειναι εξισου ικανοποιητηκες[οχι ολες τις πουρινα]....
ΑΣ εχουμε μια υγιης και ομορφη γατα-καλωσηρθα στην παρεα σας.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Πράγματι η επιλογή μίας τροφης είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα γιατί από αυτήν εξαρτάται η υγεία και μακροζωία της γάτας μας.Εχω ασχημες εμπειριες με τις διαφορες τροφες που εχω αλλαξει στην χρυσουλα[εχει ευαισθητο στομαχακι] και ηθελα να ενημερωσω για τις κατωτερης ποιοτητας τροφες που εχω δωσει......
whiskas-δεν γλυτωσα εμμετους και δοιαρροια απο αυτην αφηστε που περιεχει καθως και η παρακατω χημικα που τις κανουν ελκυστικες στις γατες και μπορει 1,5 χρονων να κατουριουνται πανω τους και να χρειαστει ευθανασια...
friskies- δεν γλυτωσα εμμετους και δοιαρροια ουτε απο αυτην αφηστε που περιεχει καθως και η παραπανω χημικα που τις κανουν ελκυστικες στις γατες και μπορει 1,5 χρονων να κατουριουνται πανω τους και να χρειαστει ευθανασια...
OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΕς ΤΡΟΦΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ....
Τσιμπημενες τιμες--ειναι αληθεια οτι οι καλες ειναι ακριβες και δινουμε για 2κιλα καπου στα 18ευρω ενω για τις απλες 6,5 αλλα συμφαιρει γιατι γλυτωνουμε επισκεψεις στον κτηνιατρο και τρωνε λιγοτερο απο οτι με τις αλλες που οσο και να βαλεις πεινανε....
Μπορει να παρατηρησεται καλυτερο τριχωμα,λαμπερο και πολλα θετικα στην γατα σας μετα απο περιοδο με καλη τροφη....
iams-την δοκιμασα προσφατα και δεν μου αρεσε....ειναι χαμηλης ποιοτητας αλλα σαφεστατα αλυτερη απο τις παραπανω...πληρωνεις ομως τα ιδια λεφτα με τα οποια επερνες κατι πολυ καλυτερο....η εταιρια εχει κατηγορηθει με αποδειξεις για τα ζωα που σκοτωνονται στα πειραματα που κανουν στο εργαστηριο τους...εδω και 1,5 χρονο ανηκει στην eukanuba την οποια παλι δεν θα προτεινα γιατι ενω ειναι καλη υπαρχουν και πολυ καλυτερες[κατα την αποψη μου]
Εγω προσωπικα προτεινω καθως και οι περισσοτεροι κτηνιατροι και πετ σοπ την hills που εχει 100% καλα υλικα,ειναι ελεγμενη και η κορυφαια στο ειδος της...Μπορειτε να αγορασεται και πουρινα η ρουαλ κανιν που ειναι εξισου ικανοποιητηκες[οχι ολες τις πουρινα]....
ΑΣ εχουμε μια υγιης και ομορφη γατα-καλωσηρθα στην παρεα σας.....
Και εγώ εδώ και καιρό πια αγοράζω μόνο απο petshop ,συνήθως purina ή Royal.Όμως πιστεύω ότι στην διατροφή της γάτας μας πρέπει να προσθέτουμε και άλλα είδη π.χ. εγώ περιοδικά τους βράζω στήθος κοτόπουλου και τους το δίνω υγιεινό και τρελαίνονται. Επίσης έχω δοκιμάσει και άλλου είδους κρέας αλλά δεν τους δίνω ποτέ ωμή τροφή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Κι ένα παράδειγμα για τις τροφές σούπερ μάρκετ.
Ο πεθερός μου έχει μια γάτα, ενός έτους σήμερα. Από την πρώτη μέρα τη μπούκωνε με Γουίσκας και Φρίσκις, κροκέτες και κονσέρβες. Η γάτα ήταν συνέχεια πεινασμένη. Εγώ του έλεγα συνέχεια να της δώσει άλλη τροφή, τα ίδια λεφτά θα ήταν, αλλά επέμενε ότι αυτές ήταν μια χαρά.
Σήμερα, ενός έτους πλέον, τη στείρωσε και ο κτηνίατρος διεπίστωσε ότι είναι και τίγκα στο παράσιτο και με πολύ περιορισμένη ανάπτυξη, λόγω παρασίτων και κακής διατροφής.
Την αποπαρασίτωση την έκανα εγώ, και μαζί του πήγα δώρο και ένα σάκο τροφή Royal. Όταν είδε την ημερήσια ποσότητα που θα έπρεπε να δίνει στη γάτα, με κοίταξε με δυσπιστία και είπε "Σιγά μη της φτάσει, όλο θα νιαουρίζει για περισσότερο".
Με πήρε τηλέφωνο χτες, εντυπωσιασμένος απ'το γεγονός ότι η γάτα δεν πεινάει πια, και αφήνει και τροφή στο μπολάκι της για αργότερα... τελικά πιο φτηνή θα του έρχεται ακόμα κι αν είναι η κτηνιατρική!!!
Ξέρω ότι το παράδειγμα είναι λίγο άκαιρο, γιατί η συγκεκριμένη γάτα είχε και παράσιτα. Αλλά σκεφτείτε: παράσιτα + τροφή με μηδενική θρεπτική αξία = καθόλου ανάπτυξη. Αν η τροφή της ήταν διαφορετική, θα είχε καλύτερη ανάπτυξη, και πιθανόν λιγότερα παράσιτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολύ σωστά! Συμφωνώ απολύτωςΕμείς αγοράζουμε την καλύτερη τροφή από την πρώτη μέρα που μπήκε ο Gandalf στο σπίτι. Ξεκινήσαμε με Hill's και συνεχίζουμε με κτηνιατρική Royal Canin για στειρωμένα και Royal Canin Growth για τον Ιβάν. Αυτό που έχω παρατηρήσει και θεωρώ απόρροια μιας προσεκτικής διατροφής, είναι το γεγονός ότι αν και κατακαλόκαιρο, ο Gandalf μαδάει σε πολύ λογικά πλαίσια. Είναι γεροδεμένος και με πολύ γυαλιστερό και απαλό τρίχωμα.
Κι ένα παράδειγμα για τις τροφές σούπερ μάρκετ.
Ο πεθερός μου έχει μια γάτα, ενός έτους σήμερα. Από την πρώτη μέρα τη μπούκωνε με Γουίσκας και Φρίσκις, κροκέτες και κονσέρβες. Η γάτα ήταν συνέχεια πεινασμένη. Εγώ του έλεγα συνέχεια να της δώσει άλλη τροφή, τα ίδια λεφτά θα ήταν, αλλά επέμενε ότι αυτές ήταν μια χαρά.
Σήμερα, ενός έτους πλέον, τη στείρωσε και ο κτηνίατρος διεπίστωσε ότι είναι και τίγκα στο παράσιτο και με πολύ περιορισμένη ανάπτυξη, λόγω παρασίτων και κακής διατροφής.
Την αποπαρασίτωση την έκανα εγώ, και μαζί του πήγα δώρο και ένα σάκο τροφή Royal. Όταν είδε την ημερήσια ποσότητα που θα έπρεπε να δίνει στη γάτα, με κοίταξε με δυσπιστία και είπε "Σιγά μη της φτάσει, όλο θα νιαουρίζει για περισσότερο".
Με πήρε τηλέφωνο χτες, εντυπωσιασμένος απ'το γεγονός ότι η γάτα δεν πεινάει πια, και αφήνει και τροφή στο μπολάκι της για αργότερα... τελικά πιο φτηνή θα του έρχεται ακόμα κι αν είναι η κτηνιατρική!!!
Ξέρω ότι το παράδειγμα είναι λίγο άκαιρο, γιατί η συγκεκριμένη γάτα είχε και παράσιτα. Αλλά σκεφτείτε: παράσιτα + τροφή με μηδενική θρεπτική αξία = καθόλου ανάπτυξη. Αν η τροφή της ήταν διαφορετική, θα είχε καλύτερη ανάπτυξη, και πιθανόν λιγότερα παράσιτα...

moukelis
Επιφανές μέλος
zanin
Διάσημο μέλος
friskies kitten: δεν την χόρταινε
whiskas: δεν την χόρταινε
purina pro plan kitten turkey: από αυτήν την τροφή δεν την έτρωγε όλη, πιθανόν χόρταινε με λίγη ποσότητα ή απλά δεν ξετρελένοταν
3κιλα 22,5?perfect fit για γατια που παιζουν πολυ: μπορώ να πω πως την ετρωγε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από proplan
μικρό σακουλι περίπου 4?και τωρα της πήρα την
royal canin babycat ακόμα δεν την δοκιμάσαμε 2 κιλα 20?
Melini
Διάσημο μέλος
Κι ομως,στο εξωτερικο ειναι πολυ διαδεδομενη και η χρηση ωμου κρεατος στο καθημερινο διαιτολογιο της γατας.Στα νορβηγακια μου εδινε η εκτροφεας τους,εγω εδω δεν τους δινω,αλλα θα το συζητησω με τον κτηνιατρο και ισως το σκεφτω σαν ιδεα.Επισης σε συνδυασμο με καλης ποιοτητας κροκετες τους εδινε τουλαχιστον 2-3 φορες την εβδομαδα βρασμενο ψαρι,και αλλες τοσες βραστο κοτοπουλο.
Για το βραστό ψάρι και κοτόπουλο δε θα διαφωνούσα ούτε κι εγώ, όταν όμως ρώτησα την κτηνίατρο, μου είπε ότι είναι περιττά, εφ'όσον τρώει τις σωστές τροφές. Οι καλές τροφές έχουν ακριβώς όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται η γάτα, τόνισε.
Για το ωμό κρέας έχω ενστάσεις... αν το ζώο έχει μολυνθεί από τοξόπλασμα;
moukelis
Επιφανές μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ για τα έξτρα που αναφέρεις αλλά σχετικά με την ωμή οι γνώμες διχάζονται.Αλλοι λένε ότι εφόσον είναι σαρκοβόρα από την φύση τους είναι λογικό να τους δίνουμε και ωμή.Αλλοί υποστηρίζουν ότι η ίδια η ωμή τους προκαλεί παράσιτα. Δεν ξέρω τώρα μπερδεύτηκα πάλι.Κι ομως,στο εξωτερικο ειναι πολυ διαδεδομενη και η χρηση ωμου κρεατος στο καθημερινο διαιτολογιο της γατας.Στα νορβηγακια μου εδινε η εκτροφεας τους,εγω εδω δεν τους δινω,αλλα θα το συζητησω με τον κτηνιατρο και ισως το σκεφτω σαν ιδεα.Επισης σε συνδυασμο με καλης ποιοτητας κροκετες τους εδινε τουλαχιστον 2-3 φορες την εβδομαδα βρασμενο ψαρι,και αλλες τοσες βραστο κοτοπουλο.

moukelis
Επιφανές μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Άμα καθίσεις και το σκεφτείς ένα ζώο που είναι δημιουργημένο να τρώει ωμη τροφή αμα του δίνεις επεξεργασμένη τροφή το βγάζεις από την φύση του.Απο την άλλη μήπως τα σημερινά κρέατα μας είναι βρώμικα σε σχέση μ'αυτά του παρελθόντος?Νομίζω ότι το ιδανικό είναι να του δίνουμε με σύνεση βέβαια από όλες τις κατηγορίες και να μην το περιορίζουμε μόνο στην ξηρά.Ξεχνάτε που πέρσυ είχε γίνει μία ιστορία με την ξηρά τροφή στο εξωτερικό?Δημιουργει οντως παρασιτα,αλλα δεν ξερω αν η τακτικη αποπαρασιτωση μειωνει τους κινδυνους.Γι'αυτο θα μιλησω με το γιατρο μας πρωτα.Παντως τα δικα μου ετρωγαν και ωμα απο 40 ημερων και ειναι υγιεστατα.
aretha
Περιβόητο μέλος

Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

) τους είχα πάρει hills αλλά κανένας από τους δύο δεν έδειχνε να την συμπαθεί. Αυτά έχουν φάει μόνο. Επίσης τους βράζω που κ που και κοτοπουλάκι με λίγο ρυζάκι κ καρότακια, ο τσίκο τρελαίνετε, κ ο σκύλος εννοείτε, αλλά ο σορμπέ το τρώει μόνο όταν το πρωτοφτιάχνω, μετά δεν το πλησιάζει

. Του αρέσει όμως πολύ όταν του βράζω ψαράκια.Για το ωμό δεν θα το τολμούσα λόγω τοξοπλάσματος

την ίδια γνώμη είχε κ η κτηνίατρος όταν την είχα ρωτήσει, τώρα όσο για το εκτροφείο, τι να πω? ίσως το ωμό να τους κάνει καλό, δεν ξέρω. Εγώ όμως γάτα που έρχεται σε επαφή μαζί μας δεν θα τις έδινα ωμό κρέας.Συμφωνώ εννοείτε για τις τροφές των σούπερ μάρκετς, είναι απίστευτα κακή η ποιότητα τους, κ το διαπίστωσα περισσότερο με τον σκύλο που έχει κάνει εμετός σχεδόν όλες τις τροφές που έχουμε δοκιμάσει, με εξαίρεση τη ρουαλ κ κανά δυο από πετσοπ. Ειδικά του σουπερ μαρκετ... δε το συζητώ

moukelis
Επιφανές μέλος
Ευχαριστουμε πολυ Αλικη!Υπάρχει θέμα για τη διατροφή με ωμό κρέας, εδώ.![]()

νικος βυρωνας
Νεοφερμένο μέλος

Luna και Snoopy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ξερει καποιος αν η ποιοτητα της μπρεικις ειναι καλη???

moukelis
Επιφανές μέλος

Οσο για τη Hill's,μην ανησυχεις,μετα τη στειρωση μπορεις να της δινεις της ιδιας εταιριας τροφη γα στειρωμενα.Απλα προσεξε να κανεις τη μεταβαση απο τη μια τροφη στην αλλη σταδιακα,για να μην διαταραχθει το εντερο της.
chryssa
Διάσημο μέλος
Υπάρχει η Neutered Cat Young Adult της Hill's, είναι κατάλληλη για στειρωμένες γάτες από 6 μηνών έως 6 ετών. Κάνει περίπου 27€ τα 3,5 κιλά και η δικιά μου την τρώει με μεγάλη όρεξη, καλύτερα από την kitten της ίδιας εταιρείας. Δεν έχω παρατηρήσει σχεδόν ποτέ πρόβλημα με εμετούς και διάρροιες και έχει και πολύ χαμηλά λιπαρά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά πρέπει να την κάνω παραγγελία 10 μέρες πριν γιατί το πετ σοπ τη φέρνει μόνο για μένα.μετα την στειρωση τι προτεινεται να δινω?
νικος βυρωνας
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool