Απαγορευμένες μάρκες για τις γατούλες...Οδηγός τροφών

Παιδιά τα δικά μου απο μικρά μεγάλωσαν με Royal canin τους άρεσαν πάρα πολύ, αλλά καμιά φορά τρώνε και Αctive fit active άμα ξεμείνουμε.Οσο για άλλες τροφές ο Βρούκος μου προτειμάει τα μύδια...μόνο μια συγκεκριμένη μάρκα που μυρίζει θάλασσα,και όσο και να φάει δεν χορταίνει.Του αρέσει και το κοτόπουλο βρασμένο ή και ωμό και η σαρδέλα απο τη λαική.Δεν έχει βάλει στο στόμα του κονσέρβα, καμιά μάρκα δεν του άρεσε από μικρός είχε μια απέχθεια ούτε την Hills δεν κατάφερα να του δώσω.Την κοιτούσε υποτημιτικά κι έφευγε αμέσως.Να ναι καλά τα μύδια...Ειναι μεγαλόσωμος και χαιρει άκρας υγείας παρότι τρώει λιγότερη κροκέτα απο την αδελφή του που προτιμάει την κονσέρβα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω παλι τους δεινω μονο κονσερβες και ειναι ολα τελεια:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικιά μου τρώει τα πάντα... κονσέρβες, κροκέτες και κρέας βρασμένο και ψάρι ωμό.

Κατα κύριο λόγο τρώει κροκέτες (Delicat Plus Kitten) και η αλήθεια είναι ότι τρώει λιγότερη ποσότητα σε σχέση με τις κονσέρβες. Υποθέτω όμως ότι επειδή οι κροκέτες, ως ξηρά τροφή, φουσκώνουν με τα υγρά του στομάχου είναι λογικό. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι που τις χρησιμοποιήτε τις βρέχατε όταν το γατάκι σας ήταν μικρό οπότε θα διαπιστώσατε τουλάχιστον 50% αύξηση στον όγκο τους. Επίσης αν και τρώει λιγότερο "τσιμπολογάει" πολύ πιο συχνά.

Κονσέρβες τρώει 1 - 2 φορές την εβδομάδα αλλά συνήθως προτιμώ να τις ανακατεύω με ξηρά τροφή(κροκέτες) για να μην ξεχνιόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να λατρεύει πολυ περισσότερο την οσμή και της πιο φτηνής κονσέρβας απ' ότι τις κροκέτες... Λογικό δεν είναι?

Κρέας τρώει συνήθως όταν μαγειρεύω κοτόπουλο οπότε κρατάω ένα κομμάτι για να το βράσω σκέτο. Η αλήθεια είναι ότι κοτόπουλο τρώει περισσότερο και απ' την κονσέρβα αλλά και απ τις κροκέτες... οπότε για μένα δεν τίθεται θέμα "τρώει λίγο άρα είναι καλύτερο". Ψαράκι τρώει ωμό φυσικά.

Η φυσική διατροφή της γάτας είναι φρέσκο κρέας ωμό(που το έχει σκοτώσει πριν λίγο).Αυτο που τις δίνουμε το μαγειρεύουμε για τους ίδιους λόγους που μαγειρεύουμε και το δικό μας. Επίσης, αν η γάτα σας είχε ποτέ την τιμή να φάει ποντίκι θα καταλαβαίνατε ότι έχουν ανοχές σε παράσιτα και ασθένειες που προσβάλουν εμάς πολύ εύκολα. Επίσης υπάρχουν οι πάστες και τα χαπάκια για τα παράσιτα...

Και τέλος, δεν πιστεύω ότι οι ισσοροπημένες τροφές και η συχνότητα που τις δίνουμε είναι και αυτά φυσιολογικά για μία γάτα.

εγω παλι τους δεινω μονο κονσερβες και ειναι ολα τελεια:)
Αμα θες το ζώο σου να το έχεις για πολλά χρόνια δίπλα σου πρέπει να προσέχεις την διατροφή του όσο γίνεται περισσότερο. Οι κονσέρβες είναι όπως τα γλυκά γεμάτες συντηρητικά, ζάχαρη και χρωστικες. Θα ήθελες εσύ να τρέφεσαι αποκλειστικά με κάτι τέτοιο? Εκτός αυτού τους χαλάνε πάρα πολύ τα δόντια.Εκτός και άν του τα βουρτσίζεις καθημερινά. Με τις κροκέτες τα δόντια καθαρίζουν και άν οι κροκέτες είναι και από καλή εταιρεία μπορεί να περιέχουν και φθόριο για ακόμα καλύτερα.:up:

[

Και τέλος, δεν πιστεύω ότι οι ισσοροπημένες τροφές και η συχνότητα που τις δίνουμε είναι και αυτά φυσιολογικά για μία γάτα.[/quote]

Συμφωνώ μαζι σου και εγώ το πιστεύω ότι η διατροφή της γάτας έχει φτιαχτεί σύμφωνα με τα ανθρώπινα δεδομένα. Από την στιγμή που είναι σαρκοβόρο σημαίνει ότι θα έπρεπε να τρέφεται αποκλειστικά με ωμό κρέας.
Σχετικά με τις κονσέρβες προσπάθησε να τις ελατώσεις κιαλλο. Εγώ τους δίνω 1-2 ΤΟΝ ΜΗΝΑ και μόνο σαν ανταμοιβή π.χ. όταν τους κόβω τα νύχια.Οι κονσέρβες περιέχουν πολύ ανθυγεινα υλικά.

Αμα θες το ζώο σου να το έχεις για πολλά χρόνια δίπλα σου πρέπει να προσέχεις την διατροφή του όσο γίνεται περισσότερο. Οι κονσέρβες είναι όπως τα γλυκά γεμάτες συντηρητικά, ζάχαρη και χρωστικες. Θα ήθελες εσύ να τρέφεσαι αποκλειστικά με κάτι τέτοιο? Εκτός αυτού τους χαλάνε πάρα πολύ τα δόντια.Εκτός και άν του τα βουρτσίζεις καθημερινά. Με τις κροκέτες τα δόντια καθαρίζουν και άν οι κροκέτες είναι και από καλή εταιρεία μπορεί να περιέχουν και φθόριο για ακόμα καλύτερα.:up:

Δεν εχουν ολες οι κονσερβες συντηριτικα και χρωστικες ουσιες. Οπως και οι κροκετες χωριζονται σε "friskies" και premium, ετσι ειναι και οι κονσερβες. Το φθοριο ειναι τοξικο στις γατες γι' αυτο και οι οδοντοκρεμες για γατες ειναι χωρις φθοριο. Δεν θα λεγα πως ειναι καλη η εταιρια που βαζει φθοριο στις ζωοτροφες. Εκτος αυτου, οι κροκετες εχουν συνηθως πολυ περισσοτερους υδατανθρακες απο οτι οι κονσερβες.

Η δικιά μου τρώει τα πάντα... κονσέρβες, κροκέτες και κρέας βρασμένο και ψάρι ωμό.

Ψαράκι τρώει ωμό φυσικά.

Η φυσική διατροφή της γάτας είναι φρέσκο κρέας ωμό(που το έχει σκοτώσει πριν λίγο).Αυτο που τις δίνουμε το μαγειρεύουμε για τους ίδιους λόγους που μαγειρεύουμε και το δικό μας. Επίσης, αν η γάτα σας είχε ποτέ την τιμή να φάει ποντίκι θα καταλαβαίνατε ότι έχουν ανοχές σε παράσιτα και ασθένειες που προσβάλουν εμάς πολύ εύκολα. Επίσης υπάρχουν οι πάστες και τα χαπάκια για τα παράσιτα...

Και τέλος, δεν πιστεύω ότι οι ισσοροπημένες τροφές και η συχνότητα που τις δίνουμε είναι και αυτά φυσιολογικά για μία γάτα.

Εγώ θέλω να σου πω ότι διαφωνώ με το ωμό στις οικόσιτες γάτες. Αν διαβάσεις θα μάθεις ότι κύρια αιτία τοξοπλάσμωσης στις γάτες είναι η κατανάλωση ωμού κρέατος ή ψαριών. Οπότε για προστασία και της δικιάς σου υγείας κόψε το ωμό. Το ότι οι αδέσποτες γάτες κυνηγούν και τρώνε ωμό κρέας είναι κάτι που θα έκανε και ο άνθρωπος αν δεν είχε ανακαλύψει την φωτιά.:)

Δεν εχουν ολες οι κονσερβες συντηριτικα και χρωστικες ουσιες. Οπως και οι κροκετες χωριζονται σε "friskies" και premium, ετσι ειναι και οι κονσερβες. Το φθοριο ειναι τοξικο στις γατες γι' αυτο και οι οδοντοκρεμες για γατες ειναι χωρις φθοριο. Δεν θα λεγα πως ειναι καλη η εταιρια που βαζει φθοριο στις ζωοτροφες. Εκτος αυτου, οι κροκετες εχουν συνηθως πολυ περισσοτερους υδατανθρακες απο οτι οι κονσερβες.
Μα και οι κτηνίατροι μας συστήνουν ξηρά τροφή για τα δόντια!!!!!?
Εγώ είχα καταφέρει και της τα είχα όλα υγιεί βουρτσίζοντας τα περιοδικά με γάζα και αλατόνερο. 14 χρονών και τα είχε γερά.
Δηλαδή πιστεύεις ότι οι κονσέρβες είναι καλύτερες? Μήπως στο εξωτερικό έχετε καλύτερες από εμάς εδώ? Δεν λέω έχουμε π.χ. της hill's αλλά είναι πανάκριβες.

Εγώ θέλω να σου πω ότι διαφωνώ με το ωμό στις οικόσιτες γάτες. Αν διαβάσεις θα μάθεις ότι κύρια αιτία τοξοπλάσμωσης στις γάτες είναι η κατανάλωση ωμού κρέατος ή ψαριών. Οπότε για προστασία και της δικιάς σου υγείας κόψε το ωμό. Το ότι οι αδέσποτες γάτες κυνηγούν και τρώνε ωμό κρέας είναι κάτι που θα έκανε και ο άνθρωπος αν δεν είχε ανακαλύψει την φωτιά.:)

επιπλεον δεν πρεπει να δινουμε ωμο ψαρι στις γατες συχνα γιατι μπορει να προκαλεσει προβληματα :hmm:Ασε που τα ψαρια ειναι συνηθως γεματα παρασιτα :/:

Μα και οι κτηνίατροι μας συστήνουν ξηρά τροφή για τα δόντια!!!!!?
Εγώ είχα καταφέρει και της τα είχα όλα υγιεί βουρτσίζοντας τα περιοδικά με γάζα και αλατόνερο. 14 χρονών και τα είχε γερά.
Δηλαδή πιστεύεις ότι οι κονσέρβες είναι καλύτερες? Μήπως στο εξωτερικό έχετε καλύτερες από εμάς εδώ? Δεν λέω έχουμε π.χ. της hill's αλλά είναι πανάκριβες.

σε μας οι κτηνιατροι λενε να δινουμε κονσερβες ή φακελακια και κανενα γευμα κροκετες για να εξασκουν δοντια και μυες. Δεν μου εχουν πει οτι καθαριζουν τα δοντια :hmm:. Στο εξωτερικο οντως υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και πιο χαμηλες τιμες σε συγκριση με την ελλαδα. Προσωπικα ειμαι κατα της κροκετας. Ουτε οι κονσερβες ειναι καλες αλλα τις βρισκω πολυ καλυτερες απο τις κροκετες. Στον δικο μου του δινω κυριως κονσερβες και λιγες κροκετουλες και του βουρτσιζω τα δοντια καθημερινα με οδοντοβουρτσα και οδοντοκρεμα για γατες οποτε δεν ξερω αν η κονσερβα προκαλει προβληματα στα δοντια. :P Παντως δεν ειμαι η μονη που δινει κονσερβες στον γατο της γιατι καθε φορα που παω στο pet store βλεπω κοσμο να αγοραζει ολοκληρες κουτες με κονσερβες :P

επιπλεον δεν πρεπει να δινουμε ωμο ψαρι στις γατες συχνα γιατι μπορει να προκαλεσει προβληματα :hmm:Ασε που τα ψαρια ειναι συνηθως γεματα παρασιτα :/:

σε μας οι κτηνιατροι λενε να δινουμε κονσερβες ή φακελακια και κανενα γευμα κροκετες για να εξασκουν δοντια και μυες. Δεν μου εχουν πει οτι καθαριζουν τα δοντια :hmm:. Στο εξωτερικο οντως υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και πιο χαμηλες τιμες σε συγκριση με την ελλαδα. Προσωπικα ειμαι κατα της κροκετας. Ουτε οι κονσερβες ειναι καλες αλλα τις βρισκω πολυ καλυτερες απο τις κροκετες. Στον δικο μου του δινω κυριως κονσερβες και λιγες κροκετουλες και του βουρτσιζω τα δοντια καθημερινα με οδοντοβουρτσα και οδοντοκρεμα για γατες οποτε δεν ξερω αν η κονσερβα προκαλει προβληματα στα δοντια. :P Παντως δεν ειμαι η μονη που δινει κονσερβες στον γατο της γιατι καθε φορα που παω στο pet store βλεπω κοσμο να αγοραζει ολοκληρες κουτες με κονσερβες :P
Κοίτα άμα οι καλές κονσέρβες ήταν πιο φθηνές σαφως και θα τις προτιμούσα και εγώ . Ομως εδώ στην Ελλάδα οι π.χ. hill's ad κάνουν κοντά 2€. Δεν γίνεται. Όσον αφορά τις πιο φθηνες θεωρώ ότι είναι γεμάτες συντηρητικά και χρώμα. Δεν τις συστήνω.:down:

Αν μου επιτρέπεται να αναφέρω εδώ τη γνώμη κτηνιάτρου:
Την Περασμένη Πέμπτη είχα πάει για τα εμβόλια του μικρού και για προμήθεια κτηνιατρικής ξηράς τροφής για τον Αύγουστο (η γιατρίνα μας είπε ότι η καταλληλότερη τροφή είναι αυτή τη στιγμή η Royal Canin Neutered Male Operation - 7 years για το μεγάλο και η Royal Canin Growth για το μικρό. Κοστίζουν κάτι παραπάνω βέβαια, μου έρχεται το ίδιο με την ξηρά τροφή της Hill's.
Τέλος πάντων, δίπλα στα σακούλια με την ξηρή τροφή είχε και κουτιά με φακελάκια, μεριδούλες μαλακή τροφή της ίδιας΄μάρκας για στειρωμένα αρσενικά. Ρώτησα τη γιατρίνα αν την προτείνει για το Γκάνταλφ, έτσι για μεζέ μια φορά τη βδομάδα, και μου είπε ότι δε χρειάζεται μαλακή τροφή μέχρι να γίνει τριών ετών. Μόνο ξηρά, γιατί μπορεί να του αρέσουν τα φακελάκια και μετά να μη θέλει την ξηρή τροφή...

Κοίτα άμα οι καλές κονσέρβες ήταν πιο φθηνές σαφως και θα τις προτιμούσα και εγώ . Ομως εδώ στην Ελλάδα οι π.χ. hill's ad κάνουν κοντά 2€. Δεν γίνεται. Όσον αφορά τις πιο φθηνες θεωρώ ότι είναι γεμάτες συντηρητικά και χρώμα. Δεν τις συστήνω.:down:

συμφωνω απολυτα. Αυτες που υπαρχουν στα σουπερμαρκετ ειναι χαλια. Εδινα σε ενα αδεσποτο και μυριζαν ασχημα :down:. Βασικα πρεπει να δινεις καλες τροφες, ειτε ειναι κονσερβες ειτε κροκετες. Μακροπροθεσμα γλιτωνεις και επισκεψεις στον κτηνιατρο.

συμφωνω απολυτα. Αυτες που υπαρχουν στα σουπερμαρκετ ειναι χαλια. Εδινα σε ενα αδεσποτο και μυριζαν ασχημα :down:. Βασικα πρεπει να δινεις καλες τροφες, ειτε ειναι κονσερβες ειτε κροκετες. Μακροπροθεσμα γλιτωνεις και επισκεψεις στον κτηνιατρο.

Συμφωνώ Σακούρα, τα ίδια λεφτά είναι εξάλλου. Απλά τα δίνεις μαζεμένα... και φαίνεται και στην ανάπτυξη και την υγεία της γάτας σου αν τρέφεται σωστά... ;)

παιδια μηπως ξερετε αυτες τις κροκετες? ειναι οι cimiaq...η μαμα μου ειχε παει να παρει απο την κτηνιατρο και της εδωσε αυτες....ειναι καλες?

Συνημμένα

• 9818_buyuk.jpg
    9818_buyuk.jpg
    25,9 KB · Εμφανίσεις: 2.001
Συμφωνώ Σακούρα, τα ίδια λεφτά είναι εξάλλου. Απλά τα δίνεις μαζεμένα... και φαίνεται και στην ανάπτυξη και την υγεία της γάτας σου αν τρέφεται σωστά... ;)
Μα βρε κορίτσια ακόμα και η πιο ακριβή κονσέρβα περιέχει συντηρητικά!! Όλος ο κόσμος λέει ότι πρέπει να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα συντηρητικά από την διατροφή μας.Θεωρώ ότι το ίδιο πρέπει να προσπαθούμε και για τις γάτες μας. Η ξηρά τροφή περιέχει συντηρητικά?:hmm:

λες γι' αυτο να μου εχει γινει τοσο μεγαλος; :lol::lol:

Μα βρε κορίτσια ακόμα και η πιο ακριβή κονσέρβα περιέχει συντηρητικά!! Όλος ο κόσμος λέει ότι πρέπει να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα συντηρητικά από την διατροφή μας.Θεωρώ ότι το ίδιο πρέπει να προσπαθούμε και για τις γάτες μας. Η ξηρά τροφή περιέχει συντηρητικά?:hmm:

Μπορεις να αφησεις κρεας σε θερμοκρασια δωματιου χωρις συντηρητικα για μηνες; Ασε την μπριζολα σου εκτος ψυγειου για μηνες να δεις αν χαλαει! Ολα εχουν συντηρητικα.

Σημερα πηγα σουπερ μαρκετ για να παρω καμια κονσερβουλα για τη Σνουπυ(της ειχα παρει απο το πετ σοπ γκουρμε νταιαμοντ,αλλα δεν της αρεσε καθολου...:down:),και βρηκα κονσερβα σε φακελακια που γραφει επανω bio(δηλαδη βιολογικη!?:hmm:σωστα??)Απ'οτι διαβασα στο πισω μερος του κουτιου(πωλειται σε κουτι και εχει 12 φακελακια,τα οποια υπαρχουν σε 4 διαφορετικες γευσεις...)περιεχει μονο καποια βιταμινη.Φυσικα,δεν της δινω συνεχεια κονσερβα,γιατι δυσκολευτηκαμε πολυ να την μαθουμε να τρωει ξηρη τροφη,της δινω καθε 2 εβδομαδες.Αλλα επειδη θα φυγω για διακοπες και της εχω αδυναμια την προηγουμενη εβδομαδα εφαγε 3,και μεχρι το σαββατο θα της δωσω αλλες 2....

Η συζήτηση για το βούρτσισμα των δοντιών μεταφέρθηκε εδώ.

λες γι' αυτο να μου εχει γινει τοσο μεγαλος; :lol::lol:

Μπορεις να αφησεις κρεας σε θερμοκρασια δωματιου χωρις συντηρητικα για μηνες; Ασε την μπριζολα σου εκτος ψυγειου για μηνες να δεις αν χαλαει! Ολα εχουν συντηρητικα.
Καλά δεν θα διαφωνήσω. Βέβαια υποτίθεται ότι οι κροκέτες που τους δίνουμε είναι αποξηραμένη τροφή για να μην υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα πόσα συντηρητικά έχουν και αυτές??!!!!!!!!!Άβυσσος η τροφή των γάτων.!!!

Καλά δεν θα διαφωνήσω. Βέβαια υποτίθεται ότι οι κροκέτες που τους δίνουμε είναι αποξηραμένη τροφή για να μην υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα πόσα συντηρητικά έχουν και αυτές??!!!!!!!!!Άβυσσος η τροφή των γάτων.!!!

δεν ειναι αποξηραμενη η τροφη τους, ψημενη ειναι. Μονο μια τροφη εχω βρει αποξηραμενη απο την νεα ζηλανδια και κοστιζει 15 ευρω τα 300 γραμμαρια!! Γενικα ολες οι τροφες ειναι χαλια :mad:

Σημερα εψαχνα εναλλακτικες τροφες και κατεληξα στο συμπερασμα οτι οι ωμες ειναι οι καλυτερες. Εξασκουν και τα σαγονια τους περα απο ολα τα αλλα ωφελη που εχουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back