Απαγόρευση εισαγωγής/εμπορίου της γούνας γάτων/σκύλων στην Ε.Ε.

[FONT=TimesNewRoman,Bold]ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ[/FONT]

[FONT=TimesNewRoman,Bold]ΓΡΑΠΤΗ [/FONT][FONT=TimesNewRoman,Bold]ΔΗΛΩΣΗ[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman+1]προς εγγραφή στο πρωτόκολλο[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman+1]σύ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]φωνα [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε το άρθρο [/FONT]51 [FONT=TimesNewRoman+1]του Κανονισ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ού[/FONT]
[FONT=TimesNewRoman+1]των βουλευτών [/FONT]Generoso Andria, Francesco Fiori, Charles Tannock, Monica
Frassoni, Fiorella Ghilardotti

[FONT=TimesNewRoman+1]σχετικά [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε το ε[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]πόριο δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων που προέρχονται από σκύλους και γάτες[/FONT]
PE 314.008
Or. it​
[FONT=TimesNewRoman+1]
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ​
[/FONT]
16/01/2002 1/2002​
[FONT=TimesNewRoman,Bold]
ΓΡΑΠΤΗ​
[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Bold+1] [/FONT][FONT=TimesNewRoman,Bold]ΔΗΛΩΣΗ

[/FONT][FONT=TimesNewRoman+1]
προς εγγραφή στο πρωτόκολλο
σύ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]φωνα [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε το άρθρο [/FONT]51 [FONT=TimesNewRoman+1]του Κανονισ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ού
των βουλευτών [/FONT]Generoso Andria, Francesco Fiori, Charles Tannock, Monica
Frassoni, Fiorella Ghilardotti

[FONT=TimesNewRoman+1]
σχετικά [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε το ε[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]πόριο δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων που προέρχονται από σκύλους και γάτες
Η[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ερο[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ηνία ακύρωσης[/FONT]: 16/04/2002
PE 314.008
Or. it
- 2 -

[FONT=TimesNewRoman,Italic]
Το[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic+1] [/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic]Ευρωπαϊκό[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic+1] [/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic]Κοινοβούλιο[/FONT][FONT=TimesNewRoman,Italic+1],​
[/FONT]
A.​
[FONT=TimesNewRoman+1]ανησυχώντας για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διαρκής αύξηση του
ε[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]πορίου δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων που προέρχονται από σκύλους και γάτες[/FONT], [FONT=TimesNewRoman+1]ιδίως στις ασιατικές χώρες[/FONT],

[FONT=TimesNewRoman+1]
Β[/FONT]. [FONT=TimesNewRoman+1]λα[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]βάνοντας υπόψη ότι τα ζώα αυτά[/FONT], [FONT=TimesNewRoman+1]όχι απλώς είναι κατοικίδια[/FONT], [FONT=TimesNewRoman+1]αλλά έχουν στενό
σύνδεσ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ο [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε τον άνθρωπο και συχνά είναι χρήσι[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]α στα άτο[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]α [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε αναπηρίες [/FONT]([FONT=TimesNewRoman+1]τύφλωση[/FONT],

[FONT=TimesNewRoman+1]
δυσχέρεια στο βάδισ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]α κλπ[/FONT].),

[FONT=TimesNewRoman+1]
Γ[/FONT]. [FONT=TimesNewRoman+1]ανησυχώντας για το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν αντιλα[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]βάνονται πάντοτε ότι τα
προϊόντα που αγοράζουν είναι κατασκευασ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ένα [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε τέτοια δέρ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ατα[/FONT],

[FONT=TimesNewRoman+1]
Δ[/FONT]. [FONT=TimesNewRoman+1]λα[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]βάνοντας υπόψη ότι οι Ηνω[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ένες Πολιτείες έχουν ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή
δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων που προέρχονται από σκύλους και γάτες[/FONT],

[FONT=TimesNewRoman+1]
Ε[/FONT]. [FONT=TimesNewRoman+1]επιδοκι[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άζοντας την ιταλική κυβέρνηση η οποία ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που
απαγόρευσε την εισαγωγή και ε[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]πορία τέτοιων δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων[/FONT],
1.
[FONT=TimesNewRoman+1]καλεί την Επιτροπή​
[/FONT]
-​
[FONT=TimesNewRoman+1]να απαγορεύσει οιοδήποτε είδος ε[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]πορίας ή εισαγωγής δερ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]άτων που προέρχονται
από τα ζώα αυτά[/FONT]·
-
[FONT=TimesNewRoman+1]να θεσπίσει ρυθ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ίσεις για την προστασία των ζώων αυτών[/FONT]·
-
[FONT=TimesNewRoman+1]να εγκρίνει σχέδιο ανάκτησης και περίθαλψης[/FONT], µ[FONT=TimesNewRoman+1]ε [/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]έρι[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]να του δη[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]οσίου[/FONT], [FONT=TimesNewRoman+1]για την
πρόληψη του φαινο[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]ένου των αδέσποτων ζώων[/FONT]·
2.
[FONT=TimesNewRoman+1]αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει την παρούσα δήλωση στο Συ[/FONT]µ[FONT=TimesNewRoman+1]βούλιο
Υπουργών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή[/FONT].

[FONT=TimesNewRoman+1]https://www.infurmation.com/pdf/EP01_02EL.pdf[/FONT]​

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλόζωοι
ecblank.gif
ecblank.gif
ecblank.gif
ecblank.gif
Διαθέτει η Ε.Ε. πολιτική για την ευημερία των ζώων;

Ναι. Η Ε.Ε. καταβάλλει προσπάθειες για την ευημερία των ζώων για περισσότερα από 25 χρόνια. Από τότε, οι νόμοι της Ε.Ε. έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές και το πεδίο δράσης τους έχει διευρυνθεί στο πέρασμα του χρόνου. Η Συνθήκη του Άμστερνταμ, που τέθηκε σε ισχύ το Μάιο του 1999, δημιούργησε ένα νέο πεδίο δράσης για την Ε.Ε. σχετικά με την ευημερία των ζώων, αφού οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα πρωτόκολλο για την προστασία και την ευημερία των ζώων. Στο πρωτόκολλο, η Ε.Ε. αναγνωρίζει ότι τα ζώα είναι όντα που αισθάνονται, που σημαίνει ότι έχουν συνείδηση για ό,τι τους συμβαίνει. Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι: «Κατά τη διαμόρφωση και την υλοποίηση των πολιτικών της Κοινότητας στους τομείς της γεωργίας, των μεταφορών, της εσωτερικής αγοράς και της έρευνας, η Κοινότητα και τα κράτη μέλη λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις ανάγκες της για ευημερία των ζώων, τηρώντας συνάμα τις νομοθετικές ή διοικητικές διατάξεις και τα έθιμα των κρατών μελών που αφορούν κυρίως τις παραδόσεις, τα θρησκεύτηκα έθιμα και την πολιτισμική κληρονομιά.»

Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. επιτρέπει την κακομεταχείριση των ζώων όταν αυτή οφείλεται σε τοπικές παραδόσεις;

Το πρωτόκολλο ορίζει ξεκάθαρα τους νομοθετικούς περιορισμούς της Ε.Ε. σχετικά με την ευημερία των ζώων. Αυτό σημαίνει ότι η σκληρότητα απέναντι στα ζώα, η κακομεταχείρισή τους, η χρησιμοποίησή τους σε διαγωνισμούς, εκθέσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι ταυρομαχίες, οι σκυλομαχίες και οι σκυλοδρομίες, είναι ζητήματα που παραμένουν κάτω από την αποκλειστική ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων. Επομένως, η Ε.Ε. δεν αναμιγνύεται άμεσα σε αυτά τα ζητήματα.

Αφού η Ε.Ε. δεν εμπλέκεται σε θέματα παράδοσης, γιατί υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των πτηνών και όχι για τις ταυρομαχίες στην Ισπανία;

Δεν υπάρχουν Ευρωπαϊκοί νόμοι που να συνδέουν τα ζώα με εθνικές ή τοπικές παραδόσεις ή την κουλτούρα, και αυτό αφορά και τις ταυρομαχίες και το κυνήγι της αλεπούς. Από την άλλη πλευρά, τα άγρια πτηνά προστατεύονται άμεσα σε επίπεδο Ε.Ε. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πουλιά στην Ευρώπη είναι κυρίως αποδημητικά και ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η κοινή δράση μεταξύ διάφορων χωρών μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα πουλιά. Ο νόμος της Ε.Ε. που ψηφίστηκε το 1979 επίσης επιδιώκει να προστατεύσει διάφορα είδη άγριων πτηνών από την περαιτέρω εξαφάνισή τους. Επίσης, η Ε.Ε. επιδιώκει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον, ρυθμίζοντας γενικότερα το εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, και όχι μόνο των πτηνών.

Πώς τίθενται σε εφαρμογή οι αρχές της Ε.Ε. σχετικά με την ευημερία των ζώων;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει προδιαγραφές για την ευημερία των ζώων στα εκτροφεία, και κατά τη μεταφορά και τη σφαγή τους. Παρέχει επίσης επιστημονική υποστήριξη, καταρτίζει σχέδια νόμων και πραγματοποιεί επιθεωρήσεις και ελέγχους για να διασφαλίσει τη σωστή εφαρμογή των νόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σε Θέματα Καταναλωτών:
https://europa.eu.int/comm/consumers/index_en.htm

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

«Κατά τη διαμόρφωση και την υλοποίηση των πολιτικών της Κοινότητας στους τομείς της γεωργίας, των μεταφορών, της εσωτερικής αγοράς και της έρευνας, η Κοινότητα και τα κράτη μέλη λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις ανάγκες της για ευημερία των ζώων, τηρώντας συνάμα τις νομοθετικές ή διοικητικές διατάξεις και τα έθιμα των κρατών μελών που αφορούν κυρίως τις παραδόσεις, τα θρησκεύτηκα έθιμα και την πολιτισμική κληρονομιά.»

Μαλακίες:mad:

προβληθηκε χθες σε δελτιο της ελληνικης τηλεορασης. Υπαρχουν παιχνιδια σε καταστηματα ευρωπαικων χωρων που ειναι κατασκευασμενα απο δερμα γατας και σκυλων .Τα παιχνιδια ειναι κινεζικης πρεολευσης που για να μειωσουν το κοστος των παιχνιδιων δεν παραγουν συνθετικη γουνα αλλα εκτρεφουν γατες και σκυλους και μετα τα θανατωνουν για να παρουν το δερμα τους.Επισημα χθες υπηρξε καταδικη απο την Ευρωπαικη ενωση και γινονται διαδικασιες για την αποσυρση αλλα και την απαγορευση εισαγωγων τετοιων προιοντων στις χωρες τις Ευρωπαικης ενωσης. Προσοχη τι αγοραζουμε ομως ακομα απο τις μεγαλες αλυσιδες παιχνιδιων . Μια προταση μου ειναι να μποικαταρουμε καθε παιχνιδι κινεζικης προελευσης Τα οποια ειναι μεν φτηνα αλλα στοιχιζουν σε ζωες και ανθρωπινες (βλεπε παιδικη εργασια και συνθηκες) αλλα και σε ζωες ζωων στο ονομα του κερδους και του εμπορικου ανταγωνισμου.Χριστουγεννα ερχονται ολο και καποιο παιδακι θα υπαρχει που θα περιμενει δωρο ιτε ειναι δικο μας ιτε συγγενης ιτε παιδια φιλων . Ας μην αγορασουμε κινεζικα παιχνιδια και ας το πουμε και στο περιγυρω μας να κανουν το ιδιο .Ειναι κατι περα απο υπογραφες σε πραξη

εγω παλι για να εκτονωσω λιγο την κατασταση φοραω τον Περση οπως ειναι γυρω απο το λαιμο Κινουμενη γουνα απο τις ποιο σπανιες!Ειδικα οταν κουναει και την ουρα που ειναι φουντωτη ειμαστε τελειοι!
xaxaxa εγω εχω πληρη την γουνα με ολα τα αξεσουαρ το μονο που φοβαμαι μην αγριεψουν καμια μερα κ με φανεγια καπελο φοραω κατι πολυ τρεντυ την πατουνα
τωρα που το λες εχω αγορασει στην πατουνα ενα κουκλακι που πηρα απο ενα κινεζικο κ δεν το αλλαζει λετε να ειναι απο γατα?
α και κατι ακομη οι κινεζοι κλεινουν στο ιντερνετ τα σιτε που ειναι για τησ εκστρατιες https://www.care2.com/news/member/124914743/226021 κ εδω υπογραφετε https://www.rsf.org/rubrique.php3?id_rubrique=174

Εγώ έκανα το λάθος να δω πριν ένα χρόνο στο site της peta κάποια βιντεάκια σχετικά με τις γούνες.Ήταν πραγματικά ο,τι πιο φριχτό έχω δει στη ζωή μου!Ποτέ δεν πίστευα πως σε κάποια μέρη του κόσμου γίνονται τέτοια πράγματα.

ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΖΩΝΤΑΝΑ!!!!!!!

Έγινα ράκος,έκλαιγα για πολλές μέρες και μέχρι σήμερα το σκέφτομαι και δεν μπορώ να κοιμηθώ.Ακόμα τα ακούω να ουρλιάζουν από πόνο.Πραγματικά αυτό το "θέαμα" μου χάραξε την καρδιά και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ!

Παρακαλώ πολύ όλο τον κόσμο να το σκέφτεται καλά προτού αγοράζει γούνα ή οτιδήποτε δερμάτινο.Υπάρχουν ωραιότατα συνθετικά για αυτό το λόγο!Και ρούχα και υποδήματα και αξεσουαρ.

Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά τα ζώα γδέρνονται ζωντανά και μετά πετιούνται στα σκουπίδια και υποφέρουν για ώρες ατελείωτες ώσπου να ξεψυχήσουν.Είναι πραγματικότητα,το είδα με τα μάτια μου.Αυτό το κάνουν για να μη χαλάσει το δέρμα ή η γούνα από το επικείμενο τραύμα.Το ίδιο συμβαίνει και στα ερπετά.

Και αναρωτιέμαι...:mad: γιατί λόγω της μόδας και για την ικανοποίηση των ευτελών ναρκισσιστικών μας αναγκών πρέπει να βασανίζονται βάναυσα ζωντανά πλάσματα που έχουν αισθήσεις και συναισθήματα;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;
Ο άνθρωπος είναι ο παντοδύναμος εξουσιαστής της φύσης;Ο κύριος άμετρης επιβολής πάνω σε όλα τα όντα;
Ο άνθρωπος διαφοροποιείται από τα ζώα λόγω της λογικής.Εάν λοιπόν αυτή είναι η λογική του σύγχρονου "ανθρώπου" τότε εγώ προτιμώ να είμαι ζώο!

:down: :down: :down: :down: :down:

τα'χω δει κι εγω αυτα τα βιντεακια....:down: περιττο να πω οτι για ωρες μετα ημουν σαν ζομπι,τετοιο σοκ ειχα παθει....:cry:

Καλα,... παιδια, απο τοτε που μπηκα στο σαιτ εδω εχω πεταξει:

ενα γουνακι για το λαιμο αγνωστου προελευσεως που μου θυμισε την ουρα της χουχουδιτσας:mad: και δεν γινονταν να το φοραω:down:

ενα αλλο το κοιταω ακομη και δεν νομιζω να μενει για πολυ στη ντουλαπα μου:confused:

ενα αρωμα burburry μετα την προσφατη καμπανια αν και μου αρεσε:hmm:

τα καλυντικα loreal και dior που ειχα γιατι απο τοτε που εμαθα για τα πειραματα στα ζωα μου φαινονταν σαν μπλαστρι:(

ενα προιον nτελικατεσεν που ειχε μεσα κυνηγι:|

:blink:
...μου φαινεται οτι βγαινοντας απο το σαιτ θα ειναι κατι σαν καθαρισμα γενικο:blink: ... θα καταληξω με αδεια ντουλαπα ψυγειο σκετα λαχανικα και χορτοφαγος..:blink::blink: :D :lol:

εγω παλι δεν εχω πλεον τιποτα απο ολα αυτα που λες αφου απο τοτε που εχω πεταξει τα καλλυντικα μου τα ακριβα κ δεν τα ξανα αγορασα ο αντρας μου χαιρετε οποτε ερχετε ο λογαριασμος της πιστωτικης του

Yasmin ποιός σου είπε πως όποιος δεν χρησιμοποιεί όσα αναφέρεις έχει άδειο ψυγείο, άδεια ντουλάπα και στομάχι?
:P:P:P
Το κάθε άλλο χεχεχε

εγω παλι δεν εχω πλεον τιποτα απο ολα αυτα που λες αφου απο τοτε που εχω πεταξει τα καλλυντικα μου τα ακριβα κ δεν τα ξανα αγορασα ο αντρας μου χαιρετε οποτε ερχετε ο λογαριασμος της πιστωτικης του
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

KALA NEA!!!

Γούνα γάτας και σκύλου: η Επιτροπή προτείνει γενική απαγόρευση στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα πρόταση με την οποία απαγορεύεται η
εισαγωγή, η εξαγωγή και η πώληση γούνας γάτας και σκύλου στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έχει διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά γούνα γάτας
και σκύλου, συνήθως χωρίς να δηλωθεί ή συγκεκαλυμμένη ως συνθετική ή
άλλο είδος γούνας. Το μεγαλύτερο μέρος από τις ποσότητες γούνας γάτας
και σκύλου πιστεύεται ότι έχει εισαχθεί από τρίτες χώρες, κυρίως από την
Κίνα στην οποία συνηθίζεται η εκτροφή των ζώων αυτών για το συγκεκριμένο
σκοπό. Πολλά κράτη μέλη έχουν εισαγάγει εθνική νομοθεσία κατά της
διάθεσης στην αγορά γούνας γάτας και σκύλου ανταποκρινόμενα στην έντονη
αντίδραση των καταναλωτών της ΕΕ σχετικά με το εμπόριο αυτό. Ωστόσο,
επειδή οι εθνικές αυτές απαγορεύσεις ποικίλλουν, είναι πιθανόν να
προκαλέσουν διατάραξη της εσωτερικής αγοράς. Ο προταθείς κανονισμός που
εγκρίθηκε σήμερα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ και
επιτυγχάνει την εναρμόνιση, απαγορεύοντας εντελώς την παραγωγή, τη
διάθεση στην αγορά και τις εισαγωγές και εξαγωγές, γούνας γάτας και
σκύλου στην ΕΕ. Επίσης, θεσπίζει σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά
με τον εντοπισμό γούνας γάτας και σκύλου.
Ο κ. Μάρκος Κυπριανού, επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας και
Προστασίας του Καταναλωτή, δήλωσε τα εξής: «Το μήνυμα που λάβαμε από
τους καταναλωτές της ΕΕ ήταν έντονο και σαφές. Πιστεύουν ότι είναι
απαράδεκτο να εκτρέφονται γάτες και σκύλοι για τη γούνα τους και δεν
επιθυμούν να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα από τη γούνα
αυτή. Με την απαγόρευση που προτείνουμε σήμερα για την ΕΕ, οι
καταναλωτές μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα αγοράζουν ακούσια,
προϊόντα από γούνα γάτας ή σκύλου. Λόγω της ευρείας πολιτικής
υποστήριξης του μέτρου αυτού, πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και
το Συμβούλιο θα το εγκρίνουν χωρίς καθυστέρηση.»

Ανησυχίες του κοινού και του πολιτικού κόσμου

Ο εντοπισμός γούνας γάτας και σκύλου στην αγορά της ΕΕ προκάλεσε έντονη
αντίδραση από την πλευρά των καταναλωτών της ΕΕ, οι οποίοι ζήτησαν να
ληφθούν μέτρα για να απαγορευτεί η πώληση των προϊόντων αυτών στην ΕΕ
(με επιστολές προς την Επιτροπή και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
καθώς και με καταγγελίες). Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε τέτοιου
είδους γούνα όχι μόνο σε είδη ρουχισμού αλλά και σε διάφορα προσωπικά
αξεσουάρ, καθώς και σε μαλακά παιχνίδια. Επίσης, υπήρξε ισχυρό πολιτικό
αίτημα για να απαγορευτεί το εμπόριο αυτό σε όλη την ΕΕ.

Τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο των Υπουργών ζήτησαν
επίσημα από την Επιτροπή να συντάξει προτάσεις σχετικά με την απαγόρευση
της γούνας γάτας και σκύλου στην ΕΕ, η οποία θα είναι αποτελεσματικότερη
από τις εθνικές απαγορεύσεις και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της
εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των εμπόρων λιανικής πώλησης. Επειδή
στην ΕΕ δεν συνηθίζεται η παραγωγή γούνας γάτας και σκύλου, πιστεύεται
ότι οι γούνες αυτές προέρχονται από εισαγωγές από τρίτες χώρες (κυρίως
της Ασίας). Επομένως, η πλήρης απαγόρευση των εισαγωγών γούνας γάτας και
σκύλου σε συνδυασμό με την απαγόρευση του ενδοκοινοτικού εμπορίου της
γούνας αυτής θα καθησυχάσει τους καταναλωτές ότι δεν πρόκειται να
ξαναπουληθεί πουθενά στην ΕΕ.

Εναρμονισμένη προσέγγιση

Ορισμένα κράτη μέλη ανταποκρίθηκαν στις ανησυχίες του κοινού θεσπίζοντας
εθνική νομοθεσία σχετικά με τη γούνα γάτας και σκύλου και νομοθετικές
πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη ύστερα από τις διαμαρτυρίες του
κοινού κατά της παραγωγής γούνας από ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, υπάρχουν
πολλές διαφορές μεταξύ των προσεγγίσεων των κρατών μελών, οι οποίες
καλύπτουν από την απαγόρευση της εκτροφής και σφαγής των ζώων αυτών έως
τις απαιτήσεις επισήμανσης και τους περιορισμούς στην παραγωγή και/ή
στις εισαγωγές. Οι διαφορές αυτές είναι δυνατόν να δημιουργήσουν
δυσκολίες στους καταναλωτές και στους εμπόρους χονδρικής και λιανικής
πώλησης οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιούν διασυνοριακές συναλλαγές
με άλλα είδη γούνας. Η ενιαία απαγόρευση στην ΕΕ της διάθεσης στην αγορά
και της εμπορίας γούνας γάτας και σκύλου θα δημιουργήσει μια σαφή νομική
κατάσταση και ισότιμο πεδίο δράσης σε όλη την Κοινότητα και θα
καταργήσει τα περιττά εμπόδια στην εσωτερική αγορά.

Δοκιμές και έλεγχοι

Η επιβολή της απαγόρευσης αυτής για τη γούνα γάτας και σκύλου θα
απαιτήσει σωστές μεθόδους ανίχνευσης με τις οποίες θα μπορεί να γίνεται
σαφής διάκριση μεταξύ της γούνας γάτας και σκύλου και άλλων ειδών
γούνας, ακόμη και στις περιπτώσεις που η γούνα γάτας και σκύλου έχει
υποστεί επεξεργασία ή έχει βαφεί. Πολλά κράτη μέλη εφαρμόζουν ήδη
αποτελεσματικές μεθόδους ανίχνευσης για την ανίχνευση γούνας γάτας και
σκύλου στις αγορές τους (π.χ. φασματομετρία μάζας, δοκιμή DNA κ.λπ.) Ο
προτεινόμενος κανονισμός αναφέρει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να
ανταλλάσσουν συχνά πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους ανίχνευσης της
γούνας γάτας και σκύλου, καθώς και στοιχεία για τις αποτελεσματικότερες
δοκιμές, έτσι ώστε να ελέγχονται οι εισαγωγές και τα προϊόντα γούνας που
διατίθενται στην αγορά.

Επόμενα βήματα

Το σχέδιο του κανονισμού θα εξεταστεί τώρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
και το Συμβούλιο των Υπουργών με σκοπό την έγκριση με τη διαδικασία της
συναπόφασης.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:
https://ec.europa.eu/food/animal/index_en.htm

Ποια καλλυντικά είνα επικίνδυνα??????????:confused:

νομιζω ανεφερα τις μαρκες στο ποστ για τη βιοηθικη και πειραματοζωα αν εννοεις αυτο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αθανασιε απιστευτο βιντεο...:cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σημερα που εκανα ζαππινκ το πρωι στην τηλεοραση σταματησα στο τηλεφως ειχε ακριβως ολα οσα συζηταμε εδω μεσα σε ενα ντοκυματερ που με εκανε να θυμηθω πολλα μεχρι κ ο κυριακος ειχε βουρκωση

Φίλες μου.....αυτά τα βίντεο τα έχει βγάλει η ΠΕΤΑ αρκετό καιρο πριν.Είναι όντως φρικιαστικά.Εχω κάνει μια σκέψη, αφού ανήκω σε φιλοζωικά σωματεία σαν εθελόντρια, να μαζευτουμε όσα σωματεία περισσότερα, εθελοντες, φιλόζωοι και να πάμε για διαμαρτυρία στην κινέζικη πρεσβεία.Τι λέτε? το οργανώνουμε?:|

ναι κ θα μας συνδεσουν δεν ξερω κ εγω που οι κινεζοι εχεις δει ποτε κουμμουνιστη να συγκινητε? εγω παλι ποτε μιλαμε οτι εκει καταπατουνται κ τα ανθρωπινα δικαιωματα ο λαος πειναει κ ζουν σε συνθηκες χειροτερες κ απο τριτοκοσμικες κ απο εκπαιδευση μηδεν τι να παμε να διαμαρτυρηθουμε τους μονους που μπορεινα ακουσουν ειναι τα αμερικανακια εγω παντως ειμαι μεσα η προσπαθεια μετραει κ οτι κ να κανουμε να το κανουμε παρασκευη απογευμα

Έρχομαι κι εγώ. γιατί ακριβώς να διαμαρτυρηθούμε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back