Απαγόρευση κινητών στα σχολεία!!!

Δεν μπορούμε να επιμένουμε ότι τα κινητά προκαλούν πρόβλημα στην υγεία. Είναι σαν να επιμένουμε ότι υπάρχει θεραπεία για το AIDS και μας την κρύβει ο Bush επειδή είναι κακός. Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει για την ακτινοβολία των κινητών έχουν γίνει σε υπερβολικές συνθήκες και πότε σε άνθρωπο. Για αυτό και οι ίδιοι επιστήμονες δεν εξάγουν απόλυτα συμπεράσματα. Και υπάρχει ένα τεράστιος αριθμός ερευνών που δεν έχουν κάποιο αρνητικό συμπέρασμα.

Η ακτινοβολία των κινητών το μόνο που προκαλεί μετά από κάποια ώρα είναι αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά ο οργανισμός μέσω τις φυσικής θερμορυθμιστικής διαδικασίας μειώνει μόνο του την θερμοκρασία.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν η ακτινοβολία προκαλεί τόσο μεγάλη αύξηση που ο οργανισμός δεν μπορεί να την μειώσει. Κανένα σύγχρονο κινητό δεν προκαλεί κάτι τέτοιο ακόμη και τα 3G

Αν διαβάσετε τις οδηγίες του κινητού σας θα βρείτε και τον δείκτη ρυθμού απορρόφησης της ακτινοβολίας(SAR). Αν ψάξτε μελέτες που έχουν γίνει για τον άνθρωπο και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία θα δείτε ότι το σώμα σας αντέχει πολύ περισσότερη ακτινοβολία από όσο εκπέμπει ένα κινητό ή μια κεραία.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γινόμαστε υπερβολικοί. Το κινητό είναι ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ ακόμη και για τα παιδιά.

Δεν λέω ότι πρέπει να έχουμε κάποιο μέτρο χρήσης του κινητού, εκτός από το θα νιώθουμε πιο ασφαλείς μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι το κινητό δεν βλάπτει την υγεία θα αυξηθεί και το πάχος του πορτοφολιού μας.

Μερικές συμβουλές για την χρήση του κινητού:
  • Αποφύγετε να μιλάτε όταν δεν υπάρχει κάλο σήμα
  • Αν κάνετε κλήσεις μεγάλης διάρκειας προσπαθείτε να έχετε κάποιο Handsfree
  • Αποφύγετε τα αυτοκόλλητα που υποτίθεται ότι βοηθούν στην μείωση της ακτινοβολίας, στην ουσία αυξάνουν την ακτινοβολία.
  • Αν φοβάστε ακόμη και την σκιά σας αποφύγετε τα 3G.
Δεν πω την γνώμη μου για την απόφαση του ΥΠΕΠΘ, νομίζω ότι δεν έχει νόημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να πώ εγώ τη δική μου γνώμη για το ΥΠΕΠΘ ή θα γίνω πολύ κακιά?
Καταρχήν συμφωνώ με τη Νερίνα πως μάλλον στους γονείς πρεπει να απογορευτεί η αγορά κινητού για παιδια! Μου ερχονται στο φροντιστηριο παιδια β.γ,δ Δημοτικού με κινητά, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος κι αναρωτιέμαι η έρημη γιατί???????????? Υστερα μου τη δινει στα νευρα να ακουω στη μεση του μαθηματος να βαρανε κινητά και να αναστατώνουν όλη τη τάξη ή να βλέπω πιτσιρίκια να χαζευουν στο κινητό αμέριμνα χωρίς αισθηση του που βρίσκονται! Να το βαλω κάτω να το πατήσω το τηλ ή όχι? Κι αυτή η μουσική στα διαλείμματα που φορτώνουν τραγούδια και κανουν το φροντιστήριο ντίσκο????? Ειμαι η κακια της υπόθεσης που φωνάζω μόνιμα πως όλα τα παραπάνω δεν επιτρέπονται! Αλλά δεν συνεργάζονται και οι γονείς.... Οπότε δεν μπορει να κανει πολλά κανείς!
Για τα παιδια γενικότερα δεν ξερω αν φταιει το χασμα γενεων αλλά νομίζω λιγο εχει ξεφύγει η κατασταση. οι 6 στους 10 δεν εχουν καμία συναισθηση του τι κανουν και γιατί όχι μονο εδώ αλλά και στο σχολείο τους! Γιατί ετσι? Στενοχωριεμαι. Και τα παιδια με ισορροπημένους γονείς ξεχωρίζουν αμέσως. Ειναι πολύ λιγες οι εξερέσεις. Να υπάρχει δηλ ισορροπία στο σπίτι και να μη καθρεγτίζεται αυτό στη συμπεριφορά και την απόδοση του παιδιου. Γι' αυτό τα παιδια και τα μάτια σας. Σήμερα μου ηρθε ενα πιτσιρίκι Ε Δημοτικού με σκουλαρίκι :( :hmm: :blink: . Τι να του ελεγα? Θα τον εχανα κι από πελάτη! Θα μου ζητούσαν τα ρέστα οι δικοί του.... Τι να πω..... Τόσο πολύ μεγάλωσα πια? Αναρωτιεμαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το επομενο βημα ειναι να σου ερθει κοριτσακι της γ' δημοτικου με ξωκοιλο και τατουαζ!:hmm:
Ευτυχως που το επαγγελμα μου θα με περιορισει σε πολυ μικρες ηλικιες, γιατι νευριαζω και αυκολα με τα "κουλα"που βλεπω!

:lol: :lol: :lol: :lol: Με εχουν ξεπεράσει στο ντυσιμο τα κοριτσάκια!!! Η καημένη λέω καμια κουβέντα διακριτικά να μη προσβάλλω αλλά δεν νομίζω πως εχει αποτέλεσμα

Χριστίνα δεν γίνεσαι καθόλου κακιά
Μα η απαγόρευση χρήσης τηλεφώνων στα σχολεία ακριβώς σ αυτό θα ωφελήσει, ότι δεν θα υπάρχουν τα φαινόμενα που λες. Γι αυτό έπρεπε να ήταν απαγορευμένα από τότε που άρχισαν να αποκτούν κινητά τηλέφωνα τα παιδιά. Το σκουλαρίκι άστο δεν σε πειράζει με γεια του με χαρά του.
Αλλά νομίζεις ότι οι γονείς νοιάζονται αν θα μάθουν ή όχι τα παιδιά τους; έχει καλλιεργηθεί η φιλοσοφία του ΄΄Γιατί να μάθει τι να τα κάνει; Αυτό που μετράει είναι το μέσον και άμα το έχεις δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα΄΄
Στο φροντιστήριο τα στέλνουν για να είναι in όχι για να μάθουν.

Διαφωνώ με την αποψη της Χριστίνας.. Δε φταίνε τα κινητά, η χρήση τους φταίει (πχ θα μπορούσε να είναι ένα gameboy).. και όσο για τους γονείς πιστεύω πως θα έπρεπε πράγματι να ξεκαθαρίσουν στα παιδιά τους πώς πρέπει να χρησιμοποιούν το κινητο..
Όσο για το σκουλαρίκι.. Μήπως με την αποψή σου συμβάλλεις στην ύπαρξη στερεοτύπων..? δε βρίσκω κατι κακό ούτε στα σκούλαρίκια ούτε στα τατουάζ.. Είναι λίγο πρόωρο βέβαια, αλλά αν το εγκρίνουν οι γονείς και εσενα δε σε ενοχλεί πρακτικά δε βρίσκω λόγο να σχολιάζεται.. Σημεια των καιρών είναι, (υποθέτω) θα περάσουν ;)

Διαφωνώ με την αποψη της Χριστίνας.. Δε φταίνε τα κινητά, η χρήση τους φταίει (πχ θα μπορούσε να είναι ένα gameboy).. και όσο για τους γονείς πιστεύω πως θα έπρεπε πράγματι να ξεκαθαρίσουν στα παιδιά τους πώς πρέπει να χρησιμοποιούν το κινητο..
Όσο για το σκουλαρίκι.. Μήπως με την αποψή σου συμβάλλεις στην ύπαρξη στερεοτύπων..? δε βρίσκω κατι κακό ούτε στα σκούλαρίκια ούτε στα τατουάζ.. Είναι λίγο πρόωρο βέβαια, αλλά αν το εγκρίνουν οι γονείς και εσενα δε σε ενοχλεί πρακτικά δε βρίσκω λόγο να σχολιάζεται.. Σημεια των καιρών είναι, θα περάσουν ;)

Ούτε εγώ θεωρώ κακό το σκουλαρίκι ή το τατουάζ. Υπερβολικό το βλέπω σ'αυτή την ηλικία, δεν θα έκανα ποτέ στο παιδί μου αν ήτα τόσο μικρό, αλλά για σκέψου, στα κοριτσάκια σε πια ηλικία τα τρυπάνε? Πολύ μικρότερα! Ο ανηψιός μου τρύπισε τ'αυτί του στα 15 αφού έφερε βαθμολογία 3ης Γυμνασίου 18 10/11. Ήταν το δώρο που ζήτησε και του το έκαναν και με το παραπάνω (λευκόχρυσο σκουλαρίκι με μπριγιάν)!!! Στη δε ανηψιά μου, την οποία έχω βαφτίσει κιόλας, σκοπεύω να κάνω δώρο τατουάζ όταν κλείσει τα 18. Κι εγώ έχω κάνει και μ'αρεσει πολύ! Όταν κατι γίνεται για τους σωστούς λόγους δεν υπάρχει πρόβλημα. Ως ένα μεγάλο βαθμό φταίνε οι γονείς γιατί αγοράζοντας κινητά στα παιδιά τους δεν τους εξήγησαν πότε επιτρέπεται η χρήση τους. Από την άλλη, ο ανηψιός μου προ μηνός πήγε και αγόρασε μόνος του με το χαρτζιλίκι του καινούργιο κινητό με mp3, κάμερα και τα σχετικά. Κατά αυτό τον τρόπο μποεί να το κάνει οποιοδήποτε παιδί. Μην ξεχνάμε ότι οι κάρτες σύνδεσης πωλούνται ανεξέλεγκτα από περίπτερα super market κλπ. Οπότε μπορεί να αγοράσει ένα παιδί κινητό εν αγνοία των γονιών. Το κακό είναι γενικότερο. Το οτι απαγορεύτηκαν τα κινητά στα σχολεία είναι πάντως μια καλή αρχή.

Οπότε μπορεί να αγοράσει ένα παιδί κινητό εν αγνοία των γονιών. .
Για μένα αυτό είναι ακόμα χειρότερο από το να του το αγοράσουν οι γονείς του. αν δεν ξέρουν οιγονείς τι κάνουν τα παιδιά τους...υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα!

Ακριβώς! Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση σε ανήλικους έκτός αν συνοδεύοντε από ενήλικα!

Το σκουλαρίκι δεν με ενοχλεί καθόλου. Και τα τρια μου αδερφια περασανε μια τετοια περίοδο και ειναι μια χαρα ανθρωποι. Το σκουλαρίκη στην 5η με ενοχλει κάπως! Το θεωρώ εξαιρετικά ακαιρο.... Γι' αυτό το ανεφερα. Στα μεγαλύτερα παιδιά δεν με ενοχλεί καθόλου ούτε το σκουλαρίκι ούτε το μακρύ μαλλί... Καθε άλλο, το διασκεδάζω κι όλας από μια άποψη. Αλλά στη 5η μου πέφτει λίγο βαρύ. Οπως το μέικ απ στα μικρα κοριτσάκια. Αλλά γενικά όντως υπάρχει μια απαξίωση στη μαθηση όπως ανεφερε ο Θανασης. Και λυπάται η ψυχή μου να βλέπω έξυπνα και καλα παιδια να αδιαφορούν έτσι γιατί γνωρίζω πως θα ειναι δύσκολα τα πραγματα αργότερα.....

Αφού η κοινωνία διακατέχεται από τυχοδιωκτισμό και από το πνεύμα του τζόγου, και τα παιδιά προσανατολίζονται σ αυτή την κατεύθυνση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back