Απαράδεκτη συμπεριφορά

moira

Νεοφερμένο μέλος

Η moira αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Γειά σας,είμαι φοιτητρια στα Χανιά και η οικογένειά μου μένει Πάτρα.Στις γιορτές -και όχι μόνο-πηγαίνω στην οικογένειά μου και χρησιμοποιώ το ΚΤΕΛ Χανίων.Τα Χριστούγεννα που πέρασαν "ανέβασα" στην Πάτρα και την πολυαγαπημένη μου γατούλα τη Μοίρα η οποία την μέρα που θα φεύγαμε αναγκάστηκε να κάνει εγχείρηση στο πόδι.Ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη Μοίρα η οποία φαινόταν και ταλαιπωρημένη(ο κτηνίατρος της έκανε 3 ανισθητικές ενέσεις).
Πέρασαν οι διακοπές και εγώ έπρεπε να γυρίσω Χανιά.Τη μέρα που θα έφευγε το ΚΤΕΛ Χανίων από Πάτρα γινόταν το αδιαχώρητο.Μην τα πολύλογώ,ο κόσμος καθόταν στις σκάλες και πολλά άλλα απαράδεκτα πράγματα με το θέμα των αποσκευών έλαβαν χώρα.
Σαν να μην έφταναν όλα όσα είχαν προηγηθεί, απαράδεκτος οδηγός,δεν με άφηνε να κρατάω τη Μοιρα στα πόδια μου (μέσα στο καλαθάκι της πάντα) και την έβαλε (αν ειναι ποτέ δυνατόν!) στο πορτ-παγκαζ τουλεωφορείου!
Σε όλη τη διαδρομη ειχα σκάση και φώναζα γιατί φοβόμουν για τη γατούλα που τότε ήταν τριών μόλις μηνών.
Μπορεί να κάνει κανείς κάτι όταν ταξιδεύει έτσι ώστε να μην ταλάιπωρούνται από απαράδεκτους ανθρώπους τα ζωάκια?
Ο κτηνίατρος μου έλεγε ότι εχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στο ΚΤΕΛ Χανίων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να τυπώσεις από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών τη Χάρτα Υποχρεώσεων του ΚΤΕΛ προς τους καταναλωτές και να την επικαλεστείς την επόμενη φορά. Στη Χάρτα αναφέρεται επί λέξει:

Απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα.

Δηλαδή, η μεταφορά γάτας (=μικρό κατοικίδιο ζώο) μέσα σε γατοφόρο (=κατάλληλο για το σκοπό αυτό μέσο) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως αυτό είναι πρόβλημα. Αν υπάρχει όμως κάποιος που έχει αλλεργία στις γάτες;;Κι εγώ θα ήθελα να έχω μαζί μου το ζωάκι μου αλλά αν πάλι ήμουν επιβέτης και είχα αλλεργία σε γάτες δε θα μπορούσα να ταξιδέψω..
Βασικά έχουμε ένα σκυλάκι και επειδή είμαι φοιτήτρια στο Ρέθυμνο ( και κατάγομαι και από Χανιά ) πηγαίνω καμιά φορά Χανιά και προβληματίζομαι για τη μεταφορά... Είναι πρόβλημα......

Δηλαδή, η μεταφορά γάτας (=μικρό κατοικίδιο ζώο) μέσα σε γατοφόρο (=κατάλληλο για το σκοπό αυτό μέσο) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
Αυτό ο κάθε οδηγός μπορεί να το "μεταφράσει" 'οπως αυτός θέλει. Ότι επιτρέπεται μεν αλλά στη σκευοφόρο.;) Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι πούλμαν ιδιωτών που υπενοικιάζονται στο ΚΤΕΛ και ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει ότι θέλει. Σου λέει δικό μου είναι το αυτοκίνητο, το χρυσοπλήρωσα και δε θέλω να μου το λερώσει κανένας σκύλος και καμία γάτα. Άντε να του εξηγήσεις ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη τα κατοικίδια κυκλοφορούν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς προβλήματα...:down:

Παντως και στη Κορινθο ουτε συζητηση να το παρουμε μαζι. Το ειχα ρωτησει και το αρνηθηκαν καθετα. Ετσι, κινηθηκαμε με τον προαστακο που το επιτρεπουν σε γατοφορο οταν χρειαστηκε. Παλι καλα

και εγώ είχα ρωτήσει τσ Κτελ, γιατι ήθελα να το πάρω τον ρουντολφ μαζι μου στην Καλαμάτα και μου είχαν πει οτι αν είναι η γατα μεσα στο κλουβι της μπορώ, όμως αν καποιος απο τους εποβατες κάνει παράπονα ότι τονενοχλεί η γάτα, τότε θα παει μαζι με τις αποσκευές:/:, όποτε δεν το ρίσκαρα και τον άφησα εδώ!

Ένα πράμα δεν έχω καταλάβει:

Ένα μικρό κατοικίδιο μέσα σε κλουβάκι μεταφοράς πώς μπορεί να λερώσει; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε όλοι όσοι ζαλίζονται και υπάρχει περίπτωση να λερώσει το πεντακάθαρο κατά τα άλλα ΚΤΕΛ να μπαίνουν στις αποσκευές;

Στην καλαματα χαλαρα το παιρνεις στο τρενο κιτσουλα ετσι μεταφερω και εγω τις δικιες μου πατρα:cool: και οχι μονο δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα ειδικα την Ιολη που τσιριζει στο ταξιδι μεχρι και αγκαλια την παιρνω και δεν μου εχει κανει κανεις θεμα το αντιθετο ενας ελεγχτης μεχρι και να την βγαλω εξω απο την γατοφορο της μου ελεγε για να δει το γατακι :lol:

Κι εγώ πριν 7-8 χρόνια και παλιοτερα προς Λευκάδα δεν ειχα ποτέ πρόβλημα... Ειναι τελικά που θα πέσεις όντως...

Ένα πράμα δεν έχω καταλάβει:

Ένα μικρό κατοικίδιο μέσα σε κλουβάκι μεταφοράς πώς μπορεί να λερώσει; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε όλοι όσοι ζαλίζονται και υπάρχει περίπτωση να λερώσει το πεντακάθαρο κατά τα άλλα ΚΤΕΛ να μπαίνουν στις αποσκευές;

:lol::lol::lol::up:

:lol::lol::lol: Πολλες περιπτωσεις ακαταλληλων για συνεπιβατες μπορω να σκεφτω. Πραγματικα, θα ηταν πιο δικαιο απο το να εξοριζουν τα γατακια

Μήπως αν πάρει κανείς κατά μέρος τον οδηγό και τον "καλοπιάσει" να δείξει κατανόηση, να τον βεβαιώσει ότι το ζωάκι είναι καθαρό στο κλουβάκι του, μήπως δηλαδή αν κανείς το χειριστεί σε προσωπικό επίπεδο, όχι παρακαλώντας αλλά σε ύφος συνεννόησης, δείχνοντας παράλληλα ότι γνωρίζει τα δικαοώματά του, μήπως έτσι καταφέρει κάτι?
Δεν είναι όλοι φιλόζωοι αλλά πάλι ούτε και κακοί. Είναι πως θα το καταλάβει κάποιος.

Εμένα το πρόβλημά μου ήταν ότι για να πάρω τον γάτο μου μαζί μου στο χωριό με το ΚΤΕΛ έπρεπε να ήμουν σίγουρη ότι θα ταξιδέψει μαζί μου και όχι στις αποσκευές. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρω από πριν γιατί αλλιώς τι θα τον έκανα σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ήταν συνεργάσιμος;

Γειά σας,είμαι φοιτητρια στα Χανιά και η οικογένειά μου μένει Πάτρα.Στις γιορτές -και όχι μόνο-πηγαίνω στην οικογένειά μου και χρησιμοποιώ το ΚΤΕΛ Χανίων.
Ο κτηνίατρος μου έλεγε ότι εχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στο ΚΤΕΛ Χανίων.

Και εγώ για να τη μεταφέρω απο Χανιά-Θεσσαλονίκη προβληματιζόμουν για το ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ,αλλά και για την περίπτωση που φωνάζει.
Τώρα θα ταξιδέψω με αεροπλάνο,αλλά ας μου πει κάποιος τι να κάνω για να μην τσιρίζει.
Το ντεμπούτο της στο κλουβί απο το σπίτι στο Κτηνίατρο ήταν τραγικό.
Στη προσπάθεια της να αποδράσει μάτωσε τη μύτη της.:redface:
Κανένα κόλπο για να ησυχάσει;

Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με το ΚΤΕΛ, αλλα στο αεροπλάνο εγώ ταξίδεψα δεκάδες φορές με την Ταρα στη γατοφόρο στα πόδια μου. Στο αεροπλάνο είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις "εισιτήριο" και για το κατοικίδιο (όχι ακριβό, ανάλογα με το βάρος του). Κάποια φορά παραπονέθηκε ένας συνεπιβάτης, ότι έχει αλλεργία και η συνοδός εδάφους του είπε, πολύ ευγενικά, ότι το ζώο έχει πληρώσει εισιτήριο και έχει κάθε δικαίωμα να ταξιδέψει. Το λέω αυτό γιατί δεν έχω δει ποτέ, το πως περιγράφεται αυτό το "δικαίωμα" στους κανονισμούς που αφορούν τα αεροπλάνα, οπότε πιθανά να περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο με το ΚΤΕΛ... Αλλά, όπως και να έχει το πράγμα, γιατί είναι στη διακριτική ευχαίρια του οδηγού να ερμηνεύσει τους κανόνες? Δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί κανείς και να λάβει μια σίγουρη απάντηση? Μπορεί ο κάθε οδηγός να χρεώνεται ένα λεωφορείο, αλλά είναι ΚΤΕΛ και όχι τουριστικό πρακτορείο ( με σαφή έννοια της ιδιοκτησίας του οχήματος, δηλαδή κάνω ό,τι θέλω). Μπορεί να είαι και λάθος, αλλά χρειάζεται λίγοπ ψάξιμο!

Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με το ΚΤΕΛ, αλλα στο αεροπλάνο εγώ ταξίδεψα δεκάδες φορές με την Ταρα στη γατοφόρο στα πόδια μου. Στο αεροπλάνο είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις "εισιτήριο" και για το κατοικίδιο (όχι ακριβό, ανάλογα με το βάρος του). Κάποια φορά παραπονέθηκε ένας συνεπιβάτης, ότι έχει αλλεργία και η συνοδός εδάφους του είπε, πολύ ευγενικά, ότι το ζώο έχει πληρώσει εισιτήριο και έχει κάθε δικαίωμα να ταξιδέψει. Το λέω αυτό γιατί δεν έχω δει ποτέ, το πως περιγράφεται αυτό το "δικαίωμα" στους κανονισμούς που αφορούν τα αεροπλάνα, οπότε πιθανά να περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο με το ΚΤΕΛ... Αλλά, όπως και να έχει το πράγμα, γιατί είναι στη διακριτική ευχαίρια του οδηγού να ερμηνεύσει τους κανόνες? Δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί κανείς και να λάβει μια σίγουρη απάντηση? Μπορεί ο κάθε οδηγός να χρεώνεται ένα λεωφορείο, αλλά είναι ΚΤΕΛ και όχι τουριστικό πρακτορείο ( με σαφή έννοια της ιδιοκτησίας του οχήματος, δηλαδή κάνω ό,τι θέλω). Μπορεί να είαι και λάθος, αλλά χρειάζεται λίγοπ ψάξιμο!

Τάρα, ποιές αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν τα κατοικίδια για να έχουμε υπόψη μας?

Την έχω ταξιδέψει μόνο στο εσωτερικό και με ολυμπιακή και με aegean και δεν είχα κανένα πρόβλημα! Ηγατοφόρος μου δεν είναι τεράστια και χώραγε μια χαρά κάτω από το κάθισμα μπροστά στα πόδια μου. Και όταν δεν είχε κόσμο, την έβαζα και στο διπλανό κάθισμα... Βέβαια, αυτά έγιναν αρκετά χρόνια πριν, αλλά φαντάζομαι ότι με τον καιρό τα πράγματα καλυτερεύουν και δε χειροτερεύουν!

Παιδιά επειδή το έχω ψάξει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες επιτρέπεται η μεταφορά ζώων σε γατοφόρους μέχρι 5 κιλά κανονικότατα. Πληρώνουν εισιτήριο νομίζω ένα ευρώ ανά κιλό. Αν είναι μεγαλύτερου μεγέθους πηγαίνουν σε ειδικό χώρο στις αποσκευές. Από ότι έχω πληροφορηθεί ο χώρος είναι προσεγμένος για τα ζωάκια. Εμ βλέπετε για τον φτωχό λαό που ταξιδεύει με τα ΚΤΕΛ ισχύουν τριτοκοσμικοί κανονισμοί. Μια φορά είχα τύχει σε φούλ λεωφορείο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω θέση με κάποιον που βρωμούσε αφόρητα. ¨Οταν ενημέρωσα τον οδηγό μου είπε ότι μυρίζει μέχρι εκείνον μπροστά αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Εγώ τότε τι να πω. Βάλτε τον στις αποσκευές?:lol:

απ' ο,τι καταλαβαινω εμεις οι ιδιοκτητες κατοικιδιων ζωων ειμάστε υποχρεωμένοι να βασιζόμαστε στη καλη θέληση του κάθε οδηγου , αν ξύπνησε καλά το πρωι , αν δεν τσακωθηκε με τη γυναικα του , αν είναι μορφωμενος και ενήμερος για τους κανονισμούς των κτελ , αν έχει παιδεια κτλ...
ειμαστε υποχρεωμενοι να συμμορφωνοματσε και να τα κουβαλαμε με επιβλεψη σε γατοφουρους κτλ
ειμαστε υποχρεωμενοι οταν παμε να φαμε σε μια ταβερνα η οταν ταξιδευουμε με κτελ να ακουμε ενα σκασμο πιτσιρικια να υορλιάζουν και να γκαρίζουν , να μας σκουνταν και να μας ποπονοκεφαλιάζουν,
η το φαινομενο με τισ κοτεσ και τα κοκορια δεμενα χειροποδαρα μεσα στο κτελ να κακαριζουν και να κοστουλανε παντου , αυτα ειναι δεκτα
τα γατια οχι....
ελεος πια:down:

Εγώ πάντως αν ήμουν οδηγός θα έβαζα τις κότες και τα κοκόρια στο κάθισμα χωρίς να είναι δεμένα, κι αυτόν που τα έφερε δεμένα θα τον έδενα στη σχάρα του ουρανού του λεωφορείου. Να ευχαριστηθεί ταξίδι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back