oldman
Νεοφερμένο μέλος
Έχω τέσσερις γάτες στειρωμένες, δύο αρσενικές και δύο θηλυκές. Το ένα ζευγάρι (ο Πέτρος και η Μινού) είναι 2 ετών, το άλλο ζευγάρι (Ορέστης και Μελένια) δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο. Είμαι υπερ-ευτυχισμένος μαζί τους, τις λατρεύω, αποτελούν την μοναδική συναισθηματική διέξοδο που έχω στη ζωή μου και τους δίνω ότι έχω και δεν έχω.
Η γάτες μου έχουν μάθει να ζουν με καλές τροφές (ξηρά Orijen και Royal Canine, κονσέρβες Sheba και Purina Diamond), άμμο EverClean κι έχουν μεγαλώσει σε μια διώροφη μονοκατοικία ανεξάρτητων διαμερισμάτων με ισόγειο, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 375 τμ, όπου έχουν μάθει να σουλατσάρουν όλη μέρα.
Έχασα όποια υποστηρικτικά εισοδήματα τύχαινε να έχω, είμαι άνεργος, αντιμετωπίζω πρόβλημα αγχώδους κατάθλιψης και προσφάτως πληροφορήθηκα από τον δικηγόρο μας ότι κατά πάσα πιθανότητα στο προσεχές διάστημα θα χάσω και το σπίτι.
Σε αυτό το σενάριο και δεδομένου ότι η μόνη εναλλακτική που υπάρχει είναι να ζήσω μαζί με τις δυο αδερφές μου σε μία γκαρσονιέρα μικρότερη από 50τ.μ. και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι οι γάτες μου έχουν μάθει να ζουν με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, θα ήθελα να μου πει κάποιος τι μπορώ να κάνω.
Μεσούσης της κρίσης δεν υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται να αναλάβουν γάτες και φυσικά σε καμία περίπτωση τέσσερις μαζί. Δεν μπορώ να τις χωρίσω γιατί αγαπιούνται πολύ μεταξύ τους, αρκεί κάποιος να τις δει να κοιμούνται μαζί και θα καταλάβει.
Το να απευθυνθώ σε κάποιο «καταφύγιο ζώων» είναι μια σκέψη που με τρομάζει γιατί έχω διαβάσει καταγγελίες που αναφέρονται σε ομαδικούς τάφους για περικοπή εξόδων αλλά ακόμα κι αυτό αν δεν ισχύει, τουλάχιστον είμαι βέβαιος για το τεράστιο σοκ που θα πάθουν από την κατακόρυφη πτώση του επιπέδου διατροφής και γενικότερης διαβίωσής τους σε ένα καταφύγιο. Κι επιπλέον έχω επιφυλάξεις γιατί γνωρίζω οτι σε αυτή τη χώρα η συντριπτική πλειοψηφία αφιλοκερδών οργανισμών ιδρύεται με σκοπό την απομύζηση κοινοτικών κονδυλίων και κρατικών πόρων, δεν μπορώ να δείξω εμπιστοσύνη. Από το μυαλό μου περνάνε πράγματα και πράξεις απελπισίας που δεν τολμώ να εκφράσω όχι μόνο δημόσια, αλλά με διαλύουν και μόνο ως ιδέες.
Γνωρίζει κανείς με ασφάλεια, τι μπορεί να κάνει κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις?
Θα παρακαλούσα σοβαρές τοποθετήσεις και συγκεκριμένες. Όχι ευχολόγια, όχι γενικόλογες αερολογίες (και πάλι συγνώμη για το ύφος).
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τα 50τμ ειναι οντως λιγα, αλλα εγω θα εκανα μια προσπαθεια να δω αν μπορουν να ζησουν ευτυχισμενα εκει. Αν οχι τοτε η λυση σου ειναι να βαλεις αγγελια για υιοθεσια. Δυστυχως, οπως ειπες και εσυ, δυσκολα καποιος θα υιοθετησει 4 γατες
Μια αλλη λυση ειναι να τα παρεις μαζι σου και να τα βγαζεις τακτικα για βολτα με λουρι για να παιρνουν καθαρο αερα. Πιστευω πως ειναι πολυ κακη ιδεα να τα δωσεις σε φιλοζωικη γιατι δεν θα ξερεις που και πως θα καταληξουν. Ευχομαι να σου πανε ολα καλα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Βάλε λοιπόν αγγελία στο χαρίζονται, με φωτογραφίες τους και... να προτείνω κι εγώ όπως είπε και η Ηρώ να δοκιμασεις να κρατήσεις -αν όχι και τις τεσσερις- έστω μια απο τις γατούλες, η συντροφιά μιας γάτας πάντα κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο εύκολα.

Φιλικά
Μίκυ
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκίμασε να κρατήσεις τουλάχιστον τις 2 γατούλες και προσπάθησε να δώσεις τις άλλες 2 σε κάποιον που εμπιστεύεσαι πολύ.
Κάποια στιγμή θα βρεις δουλειά και πάλι υποθέτω και θα ξαναφτιάξεις τη ζωή σου σε ένα νέο διαμέρισμα.
Για μένα η γάτα μου είναι σαν μέλος της οικογένειας μου.
Ό,τι και να συμβεί θα την συμπεριλαμβάνω στις αποφάσεις μου και τις κινήσεις που θα κάνω γιατί εγώ την έμαθα να με αγαπά και να με εμπιστεύεται και έχω υποχρέωση να τη φροντίσω όπως της αξίζει.
Δεν ξέρω..Η άποψή μου είναι αυτή..Κάνε ό,τι μπορείς για να τις έχεις έστω και στο κοντινό μέλλον, πάλι κοντά σου!
Καλή τύχη!
MissKit
Επιφανές μέλος
Μια προσπάθεια ωστόσο δε θα ήταν κακή. Αυτά που λέει η sakura chan είναι ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Από την άλλη αν τα έξοδά τους είναι πολλά για εσάς αυτή τη χρονική στιγμή, είναι μονόδρομος. Θα πρέπει να τις δώσετε κι αν όχι όλες, τουλάχιστον τις δύο.
oldman
Νεοφερμένο μέλος
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Romeo1
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Όταν επισημοποιηθεί η κατάσχεση της κατοικίας θα βάλω αγγελία.
Καλημέρα....
να ρωτήσω και προτίνω με την σειρά μου κάτι ?
Αφου βγει η απόφαση για κατάσχεση που λες , μετά από πόσο καιρό πρέπει να το παραδώσεις ?
Ρωτάω,...γιατί σκέφτομαι μήπως θα ήταν ορθό να βάλεις νωρίτερα μια σχετική αγγελία.....!!!
Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε διάφορους οργανισμούς ή και ομάδες μήπως μπορέσουν να σου προτίνουν κάποιο μέρος που θα μπορείς να δώσεις και τις 4 γάτες μαζί,...γιατι όχι και για λίγο καιρό....!!!
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς Facebook, αλλά υπάρχει μια ομάδα /προφιλ που ασχολείτε με αδέσποτα και όχι μόνο γατάκια και θα μπορούσε να προωθήσει τον προβληματισμό σου ή την αγγελία σου σε όλα της τα μέλη....!!!
Ελπίζω να βρεθεί άμεσα λύση και για σένα και τα 4 γατιά έυχομαι τα καλύτερα...!!!
Υ.Γ : Αν θες παρaπάνω πληροφορίες για την σχετική ομάδα σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα το Link...!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum