Απελπισμένη γατομάνα ζητά την συμβουλή σας για την τύχη του γατουλίνου της!

• Thread starter Thread starter linamar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

linamar

Νεοφερμένο μέλος

Η linamar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Πριν λίγες μέρες βρήκα στον δρόμο ένα γατάκι.Το πήρα σπίτι μου,το φρόντισα και τώρα έχω φτάσει στην κρίσιμη θέση να αποφασίσω για το τι θα το κάνω μόλις μεγαλώσει καμια βδομαδούλα ακόμα.Υπάρχουν δυο περιπτώσεις.Ή το δίνω σε μια φίλη μου εδώ Αθήνα,η οποία έχει ενα σκυλάκι που τρελαίνεται για γάτες και μια ενήλικη γατούλα ή το πάω στο χωριό μου σε μια φίλη της μαμάς μου που έχει άλλο ένα μωράκι γατάκι.Στην πρώτη περίπτωση θα είναι μέσα σε σπίτι στην Αθήνα,αλλά θα έχει διαρκώς φροντίδα και θα το προσέχουνε πολύ.Στην δεύτερη περίπτωση πάλι θα το προσέχουν αλλά εντάξει είναι εξοχή,δεν θα είναι και όλη μέρα από πίσω του,ούτε θα έχει κάθε τρεις και λίγο κτηνίατρο.Εγώ μέχρι τώρα κλείνω στο να το πάω στο χωριό θεωρώντας ότι ένα γατάκι για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται γατοπαρέα,εξοχή,καθαρό αέρα και άπλετο χώρο για παιχνίδι.Μέσα σε σπίτι δεν θα είναι,ο χώρος τους εκεί είναι σε διάδρομο αλλα τα προσέχουν,τους δίνουν φαγάκι και κατα τ αλλα τα αφήνουνε τα αλητάκια να σεργιανίζουν όλη μερα.επίσης στην ακραία περίπτωση που χαθεί,ο μόνος του κίνδυνος είναι κάποια αδέσποτα σκυλιά,γιατί κατα τ άλλα μιλάγε για κλασσικό χωριό με έναν κεντρικό δρόμο που είναι και γεμάτο αδέσποτες γατούλες που τις ταίζουν όλοι.Στην φίλη μου βέβαια θα είναι σε σπίτι το οποίο έχει και μια αυλή αλλά αν χαθεί να καταλήξει και πάλι χαμένο μες την Αθήνα.Όμως θα το αγαπάνε πολύ και θα ασχολούνται μαζί του και θα πηγαίνει και στον κτηνίατρο....αυτά!!Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας γιατί έχω πελαγώσει,δεν ξέρω τι να κάνω!!:ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απελπισμένη γατομάνα ζητά την συμβουλή σας για την τύχη του γατουλίνου

Καλημερα φιλη μου.Κοιτα κατι,στη θεση σου εγω,αν η φιλη μου ηταν σιγουρο οτι δεν θα το εβγαζε στη αυλη,αλλα το ειχε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,θα προτιμουσα αυτη τη λυση.Και εγω σε χωριο μενω,και πριν εμενα σε ακομα πιο χωριο,δηλαδη στα χωραφια..με εναν δρομο μικρο,ομως πανω απο 3 χρονια δεν ζουσαν τα γατια που φροντιζα εξω,και πολυ σου λεω.Παρα πολλα πατημενα απο αμαξια(δυστυχως δεν φρεναρουν οταν βλεπουν γατα),αρρωστιες,και θανατοι απο μυοκτονιες που κανουν οι δημοι.
Επισης θα κινδυνευει απο θανατηφορες ασθενειες ,εφοσον θα ερχεται σε επαφη με αλλες γατες,ειδικα αν δεν κανει τα εμβολια του.
Συνηθως αυτοι που εχουν γατες στο χωριο..εξωτερικα,δεν φροντιζουν για εμβολια κλπ.Τα χειροτερα εχω δει εδω δυστυχως.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απελπισμένη γατομάνα ζητά την συμβουλή σας για την τύχη του γατουλίνου

Λίνα, η απόφαση που θα πάρεις θα είναι καθαρά δική σου και δεν θα ήθελα να σε επηρεάσω με τα λεγόμενα μου.
Θεωρώ, όμως, ότι η επιλογή της Αθήνας εμένα θα με έλκυε περισσότερο...
Κι αυτό επειδή το γατάκι θα είναι προστατευμένο μέσα σε σπίτι και κυρίως επειδή θα υπάρχει η δυνατότητα να το πάει η φίλη σου στον κτηνίατρο σε κάποια έκτακτη περίπτωση.
Επιπλέον, το γατάκι θα μπορεί να εμβολιάζεται τακτικά, να αποπαρασιτώνεται, να στειρωθεί όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία κ.λπ.
Εάν η φίλη σου προσέχει, το μικρό δεν θα χαθεί.
Κι εάν θέλει, μπορεί να το αφήνει να βγαίνει στο μπαλκόνι, εάν αυτό είναι πολύ καλά περιφραγμένο.
Ένα γατάκι το οποίο μένει μέσα στο σπίτι δεν είναι κατ' ανάγκη δυστυχισμένο επειδή δεν βγαίνει έξω, αυτό είναι μια προβολή των δικών μας σκέψεων...
Εάν έχει την αγάπη και την φροντίδα που του αξίζουν, είναι πολύ ευτυχισμένο.
Στο χωριό θα έχει κτηνίατρο είτε για τη βασική - τακτική περίθαλψη του ή για κάποια έκτακτη περίπτωση;
Μπορεί να υπάρχει ένας κεντρικός μόνο δρόμος αλλά τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ακόμη και σε αυτόν το δρόμο...
Και τα αδέσποτα σκυλιά μπορεί να είναι ο μόνος του κίνδυνος - όπως είπες - αλλά είναι σημαντικός κίνδυνος...

Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι και σας ακούω τόσο πιο πολύ αρχίζω να πιστεύω ότι είναι καλύτερα εδώ Αθήνα.Η φίλη μου έχει κήπο,τον οποίο και επισκέπτονται και άλλες αδέσποτες γατούλες που τις ταίζει και αγαπάει τρελά τα ζωάκια.Στο χωριό κτηνίατρο δεν νομίζω να το πάνε.Δηλαδή πιστεύετε ότι θα είναι ευτυχισμένο εδώ?Για μένα καλύτερα θα είναι γιατί θα μπορώ και να το βλέπω!Και λογικά θα το αφήνει και στην αυλή και θα το έχει και από κοντά.Αχ να το πάρω απόφαση και να το δώσω στην φίλη?Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσει,το μόνο κόλλημα που έχω είναι ότι θα είναι σε σπίτι.Κοντεύω να σκάσω αλλά μάλλον θα την πάρω τηλ να ρθει να το πάρει αύριο.Καλά μωρέ θα είναι το γλυκούλι μου.Άσε που είναι και χαδιάρικο και κολλημένο πάνω μου,δεν νομίζω ότι του αρέσει να είναι και πολύ ανεξάρτητο.Λέτε να την ψήσω να κρατήσει και το όνομα που του έδωσα?Αχ το έβγαλα Vader το καλό μου!!χαχαχα...Να δω πώς θα το αποχωριστώ.

Μα, εάν μπορεί να το βγάζει και έξω στον κήπο (εάν είναι περιφραγμένος πολύ καλά) δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εάν δεν είναι περιφραγμένος, μπορεί να μάθει να τον βγάζει έξω με σαμαράκι.
Εξάλλου, της λες να μας "επισκεφθεί" και να μας ρωτήσει για ό,τι απορίες έχει! :hehe:

Και επίσης τώρα που το σκέφτομαι το καλοκαίρι στον Ωρωπό γίνεται χαμός από αμάξια και βλέπω πολλά γατάκια σκοτωμένα.Όχι,όχι στη φίλη μου θα το δώσω!ΤΕΛΟΣ! Ηρέμησα λιγάκι τώρα γιατί από χθες είμαι σκασμένη.Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Ωστόσο αν υπάρχει και κάποιος άλλος που θέλει να μου πει την γνώμη του,καλοδεχούμενη!:D

Ε, δεν είπες ότι πρόκειται για τον Ωρωπό! :hehe:
Στον Ωρωπό όντως το καλοκαίρι γίνεται λαοσύναξη από τους λουόμενους οπότε δεν είναι κι ό,τι καλύτερο... ;)

Συν του ότι οι περισσότεροι είναι 70+ που βγαίνουν στους δρόμους και οδηγούν και τι γατί,τι σκυλί,τι παιδί ότι βρεθεί στο διάβα τους το πατάνε.Τώρα πήρα την φίλη μου και της το ανακοίνωσα.Καταχάρηκε η κακομοίρα γιατί χθες που της είπα ότι θα το πάω μάλλον Ωρωπό την στεναχώρησα.Στα όπα όπα θα είναι το καλό μου και θα το επισκέπτομαι κιόλας!Μου έφυγε ένα βάρος!

Παντως καλυτερα θα ηταν στον κηπο να βγαινει μονο με επιτηρηση και σαμαρακι.:)

Να σου πω πριν καταλήξω στο τέρμα αυτής της συζήτησης και πατήσω "απάντηση" με το που διάβασα ότι η φίλη σου στην Αθήνα έχει και κήπο σκέφτηκα: "Τότε που βρίσκεται το δίλημμα;" :P
Ωστόσω θα συμφωνήσω με την Έφη, καλύτερα με επιτήρηση να βγαίνει το μικρό στο κήπο. Πήρες την πιο σοφή απόφαση!!

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους!Αύριο θα έρθει να τον πάρει και να τον πάει στο καινούργιο του σπίτι!Να δω πως θα τον αποχωριστώ τώρα!Ευχαριστώ και πάλι!Δεν μου έμεινε η παραμικρή αμφιβολία ότι πήρα την σωστή απόφαση μετά τις συμβουλές σας!Να είστε καλά παιδιά!:thumbsup:

Να έχει μια καλή ζωή το μικρό! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back