Απογοήτευση λόγω μετακόμισης

Μαρία Γάτσιου

Διάσημο μέλος

Η Μαρία Γάτσιου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2.026 μηνύματα.
Γεια σας,είναι η πρώτη φορά που ανοίγω κάποιο θέμα εδώ αλλά πιστεύω οτι μπορείτε να μου δώσετε μια καλή συμβουλή γιατί έχω απογοητευτεί αρκετά.Έχω μια γατούλα που σε 1 μήνα θα γίνει 11 χρονών.Μεγαλώσαμε κυριολεκτικά μαζί,δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή.Την έχω σαν παιδί μου.Το πρόβλημα είναι οτι ενώ μέχρι τον Ιούνιο έμενα με τους δικούς μου,έχω πλέον μετακομίσει σε δικό μου χώρο,στην ίδια πολυκατοικία αλλά σε άλλο όροφο.Η Τιτίκα(έτσι τη λένε)δεν θέλει με τίποτα να έρθει μαζί μου,την φέρνω στο σπίτι και κλαίει.Όταν πάλι την πάω στο παλιό σπίτι και φεύγω αρχίζει και κλαίει πάλι μέχρι να με δει.Δεν την καταλαβαίνω αφού θέλει να είναι μαζί μου γιατί δεν κάνει μια μικρή θυσία να προσαρμοστεί στο νέο χώρο.Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως να την κάνω να έρθει χωρίς όμως και να την πιέσω;Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για τη φλυαρία...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα σου πρότεινα να την πάρεις μαζί σου, λογικά με τον καιρό θα συνηθήσει! Άλλωστε δεν είναι μεγάλη η απόσταση των σπιτιών, θα είναι πιο εύκολο. Λίγο υπομονή θα κάνεις και όλα θα φτιάξουν με τον καιρό:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πρόβλημα με τις γάτες είναι ότι δεν δένονται μόνο με τους ανθρώπους τους, αλλά και με το χώρο τους. Αφού όμως έχεις την ίδια αντίδραση και όταν την φέρνεις στο καινούργιο σπίτι και όταν την αφήνεις στο παλιό ενώ απουσιάζεις, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να συνηθίσει τον καινούργιο χώρο. Καλύτερα να συνηθίσει το χώρο και να είναι μαζί σου, παρά να συνηθίσει την απουσία σου :)

Σιγά σιγά θα συνηθίσει το νέο σπίτι. Πάρε το κρεβατάκι της, αν έχει, κανένα ρούχο κουβέρτα που έχει την μυρωδιά της, τα παιχνίδια της, τα πράγματά της γενικά, και θα συνηθίσει στο νέο σπίτι.

Μην φοβάσαι.:)

Ναι και εγώ αυτό θέλω να την πάρω μαζί μου απλά την βλέπω που κλαίει και τη λυπάμαι και όλο λέω άστη λίγο ακόμα και θα τη φέρω άλλη μέρα,μάλλον πρέπει να είμαι πιο αποφασιστική..

Είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια να θέλει τον χώρο της αλλά και εσένα μαζί.:) Ίσως αν την παίρνεις κάθε μέρα για λίγη ώρα ....και κάθε φορά να αυξάνεις την ώρα που μένει στο νέο σπίτι? :hmm:Μήπως και συνηθίσει δλδ σταδιακά στο νέο περιβάλλον.
Όπως και να΄χει θέλει υπομονή, κατανόηση και αγάπη.:)

Ναι και εγώ αυτό θέλω να την πάρω μαζί μου απλά την βλέπω που κλαίει και τη λυπάμαι και όλο λέω άστη λίγο ακόμα και θα τη φέρω άλλη μέρα,μάλλον πρέπει να είμαι πιο αποφασιστική..
Ναι, κι εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου, είναι και συνομήλικες οι γατούλες μας, η δικιά μου βέβαια τα έχει πατήσει τα 11 εδώ και 2 μήνες:D:D

Κι εγώ πιστεύω πως με τον καιρό θα συνηθίσει. Δεν συμφωνώ όμως με τα πήγαινε-έλα μεταξύ παλιού και νέου σπιτιού, δεν τη βοηθάς έτσι, μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Γιατί δεν δοκιμάζεις να φέρεις κάποια αγαπημένα της αντικείμενα από το παλιό σπίτι στο νέο, ώστε να έχει κάποια οικεία σημεία αναφοράς; Το ονυχοδρόμιό της, ας πούμε, το κρεββατάκι της κ.λπ.

Σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθάτε:),έχω ήδη φέρει το κρεβατάκι της και μερικά παιχνιδάκια και τις τελευταίες μέρες κάθεται λίγο παραπάνω αλλά μετα από λίγο πάει πάνω που χαίρομαι πάει στη πόρτα και αρχίζει και τη γραντζουνάει και κλαίει για να της ανοίξω.:(

Αν δοκιμάσεις την ώρα που κλαίει να την απασχολήσεις με κάτι που της αρέσει? Έλα μωρέ θα σηνυθίσει με τον καιρό, αφού κάθεται λίγο παραπάνω κάθε φορά

Μακάρι γιατί δεν αντέχω έτσι,μου λείπει πολύ έχω φτάσει στο σημείο να είμαι συνέχεια στο άλλο σπίτι μόνο και μόνο για να την βλέπω αλλά δεν πρέπει γιατί έτσι αφού με βλέπει δεν θα έρθει στο δικό μου ποτέ.Θα κάνω σήμερα μια πιο οργανωμένη προσπάθεια μήπως και καταφέρω κάτι

Δεν αλλάζεται σπιτια με τους γονείς σου :P ? Πιο εύκολο μου φαίνεται:lol::lol:

Ναι έλα ντε...δεν το είχα σκεφτεί:lol::lol:

Ε όσο να πεις κάποια διαφορά την έχουν το δικό μου είναι 50τμ και το άλλο 80τμ αλλά ήμουν πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα έμενα μόνη μου εγώ και η γατούλα μου το είχα πολύ ιδανικό στο μυαλό μου δεν είχα προβλέψει την αντίδρασή της.Εγώ θέλω να είναι ευτυχισμένη αν προτιμάει το παλιό σπίτι δεν την κατηγορώ εκεί μεγάλωσε δεν γνωρίζει άλλο μέρος λογικό είναι να μην θέλει να φύγει.Θα κάνω την προσπάθειά μου δεν θα τα παρατήσω εύκολα αν δω οτι δεν γίνεται τίποτα θα υιοθετήσω κάποιο άλλο γατάκι που να έχει ανάγκη από ένα σπίτι.Γιατί σπίτι χωρίς γάτα δεν γίνεται:)

Ε όσο να πεις κάποια διαφορά την έχουν το δικό μου είναι 50τμ και το άλλο 80τμ αλλά ήμουν πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα έμενα μόνη μου εγώ και η γατούλα μου το είχα πολύ ιδανικό στο μυαλό μου δεν είχα προβλέψει την αντίδρασή της.Εγώ θέλω να είναι ευτυχισμένη αν προτιμάει το παλιό σπίτι δεν την κατηγορώ εκεί μεγάλωσε δεν γνωρίζει άλλο μέρος λογικό είναι να μην θέλει να φύγει.Θα κάνω την προσπάθειά μου δεν θα τα παρατήσω εύκολα αν δω οτι δεν γίνεται τίποτα θα υιοθετήσω κάποιο άλλο γατάκι που να έχει ανάγκη από ένα σπίτι.Γιατί σπίτι χωρίς γάτα δεν γίνεται:)
Κι αυτό γίνεται! Κι εγώ όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να μείνω μόνη μου, δυστυχώς θα αποχωριστώ τη γατουλίνα μου, γιατί δεν αποχωρίζεται τη μάνα μου με τίποτα, οπότε θα πάρω άλλες

Πριν λιγους μηνες μετακομισα απο ενα σπιτι το οποιο ειχε τον τελειο κηπο (κλειστο, με δεντρα, χωμα κτλ)και τον οποιο λατρευε ειδικα o zorro ο οποιος ειναι και τυφλος και ηρθα σε διαμερισμα 4 οροφου με μπαλκονι. Εκλαιγε ασταματατητα ο κακομοιρης και γρατζουναγε ολες τις πορτες γιατι νομιζε οτι θα τον βγαλουν στον κηπο του..:/: τωρα μετα απο 6 μηνες ειναι μια χαρα και εχει συμβιβαστει απολυτα με το νεο του σπιτι και περναει και περισσοτερο χρονο μαζι μου!!:up: Θελουν χρονο.. και ολα γινονται!

ΑΝ, λέω ΑΝ έπαιρνες και 2?? Θα είχε και παρέα η δική σου, και θα ξεχνιόταν!!;)

Ναι,το ενδεχομενο να της παρεις μια παρεουλα να ξεχαστει,το σκεφτηκες;Ισως μια ηρεμη γατουλα ενηλικη,που δεν θα την παιδευει οπως ενα μικρο γατακι που θα θελει παιχνιδια...

Το έχω σκεφτεί και γενικά το επεξεργάζομαι αυτές τις μέρες γιατί θέλω έτσι και αλλιώς μια δεύτερη γατούλα.Είχα και ένα αρσενικό Σιαμ 3 ετών το είχα βρει τραυματισμένο και το είχα φιλοξενήσει για αρκετό καιρό αλλά δεν τα πήγαιναν καλά και αναγκάστηκα να το δώσω σε άλλη οικογένεια,ευτυχώς ήταν τυχερούλης βρήκε πολύ καλό σπίτι,Φοβάμαι μήπως όμως πάρω γατάκι και δεν τα πάνε καλά και μπερδευτεί πιο πολύ η κατάσταση,δεν είναι πολύ κοινωνική θα έλεγα:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back