Απογοήτευση λόγω μετακόμισης

Πως τα παει η γατουλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως τα παει η γατουλα;
¨Ετσι και έτσι,κάθε λίγο πάει στην πόρτα και κλαίει δεν μπορώ μου σπαράζει την καρδιά:(,τώρα έχει ξαπλώσει στον καναπέ και είναι κάπως πιο ήρεμη αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την κρατήσω όλο το βράδυ,δεν το έχει πάρει και πολύ καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειπαμε,πρεπει τωρα να φανεις δυνατη,μια δυο μερες ειναι,θα περασουν...;)

Άσε και το άλλο,το Σάββατο θα έρθω από τα μέρη σου,Βόλο και αναγκαστικά θα τους την ξαναφήσω,δεν πρόκειται να συνηθίσει έτσι ποτέ,μια πάνω ,μια κάτω....

Κριμα...Πρεπει για λιγο καιρο να μεινει καπου σταθερη,νομιζω θα τη βοηθουσε.Δεν ειμαι Βολο προς το παρον,ειμαι στην Καλυμνο.

Κριμα...Πρεπει για λιγο καιρο να μεινει καπου σταθερη,νομιζω θα τη βοηθουσε.Δεν ειμαι Βολο προς το παρον,ειμαι στην Καλυμνο.
Και εγώ αυτό πιστέυω,θα προσπαθήσω να αναβάλω το ταξίδι αν γίνεται

Δεν είναι απαραίτητο να αναβάλλεις το ταξίδι, ούτε να την κατεβάσεις πάλι στους γονείς σου. Μπορούν να ανεβαίνουν αυτοί στο σπίτι σου, να την ταΐζουν, να της αλλάζουν το νερό, να της καθαρίζουν την άμμο και να της κάνουνλίγη παρέα. Όπως κάνουμε δηλαδή οι περισσότεροι που έχουμε γατάκια όταν λείπουμε για λίγο καιρό από το σπίτι.;)

κι εγω αυτο πιστευω, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται θα πρέπει να την αφήσεις στο νέο χώρο...κι εμεις όταν μετακομίσαμε απο ένα σπίτι 60 τετραγωνικών σε ένα 110 και με βεράντα 80 τετραγωνικων η γατούλα μας εκλαιγε...και μας φαινόταν και περίεργο, σε λιγες μέρες όμως ξετρελάθηκε με το νέο χώρο...:)βασικό να της έχεις τα παλια της πράγματα, όλα...;)

Και γω νομίζω οτι έχουν δίκιο οι υπόλοιποι που απάντησαν. Μην της αλλάζεις συνέχεια σπίτι αυτό είναι πολύ χειρότερο. Και γω είχα μετακομίσει με την προηγούμενη γάτα μου σε νέο σπίτι και ήταν και αυτή μεγάλή σε ηλικία περίπου 12 χρονών. Για 2 μέρες δεν βγήκε καθόλου από το καλάθι της. Ήταν σκεπασμένη με την κουβέρτα της και έτρωγε και έπινε εκεί μέσα.... μέχρι και της ανάγκες της εκεί της έκανε:redface:. Αλλά μετά σιγά σιγά άρχισε και να βγαίνει και σε μια εβδομάδα αλώνιζε σε όλο το σπίτι. Και η τωρινή μου γάτα που ήρθε σε αυτό το σπίτι 16μιση χρονών και άλλαξε και σπίτι και ιδιοκτήτη. Για 2 μέρες ήταν κρυμμένη, αυτή προσαρμόστηκε πολύ πιο γρήγορα. Δώστης λιχουδίτσες, κανάκεψέ την και μην την πηγαινοφέρνεις είναι πολύ χειρότερο για το ζώο. Και μη στρεσάρεσαι γιατί το αντιλαμβάνονται και παθαίνουν μεγαλύτερο εκνευρισμό. Δε χρειάζεται να αναβάλεις το ταξίδι, με τη δεύτερη γάτα που σου έγραψα στις 5 πρώτες της μέρες αναγκάστηκα να φύγω και γω. Απλά πήγαινε κάποιος και της κρατούσε παρέα, αν εσύ έχεις τόσο κοντά τους γονείς σου θα είναι ακόμα πιο εύκολο φαντάζομαι. Άσε που αν την κρατήσεις σταθερά σε ένα σπίτι μέχρι το Σαβ/κύριακο που θα φύγεις θα δεις ότι όλα θα είναι πολύ καλύτερα.
Υπομονή και καλή προσαρμογή:).

Χίλια ευχαριστώ που με βοηθάτε,μακάρι να προσαρμοστεί γρήγορα γιατί δεν μπορώ να την βλέπω να κλαίει.Το βράδυ πάντος κοιμηθήκαμε μαζί και το πρωί που πήγα στη σχολή μου είπε η μητέρα μου οτι ήταν ήσυχη,τώρα μου άρχισε πάλι τα παράπονα αλλά θα το αντιμετωπίσω κάπως...

καλημέρα σας!! είδα θέμα για μετακομιση και θα ήθελα ν ρωτησω κατι σχετικο.. οι γονεις μου μετακομιζουν σε νεο σπιτι, νεα περιοχη. θελουν να παρουν μαζι τους τηνΚοκονα μας, η οποία ειναι 9 στα 10 χρ. Ζει εκτός σπιτιού, στην αυλη και τα γύρω χωράφια(ειμαστε στη Ροδο). στη γειτονιά είναι η κυριαρχος.. τους κυνηγά όλους.. ειναι παρα πολυ κοινωνική με ανθρωπους καθολου με αλλα ζωα. Στη νεα γειτονιά, που είναι εξισου ησυχα εχει κι αλλες γατες, εκτος των σπιτιων. Πως θα μπορούσαμε να την παμε εκει σταδιακα, για να μην φοβηθει και φύγει?
Επισης δεν της αρεσει να μενει σε σπιτι, ουτε καν οταν εχει κακοκαιρια και σιχαινεται τα κλουβακια μετακινησης.
Συγνωμη για την πολυλογια αλλα η μαμα εχει αγχωθει!!:(

Αν είναι στειρωμένη δεν θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, γιατί δεν θα έχει την όρεξη να πάει να βρεί άνδρες....

Αν δεν είναι, θα είναι λίγο δυσκολότερα...

Γενικά θα την βάλετε στην γατοφόρο, και ας φρικάρει, δεν πειράζει, εδώ φρικάρουν και σπιτικά γατιά.. είναι θέμα χαρακτήρα, και θα την πάρετε στο νέο σπίτι. Μπορεί να φύγει και να την βρήτε στο παλιό.. θα πάτε και θα την ξαναπάρετε.. και ξανά τα ίδια.. οσες φορές χρειαστεί.

Άλλη λύση είναι να την πάρετε και να την κλείσετε στο σπίτι ή σε καμία αποθηκούλα και λίγο λίγο να την αφήνετε να βγαίνει έξω, να εξερευνεί τον χώρο, και ξανα μέσα. Μέχρι να συνηθίσει το νέο σπίτι και εσάς και να μείνει.:)

Κι εγω καπως ετσι τη σκεφτομουν την ολη φαση.. ειναι στειρωμενη εννοειται και πολυ πολυ τσαμπουκαλου με οτιδηποτε εχει 4 ποδια.. :)
οσο για το πηγαινε- ελα απο το παλιο σπιτι, το θεωρω λιγο χλωμο καθοτι απεχουν πααρα πολυ και γιατι στη Ροδο το πατημα των γατιων εθεωρειτο κατι σαν χομπι.. και δυστυχως εξακολουθει και γινεται καθημερινα.. οποτε ελπιζω να μην δοκιμασει κατι τετοιο.
σχετικα με τη γατοφορο, σε τι διαφερει απο τα κλουβακια? ειναι καλυτερη η μεταφορα της ετσι η προκειται για το ιδιο πραγμα??:hmm:

Γατοφόρος είναι ενα πλαστικό ή πάνινο τσαντάκι ή κουτί μεταφοράς, που κλείνει σίγουρα. Υποθέτω είναι το ίδιο με τον δικό σου όρο του κλουβιού μεταφοράς.

Μια γάτα μπορεί ΑΝΕΤΑ να περπατήσει 10-20χλμ.. να βρεί το παλιό της σπίτι.. δεν είναι τίποτα.. τα αυτοκίνητα είναι το θέμα.:(

Γιαυτό και γνώμη μου, να την κλείσετε κανα μήνα μέσα κάπου... και λίγο λίγο κάθε μερα να κάνει μια βόλτα.. παντα με την επίβλεψή σας.

Οταν πήγα τον δικό μου στο χωριο... που δεν είχε ξαναδεί στην ζωή του χώμα, γρασίδι... φύση γενικά, και ήταν σαν χ@@σμένος.. τον πήγαινα βόλτα με λουράκι, σαν τα σκυλιά.. επειδή, αν τον τρόμαζε κάτι και πεταγόταν μακριά μου και έφευγε.. και δεν θα μπορούσα να τον πιάσω, και μπορεί να έφευγε πολύ μακριά απο τον φόβο του. Τώρα βέβαια είναι ελεύθερος και κάνει τις βόλτες του, αλλα είναι πλέον γατα.. και έχει μάθει την νεα μυρωδιά, του σπιτιού και του κήπου...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back