Απολυμαντικό κατάλληλο για γάτες;

Μυρωδιες απο ουρα "σβηνει";:hmm:

Καθενας με τον πονο του!:rolleyes:

Για τα ουρα ξερω οτι δεν κανει η χλωρινη(καθως δεν κανει να την αναμειγνυουμε και με οτιδηποτε αλλο λογω χημικης αντιδρασης,το λεω γιατι καπου πιο πανω ελεγε topine με χλωρινη)
Λενε για την χλωρινη οτι μυριζει σαν τα ουρα της γατας και αυτο την προκαλει να ξανακατουρισει εκει:redface:

Γιατι δεν δοκιμαζεις ξυδι?Γενικα εγω ειμαι πολυ υπερ στα φυσικα προιοντα και το ξυδι ειναι πολυ καλο για απολυμανση.Κια για τα πιατακια τους εχεις και το κεφαλι σου ησυχο,πως δεν θα παθει τιποτα το ζωακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για ουρα ξερω 2 πολυ καλα προιοντα που εχουν ενζυματικη/βακτηριακη δραση: anti icky poo & nature's miracle. Εδω εχει ιδεες για το πως μπορεις να καθαρισεις τα ουρα με αλλον ενα τροπο εκτος απο το ξυδι.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα
Απο την εμπειρια μου κοντα σε κτηνιατρο η χλωρινη ειναι απαγορυμενη ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ χλωρινη και ειδικα στα πιατακια τους.

Για τα ουρα ξερω οτι δεν κανει η χλωρινη(καθως δεν κανει να την αναμειγνυουμε και με οτιδηποτε αλλο λογω χημικης αντιδρασης,το λεω γιατι καπου πιο πανω ελεγε topine με χλωρινη)
Λενε για την χλωρινη οτι μυριζει σαν τα ουρα της γατας και αυτο την προκαλει να ξανακατουρισει εκει:redface:

Γιατι δεν δοκιμαζεις ξυδι?Γενικα εγω ειμαι πολυ υπερ στα φυσικα προιοντα και το ξυδι ειναι πολυ καλο για απολυμανση.Κια για τα πιατακια τους εχεις και το κεφαλι σου ησυχο,πως δεν θα παθει τιποτα το ζωακι.

Χλωρινη δεν βαζω,βρωμαει χειροτερα μετα,το ξερω.
Λευκο ξυδι βαζω κι εγω αλλα ξαναπαει στη ιδιο σημειο και το ψαχνω λιγο το θεμα μηπως βρω κατι που σβηνει εντελως τις μυρωδιες.:/:

για ουρα ξερω 2 πολυ καλα προιοντα που εχουν ενζυματικη/βακτηριακη δραση: anti icky poo & nature's miracle. Εδω εχει ιδεες για το πως μπορεις να καθαρισεις τα ουρα με αλλον ενα τροπο εκτος απο το ξυδι.:hmm:

Τετοια ψαχνω αλλα δεν εχω βρει στην Λαρισα,τα βρηκες και σε πετ σοπ στην Ελλαδα οταν ησουν εδω;;;
Ευχαριστω για το λινκ,θα το μελετησω!!!:D

Βρηκα τοπαιν και πηρα 3 μπουκαλια!!!:up::up::up:

Μυρωδιες απο ουρα "σβηνει";:hmm:

Καθενας με τον πονο του!:rolleyes:

Δεν ξέρω, πάντως αυτό που λέει για τις μυρωδιες είναι αλήθεια. Εγω είχα πλύνει μπωλάκι που μόλις είχανε φάει κονσέρβα τόνου και το έκανα λίγο με αυτό το απορρυπαντικό και το σφουγγάρι και δεν μύριζε τίποτα. Που ο τόνος εχει πολύ έντονη μυρωδιά!

Απολυμαντικο κατάλληλο για γάτες;

:( εδω η ασχετη γατομανα που δεν ξερει που να βρει το topine και το feliway δεν ξερω κ αν τα γραφω σωστα:redface:.στο μαρινοπουλο το topine δεν υπαρχει.υπαρχει κατι αντιστοιχο σε καθαριστικο?φιλικο σε εμας κ το ζουζουνι μας?:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: καλε,ειμαι ασχετη

Το topine,αν δεν το εχει ο Μαρινοπουλος σιγουρα θα το εχει καποιο αλλο σ/μαρκετ.Το φελιγουαιη δεν το βρισκεις στα σ/μαρκετ καλε.Εγω βασικα δεν το εχω παρει ποτε,και δεν το εχουν και εδω..οποτε δεν μπορω να σε διαφωτισω πανω σε αυτο το θεμα..:)
Για το πατωμα εγω χρεισημοποιω το detoll,ειναι σιγουρα πολυ πιο φιλικο απο τη χλωρινη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το topine,αν δεν το εχει ο Μαρινοπουλος σιγουρα θα το εχει καποιο αλλο σ/μαρκετ.Το φελιγουαιη δεν το βρισκεις στα σ/μαρκετ καλε.Εγω βασικα δεν το εχω παρει ποτε,και δεν το εχουν και εδω..οποτε δεν μπορω να σε διαφωτισω πανω σε αυτο το θεμα..:)
Για το πατωμα εγω χρεισημοποιω το detoll,ειναι σιγουρα πολυ πιο φιλικο απο τη χλωρινη..

ΥΓ..επειδη δεν ειμαι σιγουρη αν το γνωριζεις..το feliway δεν ειναι απορυπαντικο.Ειναι φερορμονες,που υπαρχουν σε μορφη υγρου σε μπουκαλακι,νομιζω και σε σπρευ..το οποιο μπουκαλακι μπαινει στην πριζα,και υποτιθεται ότι βοηθαει τις γατες να χαλαρωνουν όταν ειναι στρεσαρισμενες.:) Φανταζομαι οτι το εχουν καποια πετ σοπ..

ναι βρε ξερω τι ειναι το feliway,:yes:απλα τα πετ σοπ μας δεν εχουνε:mpinelik:

Καλημέρα.
Έχω κι εγώ ένα θεματάκι με την απολύμανση. Χτες η γάτα μου, που δε βγαίνει από το σπίτι και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα, εκτός από τη δεύτερη γατούλα μου, ανακάλυψα (στο γιατρό) ότι έχει κάποιο παράσιτο. Θυμήθηκα, λοιπόν, σήμερα το πρωί ότι αρχές Ιουλίου είχα προσπαθήσει με τη γατοφόρο της να πιάσω ένα γατάκι, το οποίο ήταν εντελώς κακομοιριασμένο (περπατούσανε μύγες πάνω του). Τελικά το γατάκι αποδείχτηκε ότι ήταν κάποιας τύπισσας στη γειτονιά(!...), δεν ήταν γατάκι αλλά δεκάχρονη γάτα, αλλά, τέλοσπάντων, ξεφεύγουμε. Το γατάκι αυτό ΔΕ μπήκε στη γατοφόρο, παρά μόνο το μισό και για πολύ λίγη ώρα (μύρισε, δηλαδή, το φαγητό που είχα βάλει, αλλά δεν το έφαγε) και, αντ'αυτού, πήδηξε και έκατσε ΠΑΝΩ στη γατοφόρο -για κάμποση ώρα.
Εννοείτα, βέβαια, ότι μετά εγώ πέρασα τη γατοφόρο μέσα (ελπίζω και έξω, αλλά έχει περάσει καιρός, δεν θυμάμαι...) με χλωρίνη και την άφησα να στεγνώσει στον ήλιο, όπως μου είχε πει κάποια στιγμή ένας γιατρός. Η, δε, γάτα μου χρησιμοποίησε τη γατοφόρο πάνω από ένα μήνα μετά, που φύγαμε για διακοπές.
Μου φαίνεται λίγο περίεργο και με χλωρίνη και ένα μήνα μετά να ζούσε το παράσιτο στη γατοφόρο... Σε κάθε περίπτωση, πώς πρέπει να απολυμαίνεται μια γατοφόρος; Με διάλυμμα χλωρίνης-νερού, με σκέτη χλωρίνη και μετά ξέβγαλμα; Να πάρω κανένα Ντετόλ, ίσως; Να κάνω και στη δεύτερη γατοφόρο, αφού τις φυλάω και τις δυο μαζί; Να περάσω και το ντουλάπι όπου τις έχω; Μήπως τα'χω παίξει και λέω κουταμάρες; :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ να πω την αλήθεια συνήθως καθαρίζω τη γατοφόρο με κάποιο απορρυπαντικό σε spray. Όταν μετέφερα άλλες γάτες (φαινομενικά υγιείς) την έπλενα με topine και μετά πάλι με κάποιο spray. Αλλά νομίζω πως η χλωρίνη αρκεί όπως λες. Τι να πω, φαντάζομαι πως και η επιφάνεια μιας γατοφόρου δεν ευνοεί την επιβίωση παρασίτων για τόσον καιρό, αλλά δεν είμαι καθόλου ειδική. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με τη Φωτεινή, όντως είναι αδύνατον να επιβίωσε οποιοδήποτε παράσιτο στη γατοφόρο για ένα μήνα...μη το σκέφτεσαι αυτό! Παρεπιπτόντως εγώ χρησιμοποιώ χλωρίνη μόνο για τις αμμολεκάνες, τις γατοφόρους τις πλένω με απορρυπαντικό ρούχων..Να ξέρεις επιπλέον ότι οι γάτες δεν κολλάνε μόνο μεταξύ τους απαραίτητα τα διάφορα παράσιτα, μπορεί κάλλιστα η γατούλα σου να έφαγε μια μολυσμένη κατσαρίδα, γρύλο κλπ. και να το τσίμπησε...δυστυχώς :/:

Τη γατοφόρο την πλένω αραιά και που με Topine, ενώ στα ενδιάμεσα διαστήματα χρησιμοποιώ αυτό:
DSCN2414.jpg
Που βασικά προορίζεται για καθαρισμό αμμολεκανών-όχι που δεν το χρησιμοποιώ ενίοτε και στην αμμολεκάνη αν με πιάσουν οι τεμπελιές μου...:P;)

Τη γατοφόρο την πλένω αραιά και που με Topine, ενώ στα ενδιάμεσα διαστήματα χρησιμοποιώ αυτό:
DSCN2414.jpg
Που βασικά προορίζεται για καθαρισμό αμμολεκανών-όχι που δεν το χρησιμοποιώ ενίοτε και στην αμμολεκάνη αν με πιάσουν οι τεμπελιές μου...:P;)

Tι είναι αυτό; Πού το βρίσκουμε; Πόσο κοστίζει; Γιατί μας το κρύβεις τόσο καιρό; Ομολόγησε! :P

Αυτό θα έγραφα μόλις!! Μίλα! :hehe:

Μα δεν με ρωτήσατε πριν
352nmsp.gif
:P
Λοιπόν: Byofresh, Antibacterial Litter Tray Cleaner for Cats (Αντιβακτηριακό καθαριστικό για τουαλέτες και λεκάνες γάτας)
"Το αντιβακτηριακό καθαριστικό για λεκάνες και τουαλέτες γάτας βοηθά στη διατήρησή τους καθαρές, απολυμαίνοντας και προσφέροντας φρεσκάδα.
Επίσης βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το σπρέι περιέχει σαπούνι που βοηθά στον καθαρισμό και Byotrol για απολύμανση και απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών. Κατάλληλο για όλους τους τύπους απορριμάτων.
Το Byotrol έχει πιστοποιηθεί με το European Standards EN1276 ενάντια στα βακτηρίδια και ΕΝ1650 ενάντια στους μύκητες.
Το Byotrol είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, μη αλκοολούχο, και μη τοξικό. Εγκεκριμένο για τη χρήση ως απολυμαντικό."
Χρήση: Αφαιρέστε τα απορρίματα και τα απόβλητα. Ψεκάστε γενναιόδωρα και αφήστε να ενεργήσει καλά. Μην ξεπλύνετε. ..
Αυτά λέει η ετικέτα και βέβαια όχι για χρήση στις γάτες.

Έχει κάτω κάτω με μικρά γράμματα το e-mail της εταιρείας www.info@petcamelot.com.gr

Είναι 500γρ και στοιχίζει 7,5 ευρώ (ακριβούτσικο θα έλεγα, το είδα τυχαία σε πετ σοπ και το είχα αγοράσει για να το δοκιμάσω)

Ορίστε! Τα 'μολόγησα όλα
healer.gif

Τελευταία επεξεργασία:
Η ώρα είναι βάρβαρη και δεν είμαι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου...:P
Οπότε, ας ρωτήσω! Με αυτό:
Χρήση: Αφαιρέστε τα απορρίματα και τα απόβλητα.
εννοούμε να είναι άδεια η αμμολεκάνη ή καθαρισμένη από τα "περιττά"; Δηλαδή καθαρίζουμε το σκεύος ή ψεκάζουμε την καθαρισμένη άμμο; Μάλλον το πρώτο είναι το σωστό αλλά είπαμε...:fool: :hehe:

Δεν υπάρχουν "βάρβαρες"ώρες
susel.gif
"Βάρβαρες" ερωτήσεις, μπορεί.. :teasing:
Τις οποίες μπορούν να κάνουν και ευφυέστατα άτομα (όπως η "Ειρήνη 1234" που, παρεπιπτόντως, θέλει ένα γερό χέρι ξύλο για την αυτοκριτική της:ropalo:)
'Ομως στην περίπτωση αυτή η απορία είναι δικαιολογημένη, καθότι ως γνωστόν η πλειονότητα των "οδηγιών χρήσης" διαφόρων προιόντων είθισται να είναι κάθε άλλο παρά κατατοπιστική, όπως στην προκειμένη και αλλοίμονο αν ακολουθούμε κατά γράμμα..
Δεν μας μένει λοιπόν, παρά να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα: Αγνοούμε τα "σκοτεινά"και αδιευκρίνιστα μέρη, επιστρατεύουμε την κοινή λογική και πράττουμε ανάλογα.;)
Τουτέστιν, αδειάζουμε την αμμολεκάνη. Δεν ψεκάζουμε μαζί και τα χαλίκια:)

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back