Αποπαρασίτωση περιβάλλοντος

lucky_cat

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucky_cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αργοστόλι (Κεφαλλονιά). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Ωραία, κάναμε αποπαρασίτωση στα "έσω" (1η δόση) και στα "έξω" (παίζει να είχε ψύλλους το γατί σε κάποια φάση, ίσως και πριν το μαζέψω σπίτι)... Με το περιβάλλον του τι γίνεται???

Τι κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις? Τι προϊόντα χρησιμοποιούμε για απολύμανση χώρων που συχνάζει το γατί(καναπές-κρεβατάκι)? Η άμμος είναι επικίνδυνη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για το σπιτι ξερω οτι μπορεις να βαλεις ενα flea bomb και να το αφησεις για καμμια μερα. Για ενδοπαρασιτα δεν ξερω τι παιζει. Καλο σκουπισμα ισως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

flea bomb? Δηλαδή? Σε τι μορφή είναι αυτό και πόσο αποτελεσματικό είναι?

Χρησιμοποίησα αμπούλα της frontline για μικρα γατιά χθες (καλού κακκού). Ίσως και να μην είχε ψύλλους αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα είναι ότι πρέπει να καθαριστεί και το περιβάλλον και όχι μόνο το γατί.

Το κρεββάτι και τα κουβερτάκια τους μπορείς να τα πλύνεις με πολύ ζεστό νερό ή και να τα ψεκάσεις με σπρέι frontline.
Για το υπόλοιπο σπίτι, ένα καλό σκούπισμα με την ηλεκτρική αρκεί.
Αν έβαλες αμπούλα στα γατάκια, που σημαίνει ότι είναι πια αφιλόξενα για τους ψύλλους, τότε οι ψύλλοι θα εξαφανιστούν ούτως ή άλλως. Για να ζήσουν χρειάζονται τη θερμότητα και το αίμα του ζώου, δεν νομίζω να μπορούν να επιβιώσουν για πολύ πάνω σε ένα κρεββατάκι για παράδειγμα.

Βασικά ο καναπές είναι το πρόβλημα που δεν μπαίνει στο πλυντήριο!!! Τον περνάω 1 φορά τη βδομάδα με την ηλεκρική αλλά φτάνει αυτό? Τα υπόλοιπα με καυτό νερό (ή στο πλυντήριο στους 90 βαθμούς) και είμαστε εντάξει (αυτό το έκανα ήδη γιατί το σύστημα το ξέρω από το στρατό, έτσι καθάριζαν τα ρούχα από τους κοριούς!)

Οι ψύλλοι στο κουκούλι τους μπορούν να διατηρηθούν έως 3-4 μήνες γι' αυτό και προτιμώ ένα χημικό για τους ξεπαστρέψω πιο γρήγορα.

Ωραία... το γατάκι μου έχει ή είχε ψύλλους! Βρήκα δύο ψόφιους πάνω στον καναπέ...

Ένας γνωστός μου είπε να χρησιμοποιήσω εντομοκτόνο απευθείας επάνω στον καναπέ. Είπε ότι τα σπρέι γιά ψύλλους έχουν μικρή ποσότητα για να ψεκάσω όλο τον καναπέ. Όταν το ρώτησα αν αυτό έχει κινδύνους για το γατί μου είπε να φροντήσω να είναι το γατάκι έξω όταν κάνω τον ψεκασμό και για λίγη ώρα μετά καθώς επίσης να αφήσω τις πόρτες ανοιχτές για να ξεμυρίσει το δυνατόν συντομότερα. Πάντως μου διαβεβαίωσε ότι το έχει κάνει μερικές φορές και ο ίδιος και άλλοι γνωστοί του χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στις γάτες τους και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?

Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?
Ναι βρε, γι' αυτό στο πρότεινα παραπάνω: :P
Το κρεββάτι και τα κουβερτάκια τους μπορείς να τα πλύνεις με πολύ ζεστό νερό ή και να τα ψεκάσεις με σπρέι frontline.

Πρόσεξε... μου μίλησε για κοινό εντομοκτόνο (τύπου aroxol κτλ) και όχι για σπρέι ειδικό για τους ψύλλους! Συγκεκριμένα είπε ότι "το (κοινό) εντομοκτόνο κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα σε αντίθεση με στα σπρέι για ψύλλους που θα χρειαστείς δύο χαλαρά για να ψεκάσεις όλο τον καναπέ!

Αν είναι για frontline ξέρω ότι κάνει ... αλλά σήμερα τα μαγαζιά είναι κλειστά και το εντομοκτόνο βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι μου.

το αροξόλ δεν νομίζω ότι προτείνεται για σπίτι με κατοικίδια..άλλωστε εσένα η μυρωδιά δεν σε ενοχλεί;
Ακολούθησε τις οδηγίες των παραπάνω, ειχαμε και εχουμε κατα καιρούς φιλοξενήσει απειρα αδεσποτα..ποτε μετά την αποπαρασίτωση δεν έμειναν ψύλλοι στο περιβάλλον

Ευχαριστώ παιδιά! Το αροξόλ μου φάνηκε κάπως ακραίο...

Αύριο θα πάω να πάρω και ένα σπρέι frontline. Χθές έβαλα την αμπούλα της frontline και σήμερα βρήκα 2 ψόφιους (ίσως από τύχη ίσως όχι). Ελπιζω να απαλλάξω το μικρούλι απο τους ψύλλους σύντομα... Πάντως δεν πολυξύνεται τελευταία...

Μόλις είδα το θέμα, και προς Θεού όχι Αροχολ ή κάποιο κοινο εντομοκτόνο:down::down::down: κίνδυνος - θάνατος για τα ζώα που θα βρεθούν στο χώρο, ακόμα κ ώρες μετά. Πριν πολλά χρόνια είχε ψεκάσει η γειτόνισσα με τεζα στο μπαλκόνι, βγήκε η γάτα της, πατουσάκια στο στόμα... κ την προλάβαμε στο τσακ με μια ένεση ατροπίνης και μετά κτηνίατρο.. απα πα μόνο όσα είπαν οι υπόλοιποι, ζεστό νερό, και φροντλινε.. εξάλλου στον καναπέ δεν μένουν...

ο μπουκακος μου,οταν τον πρωτοεβαλα σπιτι,ηταν γεματος ψειρες.........τον ψεκασα..εξαφανιστηκαν σε λιγες μερες,να φανταστεις, δεν ψεκασα καν στον χωρο του(..καλο θα ηταν βεβαια να το κανεις)..εγω,ομως τοτε δεν το ηξερα κα δεν το εκανα...και ομως,...ψοφησαν ολες....γιατι,ακομα και να υπαρχουν ψειρες στο περιβαλλον του,οταν ανεβαινουν επανω του,ψοφανε...το φροντλαιν εχει μεγαλη διαρκεια( αρκει,να μην κανεις μπανιο το γατι) :):):)....και μην φοβασαι...ειναι σιγουρο οτι αυτες οι ψειρες,δεν πηγαινουν στον ανθρωπο:)

Εγώ να ρωτήσω κάτι? Μόλις βρήκα μυρμηγκάκια στην κουζίνα. Η "φωλιά" τους είναι σ ένα σπασμένο πλακάκι κοντά στο δάπεδο. Θέλω να ρίξω aroxol γιατί δεν μπορώ καν να ξερώ ότι υπάρχουν. Το θέμα είναι οτι ο Spike καταρχήν είναι περίεργος και μόλις ψεκάσω θα πάει εκεί.. Τι να κάνω? να ψεκάσω και να βάλω ένα εμπόδιο για να μην έχει άμεση πρόσβασή?

Μπορεις να ριξεις ξυδι,αλάτι ή ριγανη.Συνηθως εχουν αμεσο αποτελεσμα και δεν ειναι βλαβερα.

Δλδ παίρνω το ξύδι και ψεκάζω? Δεν το αραιώνω με νερό πχ πρώτα?

Οχι αν δε σε ενοχλει η μυρωδια μπορεις να το βαλεις αδιαλυτο.

Ψύλλοι στο γατι και στη μοκετα...

Καλησπέρα!

Εκπεμπω sos γιατι καιγομαστε.

Λοιπον..

Το νεο μου σπιτι το ντυσαμε ολο το πατωμα μοκετα.. Δε ξερω αν ηταν καλη επιλογη παντως η γατα ειναι πανευτυχης..

Ειμαστε εδω δυο μηνες και τις τελευταιες μερες αρχισαν να περπατανε πανω μου πολυυυυυυυυ μικρα ζουζουνακια. Βρηκα 2-3 πανω μου οταν επιασα την γατα και της εβαλα κολαρο (ειμαστε στον 5ο οροφο και δεν βγαινει και δεν εχουμε ουτε φυτα και δεν της ειχα βαλει ουτε κολαρο.

Τις επομενες μερες βρισκω ζουζουνια στο λαπτοπ σε βιβλια κτλ..

Ρωτησα στο πετ σοπ και μου παν οτι ειναι ψύλλοι..

Πηρα frontline και του εβαλα εκτος του λουρακιου. Το θεμα ειναι τι θα κανω με τις μοκετες..

Μια κοπελα στο πετ σοπ που ειπε να βαλω baygon για ψύλλους κτλ το πιο δυνατο. Μου ειπε να ψεκασω παντου στη μοκετα του σπιτιου και στους καναπεδες απο κατω κτλ... Ενω το γατι θα πρεπει μεχρι να στεγνωσει να μην ειναι εντος σπιτιου.

Τι να κανω? Ειναι αυτη σωστη λυση? Εχετε αντιμετωπισει κατι παρομοια? Ειναι το βaygon υγιεινο αν βαλω στις μοκετες του σπιτιου?

Ευχαριστωωω!

κανειςςςς??? βοηθεια!!

σαχλαμαρες

σου λεει σαχλαμαρες , baygon απαγορευεται παντελως σε σπιτι με κατοικιδια , και γενικα θα πρεπε να απαγορευεται και για σενα που θα το εισπνευσεις και θα εχεις μακροχρονιες επιπτωσεις , εγω το ειχα αντιμετωπισει σε μια αποθηκη που πηγαινα και ταιζα κατι γατακια , τα ψεκασα frontline και αυτο ηταν ολο , τελος , 1) θα ψεκασεις καλα καλα το ζωο να νοτισει η θα του βαλεις αμπουλα που ειναι και πιο ευκολο 2) θα σκουπισεις με την ηλεκτρικη οπως κανεις παντα, αντε ριξε και ενα πλυσιμο σε σεντονια πετσετες κλπ 3) θα κανεις υπομονη 24 ωρες και παω στοιχημα οτι θα εξαφανιστουν τα παντα , ψεκασμα η αμπουλα θα επαναλαμβανεις καθε μηνα , εγω το καλοκαιρι το κανω καθε τρεις εβδομαδες ενω το χειμωνα καθε 5, 6 εβδομαδες .
και αν σε τσιμπισει και κανενας ψυλλος πιστεψε με μικροτερο το κακο απο το baygon που θελεις να εισπνευσεις !!!!!!!!!

Μιλαμε για πολλους ψυλλους.. Και μη ξεχνας οτι το σπιτι ειναι ολο μοκετα... Πραγμα που σημαινει οτι μπορουν να ζησουν πολυ καιρο εκει...

Ειναι σιγουρα τοσο απλο???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back