ruko
Διάσημο μέλος
Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πήγαν οι ψύλλοι εκεί - εκτός αν τους έχεις δει. Πάνω σου είναι άλλη ιστορία. Νομίζω πως αυτά που σου είπε η Υακίνθη αρκούν για την ώρα. Αν μετά απ' αυτά εξακριβώσεις ότι έχεις ψύλλους στη μοκέτα, υποθέτω μπορείς να την ψεκάσεις με frontline.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακόμη και αν έχει ψεκαστεί το περιβάλλον με εντομοκτόνο (αεροζόλ) οι πούπες και οι παραμένοντες ψύλλοι στο κουκούλι τους θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται για χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων. Ο λόγος είναι ότι το κουκούλι είναι τόσο βαθιά (πχ στα χαλιά) ώστε είναι αδύνατον να φτάσουν εκεί εντομοκτόνα ή "ρυθμιστές ανάπτυξης" των εντόμων.
Μπορούν επίσης να επιβιώσουν στο περιβάλλον χωρίς να φάνε γατίσιο αίμα ακόμη και 50 μέρες αν υπάρχει υψηλή σχετική υγρασία και θερμοκρασία.
Aυτα με φοβίζουν....!
aretha
Περιβόητο μέλος

Μην ανησυχείς, τόσοι έχουμε γατιά, τα περισσότερα από τα οποία είχαν ψύλλους όταν τα βρήκαμε, και τέτοιο πρόβλημα δεν νομίζω να αντιμετώπισε κανείς.
moukelis
Επιφανές μέλος

Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Aπο ailouros.gr!
Ακόμη και αν έχει ψεκαστεί το περιβάλλον με εντομοκτόνο (αεροζόλ) οι πούπες και οι παραμένοντες ψύλλοι στο κουκούλι τους θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται για χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων. Ο λόγος είναι ότι το κουκούλι είναι τόσο βαθιά (πχ στα χαλιά) ώστε είναι αδύνατον να φτάσουν εκεί εντομοκτόνα ή "ρυθμιστές ανάπτυξης" των εντόμων.
Μπορούν επίσης να επιβιώσουν στο περιβάλλον χωρίς να φάνε γατίσιο αίμα ακόμη και 50 μέρες αν υπάρχει υψηλή σχετική υγρασία και θερμοκρασία.
Aυτα με φοβίζουν....!
Αλήθεια η γάτα σου πως κ κόλλησε ψύλλους? Δεν τις έκανες αποπαρασίτωση?
Μην παθαίνεις υστερία, ρίξε παντού φροντλινε σπρει, κάνε όλα όσα σου είπαν και επανέλαβε το σε καμια βδομάδα ή για 3-4 εβδομάδες εως ότου σκοτωθούν όοοοολα τα αβγά

Πάντως από ότι διάβασες σε όλο το θέμα, τα εντομοκτόνα απαγορεύονται όταν υπάρχει κατικοίδιο, αλλά κ να μην υπάρχει είναι πολύ επικίνδυνα για τους ανθρώπους να τα εισπένουν (φαντάσου σε όλη τη μοκέτα!!!

θα βρωμάει μήνες) οπότε πράξε ανάλογα....κ καλύτερα όχι κολλάρο στη γάτα, δεν το θεωρώ αποτελεσματικό, αμπούλα και καθάρισες!!!!
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλήθεια η γάτα σου πως κ κόλλησε ψύλλους? Δεν τις έκανες αποπαρασίτωση?
Μην παθαίνεις υστερία, ρίξε παντού φροντλινε σπρει, κάνε όλα όσα σου είπαν και επανέλαβε το σε καμια βδομάδα ή για 3-4 εβδομάδες εως ότου σκοτωθούν όοοοολα τα αβγά![]()
Πάντως από ότι διάβασες σε όλο το θέμα, τα εντομοκτόνα απαγορεύονται όταν υπάρχει κατικοίδιο, αλλά κ να μην υπάρχει είναι πολύ επικίνδυνα για τους ανθρώπους να τα εισπένουν (φαντάσου σε όλη τη μοκέτα!!!θα βρωμάει μήνες) οπότε πράξε ανάλογα....
κ καλύτερα όχι κολλάρο στη γάτα, δεν το θεωρώ αποτελεσματικό, αμπούλα και καθάρισες!!!!
Eιναι 1 χρονου.. Της εχω κανει.. Ομως στο νεο σπιτι δεν της ειχα βαλει ουτε κολαρο ουτε αμπουλα καθολου..
Τωρα της εβαλα και απο τα δυο. Σημερα δεν εχω παρατηρησει ψύλλους. Δυο μερες ομως ξυνοταν φουλ!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχω την εντυπωση οτι οι ψυλλοι δεν προηλθαν απο τη γατα σου.......πρωτη φορα ακουω οτι γατα ειχε ψυλλους και γεμισε ολη η μοκετα!!!!!!!! και καλα,πως γεμισε ψυλλους η γατα????? αν την εχεις αποκλειστικα μεσα στο σπιτι αποκλειεται να γεμισε ψυλλους...εμενα τα δικα μου ,ειχαν μονο στην αρχη που τα πρωτοπηρα,τους εβαλα frontline και αυτο ηταν ολο...για εξετασε και την περιπτωση να προηλθαν απο αλλου...μηπως ειχε ηδη το σπιτι???
Aπο που να προηλθαν? Αφου οι ψύλλοι ζουν με το αιμα της γατας.. Η γατα βγαινει μονο στο μπαλκονι και κυνηγαει περιστερια. Αλλα ως εκει!
Δεν ειπα οτι γεμισε η μοκετα! Αλλα οτι ζουν στη μοκετα γιατι εκει δεν κινδυνευουν. Επισης σημερα παρατηρησα 2 ψύλλους να πεφτουν απο πανω του ενω του φοραω και κολαρο και του εβαλα και μια αμπουλα προχθες! Και ηταν μαλιστα ζωντανοι!!!
Γιατι δεν τους σκοτωσε η αμπουλα εδω και δυο μερες?
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aπο που να προηλθαν? Αφου οι ψύλλοι ζουν με το αιμα της γατας.. Η γατα βγαινει μονο στο μπαλκονι και κυνηγαει περιστερια. Αλλα ως εκει!
Δεν ειπα οτι γεμισε η μοκετα! Αλλα οτι ζουν στη μοκετα γιατι εκει δεν κινδυνευουν. Επισης σημερα παρατηρησα 2 ψύλλους να πεφτουν απο πανω του ενω του φοραω και κολαρο και του εβαλα και μια αμπουλα προχθες! Και ηταν μαλιστα ζωντανοι!!!
Γιατι δεν τους σκοτωσε η αμπουλα εδω και δυο μερες?
Εισαι σιγουρη οτι ειναι ψυλλοι?
Με τοσους ψυλλους που περιγραφεις,κανονικα θα επρεπε να ειχαν αρχισει να τσιμπανε και εσας που μενετε μεσα στο σπιτι.Μηπως ειχαν τιποτα οι μοκετες που στρωσατε?
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εισαι σιγουρη οτι ειναι ψυλλοι?Με τοσους ψυλλους που περιγραφεις,κανονικα θα επρεπε να ειχαν αρχισει να τσιμπανε και εσας που μενετε μεσα στο σπιτι.Μηπως ειχαν τιποτα οι μοκετες που στρωσατε?
![]()
σιγουρα τσιμπανε και μενα..! λιγες μερες πριν βάλω το frontline ειχα σιγουρα τσιμπιες γιατι ξυνομουν συνεχεια στο ποδια.. οι μοκετες 4 μηνες δεν ειχαν τιποτα!
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
σιγουρα τσιμπανε και μενα..! λιγες μερες πριν βάλω το frontline ειχα σιγουρα τσιμπιες γιατι ξυνομουν συνεχεια στο ποδια.. οι μοκετες 4 μηνες δεν ειχαν τιποτα!
μηπως ειναι κατι αλλο και δεν ευθυνεται το κακομοιρο το γατι ?? παλια οι ανθρωποι στην κατοχη εχω ακουσει ειχαν και ψυλλους και κοριους και αλλα διαφορα εντομα που τα φιλοξενει ο ανθρωπος και οχι το ζωο , μηπως ειναι κατι τετοιο ?? δεν πιανεις ενα αφου τα βλεπεις να το δειξεις στον κτηνιατρο ?
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
μηπως ειναι κατι αλλο και δεν ευθυνεται το κακομοιρο το γατι ?? παλια οι ανθρωποι στην κατοχη εχω ακουσει ειχαν και ψυλλους και κοριους και αλλα διαφορα εντομα που τα φιλοξενει ο ανθρωπος και οχι το ζωο , μηπως ειναι κατι τετοιο ?? δεν πιανεις ενα αφου τα βλεπεις να το δειξεις στον κτηνιατρο ?
στη κατοχη ειχαν γιατι ζουσαν υπο αθλιες συνθηκες!

Θες να μου πεις δλδ οτι κολλησα το γατο εντομα που φιλοξενουσα εγω και ξύνεται και γλυφεται ο κακομοιρης ολη την ώρα!!! ε να μου βάλω κολαρο !
ψύλλοι πιστευω ειναι αλλα δεν τους βλεπω τοσο συχνα ωστε να τους πιασω κιολας με ευκολια! Ασε που ειναι δυσκολο να τους πιασεις γιατι ειναι τοσο μικροι που τους σκοτωνεις κατευθειαν!
tarzz
Νεοφερμένο μέλος
υιοθετησαμε προ ημερων ενα αγριογατακι..μας υιοθετησε δηλαδη οταν εμφανιστηκε στην αυλη μας καποφασισε ναμεινει...το προβλημαειναι οτι οταν αφηναμε την πορτα του σπιτιου μας ανοιχτη κ αρχισε να ξεθαρευει γιατι μεχρι τοτε δεν μας αφηνε να πλησιασουμε με τιποτα,εμπαινε στο σπιτι για να περιεργαστει..το λογικο ηταν να εχει ψυλλους πανω του αλλα δεν μπορουσαμε να το βαλουμε την αμπουλα μιας κ την πρωτη φορα πουτο επιασα χωρις τηνθεληση του με δαγκωσε ασχημα..δυστηχως ομως γιατι χτες παρατηρησα πανω στο χαλι εκει που ξυνοταν μικρα ασπρα αυγακια να πεφτουν,τα επιασα κ τα εσπασα με το νυχι μου κ καναν θορυβο σαν να σπαγαν..οπως τα αυγα απο τις ψειρες οταν ημασταν μικρα...επαθα μια ψιλοκριση γιατι αυτο ηταν οτι χειροτερο μπορει να μου συμβει...τιναξα το χαλι,σκουπισα με την ηλεκτρικη αλλα διαβασα στο ιντερνετ οτι δεν αρκει μονο αυτο...κ οτι αν οι ψυλλοι εγκατασταθουν στο σπιτι δυσκολα φευγουν...τα γατακι τηα του βαλω την αμπουλα..μια φιλη κτηνιατροςθα ερθει σπιτι..με το σπιτι τι θα κανω???????υπαρχει καποιο σπρει η σκονη που μπορω να βαλω σπιτι????

Tiger Lilly
Νεοφερμένο μέλος
Χλωρίνη δεν χρησιμοποιώ σε καμία περίπτωση, αλλά και τα χωρίς χλώριο τα χρησιμοποιώ με λίγο φόβο.
ιβανα
Επιφανές μέλος
υιοθετησαμε προ ημερων ενα αγριογατακι..μας υιοθετησε δηλαδη οταν εμφανιστηκε στην αυλη μας καποφασισε ναμεινει...το προβλημαειναι οτι οταν αφηναμε την πορτα του σπιτιου μας ανοιχτη κ αρχισε να ξεθαρευει γιατι μεχρι τοτε δεν μας αφηνε να πλησιασουμε με τιποτα,εμπαινε στο σπιτι για να περιεργαστει..το λογικο ηταν να εχει ψυλλους πανω του αλλα δεν μπορουσαμε να το βαλουμε την αμπουλα μιας κ την πρωτη φορα πουτο επιασα χωρις τηνθεληση του με δαγκωσε ασχημα..δυστηχως ομως γιατι χτες παρατηρησα πανω στο χαλι εκει που ξυνοταν μικρα ασπρα αυγακια να πεφτουν,τα επιασα κ τα εσπασα με το νυχι μου κ καναν θορυβο σαν να σπαγαν..οπως τα αυγα απο τις ψειρες οταν ημασταν μικρα...επαθα μια ψιλοκριση γιατι αυτο ηταν οτι χειροτερο μπορει να μου συμβει...τιναξα το χαλι,σκουπισα με την ηλεκτρικη αλλα διαβασα στο ιντερνετ οτι δεν αρκει μονο αυτο...κ οτι αν οι ψυλλοι εγκατασταθουν στο σπιτι δυσκολα φευγουν...τα γατακι τηα του βαλω την αμπουλα..μια φιλη κτηνιατροςθα ερθει σπιτι..με το σπιτι τι θα κανω???????υπαρχει καποιο σπρει η σκονη που μπορω να βαλω σπιτι????![]()
αν διαβασεις απο την αρχη το θεμα, θα δεις οτι μπορεις να ψεκασεις με σπρει φροντλαιν για ψυλλους. οχι χημικα τυπου μπαυγκον η τεζα..ειναι επικινδυνα για τη γατα
ιβανα
Επιφανές μέλος
Μια που κουβεντιάζουμε για καθαριότητα, να ρωτήσω αν είναι επιβλαβή για τα ζώα και τα καθαριστικά για το πάτωμα; Ρωτάω επειδή είναι τα μόνα που μένουν πάνω στην επιφάνεια και δεν ξεπλένονται.
Χλωρίνη δεν χρησιμοποιώ σε καμία περίπτωση, αλλά και τα χωρίς χλώριο τα χρησιμοποιώ με λίγο φόβο.
εγω παντως που σφουγγαριζω με τα κοινα καθαριστικα, τυπου αζαξ, φαμπουλοζο κλπ, η γατα μου δεν εχει παθει τιποτα...

νομιζω οτι δεν ειναι πια τοσο επικινδυνα, εξαλλου τα διαλυεις σε νερο...

Tiger Lilly
Νεοφερμένο μέλος
εγω παντως που σφουγγαριζω με τα κοινα καθαριστικα, τυπου αζαξ, φαμπουλοζο κλπ, η γατα μου δεν εχει παθει τιποτα...
νομιζω οτι δεν ειναι πια τοσο επικινδυνα, εξαλλου τα διαλυεις σε νερο...![]()
Ευχαριστώ
. Κι εγώ με τέτοια καθαρίζω και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δωμάτιο-δωμάτιο και αποκλεισμό μέχρι να στεγνώσει τελείως για να μην γλύψουν κλπ. Έχω μια μικρή ανησυχία μήπως είναι ευαίσθητες σε κάποια ουσία που δεν ξέρω. Είμαι πολύ υπερβολική γιατρέ μου;

ιβανα
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ. Κι εγώ με τέτοια καθαρίζω και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δωμάτιο-δωμάτιο και αποκλεισμό μέχρι να στεγνώσει τελείως για να μην γλύψουν κλπ. Έχω μια μικρή ανησυχία μήπως είναι ευαίσθητες σε κάποια ουσία που δεν ξέρω.
Είμαι πολύ υπερβολική γιατρέ μου;![]()
![]()
εννοειται οτι εχεις τη γατα αποκλεισμενη για να μη μπορει να κυλιστει η να γλειψει. και εννοειται οτι στεγνωνει το πατωμα κ μετα την αφηνεις να σουλατσαρει. εγω την κλεινω στο κλουβακι της κανενα μισαωρο μεχρι να στεγνωσει κ μετα την ανοιγω κ ειναι ολα πεντακαθαρα
μεχρι να ξαναβρωμισουν φυσικα

οχι, δεν εισαι υπερβολικη μωρε ολες εχουμε τα ιδια αγχη πανω κατω

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool