Αποπαρασίτωση περιβάλλοντος

Οσον αφορα τα καθαριστικα που αναφερθηκαν πιο πανω,εμεις τους τελευταιους μηνες χρησιμοποιουμε Topine,που λεει στη συσκευασια οτι ειναι ασφαλες για κατοικιδια και ειναι και αντιβακτηριδιακο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψείρες στο σπίτι

Πριν απο κανενα μηνα υιοθετησα ενα μικρο γατακι που ηρθε τρομαγμενο στην αυλη μου..εψαχνα καιρο για ενα μικρο κ τελικα ο μπαστουνελ ηρθε μονος του..το θεμα ειναι οτι εφερε μαζι του κ απροσκλητους επισκεπτες..στην αρχη οταν ειδα αυτα τα μικρα τερατακια μεσα στο σπιτι νομιζαμε οτι ηταν ψυλλοι,η κτηνιατρος μας εδωσε αμπουλα για τον μικρο αλλα για το σπιτι μας ειπε οτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα κ ετσι φωναξαμε την απολυμανση σπιτιων..μετα απο ολα αυτα βρισκουμε συνεχεια πτωματα στο σπιτι..προ ημερων βρηκα παλι ζωντανους,πιασαμε μερικα κ τα εδειξα στην κτηνιατρο,μας ειπε οτι τελικα ειναι ψειρες!το θεμα ειναι οτι συνεχιζω να βρισκω ζωντανες μεσα στο σπιτι,μεσα στα ντουλαπια παντου!δεν ξερω αν ειναι ζαλισμενες απο το φαρμακο,αλλα τις βρισκω παντου.ειμαι στα προθυρα της κρισης γιατι εχω προσπαθησει πολυ για να τις διωξω κ δεν τα καταφερνω.βοηθηστε με,γιατι ψεκαζω καθημερινα με τεζα,σφουγγαριζω με σεμπασιλ κ γενικοτερα δεν ειναι υγιεινα ολα αυτα ουτε κ για μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βοηθεια κανεις????μολις γυρισαμε στο σπιτι κ βρηκα κ αλλα πτωματα...τι να κανω???που γεννανε???πως απαλλασομαι απο αυτα????θελω συμβουλες!!!!

νομίζω ότι πρέπει να αερίσεις πολύ καλά το σπίτι κ να βάλεις ηλεκτρική σκούπα παντού,

γιατι δε ζητας επαγγελματικη βοηθεια? απο ενα ιδιωτικο συνεργειο απολυμανσης, ειδικο με φαρμακα που δε βλαπτουν τα ζωα? :):)

Το τεζα και τα υπολοιπα τετοιου τυπου,ειναι πολυ επικινδυνα και για εσας που τα εισπνεετε αλλα και για τα ζωακια.:/:
Μπορεις να απευθυνθεις σε καποιο συνεργειο απολυμανσης,οι περισσοτεροι πλεον χρησιμοποιουν προιοντα φιλικα προς το περιβαλλον και ακινδυνα για τα κατοικιδια.
Επισης μπορεις να παρεις το frontline spray(το μεγαλο κατα προτιμηση)και να ψεκασεις οτιδηποτε εχει να κανει κυριως με υφασματα,το κρεβατακι του γατιου,παιχνιδια με γουνα κτλ.Να ξερεις οτι οι ψυλλοι κανουν φωλιες κυριως σε σημεια που δεν τα βλεπει ο ηλιος και που εχουν σχετικα ζεστη.
Ρουχα και υφασματα,μπορεις να τα πλυνεις με καυτο νερο που σκοτωνει τους ψυλλους.
Μετα σκουπισε ολο το σπιτι,ντουλαπες,γωνιες κτλ με ηλεκτρικη σκουπα.Οταν τελειωνεις το σκουπισμα να αλλαζεις σακουλα στην σκουπα,η αν εχει μονιμη σακουλα,να την αδιαζεις και να την πλενεις με καυτο νερο και απολυμαντικο.
Βασικοτατο επισης ειναι η σωστη αποπαρασιτωση του ιδιου του ζωου.
Γενικα την αποπαρασιτωση του περιβαλλοντος καλο θα ειναι να την κανεις με σπραυ και πλυσιμο,συχνα,ειτε εχεις προβλημα ειτε οχι,για να μην ξαναντιμετωπισεις προβλημα.
Καλη επιτυχια!:)

το θεμα ειναι οτι εχω ηδη κανει απολυμανση με συνεργειο πριν 2 βδομαδες κ ακομη βρισκω ψειρες..ποσο διαρκει ο κυκλος αναπαραγωγης τους???οσο για το σκουπισμα κ καθαρισμα το κανω καθημερινα..τα ζωακια ειναι αποπαρασιτωμενα κ καθαρα..:hmm:

Δεν ξερω τοτε τι αλλο μπορεις να κανεις,αν εχεις χρησιμοποιησει τα παντα:hmm:
Εισαι σιγουρη οτι ειναι ψυλλοι?Τα γατια σου ξυνονται?Μηπως ειναι τιποτα μαμουνια μαυρακια που μαζευονται σε ρυζι,αλευρι το καλοκαιρι και τα μπερδευεις?Εσας σας τσιμπανε?

ουτε εγω ξερω τι αλλο να προτεινω, η κοπελα φαινεται να εχει κανει τα παντα? μηπως εχεις περιστερια κοντα ? :hmm::hmm::hmm:

μακαρι να ηταν απο το ρυζι...:(αλλα τα εδειξαστην κτηνιατρο κ μου ειπε οτι εινα ψειρες..οχι ψυλλοι που νομιζα εγω...:/:

Ψύλλοι στο σπίτι!!!

Καλημέρα παιδιά!!!
καταρχήν χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα αυτή την τέλεια κοινότητα στο Ίντερνετ για τις γατούλες μας. Είμαι καινούριο μέλος και καινούρια γατομάνιακ. Για να πω την αλήθεια πάντα μου άρεσαν οι γάτες αλλά είχα αλλεργία ( φταρνιζόμουν, δάκρυζα κλπ.) και γι'αυτό δεν πήραμε ποτέ γάτα στο σπίτι. Μέχρι πριν από 2 χρόνια που ήρθε ο Μπαλού.
Γράφω στο θέμα "Προβλήματα υγείας" γιατί έχουμε θέμα με τους ψύλλους του. Ενώ του βάλαμε καί αμπούλα καί σπρέι, δεν ξέρω πώς αλλά ο Μπαλού μας έφερε τους ψύλλους μέσα στο σπίτι!!! Δεν το καταλάβαμε στην αρχή γιατί δεν τους είδαμε, αλλά αρχίσαμε να ξυνόμαστε με τον άντρα μου και γεμίσαμε με κάτι σπυριά σαν να μας τσίμπησε μεγάλο κουνούπι και τότε καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται. Και ψάχνοντας αρχίσαμε να τους βλέπουμε στο κρεβάτι, στα χαλιά κλπ.
Θέλω να ρωτήσω τί να κάνουμε τώρα. Πώς να απαλλαγούμε από αυτούς??? τον γάτο τον αφήνουμε προς το παρόν στο μπαλκόνι, και επικεντρωνόμαστε στα του σπιτιού. Τί έχετε να μου προτείνετε??? Να ψεκάσω όλο το σπίτι με εντομοκτόνο??? Είχε κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία. Προς το παρόν βάζουμε ηλεκτρική δέκα φορές τη μέρα και ψεκάζουμε με ξύδι και λεμόνι γιατί ακούσαμε ότι δεν τους αρέσει αυτό, αλλά αν έχει κανείς να προτίνει κάτι πιο αποτελεσματικό να μας το πει γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα.
ευχαριστώ!!!

Bosporos, καλωσήρθες :)
Συγχώνευσα το θέμα που άνοιξες με ένα προϋπάρχον. Δες τις προηγούμενες σελίδες.;)

Οι ψύλλοι κ τα τσιμπούρια εντελώς πληροφοριακά μπορούν να μείνουν χρόνια αδρανή μέχρι να περάσει κάποιο ζώο κ να ανέβουν πάνω του! Έβλεπα προχθές ανάλογο ντοκιμαντέρ....

Καλημέρα παιδιά!!!
καταρχήν χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα αυτή την τέλεια κοινότητα στο Ίντερνετ για τις γατούλες μας. Είμαι καινούριο μέλος και καινούρια γατομάνιακ. Για να πω την αλήθεια πάντα μου άρεσαν οι γάτες αλλά είχα αλλεργία ( φταρνιζόμουν, δάκρυζα κλπ.) και γι'αυτό δεν πήραμε ποτέ γάτα στο σπίτι. Μέχρι πριν από 2 χρόνια που ήρθε ο Μπαλού.
Γράφω στο θέμα "Προβλήματα υγείας" γιατί έχουμε θέμα με τους ψύλλους του. Ενώ του βάλαμε καί αμπούλα καί σπρέι, δεν ξέρω πώς αλλά ο Μπαλού μας έφερε τους ψύλλους μέσα στο σπίτι!!! Δεν το καταλάβαμε στην αρχή γιατί δεν τους είδαμε, αλλά αρχίσαμε να ξυνόμαστε με τον άντρα μου και γεμίσαμε με κάτι σπυριά σαν να μας τσίμπησε μεγάλο κουνούπι και τότε καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται. Και ψάχνοντας αρχίσαμε να τους βλέπουμε στο κρεβάτι, στα χαλιά κλπ.
Θέλω να ρωτήσω τί να κάνουμε τώρα. Πώς να απαλλαγούμε από αυτούς??? τον γάτο τον αφήνουμε προς το παρόν στο μπαλκόνι, και επικεντρωνόμαστε στα του σπιτιού. Τί έχετε να μου προτείνετε??? Να ψεκάσω όλο το σπίτι με εντομοκτόνο??? Είχε κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία. Προς το παρόν βάζουμε ηλεκτρική δέκα φορές τη μέρα και ψεκάζουμε με ξύδι και λεμόνι γιατί ακούσαμε ότι δεν τους αρέσει αυτό, αλλά αν έχει κανείς να προτίνει κάτι πιο αποτελεσματικό να μας το πει γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα.
ευχαριστώ!!!

Καλησπερα και καλωσηρθες:)
Αν διαβασεις ολες τις προηγουμενες σελιδες θα βρεις πολυ χρησιμες πληροφοριες.
Οπως και να'χει πρεπει πρωτα απ'ολα να ξεκινησεις αποπαρασιτωση στο γατακι,με σπρει η αμπουλες,γιατι οι ψυλλοι ειναι επικινδυνοι για το ιδιο το ζωο.
Και το γατακι να μενει στο μπαλκονι δεν θα καταφερεις τιποτα.
Μετα ξεκινας τα του σπιτιου.Καλο θα ειναι να μη χρησιμοποιησεις εντομοκτονο,διοτι ειναι το χειροτερο και για εσας και για το ζωο(και για το περιβαλλον,να μην ξεχνιομαστε;))
Ακομα και το frontline spray μπορεις να χρησιμοποιησεις για ψεκασμα,η και to bolfo(καπως ετσι μου φενεται)Απλα με το bolfo πρεπει να αφησεις να στεγνωσει και μετα να μπει το ζωακι μεσα.
Μια αλλη καλη λυση ειναι να παρεις ενα συνεργειο απολυμανσης και να ερθει σπιτι.Χρησιμοποιουν τα περισσοτερα πολυ φιλικα προιοντα για εμας και τα ζωακια μας.Εμεις ειχαμε παρει το καλοκαιρι εναν γιατι ειχε πολλες κατσαριδες οι γειτονια και απολυμανε το δικο μας και αλλα δυο σπιτια απο κατω και μια διπλανη ταρατσα με 50 ευρω.
Ακομα τα ρουχα,παπλωματα και κρεβατακι γατιου να τα πληνεις ολα με καυτο νερο.Σκοτωνει τους ψυλλους.Και μετα το ψεκασμα σε χαλια,περνας ηλεκτρικη σκουπα και οταν τελειωσεις το σκουπισμα πετας τη σακουλα καθε φορα ,η την πλενεις με καυτο νερο αν δεν ειναι μιας χρησης.
Τελος να θυμασαι οτι οι ψυλλοι κανουν φωλιες σε σημεια που δεν τα βλεπει ο ηλιος,οποτε ψεκασε οτι σημεια σκοτεινα,γωνιες κτλ ,εχεις στο σπιτι.
Αυτα!Ευχομαι καλη επιτυχια:)

Βρε παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Εγώ βρήκα στον Αιμιλιάκο ένα μαύρο ζουζούνι που το έσπασα. Αμέσως πήρα από την κτηνίατρο αμπούλες STRONGHOLD για αυτόν την Πουπίνα και την σκυλίτσα μία για σκύλους. Το θέμα είναι ότι κακομοίρης συνεχίζει να ξύνεται όχι τόσο έντονα αλλά συνεχίζει. Τον ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Τώρα τις γιορτές ήρθε μια φίλη μου με τα παιδάκια της και φιλοξένησα. Τα παιδάκια τα τσίμπησε κάτι στην κοιλίτσα στα ποδαράκια και δεν μπορούσαμε να βρούμε τι είναι. Όπως επέστρεφαν σπίτι στο αυτοκίνητο η μικρή παραπονιόταν ότι συνέχιζε να την τσιμπάνε. Και τίναξε η φίλη μου το μαξιλάρι της και πέσαν 3 μαύρα ζουζουνάκια τα οποία δεν ήταν λέει ψύλλοι. Τι μπορεί να είναι όλο αυτό. Έχω πλύνει τα πάντα στους 60 βαθμούς και δεν μπορώ να βρω τίποτα για να δω τι είναι.

να ρωτησω κι εγω κατι? τα απορρυπαντηκα planet, ειναι καλα για αποπαρασιτωση? αγορασα σημερα το υγρο γενικου καθαρισμου , γιατι ηθελα κατι πιο φυσικο απο τα κοινα απορρυπαντικα , και για μενα και για την γατα μου. το δοκιμασε κανεις?

Γεια σας και απο μενα λοιπον εχω μια ερωτηση να κανω η αμπουλα δολοφονει τουσ ψυλλος η απλα τουσ διωχνει απο την γατα? >Τησ εβαλα σημερα αμπουλα μιας και ειχε πιασει ψυλλουσ και εχω σκοτωσει απο το πατωμα πανω απο 30!!!!!!!!!!!!!!! εχω γινει ντετεκτιβ ψυλλων!!!
επισης το solfac το ξερρει κανενας σας? μου το συστησαν για το σπιτι κανει τιποτα η τσαμπα τα 10 ευρω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για το δευτερο που λες..δεν το γνωριζω καθολου...οσον αφορα την αμπουλα..ναι,τις σκοτωνει απο οτι ξερω..αλλα μπορει να μην το κανει αμεσως..επισης εχει και διαρκεια..δηλαδη βγαινιουν τα αυγα..και μετα σκοτωνονται και οι καινουργιες ψειρες...απο τα δυο ζωντοβολακια που εχω,και ηταν και τα δυο φουλ στην ψειρα οταν τα βρηκα,δεν ειχα κανενασ προβλημα με το περιβαλλον μου και εμενα,παρολο που ομολογω πως δεν εκανα κατι ιδιαιτερο..δηλαδη να ψεκασω ολα μουβ τα επιπλα και λοιπα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης, αφου τους βαλεις αμπουλα, μετα απο 24 ωρες μπορεις να αρχισεις να τα χτενιζεις με χτενακι οπως αυτα που υπαρχουν για τις ψειρες στους ανθρωπους και θα δεις ποσους ψοφιους ψυλλους θα βγαλεις! Ειναι αηδιαστικο αλλα ειναι χρησιμο, να μην μενουν οι ψοφιοι ψυλλοι στη γουνα της γατας σου και σου γεμιζουν το σπιτι...

Απάντηση: Τι να κάνω για τους ψύλλους;

Μπορεί να μου πει καποιος τι κανουμε σε περιπτωση που εχουμε ψυλλους στο σπιτι? Με εχουν τσιμπησει και μενα :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back