χριστινα
Διάσημο μέλος
Καταρχην τα λατρευω και δεν εχω παρει λογω χρονου και χωρου. Ελπιζω στο μελλον. Και δεν τα φοβαμαι γενικα, ασχετα απο το μεγεθος τους. Σε ολα τα αδεσποτακια μιλαω και τα χαιδευω....
Με προβληματιζει το εξης. Πολλες φορες ενθουσιαζονται τοσο που πηδανε μανιωδως πανω μου η δεν με αφηνουν να φυγω. Δαγκωνουν παντελονια, τσαντες, μπουφαν.....
Τα καημενα απο τη χαρα τους το κανουν αλλα σε 2,3 περιπτωσεις τα χρειαστηκα. Μια αδεσποτη σκυλα, γνωστη και πολυ καλη, μου ειχε αρπαξει το παλτο και δεν το αφηνε με τιποτα. Μολις χαλαρωνε κι εκανα ενα βημα, το επιανε παλυ μανιωδως μεχρι να σταματησω. Το παλτο σκιστηκε τελικα (ευτυχως ηταν βραδυ γιατι θα ηταν γελοιο το θεαμα) και με αφησε ματα απο κανενα 20λεπτο. Στο κηφισο ενα σκυλακι (δεν ειχα παλτο) τα εβαλε με το παντελονι μου για να με κρατησει και το αρπαζε με τα δοντακια του. Θα μπορουσε ομως να με εχει δαγκωσει αθελα του προσπαθωντας να με κρατησει. Χτες ταισα ενα αδεσποτουλι που βρηκα και του εδωσα νερακι.... Τα εβαλε με τη τσαντα μου για να μεινω. Περπατουσα και ετρεχε απο πασω πασχιζοντας να τη πιασει... Τη δαγκωσε αλλα δεν με πειραζει.... Θα μπορουσε ομως παλι να ηταν το παντελονι που ειναι και ψιλο..... Και πηδαγε και πανω μου χαρωπο κι ευτυχισμενο (καημενο μικρουλι.....)
Καταλαβαινω πως καθε αλλο παρα κακη προθεση εχουν. Αγαπη δειχνουν κι ευγνωμοσυνη....
αλλα τι κανει κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις;;; Πως τα χειριζεται;;; Τα τρομαζει να φυγουν; Καταρχην λυπαμαι να τα τρομαξω, δεν θα καταλαβουν το λογο.... Και μετα αν αγριεψουν ετσι;;;
Απο την αλλη τα αφηνω ρισκαροντας να με δαγκωσουν κατα λαθος;;; Γιατι τα ρουχα δεν με νοιαζουν καθολου, αλλα το μπουτι μου ναι. Μετα θα πρεπει να τρεχω για αντιλυσσικα και δεν ξερω τι αλλο;;; (Και θα τα ακουσω κι ολας ως υπερβολικη με τα αδεσποτα)
Η εμπειρια σας θα μου φανει χρησιμη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rotonda
Δραστήριο μέλος
αλλα τι κανει κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις;;; Πως τα χειριζεται;;; Τα τρομαζει να φυγουν; Καταρχην λυπαμαι να τα τρομαξω, δεν θα καταλαβουν το λογο.... Και μετα αν αγριεψουν ετσι;;;
![]()
![]()
![]()
Απο την αλλη τα αφηνω ρισκαροντας να με δαγκωσουν κατα λαθος;;; Γιατι τα ρουχα δεν με νοιαζουν καθολου, αλλα το μπουτι μου ναι. Μετα θα πρεπει να τρεχω για αντιλυσσικα και δεν ξερω τι αλλο;;; (Και θα τα ακουσω κι ολας ως υπερβολικη με τα αδεσποτα)
Η εμπειρια σας θα μου φανει χρησιμη
![]()
![]()
Χριστίνα, θα σου έλεγα να ταϊζεις μεν, αφού θες, αλλά να μην τα χαϊδεύεις και να μην τους πολυμιλάς (αναφέρομαι σε αυτά που ξέρεις ότι θα αρχίσουν να πηδάνε πάνω σου και να σε ψιλοδαγκώνουν). Επίσης βοηθάει και μια δυνατή εντολή: "κάτω"! Αυστηρά όμως, έτσι; Γενικά, μην ξεκινάς παιχνίδια και χαδάκια με σκυλιά που ξέρεις ότι θα το τραβήξουν πολύ το παιχνίδι.
Για δάγκωμα σκύλου, δε νομίζω ότι χρειάζεσαι αντιλυσσικό (αφού δεν υπάρχει λύσσα στην Ελλάδα) αλλά αντιτετανικό ορό.
Ismini
Διάσημο μέλος
xaroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Και εμένα μου τύχαινε αυτό στην αρχη Χριστίνα ,είμαι και μικροκαμωμένη και κάποιες φορές με είχαν ρίξει και κάτω
Μετά όμως έμαθα να μην τους δίνω πολύ θάρρος,όπως είπαν και τα κορίτσια..Αν και τα λυπάμαι τα καημένα γιατί αυτά το βλέπουν σαν παιχνίδι

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Κι εγω σκεφτομαι πως κανεις δεν τους μιλαει και δεν τα χαιδευει γι' αυτο ειναι τοσο δυσκολο να αντισταθω. Εστω ενα χαδακι..... Γιατι ειναι τοσο καλα και αγαπουν τοσο τους ανθρωπους.
Το νερο μπορω να το δοκιμασω σε γνωστα σκυλακια. Στα αλλα αν παραφερονται, να δοκιμασω το αυστηρο "μη".... Ισως τα πεισω
Και παλι ευχαριστω
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από την δική μου εμπειρία τα σκυλάκια δεν αντιδρούν στο νερό όπως οι γάτες..ισως αν τα εβρεχες λιγο με ενα ψεκαστηρι με νερο οταν θεωρεις απαραιτητο;![]()
Ή παίζουν ή ορισμένα αγριεύουν, οπότε μάλλον δεν θα ήταν συνετό να χρησιμοποιηθεί σαν μέθοδος εκφοβισμού

Ina1
Νεοφερμένο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Παιδια κι εγω τα λατρευω.... Δεν με παιραζει να με λερωσουν, ουτε με νοιαζουν τα ρουχα, απλα με κολλανε οταν δεν με αφηνουν να φυγω (απο χαρα κι αγαπη τα καημενα.) Επιθετικο σκυλακι ευτυχως μεχρι τωρα δεν συναντησα ποτε. Αν τους μιλησω και δεν ανταποκριθουν δεν επιμενω. Αλλα τα καημενα συνηθως χαιρονται τοσο πολυ. Σημερα ειδα παλι το αδεσποτουλι που του ειχα δωσει νερακι. Αλλα κολλησα και δεν του μιλησα για να μη μου αρπαξει τη τσαντα παλι και παλευουμε στο δρομο

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Τουλαχιστον ειχε νερακι. Ευχαριστω για τις συμβουλες.
Οντως το να γυρναω καταρχην ακουγεται καλο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool