Απορία.. κυρίως οικονομική!

LILY

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η LILY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

Λόγω του πρόσφατου γεγονότος της γατούλας μου που έκανε ελευθέρη πτώση από το μπαλκόνι :(, και εν όψει της πιθανής υιοθέτησης του μικρού μαυρούλι που δίνει η Polina :) (διότι χωρίς γάτα δεν μπορώ να λειτουργήσω), θα ήθελα βοήθεια σε κάτι .
Αν πάρω τον μαυρούλη, ενδέχεται σύντομα να πρέπει να έχω 2 γάτες....ή θα γυρίσει/βρω την lilly μου ή θα πάρω σίγουρα και ένα θηλυκό για παρέα γιατι λείπω πολλές ώρες και δεν θέλω να φρικάρει και το καινούργιο γατί και να το ψάχνω!
Εντωμεταξύ έχω και άλλη μία γάτα την οποία άφησα στο σπίτι της μαμάς μου για να μην της στερήσω τον κήπο που έχει συνηθίσει αλλά την οποία συντηρώ εγώ!
Αυτό σημαίνει 3 γάτες με άπειρα έξοδα, ειδικά για τα 2 μωράκια, που δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα ξοδέψω........αν τα είχα :redface:!
Υπάρχει καμία λύση, πχ κέντρο που κάνει στειρώσεις ή εμβόλια με χαμηλότερο κόστος από τον κτηνίατρο? Για τα πρώτα τουλάχιστον που θα μου πέσουν μαζί?
Η΄να αφήσω την ιδέα των 2 νέων γατιών? :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ' όσο ξέρω, οι καλύτερες τιμές που κάνουν κάποιοι κτηνίατροι ή/και φιλοζωικές απευθύνονται στα αδέσποτα ζωάκια και όχι στα κατοικίδια. :hmm:
Είναι αλήθεια ότι τα έξοδα για 3 γατούλες είναι αρκετά και αν πιστεύεις ότι δεν είσαι αυτή τη στιγμή σε θέση να τα αντιμετωπίσεις, θα ήταν μάλλον καλύτερα να αναβάλεις την υιοθεσία της δεύτερης γάτας, προς το παρόν τουλάχιστον...
Επειδή και στο παρελθόν έχουμε δει στο MyCat περιπτώσεις ανθρώπων που υιοθετούσαν περισσότερες γάτες από όσες μπορούσαν να φροντίσουν, με αποτέλεσμα οι γάτες τελικά να μην έχουν τη φροντίδα που πρέπει, να μένουν ανεμβολίαστες, αστείρωτες κ.λπ., νομίζω ότι ο χρυσός κανόνας είναι πως ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει όσες γάτες μπορεί να φροντίσει, για το καλό τόσο του ίδιου, όσο και των ζώων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι εννοείται και συμφωνώ απόλυτα!
γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποια λύση!
αν δεν βρω λύση, θα κρατήσω μόνο ένα και την μεγάλη μου!

Ακομη και να εξασφαλισεις φθηνοτερα εμβολια-στειρωση κτλ..μην ξεχνας οτι μπορει να βγει και κατι εκτακτο...εδω για μια απλη διαρροια του σκυλου που πηραμε η εξεταση-2 ενεσεις-παστα που πηραμε βγηκαν 39 ευρω...οποτε προσωπικα πιστευω πως καλυτερα να το σκεφτεις πολυ καλα για 3 ζωα και παντα να υπολογιζεις και τα εκτακτα;)

Ακομη και να εξασφαλισεις φθηνοτερα εμβολια-στειρωση κτλ..μην ξεχνας οτι μπορει να βγει και κατι εκτακτο...εδω για μια απλη διαρροια του σκυλου που πηραμε η εξεταση-2 ενεσεις-παστα που πηραμε βγηκαν 39 ευρω...οποτε προσωπικα πιστευω πως καλυτερα να το σκεφτεις πολυ καλα για 3 ζωα και παντα να υπολογιζεις και τα εκτακτα;)
και ειδικά τον πρώτο χρόνο όσο και οικονομικά να σου βγούν το κόστος είναι μεγάλο γιατί τα εμβόλια είναι πολλά και επί 2 ......μόνο εάν ή΄θελες να υοθετήσεις κάποιο μεγάλο και ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο γατάκι που σίγουρα θα βρεις αρκετα τέτοια εδώ μέσα..:up::up::up::up::up::up: και θα σε αντμίψουν και με την έξτρα αγάπη τους για το καλο που τους έκανες:up::up::up:

μόνο εάν ή΄θελες να υοθετήσεις κάποιο μεγάλο και ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο γατάκι που σίγουρα θα βρεις αρκετα τέτοια εδώ μέσα..
Είναι κι αυτή μια εξαιρετική ιδέα! :up:

Είναι κι αυτή μια εξαιρετική ιδέα! :up:
και αν σου αρέσει αυτή η ιδέα υπάρχει ένα γατάκι στο mycat ο Μυτάκος που είναι και εμβολιασμένος και στειρωμένος και τα πάει πολύ καλα με άλλες γάτες και θα ήταν μία καλή λύση για αυτό που θέλεις.....:hmm:Αν είναι βέβαια ακόμη διαθέσιμος...δεν ξέρω..Πάντως είναι ένα κουκλί:up::up::up:

βρε παιδιά ωραία η ιδέα αλλά προτιμώ να το έχω από μωράκι που είναι τόσο γλυκούλια και τα ζεις από την αρχή!

Ε, τοτε τα μικρά τα παίρνεις και με ολο το πακέτο... :)

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πράγματα πάντως. Το θεμα ειναι οτι μπορει να σου προκυψει οποιοδηποτε εκτακτο προβλημα και πρεπει να εισαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις και αυτο. :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back