Απορία περί ζευγαρώματος.

Πως να ζευγαρωσω τη γατα μου που οταν βλεπει αλλη γατα ορμαει να την κατασπαραξει?Τινα κανω ειμαι απελπισμενη.Δεν την εχω φερει σε επαφη με αλλη γατα ετσι τωρα ειναι ελαφρως ακοινωνητη!Υπαρχει καποια τακτικη που πρεπει να ακολουθησω?ΣΟΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως να σκεφτοσουν οτι με το να τη φερεις σε επαφη με αλλη γατα με σκοπο το ζευγαρωμα τη στρεσσαρει πολυ και δεν αξιζει τον κοπο...Θα θεσεις σε κινδυνο και το γατακι που θα ερθει σε επαφη μαζι της,και την ψυχικη υγεια της ιδιας.Δεν ξερεις καν αν θα φροντισει τα μικρα της αν ειναι τοσο αγρια και ακοινωνητη οπως λες.Γιατι δεν σκεφτεσαι τη στειρωση;Ισως ηρεμουσε,θα τη γλιτωσεις απο ολο αυτο το στρες,και αν δεις οτι τα παει καλυτερα ισως της παρεις ενα γατακι για παρεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν θέλει η θηλυκή... δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Θα πρέπει να θέλει, να γουστάρει το αρσενικό και να είναι και στις μέρες της.. επίσης προσοχή θέλει και αυτό που σου είπε η moukelis.:hmm:

Ετσι κι αλλιως θα περασει το στρες των εξετασεων,και νομιζω οτι ενα προσθετο αγχος ενος νεου ζωου στο σπιτι της οταν θα εχει οιστρο που ετσι κι αλλιως φερνει υπερενταση δεν θα ειναι καλο για τη γατουλα σου.Επισης,θα πρεπει να βρεις σπιτια για ολα τα γατακια που θα γεννηθουν,να μιλησεις με ολους οσους θελουν γατακι και να σιγουρευτεις οτι δε θα το παρατησουν ή θα φερθουν ανευθυνα...Ολα αυτα εισαι ετοιμη να τα κανεις;Και μεσα σε ολα αυτα να ταϊζεις και καθε δυο ωρες τα μικρα σε περιπτωση που δεν τα θελει;Δε θελω να σε πανικοβαλλω αλλα ειναι ενα πιθανο σεναριο αν ειναι γενικα η γατουλα παραξενη με τις αλλες γατες.Ριξε και μια ματια στο αρθρο σχετικα με τη στειρωση εδω και σκεψου το.
Να ρωτησω και κατι ασχετο;Γιατι γραφεις για τον εαυτο σου σε θηλυκο γενος αφου εισαι αντρας;:hmm:

Πρωταρχικος μου στοχος ειναι νατην κανω λιγο πιο κοινωνικη και να καταφερω αρχικα να μην επιτιθεται σε αλλη γατα !Καποιος τροπος θα υπαρχει!Επειτα δεν θα αγχωθω οταν θα εχει οιστρο.Πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα γι"αυτην να τα πηγαινει καλα με αλλες γατες .Εχω σκοπο νατης παρω ενα αρσενικο για παρεα αλλα οταν βλεπω τι γινεται με πιανει απελπισια!!

ειμαι η αδερφη του παιδιου..και έχω και γω γάτα ρωσικη μπλε ο νικος σιαμ.Κοινώς θέλω να τις φέρουμε σε επαφη εστώ και για παρέα και φοβόμαστε!!γιατι γινεται ο χαμός!

Αν η γατα σου ειναι επιθετικη,ο μονος τροπος να την κανεις λιγοτερο ειναι η στειρωση.Ειδικα αν ειναι σε ηλικια και εποχη αναπαραγωγης,παιζουν μεγαλο ρολο οι ορμονες.Αν ειναι απλα θεμα χαρακτηρα,δεν μπορεις να κανεις και πολλα.Εσενα μπορει καποιος να σε βαλει να κανεις παρεα με καποιον με το ζορι;Μπορει απλα να προτιμα τη μοναξια,δεν γινεται να της επιβαλλεις κατι αλλο.Απο εκει και περα,εκτος απο το στρες στο οποιο θα την υποβαλεις παιρνοντας αλλο ζωακι,θετεις σε κινδυνο και τη σωματικη ακεραιοτητα του δευτερου.Αν του επιτεθει και του κανει ζημια τι θα κανεις;

ειμαι η αδερφη του παιδιου..και έχω και γω γάτα ρωσικη μπλε ο νικος σιαμ.Κοινώς θέλω να τις φέρουμε σε επαφη εστώ και για παρέα και φοβόμαστε!!γιατι γινεται ο χαμός!
Μηπως να ανοιγατε χωριστους λογαριασμους,μια κι εστι παραβαινετε τους κανονες του φορουμ και δεν ξερουμε και με ποιον μιλαμε καθε φορα;
Δυο ζωακια που ειναι σε ηλικια αναπαραγωγης λογω ορμονων ειναι λογικο να εχουν υπερενταση.Ο γατος μου ειχε γινει επιθετικος ακομα και με μενα.Αν θελετε να κανουν παρεα,πρεπει να μενουν στο ιδιο σπιτι,και να τους ανταλλαζετε μυρωδιες.Δεν γινεται να κανουν παρεα μονο οταν παει επισκεψη ο ενας στο σπιτι του αλλου,οι γατες αγχωνονται και βλεπουν το αλλο ζωο σαν εισβολεα.Αν λοιπον σκοπευετε να μεινετε μαζι,υπαρχουν αρθρα στην ενοτητα articles που θα σας βοηθησουν να κανετε μια προσπαθεια επαφης.Αν δειτε οτι αγριευουν τα πραγματα,θα σας συμβουλευα να μην το επιχειρησετε ακομα και αν τα στειρωσετε,γιατι μερικες γατες απλα προτιμουν τη μοναξια. και ειναι στο χαρακτηρα τους να μη θελουν αλλη γατουλα.

Ευχαριστούμε πολύ!Θα ανοίξουμε ξεχωριστούς λογαριασμους!Oσο για τις γατούλες εχετε δικαίο καλό ειναι να μην τις πιέσουμε γιατι μένουμε σε ξεχωριστά σπιτια και οι επισκέψεις είναι περιορισμένες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back